Θέμα με ενισχυτή Denon

japanese

Established Member
23 December 2008
257
Καλησπέρα,

Έχω τον ραδιοενισχυτή Denon avr-1909 συνδεδεμένο με 5 ηχεία ( home cinema ) ..Τα left- right μπροστινά είναι floorstand της B&W…

Υπάρχει ένα πρόβλημα στον ήχο όταν παίζω stereo π.χ. απο το ραδιόφωνο αλλά ακόμα και απο cd...Ο ήχος απο τα μπροστινά ηχεία δεν βγαίνει ίδιος...στο ένα βγαίνει πιο μπασάτος,πιο καθαρός και πιο διαυγείς και στο άλλο πιο βαθύς χωρίς λεπτομέρια με αποτέλεσμα να χάνεται αισθητά η ευκρίνια του στέρεο ήχου, παρ´όλο που δεν είναι μεγάλη η διαφορά...Η διαφορά είναι αισθητή στα φωνητικά απο ένα τραγούδι, speaker ραδιφώνου κλπ..Δηλαδή ο στέρεο ήχος δεν βγαίνει κεντρικά ανάμεσα απο τα 2 ηχεία, αλλά ακούγεται περισσότερο απο το 1

Τα ηχεία είναι σεταρισμένα με το Audissey…έχω δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις, έκανα off το Audyssey στον ενισχυτή, αλλά το αποτέλεμσα είναι πάλι το ίδιο...Τα ηχεία δεν φταίνε γιατί άλλαξα τις θέσεις τους και τα καλώδια τους...με την ρύθμιση dolby prologic χωρις να παίζει το κεντρικο και τα rear ηχεία, ο ήχος ακούγεται κανονικά στερεοφωνικός

Τι μπορεί να φταίει ;;; Σας έχει τύχει ποτέ ;;; Μπορεί να έιναι κάποια αστοχία υλικού του ενισχυτή ;;;

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: θέμα με ενισχυτη Denon

Σίγουρα είναι θέμα ρυθμίσεων,όχι πρόβλημα του ενισχυτή.
μακάρι...τι ρυθμίσεις μπορώ να του κάνω για να ακούγεται σωστά ;;;

Και με μονοφωνικό σήμα ακούγεται έτσι;

ναι, δεν έχει καμιά διαφορά...είτε σε direct είτε σε stereo mode...στον πολυκάναλο ήχο μόνο ακούγεται σωστά..

Κανε μια δοκιμη και ξανα τρεξε το οντισει.
το έχω ξανατρέξει πολλές φορές...εξάλου όπως είπα και χωρίς το Audyssey μου το κάνει..

ο ήχος stereo δεν πρέπει να κεντράρεται στην μέση των 2 ηχείων ;;; δλδ όταν ακούς ραδιόφωνο και μιλάει ο speaker , δεν πρέπει να βγαίνει η φωνή εξ' ίσου και απο τα 2 ηχεία ώστε να ακούγεται στο κέντρο η φωνή για να έχεις την αίσθηση του stereo ;;; ή μήπως πρέπει να βγαίνει περισσότερο απο το 1 κανάλι ;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: θέμα με ενισχυτη Denon

το έχω ξανατρέξει πολλές φορές...εξάλου όπως είπα και χωρίς το Audyssey μου το κάνει..

ο ήχος stereo δεν πρέπει να κεντράρεται στην μέση των 2 ηχείων ;;; δλδ όταν ακούς ραδιόφωνο και μιλάει ο speaker , δεν πρέπει να βγαίνει η φωνή εξ' ίσου και απο τα 2 ηχεία ώστε να ακούγεται στο κέντρο η φωνή για να έχεις την αίσθηση του stereo ;;; ή μήπως πρέπει να βγαίνει περισσότερο απο το 1 κανάλι ;;

Προσπάθησε ν'ακούσεις και άλλους σταθμούς,να δείς αν ακούγονται το ίδιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: θέμα με ενισχυτη Denon

η αλήθεια είναι ότι σε άλλους σταθμούς είναι πιο έντονο, σε άλλους όχι τόσο πολύ...νομίζω η καλύτερη πηγή για να το καταλάβεις είναι το CD...το δοκίμασα και υπάρχει πάλι διαφορά...λες και πρόκειται για 2 διαφορετικά ηχεία

Απάντηση: θέμα με ενισχυτη Denon

Μου ειχε συμβει παλαιοτερα με καποιον συγκεκριμενο σταθμο αλλα ηταν δικο τους προσωρινο προβλημα.
Δοκιμασε να κανεις το στερεο σημα μονοφωνικο. Ετσι θα σιγουρευτεις οτι δεν οφειλεται σε καποια κακη λειτουργια του στερεο σταθμου. Αν και σε μονοφωνικο mode ακους παλι παρακεντρα τον ηχο και εχεις αλλαξει τα ηχεια στις εξοδους (τραμπα) δοκιμασε οπως προαναφερθηκε να κανεις και ενα reset στον ενισχυτη μηπως εχει φαει καμια φλασια.

ευχαριστώ παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια σας...δεν ξέρω τι και πως αλλά βέθηκε λύση..έκανα στο menu-manual setup-audio-2ch DRCT/ST απο Custom σε Basic και σαν να ξεμπλοκάρισε και ακούγεται σωστά τώρα..μετά απο το audyssey setup είχα ρυθμίσει τον δικάναλο ήχο στο 2ch DRCT/ST τα front ηχεία small , to sw lf/main και το crossover στο 60..δεν ξέρω τι είχα βάλει λάθος, αλλά τώρα ακούγεται μια χαρά...
στο basic μου βάζει το crossover στο 80...να το αφήσω εκεί ή να το πάω στο 60 ;;;

ευχαριστώ παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια σας...δεν ξέρω τι και πως αλλά βέθηκε λύση..έκανα στο menu-manual setup-audio-2ch DRCT/ST απο Custom σε Basic και σαν να ξεμπλοκάρισε και ακούγεται σωστά τώρα..μετά απο το audyssey setup είχα ρυθμίσει τον δικάναλο ήχο στο 2ch DRCT/ST τα front ηχεία small , to sw lf/main και το crossover στο 60..δεν ξέρω τι είχα βάλει λάθος, αλλά τώρα ακούγεται μια χαρά...
στο basic μου βάζει το crossover στο 80...να το αφήσω εκεί ή να το πάω στο 60 ;;;

Δοκιμασε ετσι και μετα δοκιμασε και στα 60 το αυτι σου θα δωσει την απαντηση.
Εγω θα προτιμουσα μαλον τα 60 αν το ηχειο κατεβαινη τοσο..

Δοκιμασε ετσι και μετα δοκιμασε και στα 60 το αυτι σου θα δωσει την απαντηση.
Εγω θα προτιμουσα μαλον τα 60 αν το ηχειο κατεβαινη τοσο..
ΟΚ