Δεν έχω ενεργοποιήσει 2 step verification γιατί χρησιμοποιώ τον λογαριασμό σε δύο κινητά (παλιό, νέο), τάμπλετ, υπολογιστή, και δεν μπορώ να πληκτρολογώ συνέχεια κωδικούς. Από ότι κατάλαβα το τηλέφωνο θεωρείται η κύρια συσκευή στην οποία έρχεται ο κωδικός, και οι υπόλοιπες θέλουν και τον έξτρα κωδικό για να συνδέονται. Πολύ φασαρία. Άσε που δεν ξέρω αν μπορώ να παραλάβω και τον κωδικό.
"Στη συνέχεια, ένας κωδικός θα αποσταλεί στο τηλέφωνό σας μέσω μηνύματος κειμένου, φωνητικής κλήσης ή της εφαρμογής για κινητά."
https://www.google.com/landing/2step/#tab=how-it-works
Για το μήνυμα κειμένου θα πρέπει να ικανοποιήσω την Google και να της δώσω τον αριθμό τηλεφώνου μου, την εφαρμογή Google την έχω απενεργοποιήσει όπως και ότι μπορούσα από τις εφαρμογές της Google γιατί είτε μου είναι άχρηστες, είτε χρησιμοποιώ browser για την ίδια δουλειά, και έτσι τις έχω απενεργοποιήσει για να γλιτώσω μπαταρία και RAM, αφού είμαι ακόμα με 1 GB RAM και θα μου την έτρωγε όλη η Google με τις σαβούρες της.
Άρα μεγάλη φασαρία το 2 step verification, και δεν το έχω ενεργοποιήσει.
Να καταργήσω γενικώς την Google, δύσκολο. Γιατί θα χάσω τις δύο εφαρμογές της που θέλω άμεση πρόσβαση, το Gmail και το Play.
Το τηλέφωνο μου το έχει σίγουρα κόσμος, αλλά φαίνεται θέλει να συσχετίσει την συσκευή με τον αριθμό τηλεφώνου, και ίσως επικοινωνίες, SMS κτλ. Ίσως να μην μπορεί να τα δει άμεσα. Αυτό ψυλλιάζομαι και αντιδρώ.