Θέμα της Εβδομάδας ή και του μήνα: Ιδέες προτάσεις και δηλώσεις συμμετοχής.

Re: Θέμα της Εβδομάδας - 20 Μαρτίου: Rule of Thirds

Με τι φακο ειναι τραβηγμενη Δημητρη... ή μαλλον στα ποσα mm?

Powershot S95, 105mm/f8,1/320sec,Iso80 - μια από εκείνες τις απίστευτες Ελληνικές λιακάδες που σε κάνουν να χαίρεσαι απλά και μόνο γιατί υπάρχεις...

Μαλιστα... ρωταω γιατι, διαβαζα παλι, κατι πραματα περι προοπτικης και περιμενω τον Αλεξ (ή οποιον αλλο γνωριζει και βρει χρονο) να μας γραψει πεντε λογια σε απλα ελληνικα, ωστε να καταλαβω περι τινος προκειται...

Νομιζω αυτο προσπαθησε να διορθωσει και ο Ποτακιδης με το κροπ στη φωτο σου... να μεγαλωσει την βαρκα και να την απομακρυνει λιγο απο τα βουνα... με τα 105mm ψιλοσυμπιεστηκε παρ ολη την αποσταση... (αυτο μου χτυπησε κι εμενα καπως)...

υπαρχει ηδη καπου σηζητηση για την σχεση φακου και προοπτικης καπου στο forum......θα ψαξω να το βρω τωρα....
και μια απο μενα:)

p3207770a.jpg

Και η δική μου! Χθές απο το ταξίδι δεν πρόλαβα να την ανεβάσω.

5546565116_05ee554e91_b.jpg

Μπήκε αριστερά ώστε να δώσει χώρο εκεί που κοιτάει το λουλούδι. Χώρο για ένα ζουζούνι μια μύτη, χώρο για πιθανή αλληλεπίδραση γενικά.

Επόμενη εβδομάδα το θέμα είναι Συγκλίνουσες γραμμές. Το κείμενο στο νημα των τεχνικών θα ανέβει προσεχώς και θα μπεί και λινκ εδώ.

Alex χρειαζόσουν 1 εκατοστό ακόμα βάθος πεδίου. Μεγάλο πρόβλημα αυτό... Σε σχετικά site και ebooks, οι φωτογραφίες macro είναι με διαφράγματα 32+. Στην Oly αν κλείσω τόσο πολύ (16 λόγω crop factor), η ποιότητα λόγω περίθλασης είναι επιεικώς μέτρια.

Έχεις δίκιο, παραείναι μικρό. Έπρεπε μετά να βάλω τρίποδο όμως και δεν ξέρω που βρίσκεται! χεχε

Alex χρειαζόσουν 1 εκατοστό ακόμα βάθος πεδίου. Μεγάλο πρόβλημα αυτό... Σε σχετικά site και ebooks, οι φωτογραφίες macro είναι με διαφράγματα 32+. Στην Oly αν κλείσω τόσο πολύ (16 λόγω crop factor), η ποιότητα λόγω περίθλασης είναι επιεικώς μέτρια.

OFFtopic λιγο, αλλα στην ολυ παντως, ειναι και το βαθος πεδιου πιο μεγαλο στα ιδια διαφραγματα.

Είναι διπλάσιο από τις full frame Παύλο, γι αυτό λέω ότι βάζοντας 16 (που αντιστοιχεί με 32 στις ff), έχω θέμα... Γενικά έως f11 τα πράγματα είναι σε αποδεκτά πλαίσια, μετά άστα...

εμενα η 420 με το σιγμα 105/2.8 βγαζει αρκετα καλα παντως, η φωτο με το τριανταφυλλο ειναι στο φ16.
Και η ε410, που εχει πιο αδυναμο ΑΑ φιλτρο, εχω την εντυπωση θα ειχε ακομα πιο καλο αποτελεσμα

Re: Θέμα της Εβδομάδας - 3 Απριλίου : Converging Lines

Παίδες μετά από τόσους μήνες χωρίς ενδιαφέρον, το συζητήσαμε το πράγμα και το "ξεστικάραμε". Όταν ξαναβρούμε το κέφι να ασχοληθούμε, βλέπουμε...

Μου επιτρέπετε να το "ξεθάψω" μετά απο καιρό.
Δυο φωτό με leading lines. Θα ήθελα τη γνώμη σας.

MG4359-L.jpg
MG4320-L.jpg

Χρήστο για άλλη μια φορά καταπληκτική.
Και φυσικά τόσες γραμμές εδώ ταιριάζουν.