Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Όπως έχω αναφέρει και στο θέμα για το Luxury Life HD στην συχνότητα του, την 12643H 27500 έχω πρόβλημα στο Spiderbox.
Μου δίνει στην 12643H ποιότητα σήματος 0 ή 20% και δεν μπορώ να δω τα κανάλια.
Όμως ο SAB Ultimate HD κατεβάζει από το ίδιο lnb και δείχνει τα κανάλια με ικανοποιητικό σήμα.

Πήρα προχτές ένα διακόπτη Diseqc 2.0 1X4.
Έχω σκοπό να συνδέσω πάνω στον διακόπτη Diseqc 2.0 4X1 δυο διακόπτες Diseqc 1.1 10X1, για να έχω συνολικά 20 lnb στον Spiderbox.
Δοκίμασα το προηγούμενο με διακόπτη Diseqc 2.0 που πήρα και τους διακόπτες που έχω Diseqc 1.1 10X1 και Diseqc 1.1 8X1,και βλέπω ότι ανεβαίνει το σήμα στον Spiderbox στην συχνότητα 12643H σε 28% και έχω εικόνα από τα κανάλια της συχνότητας αυτής.
Βγάζω τον διακόπτη Diseqc 2.0 που έχω πριν το Diseqc 1.1 10X1 και η ποιότητα σήματο στην 12643H επανέρχεται σε 0 ή 20%.

Δεν μπόρεσα να δώσω κάποια λόγική εξήγηση, κάποιος πιο ειδικός ίσως;

Καλημέρα Κωνσταντίνε !
Χλωμό το κόβω να υπάρξει συνεργασία diseqc 2.0+1.1, δες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/DiSEqC
Υποθέτω ότι μπορεί να γίνει με συνεργασία διακοπτών 0/12V + diseqc 1.1 αλλά προυποθέτει παροχή ρεύματος από το δέκτη (στον sab δεν θα έχεις πρόβλημα στον spider θα βλέπεις μόνο την 1η δεκάδα.
Επίσης με συνεργασία διακοπτών 0/22KHZ + diseqc 1.1 (σε αυτό έκανα φέτος αρκετές δοκιμές με 2 10άρηδες διακόπτες κ ένα dm800 που είναι "μάνα" σε κάτι τέτοια ,χωρίς επιτυχία δυστυχώς).

Δεν καταλάβατε καλά .
Το θέμα δεν είναι ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί ο διακόπτης Diseqc 2.0 με τους δυο διακόπτες Diseqc 1.1.
Δεν το αναφέρω πιο πριν, υπάρχει συνεργασιά .
Συνεργάστηκε ο διακόπτης Diseqc 2.0 με τους δυο διακόπτες Diseqc 1.1 και μπορώ να έχω συνδεμένα 18 lnb στον Spiderbox.
Άν οι διακόπτες ήταν 10X1 και 10X1 θα είχα συνδεμένα 20 lnb.
Άν στις τέσσερις εισόδους που έχει ο Diseqc 2.0 4X1 συνέδεα τέσσερις διακόπτες Diseqc 1.1 10X1 θα είχα 40 lnb κ.τ.λ,κ.τ.λ

Το θέμα είναι ότι όταν έχω στον Spiderbox συνδεμένο μόνο τον ένα διακόπτη Diseqc 1.1 10X1,δεν είχα σήμα στην συχνότητα 12643H 27500.
Άλλαξα την συχνότητα σε 12644, σε 12645, σε 12646,έσβησα τα κανάλια της συχνότητας και προσπάθησα να τα ξαναπεράσω ,δεν έχω σήμα καθόλου ή έχω 20% και δεν κατεβαίνει η συχνότητα.

Δοκιμάζω τον διακόπτη Diseqc 2.0 μαζί με τους δυο διακόπτες Diseqc 1.1 10X1 και 8X1 και το σήμα πάει σε 28% και παίζουν τα κανάλια κανονικά στην συχνότητα 12643H 27500.

Last edited:
Το πιθανότερο είναι ο διακόπτης να έχει βύθιση στην συχνότητα αυτή. Κοινώς δεν αποδίδει όλο το φάσμα, αλλά μια περιοχή του φάσματος πάνω και κάτω από την συχνότητα αυτή την αποκόπτει... Πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά σε φτηνά υλικά (lnb, διακόπτες, ενισχυτές, διαμορφωτές, κτλ).
η μόνη λύση είναι η... spaun!

Απάντηση: Re: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Το πιθανότερο είναι ο διακόπτης να έχει βύθιση στην συχνότητα αυτή. Κοινώς δεν αποδίδει όλο το φάσμα, αλλά μια περιοχή του φάσματος πάνω και κάτω από την συχνότητα αυτή την αποκόπτει... Πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά σε φτηνά υλικά (lnb, διακόπτες, ενισχυτές, διαμορφωτές, κτλ).
η μόνη λύση είναι η... spaun!
Το lnb είναι το MTI AP8-T2NRC 0.1 και διακόπτης είναι SAb DiSEqC 10/1.
Είναι μια λογική εξήγηση αυτό.
Γιατί όμως όταν χρησιμοποιώ πριν τον SAb DiSEqC 10/1 ,έναν Tecatel DiSEqC2.0 4x1 έρχεται σήμα στην συχνότητα αυτή.

Λογικά το σήμα θα έπρεπε να μειώνεται όταν περνάει από 2 διακόπτες και όχι μόνο από τον ένα λόγω των απωλειών.
Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο σου για την συνεργασία διακοπτών 2.0 & 1.1 (δεν ήξερα ότι μπορούν να συνεργαστούν με αυτήν την συνδεσμολογία-γνώριζα για 1.1 & 1.0 mode).
Θα ήθελα κάποια στιγμή να αναφέρεις τις ρυθμίσεις που έβαλες και στους 2 δέκτες.

Αγόρασα πριν από λίγο ένα DISEQC 16X1 EMP-CENTAURI S16/1PCP-W3 και δεν υπάρχει υπάρχει πρόβλημα στην συχνότητα αυτή.
Οπότε ήταν θέμα δεκαπλού DiSEqC.
Πάλι δεν μπορώ να εξηγήσω πως όταν χρησιμοποιώ πριν το δεκαπλό DiSEqC τον διακόπτη Diseqc 2.0 4X1 επανέρχεται το σήμα.

Όσο αφορά την συνεργασία διακοπτών 2.0 & 1.1 ,στον Spiderbox στην θύρα DISEQC έχω 1,2,3 ή 4 ανάλογα σε ποιά θέση έχω συνδεμένο κάθε δια κόπτη Diseqc 1.1.
Και στο DISEQC Uncommitted έχω τις θέσεις των δορυφόρων που έχω σε κάθε διακόπτη 1.1.
Στις θύρες DISEQC μπορείς να βάλεις μέχρι το τέσσερα.
Και στο DISEQC Uncommtted μέχρι δέκα έξι.
Οπότε μπορούμε να βάλουμε τέσσερις δεκεξαπλούς διακόπτες 4x16=64 δορυφόρους(lnb).

Στους άλλους δέκτες δεν το δοκίμασα,όταν το δοκιμάσω θα επανέρθω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Όσο αφορά την συνεργασία διακοπτών 2.0 & 1.1 ,στον Spiderbox στην θύρα DISEQC έχω 1,2,3 ή 4 ανάλογα σε ποιά θέση έχω συνδεμένο κάθε δια κόπτη Diseqc 1.1.
Και στο DISEQC Uncommitted έχω τις θέσεις των δορυφόρων που έχω σε κάθε διακόπτη 1.1.
Οπότε μπορούμε να βάλουμε τέσσερις δεκεξαπλούς διακόπτες 4x16=64 δορυφόρους(lnb).

Στους άλλους δέκτες δεν το δοκίμασα,όταν το δοκιμάσω θα επανέρθω.

Για κάτσε γιατί με μπέρδεψες πάλι. :BDBDG54:
Τελικά η συνδεσμολογία σου είναι lnb --> diseqc 1.0/2.0 --> diseqc 1.1-->δέκτης
ή
lnb --> diseqc 1.1 --> diseqc 1.0/2.0-->δέκτης
Στον spider πάντως οι ρυθμίσεις σου παραθέτουν στην πρώτη περίπτωση αν κατάλαβα καλά.
Οπότε μπορούμε να βάλουμε τέσσερις δεκεξαπλούς διακόπτες 4x16=64 δορυφόρους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Για κάτσε γιατί με μπέρδεψες πάλι. :BDBDG54:
Τελικά η συνδεσμολογία σου είναι lnb --> diseqc 1.0/2.0 --> diseqc 1.1-->δέκτης
ή
lnb --> diseqc 1.1 --> diseqc 1.0/2.0-->δέκτης

Λευτέρη ,δεν μίλησα καθόλου για diseqc 1.0,από την αρχή μιλάω για διακόπτη diseqc 2.0.
Δοκίμασα και έναν διακόπτη diseqc 1.0, και με τις δυο συνδεσμολογίες που γράφεις, δεν συνεργάζεται.

Η συνδεσμολογία μου είνα lnb --> diseqc 1.1 --> diseqc 2.0-->δέκτης

δηλαδη ενα Diseqc Schalter 4/1 EMP Profiline - P.164-IW χ 4 EMP Profiline DiSeqC Relais EMP S.16/1 PCP W3 θα συνεργαστουν

Δεν γνωρίζω ,ο πρώτος διακόπτης άν είναι diseqc 2.0;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Μάλιστα!
Δηλαδή με το πρωτόκολλο 2.0 μπορούμε να συνδέσουμε διακόπτες diseqc 1.1 πάνω σε αυτό! (μέγιστη δυνατή συνεργασία 16Χ4 δορυφόρων)
Γιατί πρώτη φορά το διαβάζω αυτό, για δώσε κάποιο Link Που το διάβασες.
Ωραία πράγματα αν ισχύει!
Δοκίμασα και έναν διακόπτη diseqc 1.0, και με τις δυο συνδεσμολογίες που γράφεις, δεν συνεργάζεται.
Τελικά μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος αν γίνεται, γιατί κι εγώ δοκίμασα και δεν.......
Οι διακόπτες 2.0 νομίζω πως δουλεύουν και σαν 1.0 !
Κανένας να μας διαφωτίσει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Μάλιστα!
Δηλαδή με το πρωτόκολλο 2.0 μπορούμε να συνδέσουμε διακόπτες diseqc 1.1 πάνω σε αυτό! (μέγιστη δυνατή συνεργασία 16Χ4 δορυφόρων)
Γιατί πρώτη φορά το διαβάζω αυτό, για δώσε κάποιο Link Που το διάβασες.
Ωραία πράγματα αν ισχύει!

Τελικά μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος αν γίνεται, γιατί κι εγώ δοκίμασα και δεν.......
Οι διακόπτες 2.0 νομίζω πως δουλεύουν και σαν 1.0 !
Κανένας να μας διαφωτίσει;
Λευτέρη ,δοκίμασα πριν από λίγο στον SAB Ultimate HD.
Συνεργάστηκε άψογα και με τους δυο διακόπτες .
Τον Diseqc 2.0 4/1 που πήρα πρόσφατα και τον Diseqc 1.0 2/1 που είχα από παλιά.
Μάλιστα οι αλλαγές μεταξύ δορυφόρων διαφορετικών διακοπτών Diseqc 1.1 ήταν πολύ καλύτερες σε σχέση με τον Spiderbox.

Ο Spiderbox έχει και σε άλλο μενού ρύθμιση για τους διακόπτες Diseqc 1.0/2.0 .
Δεν ξέρω άν από εκει συνεργαζόταν και αυτός με τον διακόπτη Diseqc 1.0 .
Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και από εκεί.

εχω αυτο λογικα πρεπει να κανει SPAUN SAR 411 F DiSEqC2.0 4x1 87143 και αυτο σε αποθεμα DiSEqC 8/1 + 1 SWITCH + COMBINER της DIGIALITY

Ξαφνικά έχω πρόβλημα στο κινητό και πολλές συχνότητες που έπιανα πριν δεν τις πιάνω ή έχω λιγότερο σήμα από πριν.
Δοκίμασα με την αντίστοιχη σταθερή κεραία που έχω να πιάσω αυτές τις συχνότητες και έχω σήμα.

Είπα θα χάλασε το lnb .
Άλλαξα lnb έχω τα ίδια αποτελέσματα.

Στην κεραία δεν φαίνεται να μετακινήθηκε, να άλλάξε κάτι.
Το μόνο που μένει είναι να έχει σχέση με το καλώδιο ή να έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη είσοδο στον διακόπτη diseqc(θα το κοιτάξω μάλλον σήμερα).

Καμιά άλλη ιδέα, τι να φταίει;

Δοκίμασα πριν από λίγο άλλο lnb ,διαφορετικό καλώδιο,διαφορετική πόρτα στον διακόπτη diseqc,πάλι τα ίδια.

Έχω λιγότερο σήμα σε σχέση με τις μικρότερες σταθερές κεραίες που έχω ,άν μετακινήσω την κινητή κεραία στους αντίστοιχους δορυφόρους.

Η κεραία δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την βάση της (λόγω ανέμου ή κάτι άλλου ,δεν είχε και ιδιαίτερα δυνατό αέρα τις προηγούμενες μέρες).

Μου φαίνεται πολύ περίεργο,περίμενα με την αλλαγή καλωδίου και πόρτας στον διακόπτη diseqc θα έβρισκα το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Θέλω την γνώμη των πιο ειδικών

Δοκίμασα πριν από λίγο άλλο lnb ,διαφορετικό καλώδιο,διαφορετική πόρτα στον διακόπτη diseqc,πάλι τα ίδια.

Έχω λιγότερο σήμα σε σχέση με τις μικρότερες σταθερές κεραίες που έχω ,άν μετακινήσω την κινητή κεραία στους αντίστοιχους δορυφόρους.

Η κεραία δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την βάση της (λόγω ανέμου ή κάτι άλλου ,δεν είχε και ιδιαίτερα δυνατό αέρα τις προηγούμενες μέρες).

Μου φαίνεται πολύ περίεργο,περίμενα με την αλλαγή καλωδίου και πόρτας στον διακόπτη diseqc θα έβρισκα το πρόβλημα.

Στη θέση όπου πιάνεις το καλύτερο σήμα (αλλά χαμηλότερο από τις σταθερές) μετακίνησε λίγο το πιάτο με το χέρι σου προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αν δεις διαφορά, σημαίνει πως έχεις χάσει σε ανύψωση.

Τελικά ξελάσκαρε και με κάτι άλλαγές που έκανα στο actuator ,κουνήθηκε και ξεβιθώθηκε η βίδα που ήταν για την ανύψωση της κεραίας.
Την βίδωσα και επανήρθε το σήμα σε κανονικά επίπεδα.

Ήταν η ανύψωση είχες δίκιο.