Θεματακι με Forthnet

nikx

Senior Member
12 January 2013
480
Καλημερα κατα αρχην.
Aν νομιζετε οτι πρεπει να μεταφερθει αλλου ας γινει.

Λιγο προϊστορια πρωτα ,ειμαι συνδρομητης στην Forthnet απο το 2000-01 συνεχομενα ως σημερα ξεκινωντας απο PSTN ,περι το 06 με 07 πηγα σε ADSL στα 768kbps και με δυο τρεις "δωρεαν" αναβαθμισεις απο την ιδια την Forthnet με πηγανε σταδιακα στα 2mbps στα οποια ειμαι μεχρι και σημερα.
Πληρωνοντας σημερα για την 2αρα γραμμη 17 ευρω το μηνα (34 το διμηνο) μονο για ιντερνετ και τιποτα αλλο στην forthnet,σταθερο εχω στον ΟΤΕ,ειδα τον τιμοκαταλογο της http://www.forthnet.gr/media/broadband/internet/forthnet_internet_price-list-2013.pdf και με 2-3 ευρω παραπανω αποκτω 24αρα...
Μετα απο καποιο τηλεφωνο στην εξυπηρετηση πελατων εμαθα οτι εχουν καταργηθει ολες οι μικροτερες ταχυτητες περαν της 24αρας μιλαμε για ταχυτητηες που εδινε η forthnet στα 2mbps και στα 8mbps και προσφερουν μονο αυτην της 24αρας,ως εδω καλα ειχα μια απορια γιατι αφου τις εχει καταργησει τις 2αρες γραμμες εγω σαν πελατης της σε ποια κατηγορια παροχης υπηρεσιων υπαγομαι και αν δικαιουμε αναβαθμιση γραμμης προς τα πανω στην ιδια τιμη που ειμαι τωρα οπως υπηρξε προοηγουμενο απο τις παλιες μου αναβαθμισεις που γραφω παραπανω.

Δεν δικαιουμαι καλως ,ας δωσω 2-3 ευρω παραπανω να παω στα 24.
Μετα απο 2ο τηλεφωνο εμαθα οτι οι τιμες του καταλογου τους παραπανω ειναι για αυτους που ειναι και στο δικτυο τους,εχουν δηλαδη και σταθερο τηλεφωνο στην forthnet,εγω ειμαι στον ΟΤΕ οπως ειπαμε στο σταθερο μου.
Kαλως και με αυτο,παει στο καλο,εγω ακομη δεν ξερω που υπαγομαι σαν πελατης τους,μιας και κοιτωντας στο site τιμες ξεχωριστες για αυτους που ειναι σε αλλο παροχο τηλεφωνιας δεν βλεπω...

Ρωτω σε αλλο τηλεφωνο ,ειναι οπως ειναι τα πραματα ..τι καλυτερο μπορω να κανω για μενα στην κατασταση που ειμαι τωρα και με τις δυο συνδρομες που εχω και μετα που ξεμπλοκαρανε τα συστηματα τους με παιρνουν και μου λενε τιποτα,ρεζουμε ειπανε "Δεν μπορεις να κανεις τιποτα,αν δεν αλλαξεις τηλεφωνια,το μονο που μπορουμε να σου προσφερουμε ειναι τα 2mbps στα 17 ευρω που εχεις τοσα χρονια,ουτε 8αρα γραμμη ,ουτε 24αρα ,ουτε τιποτα,αν δεν παρεις πακετο."
Και μου προσφεραν τα πακετα τους.

Εγω ρωτω τωρα ,Δηλαδη να με ικανοποιει ο ΟΤΕ σαν τηλεφωνια και η forthnet σαν ιντερνετ δεν παιζει στην εποχη μας,η να βρισκω χαλια τον ΟΤΕ σαν παροχο ιντερνετ και χαλια την Forthnet σαν παροχο τηλεφωνιας,η το σεναριο να ειμαι καλυμενος με το πακετο OTE TV και ΟΤΕ τηλεφωνο και απο την forthnet να χρειαζομαι μονο το ιντερνετ της και αυτη μου δινει 2mbps στα 17 ευρω,σε σταθερο πελατη της 15 χρονων;
Πρεπει να αλλαξω εταιριες δηλαδη αναγκαστικα και να χω ολα σε μια. Θελω μονο ιντερνετ απο την εταιρια,δεν μπορω να το χω;;
:violent-smiley-030:
Aν καποιος ζητησει τωρα ιντερνετ απο αυτους θα του πουνε μονο πακετο με τηλεφωνια και Nova δινουμε..

Last edited:
Φανταζεσα προβληματα εκει που δεν υπάρχουν.
Οσο η τηλεφωνια και το ιντερνετ παρεχονται πανω από το ίδιο ζευγάρι καλωδίου, το να τα θες μισα μισά σε κατατάσει στην κατηγορία του σπανίου.
Το γεγονος οτι σημερα εχεις υπηρεσια απο δυο διαφορετικους παρόχους είναι αποτέλεσμα πολλων ρυθμίσεων για να απελευθερωθεί η αγορά.
Ομως ούτε πρακτικό ήταν ούτε απλό.
Εμπορικά δεν έχει πλέον ενδιαφέρον για κανέναν, οπότε λογικα σου τα λένε.
Επισης οι διαφορες στην τηλεφωνία είναι πρακτικά ανύπαρκτες (εκτος απο τις τιμές) ενώ για το internet για κάποιον που μέχρι τωρα βολευοταν με 2mbits
προφανως δεν έχει καμμία απάιτηση, οπότε οπου και να παει το ιδιο θα του φανεί.

Δεν φανταζομαι καποιο ιδιαιτερο προβλημα,θεματακι οπως γραφω και στον τιτλο,αν δεν θελει μια η Forthnet και δεν εχει εμπορικο ενδιαφερον αυτη, δεν θελω 10 εγω,την παραταω μετα απο 15 χρονια συνδρομης και παω στον ΟΤΕ και για το ιντερνετ μου,να αφησω το πακετο ΟΤΕ τηλεφωνια+ΟΤΕ δορυφορο δεν το αφηνω.
Εντυπωση μου κανει η απαξιωση πελατη τοσο χρονων μετα απο τα απανωτα τηλεφωνα που δεχομαστε καθημερινα για προσφορες πακετων και ιντερνετ και συνεχες προτροπες μεσω διαφορων φορουμ "πες τους οτι θα φυγεις να δεις τι θα γινει" ,ε λοιπον τιποτα δεν εγινε,lol.
Στεναχωριεμαι λιγο οτι το εταιρικο της email μεσα σε αυτα τα χρονια το χω μοιρασει σε ουκ ολιγα site,τραπεζες,φορουμς,γνωστων,συνεργατων και φιλων,οπως επισης και τα wifi hotspot της που με εξυπηρετουσαν δωρεαν.
Αν ειναι τοσο δυσκολο και ασυμφορο για αυτην ενα upgrade της γραμμης,η να συνεχισει να μου δινει αυτο που μου δινε τοσο καιρο σε καλυτερη ποιοτητα... κομματια να γινει.
:coool:

Ευχαριστω για την απαντηση ,ειχα την εντυπωση απο παλιοτερες αναγνωσεις οτι το email σου καταργειται αν φυγεις απο την εταιρια.
Επειδη υπαρχουν πραματα που εχω ασχοληθει και τα ξερω καλα και πραματα που δεν με ενδιαφερουν και τοσο και μου ειναι σχετικα αγνωστα ,π.χ μπορει να ξερω να κανω transcoding ,setup και χιλιαδυο αλλα στα απλα να τα βρισκω σκουρα :frusty:, οταν λες "είναι πάνω σε Live Outlook" εννοεις και το Windows live mail.
Αν ναι ,τοτε η απαντηση ειναι θετικη.

Μια στιγμή, πώς γίνεται μια διεύθυνση @forthnet.gr να συνεχίσει να υφίσταται αν φύγεις από την Forthnet; Προφανώς και καταργείται!

Απάντηση: Re: Θεματακι με Forthnet

Μια στιγμή, πώς γίνεται μια διεύθυνση @forthnet.gr να συνεχίσει να υφίσταται αν φύγεις από την Forthnet; Προφανώς και καταργείται!
Έτσι νόμιζα κι εγώ,όμως επειδή όλοι πια οι providers για λόγους οικονομίας έχουν πάει τα mail τους στο Windows Live Mail,δεν το χάνεις.Το διαπίστωσα όταν έφυγα από Hol και πήγα Forthnet.

Re: Απάντηση: Re: Θεματακι με Forthnet

Έτσι νόμιζα κι εγώ,όμως επειδή όλοι πια οι providers για λόγους οικονομίας έχουν πάει τα mail τους στο Windows Live Mail,δεν το χάνεις.Το διαπίστωσα όταν έφυγα από Hol και πήγα Forthnet.

Που? πως? ποτε? Δεν υαρχει ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση να εχει γινει τετοιο πραγμα.

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=4039
Και διαφορα nslookup στην forthnet δειχνουν οτι το mail παρεχεται απο τον isp.

Υποψιαζομαι οτι βιωσες αυτό
http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_0068.html

Που ομως ειναι προσωρινο και φυσικα θα το χασεις.

Μια άλλη ερώτηση, αν ξέρει κανείς. Μου ήρθε ο τελικός λογαρισμό του ΟΤΕ. Αντί λοιπόν να μου έχουν χρεώσει 12 μέρες από στο πακέτο που είχα πριν, σταματάνε το πακέτο στον μήνα, και τις τελευταίες 12 μέρες τις χρεώνουν στη μέγιστη χρέωση, δηλαδή τηλεφωνική γραμμή συν κανονική χρέωση για τις κλήσεις συν χωριστό πακέτο ίντερνετ. Η διαφορά τιμής δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά το θεωρώ απαράδεκτη συμπεριφορά. Δικαιούνται να κάνουν κάτι τέτοιο και τι να κάνω εγώ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεματακι με Forthnet

Που? πως? ποτε? Δεν υαρχει ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση να εχει γινει τετοιο πραγμα.

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=4039
Και διαφορα nslookup στην forthnet δειχνουν οτι το mail παρεχεται απο τον isp.

Υποψιαζομαι οτι βιωσες αυτό
http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_0068.html

Που ομως ειναι προσωρινο και φυσικα θα το χασεις.
Ειμαι 14 μηνες στην forthnet και το mail μου ειναι hol.gr.
Επισης οπως θα διαβασες και στην απαντηση του συνφορουμιτη οταν του ειπα για το windows live mail μου ειπε οτι η απαντηση ειναι θετικη.

Υποθετω οτι εννοεις οτι συνεχιζεις να χρησιμοποιεις αυτο που ειχες στη hol (και ουσιαστικα ειναι στη microsoft).
Ειδικα για αυτή τη περιπτωση, μιας και τα mail απο τη microsoft ειναι δωρεαν, η hol δεν θα μπει στο κοπο να σου "πειραξει"
το hol.gr λογαριασμο σου, ουτε να τον καταργησει, ουτε να τον κανει forward, επειδη δεν κοστιζει κάτι.

Ομως στη microsoft ειναι μονο το mail της hol. Για τους υπολοιπους (forthnet, ote, wind ) δεν ισχυει κατι τετοιο.

Σε καθε περίπτωση, η χρηση mail απο providers ειναι μια κακή ιδεα μακροπροθεσμα γιατι απλά κινδυνευεις να το χασεις ξαφνικα.
π.χ. αν για καποιο λόγο η hol αποφασισει να παει αλλου το mail της (για οποιοδηποτε λογο- πχ επειδη ενωθηκε με καποια αλλη εταιρεια)
τοτε θα μεταφερει τους ενεργους συνδρομητες της, αλλα ειναι μαλλον απιθανο οτι θα κανει το ιδιο και για οσουε εχουν "ξομεινει" στη microsoft.
Απλα θα παρει το domain και θα φυγει, και θα μεινεις χωρις mail (εκτος αν ξαναγινεις συνδρομητης hol).

Συγκριτικα να κλεισει πχ το gmail ειναι πολυ πιο δυσκολο να συμβει.