Θέμα με Cosmote σταθερή

George4

New member
24 June 2011
75
Προχθές έκανα αίτηση για αναβάθμιση από 50 σε 100άρα η οποία ενεργοποιήθηκε χθες.Δεν ήρθε τεχνικος στο σπίτι(διαμένω σε κωμόπολη που δεν καλύπτεται από οπτική ίνα).Το θέμα είναι ότι αυτη τη στιγμή έχω μόνο 53 download και 10 upload. Εβγαλα το ρουτερ από το ρευμα για μερικά λεπτα και οι μετρησεις παρεμειναν σταθερες.

Εχω μερικές ερωτήσεις για οποιον γνωρίζει να μου απαντήσει:

1)Υπάρχει περιπτωση με παρεμβαση τεχνικου (στο καφάο ή στην καλωδίωση του σπιτιού ή μέσω ρυθμίσεων στο ρούτερ) να πιασω έναν αριθμό κοντά στα 100mbps; ή Τουλάχιστον από 65 και πανω;
2)Υπαρχει πιθανοτητα να με σύνδεσαν σε άλλο καφάο;Με προβληματίζει η διαφορά των μετρήσεων του 'μέγιστου ρυθμού' 66760 της Vodafone και 57648 της Cosmote...
3)Αν το ταβάνι μου είναι 'αναγκαστικά' τα 57648, εχω δικαίωμα να κάνω ΔΩΡΕΑΝ υποβάθμιση σε 50άρα;

Σας βάζω τις μετρήσεις της γραμμής από τα ρουτερ της vodafone(screenshot πριν 3 ημέρες) και της Cosmote (χθεσινες).

121.jpg

cosmote.jpg

Last edited:
*Διευκρινίζω ότι το συμβόλαιο με την 50αρα της Vodafone εληξε πριν 3 μέρες.Και έκανα νέο συμβόλαιο με την Cosmote για 100αρα.

1) 100 με τίποτα. Πάνω από 65 δύσκολα. Θα πρέπει ο τεχνικός να ψάξει ένα-ένα τα εναπομείναντα λειτουργικά ζεύγη για να βρει το καλύτερο. Επίσης αν παίρνεις από εναέριο δίκτυο θα πρέπει να ψάξει και τα ενδιάμεσα κουτιά. Αυτό μπορεί να πάρει όλη την μέρα. Οπότε το θεωρώ αδύνατο να γίνει.
2) Δεν υπάρχει πιθανότητα. Απλά σε έβαλαν σε άλλο ζευγάρι το οποίο έτυχε να μην είναι τόσο καλό. Συχνό φαινόμενο για καλώδιο.
3) Ναι, μπορείς. Αλλά αν είναι προσφορά μπορεί να έχει και την ίδια τιμή.

• Like
Reactions: George4
Πας και ζητάς υποβάθμιση στην 50αρα δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις 100αρα που δεν θα δεις ποτέ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Προχθές έκανα αίτηση για αναβάθμιση από 50 σε 100άρα η οποία ενεργοποιήθηκε χθες.Δεν ήρθε τεχνικος στο σπίτι(διαμένω σε κωμόπολη που δεν καλύπτεται από οπτική ίνα).Το θέμα είναι ότι αυτη τη στιγμή έχω μόνο 53 download και 10 upload. Εβγαλα το ρουτερ από το ρευμα για μερικά λεπτα και οι μετρησεις παρεμειναν σταθερες.

Εχω μερικές ερωτήσεις για οποιον γνωρίζει να μου απαντήσει:

1)Υπάρχει περιπτωση με παρεμβαση τεχνικου (στο καφάο ή στην καλωδίωση του σπιτιού ή μέσω ρυθμίσεων στο ρούτερ) να πιασω έναν αριθμό κοντά στα 100mbps; ή Τουλάχιστον από 65 και πανω;
2)Υπαρχει πιθανοτητα να με σύνδεσαν σε άλλο καφάο;Με προβληματίζει η διαφορά των μετρήσεων του 'μέγιστου ρυθμού' 66760 της Vodafone και 57648 της Cosmote...
3)Αν το ταβάνι μου είναι 'αναγκαστικά' τα 57648, εχω δικαίωμα να κάνω ΔΩΡΕΑΝ υποβάθμιση σε 50άρα;

Σας βάζω τις μετρήσεις της γραμμής από τα ρουτερ της vodafone(screenshot πριν 3 ημέρες) και της Cosmote (χθεσινες).

View attachment 270105

View attachment 270106

Οταν ησουν πριν με την 50αρα, τι ταχύτητες είχες?

Με τη Vodafone,τις περισσοτερες φορές επιανα έως και 50 αλλά όχι πάντα,ειχε διακυμάνσεις και με ειχε ταράξει στις αποσυνδέσεις και τα 'παγώματα'.
Βεβαια ίσως να εφταιγε και το ρουτερ γιατί ειχα και διενέξεις! με τον 2ο σταθερο υπολογιστή χωρις να πειραξω τιποτα....!ελεος!

Last edited: