Θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Οι original αυτοκαταστροφικοί καλλιτέχνες την ''κάνουν'' νεότατοι. Δεν αντέχουν. Αυτοί που σώζονται απλά το μυαλό τους την ''κάνει'' για αλλού.
Respect και στις δύο κατηγορίες έτσι και αλλιώς.

Λύμπε συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Είναι βασικότατο στοιχείο. Χωρίς το attitude είσαι για δάσκαλος σε κανένα ωδείο.:drummer:

Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

ολόκληρο το rock-n-roll attitude, φίλε.
όπου πρότειναν στην εταιρία του, όταν το Light My Fire βασίλευε στην κορυφή των charts, να τους δώσουν κάποιες τριψήφιες χιλιάδες δολλάρια για να διαφημίσουν με αυτό ένα καινούργιο μοντέλο της Ford.
και απάντησε: 'αν το κάνετε, θα καλέσω όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, θα πάρω μια βαρειά, και θα το κάνω θρύψαλα το μοντέλο μπροστά στις κάμερες'.

Σου φαίνεται αδιανόητο για τον frontman των Megadeth ε;
Τι να σου κάνω;
They don't make 'em like this anymore.

Buick ήταν.
Πάντως οι Stones πήραν 14 μύρια γιά το start me up από τον Bill Gates...-bye-

(και όπως λέγαμε, καλά κάνανε).

Ο Chesnutt ήταν παράλυτος από τα 18 του Σπύρο και πέθανε νεότατος στα 45 του αλλά γέρος για το ροκ.

Κυκλοφορώντας τον καλύτερό του δίσκο λίγο πριν 'φύγει' όμως...εγκεφαλικά κάθε άλλο παρά γερασμένος ήταν...και στην τελική να το βράσω το attitude....αν θέλω πόζα πάω και ακούω τον Glen Benton.....

Τελικά η ουσία του ρ'ν'ρ πια είναι....?

Πόζα,attitude,ποίηση,αποστασιοποίηση από τα κοινά,ταύτιση με τους αδύναμους και ανάδειξη των προβλημάτων της κοινωνίας,όλα αυτά μαζί,η ότι διαλέγει παίρνει ο καθένας??

Last edited:

Η πρόβλεψη σου φυσικά και ήταν λάθος...
Οϋτε εγώ τους είδα ζωντανά, αλλά έχουμε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη....

Η λέξη "πρόβλεψη" πήγαινε στο flame που θα ξεκινούσε από το σχόλιό μου -bye-.

Το r'n'r είναι επάγγελμα πάνω απ όλα.Μετα το γνωστό τρίπτυχο.Και στο καπάκι τα λεφτά.Όλα τα άλλα είναι για εσωτερικη κατανάλωση...

Κυκλοφορώντας τον καλύτερό του δίσκο λίγο πριν 'φύγει' όμως...εγκεφαλικά κάθε άλλο παρά γερασμένος ήταν...και στην τελική να το βράσω το attitude....αν θέλω πόζα πάω και ακούω τον Glen Benton.....

Τελικά η ουσία του ρ'ν'ρ πια είναι....?

Πόζα,attitude,ποίηση,αποστασιοποίηση από τα κοινά,ταύτιση και αναδειξη των προβλημάτων της κοινωνίας,όλα αυτά μαζί,η ότι διαλέγει παίρνει ο καθένας??

Συμφωνώ με τον Σπύρο σε αυτό...

Μήτσε ο Vic ήταν ανεπανάληπτος διότι το βίωμα του το περνούσε στην μουσική του, χωρίς όμως να σε κάνει να νιώθεις λύπη για αυτόν...
Σε στριφογύρναγε και σε πέταγε με δύναμη στον τοίχο, σαν μαριονέτα, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να κουνηθεί...
Δεν ήταν καθόλου γέρος για το ροκ και αν δεν έπαιρνε την απόφαση που πήρε θα μας έδινε πολύ "ροκ" τραγούδια...

Η πρόβλεψη σου φυσικά και ήταν λάθος...
Οϋτε εγώ τους είδα ζωντανά, αλλά έχουμε τελείως διαφορετική άποψη και γνώμη....

Η λέξη "πρόβλεψη" πήγαινε στο flame που θα ξεκινούσε από το σχόλιό μου -bye-.

Οκ-bye-

Το r'n'r είναι επάγγελμα πάνω απ όλα.Μετα το γνωστό τρίπτυχο.Και στο καπάκι τα λεφτά.Όλα τα άλλα είναι για εσωτερικη κατανάλωση...

Τα παιδάκια που ξεκινάνε να παίζουν κιθάρα έχοντας καλυμμένους και τους τέσσερις τοίχους του δωματίου τους με αφίσες ,πίστεψέ με δεν το βλέπουν καθόλου ετσι...

Mάλλον δεν έγινα κατανοητός.Δεν με απασχολεί η ηθική του μουσικού.Με απασχολεί η ηθική του ακροατή.

έγινες απόλυτα κατανοητός.
αλλά ο αποδέκτης της Τέχνης, πρέπει να είναι ευεπίφορος στη ...'διαφθορά'.
για την ακρίβεια να νιώθει τόσο ώριμος που να μη φοβάται να σαπίσει.
αλλιώς, να μην παίζει με αναμμένα κάρβουνα.
να πάει να δεί τηλεόραση καλύτερα. -bye-

Δεν διαφωνώ μαζί σας. Απλά λέω ότι πέθανε ''μεγάλος'' και βέβαια πολύ πιο άγνωστος ,για να πληρεί τα συγκεκριμένα κριτήρια. δεν έχει καμμία σημασία πότε έβγαλε τον καλύτερο δίσκο του.

Ότι παπαριά και να είχε κάνει ο Sid Vicious ,αν ζούσε μέχρι σήμερα , θα είχε ξεθωριάσει όλο το μυθικό του πράγματος γύρω από τη ζωή του.

Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

O Lemmy διαφωνεί καθέτως.

Ότι παπαριά και να είχε κάνει ο Sid Vicious ,αν ζούσε μέχρι σήμερα , θα είχε ξεθωριάσει όλο το μυθικό του πράγματος γύρω από τη ζωή του.

Εάν κρίνω από τον Ozzy, θα διαφωνήσω μαζί σου.

Eννοείται ότι το R'n'R δεν είναι επάγγελμα. Και τώρα μάλιστα που διαλύονται οι δισκογραφικές...
Έχουμε αρχίσει να γυρίζουμε σε πιο αγνές καταστάσεις.

Μην ξεχναμε κατι.Την ηλικια.Οι περισσοτεροι για τους οποιους γραφουμε τα εκαναν ολα αυτα εκει στα 20 κατι.Σ'αυτη την ηλικια θελω να πιστευω οτι κανενας δεν κοιταει τα λεφτα.Ο πιτσιρικας που φτιαχνει μια μπαντα το κανει για αλλους λογους.Τα λεφτα ερχονται μετα.Οταν κατι γινεται θεσμος.
Εκτος αν μιλαμε για κατασκευασμενα πραγματα απο εταιριες.Που ξεκινουν ετσι απο την αρχη.Απ αυτους που συζηταμε κανενας δεν ξεκινησε ετσι.Αλλα ειχαν στο μυαλο τους.Αλλα ζητουσαν,αλλα πηραν,αλλα ονειρευτηκαν και αλλα τους προσγειωσαν .Και πολλοι καηκαν γιατι απλα δεν αντεξαν την προσγειωση.Θελει πολυ δυναμη να αντεξεις.Και ελαχιστοι αντεχουν.Αν ηταν απλα ενα επαγγελμα δεν θα συνεπαιρνε τον κοσμο.Εκτος κι αν ολοι αλαλαζουν και αντλουν εμπνευση στη ζωη τους απο εναν υδραυλικο...(χωρις παρεξηγηση για το επαγγελμα)....

Last edited:

Καλά δες το Ozbournes και θα καταλάβεις. Μιλάμε για τρελή γελοιότητα.

Για το ηλικιακό τα έχω ξαναπεί.

Τα παιδάκια που ξεκινάνε να παίζουν κιθάρα έχοντας καλυμμένους και τους τέσσερις τοίχους του δωματίου τους με αφίσες ,πίστεψέ με δεν το βλέπουν καθόλου ετσι...

My thoughts exactly......

Καλά δες το Ozbournes και θα καταλάβεις. Μιλάμε για τρελή γελοιότητα.

Για το ηλικιακό τα έχω ξαναπεί.

Το The Osbournes εννοείται ότι είναι γελοιότητα για εσένα και εμένα. Το ότι όμως τον ανέστησε δεν μπορείς να το ξεχάσεις.
Και αυτό ακριβώς εννοώ. Ο άνθρωπας είναί τόσο μεγάλος μουσικός που ότι μαμακία και εάν κάνει, παραμένει ένας από τους θεούς του μέταλ.
Και ας μην ξεκινήσουμε για την φωνή ή το ότι είχε την τύχη να είναι στους Sabbath.