Θέλω τη γνώμη σας για τις Samsung T240HD και T260HD LCD TV.

looperx

New member
15 June 2008
9
Γεια χαρά σε όλους! Σκέφτομαι να αγοράσω 2 LCD TVs μία 26αρα για τους γονείς μου και μία 24αρα για μένα. Οι γονείς μου θα βλέπουν κανονική και δορυφορική tv! Εγώ από την άλλη τη θέλω για οθόνη του υπολογιστή μου, για να παίζω xbox360, να βλέπω xvid και δορυφορική. Βρήκα τις Samsung T240HD και T260HD LCD TV στα 470 και 510 ευρώ αντίστοιχα. Θα ήθελα τη γνώμη σας η' και κανένα review αν έχει πάρει το μάτι σας. Από τα χαρακτηριστικά τους είδα ότι είναι πολύ ανώτερες από τις αντίστοιχες LCD TVs. Στην πράξη όμως δεν ξέρω τί γίνεται. Ευχαριστώ! -bye-

Με ενδιαφερουν και μενα αυτες οι οθονες.Τις εχει δει καποιος ? Σε συγκριση με την SAMSUNG LE 26R86B ?

Θα πάω σήμερα από το πλαίσιο να τις δω να παίζουν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστηκά της στο παρακάτω link --> http://www.samsung.com/uk/consumer/...subtype=lcd&model_cd=LS26TDDSUV/EN&fullspec=F

Kαλημερα φιλε μου.Επειδη παρουσιαζονται σαν οθονες για pc περισσοτερο , αν τις δεις κανε και μια συγκριση με καποια ''τηλεοραση'' στα ιδια λεφτα.Να δουμε περα των χαρακτηριστικων αν οντως στεκονται ισαξια η και καλυτερα.

Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά αυτό το (σημερινό και φρέσκο) review δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό:

http://www.trustedreviews.com/displ...Samsung-SyncMaster-T240HD-24in-DTV-Monitor/p1

Σαν οθόνη υπολογιστή με ανάλυση 1920x1080 θα είναι ΟΚ, αλλά για τηλεοπτική χρήση μάλλον δεν πρέπει να λέει πολλά λόγω της αδύναμης επεξεργασίας.

Ειδικά για την χρήση που θα κάνουν οι γονείς σου, νομίζω πως μια μικρή TV όπως η Samsung 26R86 είναι προτιμότερη.

Άσε τις 26άρες για του γονείς και πάρτους μια 32 LG3000 να το ευχαριστηθούν λίγο οι άνθρωποι.

Όσο για εσένα, κοίτα να πάρεις ένα καλό pc μόνιτορ.

Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά αυτό το (σημερινό και φρέσκο) review δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό:

http://www.trustedreviews.com/displ...Samsung-SyncMaster-T240HD-24in-DTV-Monitor/p1

Σαν οθόνη υπολογιστή με ανάλυση 1920x1080 θα είναι ΟΚ, αλλά για τηλεοπτική χρήση μάλλον δεν πρέπει να λέει πολλά λόγω της αδύναμης επεξεργασίας.

Ειδικά για την χρήση που θα κάνουν οι γονείς σου, νομίζω πως μια μικρή TV όπως η Samsung 26R86 είναι προτιμότερη.

Γιωργο (και λοιποι ) για βοηθα λιγο για να μην μεινω στο μαθημα..:blush:

Ας δεκτουμε οτι οντως οι παραπανω οθονες υστερουν στην επεξεργασια (για τηλεοπτικη χρηση οπως ειπες ) .Αλλα εχουν μεγαλυτερη αναλυση παρολα αυτα.Αυτο τι σημαινει ακριβως ?

Οτι πχ

1.Στην θεαση dvd (που με ενδιαφερει περισσοτερο ) θα ειναι καλυτερες ,το ιδιο η χειροτερες σε σχεση με μια οθονη που μπορει να εχει καλυτερη επεξεργασια (ας πουμε υποθετικα η πραγματικα την Samsung-LE26R86) αλλα μικροτερη αναλυση.Και το χειροτερο η καλυτερο που θα εστιαζεται κυριως ?

2.Ιδια απορια για blu ray (που θα απασχολησει στο μελλον)

3.Iδια απορια για τηλεοπτικο προγραμμα (που δεν με απασχολει και ιδιατερα).

'Ενα σημαντικό κομμάτι της επεξεργασίας είναι το upscaling για να έρθει η ανάλυση του σήματος στην ανάλυση της οθόνης. Στo συγκεκριμένο monitor όσο στέλνεις έτοιμο 1080p δεν χρειάζεται upscaling. Αν στείλεις άλλο σήμα θα πρέπει να το επεξεργαστεί, αλλά με πολύ μέτρια αποτελέσματα.Εκτός από το upscaling υπάρχουν και η απόπλεξη (deinterlacing), οι μειώσεις θορύβου κλπ στα οποία επίσης υστερούν τα PC monitor αφού είναι κατασκευασμένα για άλλου είδους σήματα και όχι για το PAL του 576i.

Αφήνοντας την επεξεργασία στην άκρη ακόμα και 1080p να στέλνεις για θέαση video πάλι το monitor έχει όλα τα μειονεκτήματα των TN πάνελ όσον αφορά χρώματα, μαύρο, γωνίες θέασης κλπ.

Συμπερασματικά πιστεύω πως για οτιδήποτε υλικό video (DVD, BR, τηλεοπτικό) μια τηλεόραση σαν την R86 θα δίνει καλύτερα αποτελέσματα από ένα μόνιτορ σαν το παραπάνω. Το μόνιτορ φυσικά λόγω ανάλυσης θα υπερέχει στην φυσική του χρήση που είναι η σύνδεση με PC που το desktop θα φαίνεται με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια.