[Θέμα Ποιότητας] .mkv 720p vs Upscaled DVD 720p

Απάντηση: Re: [Θέμα Ποιότητας] .mkv 720p vs Upscaled DVD 720p

Αλλο ταινιοθηκη αλλο ψηφιακη βιβλιοθηκη.

Το ενα ειναι το παρον(? για καποιους τουλαχιστον), το αλλο ειναι το μελλον.

Η Ταινιοθηκη για μενα ειναι ΠΑΡΩΝ !!

γραφω τις Ταινιες σε κανονικα δισκακια με τα εξωφυλα τους τα σεα τους τα μεα τους βαζω και τους υποτιτλους μαζι με την ταινια και βουαλα !!!!!
ετσι και να χτυπησει ο σκληρος οι ταινιες ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλεον σε δισκακια ΟΛΕΣ !

το μονο μειον οτι παιζουν μονο σε ΠΙ ΣΙ !!!!!

αλλα εγω πλεον επιτραπεζιο πλευερ δεν βαζω στο σαλονι αφου θα ετοιμαστει ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ HTPC για το σαλονι ......

...καθως και (κυριως) μη απωλεστικος τροπος συμπιεσης!

Όχι και μη-απωλεστικός.. Πιο αποδοτικός (καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου bandwidth) από το Xvid, ναι. Αλλά όχι και lossless.

Re: Απάντηση: [Θέμα Ποιότητας] .mkv 720p vs Upscaled DVD 720p

Ναι αλλά που θα τα δεις εκτός pc; Θέλω να πω ότι το νόημα της ταινιοθήκης είναι να βάζεις την ταινία σε κάποια φέτα συσκευή κ να την παίζει εύκολα. Αλλιώς στο pc πρέπει να περιμένεις να φορτώσουν τα windows κλπ δηλ. δεν έχουν μεγάλη ευελιξία τα mkv ακόμα. Οπότε δεν χρειάζεται να γράψεις σε dvd, τ'αφήνεις στον (εξωτερικό) σκληρό, αφού έτσι κι αλλιώς to pc θα τα παίξει...

Υπάρχουν και φέτες που τα παίζουν, και όσο περνάει ο καιρός θα πληθαίνουν... ξέρουν αυτοί γιατί. :ears:
Popcorn Hour, Dvico, iStar είναι μερικά από αυτά...

http://www.dvico.com/default_e.asp
http://www.tomacro.com/english/ProductShow.htm
http://www.popcornhour.com/onlinestore/
http://istarhd.com/

Bεβαια την ευελιξία, εγγύηση, σιγουριά της πλήρους συμβατότητας κλπ μόνο με htpc θα την εχουμε...

Ισχυει και αυτό που λες, ΚΥΡΙΩΣ και οταν χρησιμοποιεις HD-ready μεσο για προβολή και ΟΧΙ FULL, αλλά υπάρχουν και αρχεία 1080p που είναι αισθητά καλύτερα απο τα αντιστοιχα 720p ... :grandpa:

Αυτό βεβαια οχι μονο λογω μεγαλυτερης ανάλυσης, αλλά επι το πλειστον, καλυτερης κωδικοποίησης, ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ bitrate (σχεδον διπλασιο απο αυτο των 720p) και μεγαλυτερου μεγεθους...

Συγκρίνεις αντίστοιχα αρχεία? Δλδ το ίδιο έργο, από το ίδιο group κατά προτίμηση, και με αντίστοιχο μεγεθος ανάλογα την ανάλυση (δλδ για 720/4GB <-> 1080/8GB, για 720/8GB <-> 1080/12GB)...
Kαλύτερη κωδικοποίηση γιατί? Το υψηλότερο bitrate χρειαζεται στα 1080 γιατί εχει να περιγράψει και μεγαλύτερη ανάλυση... Αντίστοιχα και το μέγεθος.

Re: Απάντηση: Re: [Θέμα Ποιότητας] .mkv 720p vs Upscaled DVD 720p

Η Ταινιοθηκη για μενα ειναι ΠΑΡΩΝ !!

γραφω τις Ταινιες σε κανονικα δισκακια με τα εξωφυλα τους τα σεα τους τα μεα τους βαζω και τους υποτιτλους μαζι με την ταινια και βουαλα !!!!!
ετσι και να χτυπησει ο σκληρος οι ταινιες ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλεον σε δισκακια ΟΛΕΣ !

το μονο μειον οτι παιζουν μονο σε ΠΙ ΣΙ !!!!!

αλλα εγω πλεον επιτραπεζιο πλευερ δεν βαζω στο σαλονι αφου θα ετοιμαστει ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ HTPC για το σαλονι ......

η υπαρξη μιας και μονο συσκευης που θα τα κανει ολα οδηγει εκει. ακομα και οτι τα γραφεις, και αυτο βημα προς την ψηφιοποιηση ειναι αλλα με μια πιο "παλιομοδιτικη" εμφανιση αφου θα τα ταξινομεις χειροκινητα σε ντουλαπια, θηκες, εξωφυλα κτλ.

εγω πχ. δε το κανω αυτο

Δηλαδή ? κάποιο colour noise ή compression artifacts ?

Θεωρητικα ναι !

πρακτικα μονο σε κακο εντκορτνινγκ βλεπεις τετοια και σε αρχεια κατω των 4 γιγα ........
και ΑΜΑ δεις ........

πρακτικα η ποιοτητα που βλεπεις ειδικα σε αρχεια των 1080ρ και ανω των 8 γιγα ειναι αψογη και κορυφη !

μετα πας σε μπλου ρευ δισκακι ...

Όχι και μη-απωλεστικός.. Πιο αποδοτικός (καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου bandwidth) από το Xvid, ναι. Αλλά όχι και lossless.

ναι ειναι απωλεστικος τροπος συμπιεσης αλλα ο πιο εξελιγμενος αυτη τη στιγμη με εντυπωσιακα αψογα αποτελεσματα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Θέμα Ποιότητας] .mkv 720p vs Upscaled DVD 720p

η υπαρξη μιας και μονο συσκευης που θα τα κανει ολα οδηγει εκει. ακομα και οτι τα γραφεις, και αυτο βημα προς την ψηφιοποιηση ειναι αλλα με μια πιο "παλιομοδιτικη" εμφανιση αφου θα τα ταξινομεις χειροκινητα σε ντουλαπια, θηκες, εξωφυλα κτλ.

εγω πχ. δε το κανω αυτο

εγω το κανω αυτο και λογω ασφαλειας δεδομενων αφου εχω περα απο 80 ταινιες ΑΨΟΓΗΣ ποιοτητας εικονας αλλα και σαν ταινιες !!!!

ασφαλεια ενοω αμα χτυπησει ο δισκος να μην χαθουν ολες οι ταινιες αλλα να υπαρχουν εστω σε δισκακια .......

η λυση των σκληρων ειναι μια καλη λυση αλλα ποσους να αγορασεις ;;;;;;;;

Kαταλαβα τι εννοεις.
Ισως κανεις και καλα. Το πιο καθυστερημενο κομματι της ολης τεχνολογιας σημερα ειναι αυτο της αποθηκευσης. Ο τροπος λειτουργιας τους δεν εχει αλλαξει εδω και 10ετιες, η ταχυτητα τους επισης.

Γι αυτο θεωρω τους SSD τη μονη ουσιαστικη επανασταση που εχει γινει εδω και καιρο.

@Βαγγέλη σίγουρα θα αγοράσεις λιγότερους σκληρούς απ'ότι δισκάκια για τις ταινίες σου. Απλά αν είναι να τις έχεις σε avi, mkv κλπ. δεν βλέπω τον λόγο να τις γράψεις σε dvd αντί να τις έχεις στο σκληρό (εκτός αν είναι για λόγους ασφάλειας που συμφωνώ). Δηλ. κατά τη γνώμη μου δεν "αξίζουν" θέση στο ράφι δίπλα στα κανονικά dvd ή blu-ray που είναι καθιερωμένα φορμά. Αυτά παίζονται (κ θα παίζονται) άμεσα από standalone συσκευές που υπάρχουν παντού, χωρίς τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα htpc. Τα dvd/blu-ray είναι η ταινιοθήκη σου, τα mkv (είτε είναι γραμμένα σε dvd είτε στο σκληρό) είναι απλά "data". Έχει ένα point ο jois21 για τη διαφορά ψηφιακής βιβλιοθήκης κ ταινιοθήκης..

@lykman εφόσον κάποιος έχει pc που μπορεί να το συνδέει με την tv κ να τα βλέπει όλα δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να δώσει έξτρα λεφτά να πάρει και φέτα multimedia player..

@lykman εφόσον κάποιος έχει pc που μπορεί να το συνδέει με την tv κ να τα βλέπει όλα δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να δώσει έξτρα λεφτά να πάρει και φέτα multimedia player..

Συμφωνώ απόλυτα, στο κάτω κάτω αυτή είναι και η δική μου επιλογή εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο...
Βασικά αν μπορούσα (χρόνος & δυσκολίες εγκατάστασης) ακόμα και στο αμάξι, carPC θα έβαζα με μια οθόνη... Αυτή την ευκολία, του να παίζει τα πάντα, και να μην εχουμε δεσμεύσεις στα μεγέθη του αποθηκευτικού μέσου, μόνο το πισί την δίνει...

και τις 1080 με τα μεγέθη της τάξεως των 10-15 γίγα που να τις χωρέσεις ?....:flipout:

σε 2 δισκακια .......:ernaehrung004:
κοστος 50 σεντ..

τις κοβω στη μεση με το mkvMerge ! τις κοβει μαζι με τους υποτιτλους και ετσι δεν χανεται ο συνχρονισμος !!!!!!!

πληροφοριακα σημερα ηρθε ενας Γερμανος φιλος στο σπιτι και οταν του ειπα για ολη τη φαση μου ειπε σταματα να κατεβαζεις τετοια αρχεια μεγαλα διοτι κυνηγανε πολυ τελευταια..........

εχουν βαλει ντεντεκτιβ που ψαχνουν οσους κατεβαζουν πολλα γιγα και τους πανε κατευθειαν μεσα και κατασχονται ολα πισια δισκοι ταινιοθηκη και εσυ μαζι.......

θα κανω λιγο διαλειμα κανα 3 βδομαδες ......

Mην υποκηπτεις στο Γερμανο, απλα ζηλευει.

εντιτ: τωρα ειδα το λοκεισον, χαχαχαχα αυτα δεν ισχυουν εδω.

Εγώ έχω το pc συνδεδεμένο με την Samsung R86 32"...

Tα .mkv τα κατεβάζω σε 720p. Αν κατεβάσω κάτι σε 1080p θα δω διαφορά στην ποιότητα? Η θα πάρω το ίδιο αποτέλεσμα καθώς η ανάλυση της τηλεόρασης μου είναι για 720p?

Tα .mkv τα κατεβάζω σε 720p. Αν κατεβάσω κάτι σε 1080p θα δω διαφορά στην ποιότητα? Η θα πάρω το ίδιο αποτέλεσμα καθώς η ανάλυση της τηλεόρασης μου είναι για 720p?

βεβαιως και θα δεις διαφορα εφοσον ειναι μεγαλυτερη η αναλυση και το Βιτρατε ........

στην οθονη του πισι μου που ειναι αναλυσης 1280 χ1080 περιπου.....

τα 720ρ ερχονται ισα ισα .......

τα 1080ρ γεμιζουν ολη την οθονη και βγαινουν εξω.....
και πρεπει να βλεπω με μεγαλες μπαρες πανω κατω για να δω ολη την εικονα της ταινιας ....

σιγουρα εχει αρκετη διαφορα !

σε τι βι με φουλ αναλυση θα ειναι ακομα πιο καλα τα 1080ρ αλλα και σε 720ρ θα δειχνουν καλυτερα..

Αν συγκρινεις μια ταινια 720p (4gb) με μια 1080p (8gb) τοτε η διαφορα ειναι σημαντικη στα χρωματα, λιγοτερα artifacts κλπ.

Αν μπορεις να εχεις 1080p δεν υπαρχει δίλημμα.
Αποθηκευση προτιμώ σκληρους που εχουν το μικροτερο κοστος ανα ΜΒ.
Μια φετουλα θα την παρω το καλοκαιρι που θα εχω το προβολι εξω στον κηπο.
Μπηκε στη μπριζα, εβαλες και το HDMI του, και εισαι ετοιμος.
Απλα......

πληροφοριακα σημερα ηρθε ενας Γερμανος φιλος στο σπιτι και οταν του ειπα για ολη τη φαση μου ειπε σταματα να κατεβαζεις τετοια αρχεια μεγαλα διοτι κυνηγανε πολυ τελευταια..........

εχουν βαλει ντεντεκτιβ που ψαχνουν οσους κατεβαζουν πολλα γιγα και τους πανε κατευθειαν μεσα και κατασχονται ολα πισια δισκοι ταινιοθηκη και εσυ μαζι.......

θα κανω λιγο διαλειμα κανα 3 βδομαδες ......

:offtopic:
Έχεις static ip?