Θέμα: Ηλιοβασίλεμα στις πόλεις

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Σκέφτομαι να ανοίγουμε κάποιο θέμα και εκεί να καταχωρούμε τις προσπάθειές μας σχετικά με το θέμα αυτό.

Μια και είναι καλοκαίρι, ας ξεκινήσουμε με το ηλιοβασίλεμα στις πόλεις.

Όσοι πιστοί, καταθέστε τα επιτεύγματά σας.

αααααα το'χω, το'χω :flipout:

Τραβηγμένες πριν 5 μέρες (έμεινα μόνος στην πόλη και έκοβα βόλτες στην παραλία):

οι δύο πρώτες τραβηγμένες με τον 200άρη Super Takumar, η τρίτη με τον Sigma 15-30 ΕΧ.

Το θέμα της πρώτης θα ήθελα να το εξερευνήσω λιγάκι παραπάνω, φιγούρες δίπλα στον ήλιο γύρω στο 10λεπτο πριν φύγει. Επάνω στα καραβάκια που είναι στην προβλήτα πριν κάνουν βόλτα στο Θερμαϊκό, πίνει κόσμος τον καφέ του, αλλά εν προκειμένω οι σιλουέτες ανήκαν σε μία γριά με την κόρη της, φίλη της τι ήταν τελοσπάντων, θέμα καθόλου ...θελκτικό. Ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι της σκούρας σιλουέτας με τη διαύγεια των ποτηριών, θέλει λιγάκι ψάξιμο, δυστυχώς το χρονικό παράθυρο για αντίστοιχες φωτογραφίες είναι ασφυκτικό.

μου αρεσε υπερβολικα αυτη του ΣΕΝΤ η μεσαια με τους Γερανους .......

ΚΟΡΥΦΑΙΑ !!!

εχω πετυχει πολλα ηλιοβασιλεματα εδω αλλα ποτε δεν εχω την μηχανη μαζι μου ......
τι γκαντεμια.

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι ηλιοβασίλεμα ή σπάνιο φαινόμενο αλλά πρώτη φορά έχω δεί τον ουρανό να παίρνει φωτιά.
Αθήνα, Κυριακή απόγευμα 12 Νοεμβρίου 2006.

Attachments

• IMG_2989.jpg
    IMG_2989.jpg
    106.7 KB · Views: 52
  • IMG_2981.jpg
    IMG_2981.jpg
    89.1 KB · Views: 77
  • IMG_2986.jpg
    IMG_2986.jpg
    97.2 KB · Views: 55
καταπληκτικά χρώματα!

Οι γερανοί του λιμανιού μας προσφέρονται για τέτοιου είδους φωτογραφίες, ο ήλιος δύει ακριβώς πίσω τους.
Από μία άλλη οπτική γωνία (ψηλά από το Σέιχ Σου), λίγο μετά τη δύση, με Minolta A2:

Εμένα μου άρεσε η πρώτη του send, η τρίτη του πανούση και η δεύτερη του Μπάμπη (ηλιοβασίλεμα είναι και πολύ πετυχημένο μάλιστα).

Τάσο, τα ηλιοβασιλέματα προσφέρονται για επεξεργασία στο PS διότι είναι σιλουέτες και τίποτε περισσότερο. Εγώ τουλάχιστον παίζω πολύ στο PS.

αααααα το'χω, το'χω :flipout:

Τραβηγμένες πριν 5 μέρες (έμεινα μόνος στην πόλη και έκοβα βόλτες στην παραλία):

οι δύο πρώτες τραβηγμένες με τον 200άρη Super Takumar, η τρίτη με τον Sigma 15-30 ΕΧ.

Το θέμα της πρώτης θα ήθελα να το εξερευνήσω λιγάκι παραπάνω, φιγούρες δίπλα στον ήλιο γύρω στο 10λεπτο πριν φύγει. Επάνω στα καραβάκια που είναι στην προβλήτα πριν κάνουν βόλτα στο Θερμαϊκό, πίνει κόσμος τον καφέ του, αλλά εν προκειμένω οι σιλουέτες ανήκαν σε μία γριά με την κόρη της, φίλη της τι ήταν τελοσπάντων, θέμα καθόλου ...θελκτικό. Ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι της σκούρας σιλουέτας με τη διαύγεια των ποτηριών, θέλει λιγάκι ψάξιμο, δυστυχώς το χρονικό παράθυρο για αντίστοιχες φωτογραφίες είναι ασφυκτικό.

Η 2η και η 3η....two thumbs up!!!!!

Επισης το ιδιο και η 2η του Μπαμπη!!

Η δικιά μου είμαι από χάραμα και χάλια αλλά...ήθελα κι εγώ να συμμετέχω...

Πάντως καμμιά σχέση το τρισδιάστατο που έβλεπα Live με αυτό που βλέπω στο pc ακόμα και ασυμπίεστο (τώρα είναι λίγο θολό).

Re: Απάντηση: Θέμα: Ηλιοβασίλεμα στις πόλεις

Φαντάζομαι δεν έχει πέσει καμιά επεξεργασία από το "φωτομάγαζο" ε;

Συνήθως πολύ ελαφρό curves. Με προσοχή, γιατί στο ηλιοβασίλεμα μπορεί πολύ εύκολα να δώσει τόνους αφύσικους.

..και μια δική μου από το σπίτι μου. Δεν είναι βέβαια αντιπροσωπευτική
μιας και έχω δει πολύ πιο ωραία ηλιοβασιλέματα από το ίδιο σημείο
αλλά δεν τα τράβηξα ...... απλά τα απόλαυσα......

Attachments

• 43_resize.jpg
    43_resize.jpg
    46.3 KB · Views: 45
Να βάλω κι εγώ τις δικές μου. Από το ίδιο θέμα, παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες μόνο τοπίο.

Attachments

• dsc03953_1.jpg
    dsc03953_1.jpg
    95.1 KB · Views: 23
  • dsc03954_1.jpg
    dsc03954_1.jpg
    90 KB · Views: 17
  • dsc03962_1.jpg
    dsc03962_1.jpg
    87.4 KB · Views: 18
Οι δεύτερες με ανθρώπινη παρουσία. Η υποέκθεση έγινε επί τούτου.

Attachments

• dsc03960_1.jpg
    dsc03960_1.jpg
    105.9 KB · Views: 15
  • dsc03959_1.jpg
    dsc03959_1.jpg
    110.3 KB · Views: 21
  • dsc03957_1.jpg
    dsc03957_1.jpg
    100.8 KB · Views: 26
  • dsc03950_1.jpg
    dsc03950_1.jpg
    85.2 KB · Views: 22
4 περίπου ίδια ώρα τραβηγμένες σε διαφορετικές ημερομηνίες ..

Στην δεύτερη έπιασα και ένα αεροπλάνο πάνω από τον ήλιο, φαίνεται σαν μία γραμμούλα.
Τοποθεσία Σαρωνίδα, στο βάθος σε πρώτο πλάνο φαίνονται τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Τραβηγμένες με την Olympus μ 700, στο auto.

Ερώτηση : μία θολούρα που διακρίνω οφείλεται στο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθω να παίζω με τα προγράμματα ???
(ο φακός ήταν καθαρός πάντως):flipout: :flipout:

Attachments

• P5120067_a.jpg
    P5120067_a.jpg
    29.7 KB · Views: 20
  • P6090065_a.jpg
    P6090065_a.jpg
    22.8 KB · Views: 26
  • P6090066_a.jpg
    P6090066_a.jpg
    58.6 KB · Views: 18
  • P7030083_a.jpg
    P7030083_a.jpg
    42.9 KB · Views: 20
Last edited:
Ωραιες φωτος παιδια !!!!!

Μεσιε Βλασιδη πετυχες πολυ ωραιο φως !!

Αντωνη μαλον τις συμπιεσες πολυ και θολωσαν....

αλλα απο χρωματα ειναι πολυ καλες και καδρο βεβαιως ..