Θέμα με μάστορα

Re: Απάντηση: Θέμα με μάστορα

Δε τον ρώτησες τότε αν θα σου κόψει απόδειξη;

Οι νομικοί μας τα ξέρουν καλύτερα, αλλά νομίζω κάθε εταιρία ή επαγγελματίας
Οφείλει να λέει στον πελάτη την τιμή με ΦΠΑ
Κάθε άλλη τιμή μπορεί να ακολουθεί αλλά την τελική τιμή μαζί με ΦΠΑ πρέπει να σου λένε
Και όχι μετά από εβδομάδες να μαθαίνεις… μα η τιμή ήταν χωρίς απόδειξη και άλλα τέτοια χαζά-παραδοσιακά

Re: Απάντηση: Θέμα με μάστορα

Οι νομικοί μας τα ξέρουν καλύτερα, αλλά νομίζω κάθε εταιρία ή επαγγελματίας
Οφείλει να λέει στον πελάτη την τιμή με ΦΠΑ
Κάθε άλλη τιμή μπορεί να ακολουθεί αλλά την τελική τιμή μαζί με ΦΠΑ πρέπει να σου λένε
Και όχι μετά από εβδομάδες να μαθαίνεις… μα η τιμή ήταν χωρίς απόδειξη και άλλα τέτοια χαζά-παραδοσιακά
Οπως και αλλες ...μαγκιες περι ικα....μη χ... μεσα.....

Ξεκαθαριστε εξ αρχης και μην αφηνετε κανεναν αλητη να σας τη βγει

Εγώ παιδιά το θεωρώ αδιανόητο να μην έχει βάλει το ικα στην αρχική του τιμή,εκτός και αν δε θέλει να βγει στη σύνταξη ή έχει άλλο λόγο!
quevedo, μπορείς να μάθεις αν ρωτήσεις πόσο παίρνουν πάνω κάτω για τη δουλειά που έκανες οι άλλοι τεχνίτες.

Τη δουλειά την έκανε μόνος του ή είχε και βοηθό? Αν ήταν μόνος του γνωρίζει κανείς αν πρέπει να πληρωθεί και το ΙΚΑ αφού αυτός προφανώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή εταιρία και άρα είναι ήδη ασφαλισμένος? Αν ήταν μόνος του ίσως η αναφορά του ΙΚΑ να έγινε μόνο για να μη κόψει απόδειξη.

Τη δουλειά την έκανε μόνος του ή είχε και βοηθό? Αν ήταν μόνος του γνωρίζει κανείς αν πρέπει να πληρωθεί και το ΙΚΑ αφού αυτός προφανώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή εταιρία και άρα είναι ήδη ασφαλισμένος? Αν ήταν μόνος του ίσως η αναφορά του ΙΚΑ να έγινε μόνο για να μη κόψει απόδειξη.

Είχει και βοηθό. Είναι μη στεγασμένο επάγγελμα και εργοδότης του θεωρείται ο ιδιοκτητης της οικοδομής κι έχει την υποχρέωση να τον ασφαλίσει.

Στεγασμένα θεωρούνται τα επαγγέλματα που έχουν κατάστημα και το προιόν που τοποθετούν στην οικοδομή είναι κατεργασμένο από τους ίδιους. Δηλαδή γυψαδόροι , ξυλουργοί αλουμινάδες , σιδεράδες , μαρμαράδες που αγοράζουν οι ίδιοι και κόβουν τα μάρμαρα και όχι απλοί τοποθετητές που τότε όπως οι πλακάδες και οι πατωματζήδες βάζουν ένσημα ΙΚΑ .
Οσοι είναι στεγασμένα συνεργεία οι ίδιοι ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και το προσωπικό τους το ασφαλίζουν αυτοί στο ΙΚΑ όχι όμως σαν οικοδόμους .

Για τι ποσο μιλαμε; γιατι νομιζω πανω απο καποιο ποσο οφειλεις να γνωστοποιησεις, πριν ξεκινησουν οι εργασιες, το εργο στην πολεοδομια. Προσεξε μη βρεθεις γενικοτερα μπλεγμενος. Σε αυτες τις υποθεσεις η "μη πολεμος" προσεγγιση ειναι η σοφοτερη. Αν ισχυει αυτο τοτε απαιτειται και ειδικη αδεια επισκευης απο την πολεοδομια.

Από θέμα πολεοδομίας είμαι τακτοποιημένος. Υπάρχει άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για ελαιοχρωματισμούς και πλακίδια.

Από θέμα πολεοδομίας είμαι τακτοποιημένος. Υπάρχει άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για ελαιοχρωματισμούς και πλακίδια.

Σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να ολοκληρωθει η διαδικασια με νομοτυπο τροπο. Αποδειξη, ενσημα κλπ για να κλεισει ο φακελος καποια στιγμη.

Είχει και βοηθό. Είναι μη στεγασμένο επάγγελμα και εργοδότης του θεωρείται ο ιδιοκτητης της οικοδομής κι έχει την υποχρέωση να τον ασφαλίσει.

Στεγασμένα θεωρούνται τα επαγγέλματα που έχουν κατάστημα και το προιόν που τοποθετούν στην οικοδομή είναι κατεργασμένο από τους ίδιους. Δηλαδή γυψαδόροι , ξυλουργοί αλουμινάδες , σιδεράδες , μαρμαράδες που αγοράζουν οι ίδιοι και κόβουν τα μάρμαρα και όχι απλοί τοποθετητές που τότε όπως οι πλακάδες και οι πατωματζήδες βάζουν ένσημα ΙΚΑ .
Οσοι είναι στεγασμένα συνεργεία οι ίδιοι ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και το προσωπικό τους το ασφαλίζουν αυτοί στο ΙΚΑ όχι όμως σαν οικοδόμους .
Δεν τα γνώριζα αυτά. Ευχαριστώ.

Είναι μη στεγασμένο επάγγελμα και εργοδότης του θεωρείται ο ιδιοκτητης της οικοδομής κι έχει την υποχρέωση να τον ασφαλίσει.
Άλλο ένα κατάλοιπο στη νομοθεσία από δεκατίες. Ποτέ δεν κατάλαβα τη λογική πίσω από αυτό.