Θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

My thoughts exactly......

Μα συγνωμη....ο πιτσιρικάς που βλέπει τον Κακά να παίζει μπάλα,έχει στον νου τα παχυλά του συμβόλαια η την δόξα και τον μύθο που έχει δημιουργήσει γύρω απ το όνομά του με τις ενέργειές του μέσα στο γήπεδο...
Κάπως ετσι κινούνται τα πράγματα και στην μουσική...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Μα συγνωμη....ο πιτσιρικάς που βλέπει τον Κακά να παίζει μπάλα,έχει στον νου τα παχυλά του συμβόλαια η την δόξα και τον μύθο που έχει δημιουργήσει γύρω απ το όνομά του με τις ενέργειές του μέσα στο γήπεδο...
Κάπως ετσι κινούνται τα πράγματα και στην μουσική...

σπυρο αν ηταν αλλιως δεν θα καναμε(και κανουμε) air guitar οταν ακουμε σολα αλλα θα ανεμιζαμε πεντοχιλιαρα και θα καναμε βουτιες σε πισινα σαν τον σκρουτζ.....

Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Το The Osbournes εννοείται ότι είναι γελοιότητα για εσένα και εμένα. Το ότι όμως τον ανέστησε δεν μπορείς να το ξεχάσεις.
Και αυτό ακριβώς εννοώ. Ο άνθρωπας είναί τόσο μεγάλος μουσικός που ότι μαμακία και εάν κάνει, παραμένει ένας από τους θεούς του μέταλ.
Και ας μην ξεκινήσουμε για την φωνή ή το ότι είχε την τύχη να είναι στους Sabbath.

Μεγάλοι μουσικοί ήταν άλλοι στους Sabbath (Iommi πχ).....ο Ozzy απ ότι θυμάμαι νυχτερίδες έτρωγε επί σκηνής και μπουγέλωνε τον κόσμο ....μεγάλος frontman ναι το δέχομαι...μεγάλος μουσικός όμως μου κάθεται λίγο βαρύ...

Απάντηση: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Μιλαμε για το Ozbournes και μας φταινε οι "ποιητικες βραδιες" του Τζιμμυ?(του Μορισσον οχι του Μανωλακου...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Μεγάλοι μουσικοί ήταν άλλοι στους Sabbath (Iommi πχ).....ο Ozzy απ ότι θυμάμαι νυχτερίδες έτρωγε επί σκηνής και μπουγέλωνε τον κόσμο ....μεγάλος frontman ναι το δέχομαι...μεγάλος μουσικός όμως μου κάθεται λίγο βαρύ...

Θέλεις να μου πεις ότι οι Sabbath είχαν καλύτερη πορεία από ότι είχε ό Ozzy όταν τον διώξανε?
Τους δίσκους που έβγαλε ο Ozzy μετά Sabbath για εμένα είναι και καλύτεροι από Sabbath γιατί ήταν πραγματικό metal.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Θέλεις να μου πεις ότι οι Sabbath είχαν καλύτερη πορεία από ότι είχε ό Ozzy όταν τον διώξανε?
Τους δίσκους που έβγαλε ο Ozzy μετά Sabbath για εμένα είναι και καλύτεροι από Sabbath γιατί ήταν πραγματικό metal.

Απόψεις για λαϊκή κατανάλωση, εάν δεν ήταν τους Sabbath, ίσως να μην έφτιαχνε ποτέ την καριέρα που έφτιαξε, άλλωστε ξαναγύρισε και ξαναέφυγε.
Δεν σώθηκε με ένα Mr Crowly, Suiced Solution, Killer of the GIANTS και Bloodbath in paradise, τον μύθο τον κουβάλαγε από το paranoid!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Ο Ozzy στην μετα-Sabbath εποχή δουλεύει με τελείως διαφορετικό τρόπο...τα εκάστοτε μέλη της μπάντας του κάθε δίσκου που κυκλοφορεί περνούν από εξωπραγματικό casting ....για την επιλογή του κιθαρίστα το casting αυτό αγγίζει τα όρια της τρέλας...όπως καταλαβαίνεις το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία του ροκ (η του Metal αν θες),που λέει πως-μαζευόμαστε πέντε άτομα και δουλεύουμε να βγει κάτι καλό....είναι πλέον μια καλοστημένη επιχείρηση....ακόμα και τα group που παίζουν support περνούν από καταστάσεις τύπου big brother...

Τώρα για το αν οι Sabbath ειχαν καλύτερη πορεία χωρίς τον Ozzy δεν μπορώ να σου πω αλλά μπορώ να σου πω πως εκείνο το The sign of the southern cross (στο Mob Rules) με αγγίζει πολύ περισσότερο από τις Αμερικανιες που ακολούθησαν...

ps...Και ο Dickinson έκανε τον καλύτερό του δίσκο όταν έφυγε απ τους Maiden (Accident Of Birth)...αλλά ήταν και ο Smith παρόν

Last edited:

Ο Ozzy στην μετα-Sabbath εποχή δουλεύει με τελείως διαφορετικό τρόπο...τα εκάστοτε μέλη της μπάντας του κάθε δίσκου που κυκλοφορεί περνούν από εξωπραγματικό casting ....για την επιλογή του κιθαρίστα το casting αυτό αγγίζει τα όρια της τρέλας...όπως καταλαβαίνεις το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία του ροκ (η του Metal αν θες),που λέει πως-μαζευόμαστε πέντε άτομα και δουλεύουμε να βγει κάτι καλό....είναι πλέον μια καλοστημένη επιχείρηση....ακόμα και τα group που παίζουν support περνούν από καταστάσεις τύπου big brother...

Τώρα για το αν οι Sabbath ειχαν καλύτερη πορεία χωρίς τον Ozzy δεν μπορώ να σου πω αλλά μπορώ να σου πω πως εκείνο το The sign of the southern cross (στο Mob Rules) με αγγίζει πολύ περισσότερο από τις Αμερικανιες που ακολούθησαν...

ps...Και ο Dickinson έκανε τον καλύτερό του δίσκο όταν έφυγε απ τους Maiden (Accident Of Birth)...αλλά ήταν και ο Smith παρόν

:grinning-smiley-043

Re: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Ο πιτσιρικάς όταν ακούει το ξερω γω το Smoke on the Water δεν σκέφτεται ουτε τα λεφτά ούτε την τέχνη.Στο μυαλό του άλλο είναι καρφωμένο...Όταν ο πιτσιρικάς μεγαλώσει και ξεμπουκώσει το αντιμετωπίζει βιοποριστικά.

O Οzzy κ.τ.λ. ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι στο τώρα τίποτα σαν ενεργός περιφερόμενος νεκρός. Με θλίβει η εικόνα.
Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε για τα νεανικά του ατοπήματα. Μετά δεν...
Και οι Sabbath το ίδιο βέβαια.

Και εννοείται χωρίς το ατύχημα του Iommi ο ήχος τους θα ήταν διαφορετικός. Έβαλε ο διάβολος το χεράκι του.

Τα έχω ξαναπεί. Μέταλλο-ροκ (ειδικά live) και γεράματα δεν πάνε μαζί. Αισθητικά κυρίως. Ταλαιπωρία.

Ειδικά στο χώρο αυτό υπάρχουν εξαιρετικές νέες μπάντες, με μουσικάρες ,φωνάρες κ.τ.λ.

Βλέπεις ακούς MASTODON για παράδειγμα και τελειώνουν όλα εκεί.

Οι παλιοί μια χαρά είναι για καμμιά νοσταλγία το βράδυ στο σπίτι με τίποτα μπύρες και ιστορίες φουσκωμένες από τα εφηβικά μας. Μέχρι εκεί.

Απάντηση: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Οι Doors είναι ένα κεφάλαιο μεσα απο τα ιερα ευαγγέλια του ροκ.
Όσοι ακούσατε και δεν πιστεύσατε, τουλάχιστον μην βλασφημείτε.

Re: Απάντηση: θεοί της μουσικής ή "μουσικοαπατεώνες" των media?

Οι Doors είναι ένα κεφάλαιο μεσα απο τα ιερα ευαγγέλια του ροκ.
Όσοι ακούσατε και δεν πιστεύσατε, τουλάχιστον μην βλασφημείτε.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ανάστασις !

O Οzzy κ.τ.λ. ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι στο τώρα τίποτα σαν ενεργός περιφερόμενος νεκρός. Με θλίβει η εικόνα.
Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε για τα νεανικά του ατοπήματα. Μετά δεν...
Και οι Sabbath το ίδιο βέβαια.

Και εννοείται χωρίς το ατύχημα του Iommi ο ήχος τους θα ήταν διαφορετικός. Έβαλε ο διάβολος το χεράκι του.

Τα έχω ξαναπεί. Μέταλλο-ροκ (ειδικά live) και γεράματα δεν πάνε μαζί. Αισθητικά κυρίως. Ταλαιπωρία.

Ειδικά στο χώρο αυτό υπάρχουν εξαιρετικές νέες μπάντες, με μουσικάρες ,φωνάρες κ.τ.λ.

Οι παλιοί μια χαρά είναι για καμμιά νοσταλγία το βράδυ στο σπίτι με τίποτα μπύρες και ιστορίες φουσκωμένες από τα εφηβικά μας. Μέχρι εκεί.

:grinning-smiley-043

,φωνάρες κ.τ.λ.

Όταν είχαν παίξει support στους Tool στο Ελληνικό είχε ραγίσει η καρδιά μου...ο ήχος τους ήταν απαράδεκτος...δέκα χιλιάδες άτομα κοντά,είχαν μαζευτεί θυμάμαι εκείνη την βραδιά και οι διοργανωτές δεν είχαν φροντίσει ούτε για την ασφαλή είσοδο στον χώρο..πόσο μάλλον για την ποιότητα του ήχου...
Με τους Opeth στο Fuzz τα ίδια...οι μπροστινοί άκουγαν πέντε πράγματα,οι πίσω άκουγαν κατσαρολικά και χύτρες ταχύτητος...
Κάποια στιγμή πρέπει οι ιθύνοντες να δουν τον ρόλο τους λίγο πιο σοβαρά....