ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απάντηση: Re: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Χε χε κοίτα κάτι πράματα, να συμφωνούμε μαζί εγώ εσύ και ο κ. Κυρίτσης. Σε λίγο θα συμφωνήσει και ο Π Μακρής και θα πάθω εγκεφαλικό lol

Προσωπικά δεν αμφέβαλλα για το ειλικρινές ενδιαφέρον τών περισσοτέρων πού συμμετέχουν στην κουβέντα για την παιδεία.Φυσικο είναι να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.Αν ο Πέτρος ξεκολλήσει απο το μετρημα των εργατοωρών:flipout: θά συμφωνήσει σε αρκετά και αυτός.
 
το επομενο Σαββατο σας περιμενουμε γαι καφεδακι στο Ledra Marriot αντε παρατατε τα πληκτρολογιια!!!!
 
Κε Αντωνόγλου αυτό είναι υγιές φαινόμενο, σημαίνει ότι δεν έχουμε στείρα αντιπαράθεση. Απο την άλλη βαβαίως και πρέπει να αμειφθείτε για την Κυριακή, διότι για σας είναι η εργασία σας.
 
αν μέσα σε όλα όσα πολύ σωστά έθεσε ο κύριος Σούρλας, προσθέσουμε και τη διάθεση των γονέων να συνεργαστούν με τον εκπαιδευτικό, κυρίως στο θέμα της συμπεριφοράς των παιδιών, αλλά και στην από κοινού αντιμετώπιση των διαφόρων καθημερινών προβλημάτων που εμφανίζονται στο σχολείο, ίσως τότε θα έχουμε ένα σύστημα το οποίο θα προσεγγίζει το ιδανικό.


ΥΓ. Βαγγέλη, στο δημοτικό που εργάζομαι ΔΕΝ έχουν διοριστεί ακόμη οι ειδικότητες στο ολοήμερο, δεν υπάρχει γυμναστήριο, δεν υπάρχουν υπολογιστές, δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής.

αυτά ...
 
Ξερω πως ειναι δικαιωμα σας αλλα αν μπορειτε να παραθετετε μονο τα link για τα κειμενα που πιθανως θα θελατε να διαβασουμε; Θα με διευκολυνε πολυ
 
δεν έχω δυνατότητα edit. ας το διαγράψουν οι διαχειριστές της κατηγορίας κι εγώ θα βάλω το link. δεν κατανοώ όμως το λόγο που χρειάζεται να γίνει αυτό, το κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο, είτε εδώ, είτε εκεί. κι όποιος ενδιαφέρεται το διαβάζει, όποιος θέλει το αγνοεί.
 
κι εγω δεν καταλαβαινω γιατι ΠΡΕΠΕΙ να μπει λινκ και οχι το πληρες κειμενο. Ας γραφει ο καθενας οτι θελει και οπως θελει.
 
http://www.alfavita.gr/artra/artro20061102a.php


πέρα απ'το κείμενο το οποίο - όσοι το επισκεφθείτε - θα διαβάσετε στο ανωτέρω link, στο τέλος της σελίδας υπάρχει άλλο link το οποίο παραπέμπει σε στοιχεία του ΟΟΣΑ για το χρόνο εργασίας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, καθώς και στους μισθούς τους, σε σύγκριση με τα άλλα κράτη -μέλη του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. μάλλον θα λυθούν πολλές απορίες, θα εκπέσουν κάποιοι μύθοι και θα φανεί ότι κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο ...
 
Αν πω πως οι Ελληνες δασκαλοι ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους στην Ευρωπη αναλογικα με την εργασια τους θα με λιντσαρουν...
 
Eάν στο θέμα παιδεία και μετά τα όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα, το μόνον πού απασχολεί είναι τα χρήματα πού παιρνουν οι εκπαιδευτικοί,για μένα τουλάχιστον γίνεται όλο και πιό κατανοητό γιατί η παιδεία μας έχει σημαντικές ελλείψεις.
Στο συγκεκριμένο thread οι περισσότεροι ξεκολλήσαμε απο το οικονονμικό και μιλάμε για άλλα πράγματα.Το οικονομικό μπορεί να συνεχιστεί στο thread περί απεργίας-για όποιον ενδιαφέρεται-.
 
Συμφωνώ με τον κο Σούρλα. Βαγγέλη, πολλοί ήδη τοποθετήθηκαν. Βλέποντας τη δράση σου στο χώρο αυτό, περιμένω να δω και τις δικές σου τοποθετήσεις σφαιρικά για την παιδεία, και μακριά από τα μισθολογικά, εργασιακά των δασκάλων και καθηγητών.
 
konnos said:
Αν πω πως οι Ελληνες δασκαλοι ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους στην Ευρωπη αναλογικα με την εργασια τους θα με λιντσαρουν...


Και θα έχουν δίκιο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εδώ μιλούμε για Παιδεία και όχι για τα μισθολογικά.
 
Re: Απάντηση: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πέτρος Μακρής said:
εδω παντως λεει πως, στην Ισλανδια, οι εκπαιδευτικοι παιρνουν λιγοτερα απο την Ελλαδα:fahne90:

Μίλησα για δευτεροβάθμια και όχι για πρωτοβάθμια (στοιχεία του πίνακα)
Αν και μου φαίνεται πολύ κουφό οι καθηγητές να παίρνουν τριπλάσια από τους δασκάλους. Κάτι δεν πάει καλά...
 
οκ συγγνωμη :) μια πλακα πηγα να κανω. Μαλλον ειναι ξινο το χιουμορ μου σημερα. Ειμαι λιγακι αρρωστος και ολα περιεργα μου βγαινουν...
 
Σήμερα στην εφημερίδα ο Κόσμος του Επενδυτή, δημοσιεύονται τα 25 μέτρα για την Παιδεία. Δηλαδή το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2007-2013.
Οι τέσσερεις βασικοί άξονες:
1. Σπάνε τα στεγανα ανάμεσα σε βαθμίδες, σχολές και εκπαιδευτικούς θεσμούς.
2.Πρακτική άσκηση σε όλη τη διάρκεια των σπουδών.
3.Διορισμός εκπαιδευτικών μόνο με πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.
4. Στενότερη συνεργασία ΑΕΙ και βιομηχανίας.
Οπότε πλέον μάλλον θα πρέπει να συζητήσουμε επι του συγκεκριμένου σχεδίου.
Οι δάσκαλοι δεν ήξεραν γιαυτό το σχέδιο;
 
Last edited:
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Σήμερα στην εφημερίδα ο Κόσμος του Επενδυτή, δημοσιεύονται τα 25 μέτρα για την Παιδεία. Δηλαδή το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2007-2013.
Οι τέσσερεις βασικοί άξονες:

3.Διορισμός εκπαιδευτικών μόνο με πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.

Θέλω να πιστεύω ότι το κράτος θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πτυχιούχο που επιθυμεί να το αποκτήσει να μπορεί να μπει στη σχολή που το δίνει. Γιατί όπως είναι τα πράγματα τώρα για να αποκτήσεις τέτοιο πιστοποιητικό πρέπει να πας ΣΕΛΕΤΕ. Οι αιτήσεις εκεί είναι εκατονταπλάσιες από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που μπορούν να δεχτούν.

Καλό θα ήταν επίσης να μη χρειάζεται να πας οποσδήποτε Αθήνα αλλά να δημιουργηθούν τέτοιες σχολές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στην Αγγλία είναι υποχρεωτικό το μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ως προσόν διορισμού αλλά το συγκεκριμένο πτυχίο παρέχεται από δεκάδες πανεπιστήμια.