ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Iσλάμ! Η πιο ωραία θρησκεία!

Καντάφι στην Ιταλία, για τις γυναίκες στο Ισλάμ:

"H γυναίκα ειναι σαν το έπιπλο. Το μετακινείς δεξιά, αριστερά χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν!"

Ζήτω!

Iσλάμ! Η πιο ωραία θρησκεία!

Καντάφι στην Ιταλία, για τις γυναίκες στο Ισλάμ:

"H γυναίκα ειναι σαν το έπιπλο. Το μετακινείς δεξιά, αριστερά χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν!"

Ζήτω!

Τέρμα. Είναι ο ήρωάς μου! Απλά Θεός! Από εδώ και πέρα όποιος πει κακό λόγο για τον Καντάφι να ξέρει ότι θα φάει report για "μπάνιο" στους admin από εμένα (για να το "δέσω" και με το διπλανό θέμα).

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Βέβαια, το ότι η Χριστιανική Διδαχή βιάστηκε (απ τον βιασμό η λέξη) για να εξυπηρετεί τους λίγους και την εξουσία, είναι άλλο κεφάλαιο.

Aυτη ειναι η θεμελιωδης αρχη της υπαρξης θρησκειων.

Ενας κανονας μαζοποιησης, φανατισμου και καθοδηγησης των λαων. Με τη βουλα "ΙΕΡΟ" πανω, ειναι πολυ ευκολο για τους λιγους να καθοδηγουν τους πολλους.

Είχα διαβάσει προ ετών σε μια εφημερίδα ότι ισλαμιστές πουλούσαν το νεφρό τους για να μαζέψουν χρήματα για τον αγώνα και τους ιερούς σκοπούς του ενάντια στον εχθρό . Για έναν άθεο , δυτικό , ορθολογιστή αυτή είναι μια απόδειξη φανατισμού και παραλογισμού . Αντίθετα εμένα με είχε συγκλονίσει η αυταπάρνηση και η θυσία τμήματος του εαυτού για κάτι που πίστευαν ως ανώτερο από την ίδια τους την ύπαρξη .

......Το καλό , βεβαίως επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών .

Ειναι ακραια αποδειξη φανατισμου και παραλογισμου. Λιγοτερο ακραιες μπορεις να δεις καθημερινα διπλα σου.

Η υπαρξη ενος ανωτερου "κατι", ειναι η ουσια των θρησκειων. Η θεσπιση κανονων και point system, οπως και συστηματος ανταμοιβης, ειναι η βαση των θρησκειων.

Η υιοθετηση (εκμεταλλευση στην ουσια) "αντικειμενικων ηθικων αξιων" που ειναι αυτονοητες, χρησιμοποιειται για να "αποδειξει" την καλοσυνη τους.

Με ολα αυτα κατασκευαστηκε ενα (και περισσοτερα) παραμυθακι, που εχει ολα τα στοιχεια για να γινει πιστευτο απο τους ανθρωπους, ειδικα πριν χιλιαδες χρονια. Αν τωρα υπαρχουν ευπιστοι που ειναι προθυμοι να πιστεψουν οτι η εικονα δακρυζει, ποσω μαλλον πριν 2000 χρονια.

Το πιο τραγικο απο ολα ειναι η αντιληψη περι "προσωπικου θεου". Ο Θεος που ειναι αρκετα συνθετος ωστε να εχει κατασκευασει ΤΑ ΠΑΝΤΑ εχει το εξης μοναδικο χαρακτηριστικο.

Σε παρακολουθει προσωπικα, ωστε να ξερει τι κανεις, του μιλας και σε ακουει, σε βοηθαει, πολλες φορες εις βαρος καποιου αλλου.

Αν σε καποιο ατυχημα σκοτωθουν οι μισοι και οι αλλοι μισοι σωθουν, προκειται για θαυμα. Οι πρωτοι μισοι σκοτωθηκαν, γιατι ετσι ηθελε ο Θεος.

Αυτο ποσο τραγικο μπορει να ειναι αν το πιστευει καποιος?

Και σαν επιστεγασμα ολων, σου χαριζει και δευτερη ζωη, ετσι επειδη σε γουσταρει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Φυσικά και ασκούν τρομοκρατία και μερικοί άθεοι λοιδωρώντας και ειρωνευόμενοι τούς Πιστούς..

Συμφωνα με το προηγουμενο ποστ μου, δεν ειναι υπερβολη να ειρωνευτεις καποιον.

Ειρωνευομαστε καθημερινα για πολυ λιγοτερα απο αυτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Αν σε καποιο ατυχημα σκοτωθουν οι μισοι και οι αλλοι μισοι σωθουν, προκειται για θαυμα. Οι πρωτοι μισοι σκοτωθηκαν, γιατι ετσι ηθελε ο Θεος.

Αυτο ποσο τραγικο μπορει να ειναι αν το πιστευει καποιος?

+1 :grinning-smiley-043

Το ποσοστό σοβαρά νοσούντων νεογέννητων που επιζεί είναι επίσης "θειο θαύμα". Αντίθετα όσα κακόμοιρα δεν επιζούν πηγαίνουν εκ δεξιών του θεού στον παράδεισο.
Για τα 'αλλα που βλέπουν την ζωή μόνιμα οριζοντίως δεν μας έχουν πεί τίποτα. Αλλά ξέχασα για αυτά φροντίζει το κράτος ...

Θάλεγα μάλιστα πώς μερικοί Πιστοί ´αναχωρούν´πιό Ηρεμοι..

Εγω παλι νομιζω οτι οι περισσοτεροι, αναχωρουν πιο ηρεμοι, οχι επειδη ηταν πιστοι, αλλα επειδη καταλαβαινουν πλεον, οτι αυτο ηταν και δεν εχει αλλο. Δεν περιμενουν δευτερη ζωη, κατα βαθος γνωριζουν και συμβιβαζονται πλεον με αυτο που ολη τη ζωη απεφευγαν να σκεφτουν.

Γιατι αυτο κανει η θρησκεια, δινει απλοικες (και φυσικα ανυποστατες και λαθος) απαντησεις σε δυσκολα ζητηματα. Ειναι εργαλειο για να αποφυγεις τις δυσκολιες.

@ Vasada και Dalanik,

παρακαλώ να σταματήσουν άμεσα τα off topic μηνύματα. Εκτός, αν υποστηρίζετε ότι όλα αυτά που γράφετε έχουν σχέση με το Ισλάμ και τον Αλλάχ. Δεν θα ξανακάνω προειδοποίηση σε κανέναν άλλο. Παρακάλεσα κάτι εξηγώντας τους λόγους και με ''γειώσατε'' κανονικά. Από 'δω και μπρος όποιο μήνυμα δεν έχει σχέση με το θέμα θα διαγράφεται....

Ευχαριστώ.

@ Vasada και Dalanik,

παρακαλώ να σταματήσουν άμεσα τα off topic μηνύματα.....

Ευχαριστώ.

Εχεις δικιο και ζητω συγνωμμη. Απλα οπως βλεπεις εκανα Quote απο προηγουμενες σελιδες και μονο οταν εφτασα στην 16-17 ειδα το σχετικο δικο σου ποστ.

Εχεις δικιο και ζητω συγνωμμη. Απλα οπως βλεπεις εκανα Quote απο προηγουμενες σελιδες και μονο οταν εφτασα στην 16-17 ειδα το σχετικο δικο σου ποστ.

Δεκτή και πάμε παρακάτω...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Από τα λίγα που ξέρω οι εκκλησίες και τα νεκροταφεία των χριστιανών στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα) κτίζονται με χρήματα των πιστών. Γιατί οι μουσουλμάνοι θέλουν να τους κτίσουμε εμείς τους χώρους αυτούς?

Από τα λίγα που ξέρω οι εκκλησίες και τα νεκροταφεία των χριστιανών στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα) κτίζονται με χρήματα των πιστών. Γιατί οι μουσουλμάνοι θέλουν να τους κτίσουμε εμείς τους χώρους αυτούς?

Δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι ποιος θα πληρωσει.

Στο εξωτερικο παντως, οι περισσοτερες Ελληνικες - Χριστιανικες εκκλησιες φτιαχνονται με δωρεες.

Στο εσωτερικο, πολυ φοβαμαι οτι τις πληρωνει το κρατος. Οποτε για μερικες ακομη, δεν τρεχει τιποτα.

ΛΟΓΩ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Τέρμα. Είναι ο ήρωάς μου! Απλά Θεός! Από εδώ και πέρα όποιος πει κακό λόγο για τον Καντάφι να ξέρει ότι θα φάει report για "μπάνιο" στους admin από εμένα (για να το "δέσω" και με το διπλανό θέμα).

Eιναι φοβερός όντως! Στην ιστοσελίδα του έχει κάτι αναλύσεις (για τα πάντα) πολύ καλές.

http://www.algathafi.org/html-english/index.htm

Αναφέρει το Κοράνι πολλές φορές αλλά ειναι φανατικά αντίθετος σε μια ισλαμική "δημοκρατία". ¨Ετσι κι αλλιώς οι αντιφρονούντες στη χώρα του ειναι οι φανατικοί μουσουλμάνοι. Δεν θα ξεχάσω πως ελυσε το στεγαστικό πρόβλημα της χώρας του. "Όπου κοιμάσαι είναι το σπίτι σου"!!

Εγω παλι νομιζω οτι οι περισσοτεροι, αναχωρουν πιο ηρεμοι, οχι επειδη ηταν πιστοι, αλλα επειδη καταλαβαινουν πλεον, οτι αυτο ηταν και δεν εχει αλλο. Δεν περιμενουν δευτερη ζωη, κατα βαθος γνωριζουν και συμβιβαζονται πλεον με αυτο που ολη τη ζωη απεφευγαν να σκεφτουν.

Γιατι αυτο κανει η θρησκεια, δινει απλοικες (και φυσικα ανυποστατες και λαθος) απαντησεις σε δυσκολα ζητηματα. Ειναι εργαλειο για να αποφυγεις τις δυσκολιες.

Σέβομαι τήν απο διημέρου υπόδειξη τού Γιάννη Χατζηγεωργίου και δέν απαντώ.
Αλλά καλό θάταν να διάβαζες αναλυτικά οσα γράφτηκαν μεχρις τη παρέμβαση τού Γιάννη.