Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Toσες σελιδες .... ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ .... τοσα βιντεο .....

και δεν ξερεις ΚΑΜΙΑ θεωρια συνωμοσιας που να καιει συνειδησεις ?

Οκ ... να σου πω εγω μια που ΔΕΝ καιει .... Flat-earthers :laugh:

(σε αυτο το γελοιο επιπεδο συνδιαλλαγης θα κατεβουμε ? ....)

Ποια καίει; το 9/11; Το ότι δε πήγαμε στη Σελήνη; Το ότι μας ψεκάζουν; Τα ομοιοπαθητικά; Τα εμβόλια; Οι ασθένειες που όλες τις βγάζουν engineered; (από την εποχή του aids τα ακούμε αυτά) Το denial του global warming; Το Haarp; Τα RFID και τα barcodes και ο συσχετισμός με τον Αντίχρηστο; Το πείραμα της Φιλαδέλφεια; Μπορώ να συνεχίσω για ώρες ...

Όλα είναι ανοησίες.

edit: Ξέχασα το αγαπημένο μου, οι στημένες κληρώσεις joker/lotto/whatever

Και πως χτιζεται μια θεωρια ;

Κατα κανόνα από τα σχετικά κέντρα εξουσίας που καλλιεργούν χρήσιμους ηλίθιους για να μπορούν πιο εύκολα να ξεπλένουν επικίνδυνους έξυπνους όταν αυτό χρειαστεί.

Η δικιά μου ένσταση είναι ακριβώς η έμφαση στη δύναμη των κέντρων εξουσίας. Υπάρχουν ελιτ, αλλά έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Λυκοφιλίες, πρόσκαιρες συμμαχίες, μετά ανταγωνισμός.
Έχουν δυναμή; Αναμφισβήτητα. Μπορούν να κάνουν όσα λένε οι θεωρίες συνομωσίας; Αμφιβάλλω αν τα έχουν σκεφτεί καν...

Κατα κανόνα από τα σχετικά κέντρα εξουσίας που καλλιεργούν χρήσιμους ηλίθιους για να μπορούν πιο εύκολα να ξεπλένουν επικίνδυνους έξυπνους όταν αυτό χρειαστεί.

Αυτο ακριβως μου θυμιζει συνομωσιολογια εμενα.

Αλλα δεν απαντα στην ερωτηση : Πως χτιζεται μια θεωρια.

Οχι απο που πιθανως και γιατι... Πως

Αυτο ακριβως μου θυμιζει συνομωσιολογια εμενα.

Αλλα δεν απαντα στην ερωτηση : Πως χτιζεται μια θεωρια.

Οχι απο που πιθανως και γιατι... Πως

Καλλιεργωντας μη βασιμα ερωτηματα που μπορει να εχει καποιος και που δυσκολα αποδεικνυονται αν δεν εχεις γνωσεις (chemtrails πχ)

Ειναι πιο ευκολο για καποιον να πιστεψει οτι μας ψεκαζουν γιατι ειμαστε απο ....κατω παρα να σκεφθει και να αναζητησει κυριως κατι σοβαροτερο ως απαντηση.

Επισης ειναι πιο ευκολο για καποιον να ρωταει μηπως ειναι στημενο το θεμα το κορωνοιου για να αφαιρεσουν κομματια δημοκρατιας παρα να αναζητησει ιατρικες αποδειξεις υπαρξης της πανδημιας και αποδειξεις ποσο θανατηφορα τελικα ειναι .

Γενικως Γιωργο μου πιστευουν οτι ειναι ετοιμοι να πιστεψουν.

Και ξαναλεω οτι υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι με ψυχιατρικα προβληματα μη διαγνωσμενα που τους ακους και λες οτι αυτος για να ειναι εξω μαλλον οκ ειναι αρα ας δωσω προσοχη στα λεγομενα του.....

Πως?

Με ημιμάθεια, πολύ φαντασία, αυθαίρετους ισχυρισμούς, με μικρή προσοχή στην συνέπεια των συλλογισμών, με πλήρη αγνόηση βασικών αρχών της λογικής.

Πως?

Με ημιμάθεια, πολύ φαντασία, αυθαίρετους ισχυρισμούς, με μικρή προσοχή στην συνέπεια των συλλογισμών, με πλήρη αγνόηση βασικών αρχών της λογικής.

Ε μα φυσικα.

Ολα αυτα ειναι απαραιτητα συστατικα της ....σουπας.

Εννοείται πως όλα αυτά είναι βασικά συστατικά, αλλά μην ξεχνάμε ότι κατά κανόνα πρέπει να υπάρχει και κάποιο κίνητρο. Καμιά φορά το κίνητρο είναι απλά το να μαζεύουν κάτι απίθανα sites τύπου perikoklada.gr παραπάνω clicks. Όμως αυτά είναι τα πιο αθώα, τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες θεωρίες συνομωσίας μπορούν πολύ εύκολα να σχετιστούν με συγκεκριμένα γεγονότα και συγκυρίες. Ειδικά δε στην περίπτωση του Covid είναι ηλίου φαεινότερο.

Οχι φιλοι μου. Μια θεωρια χτιζεται με τον ιδιο τροπο. Ειτε ειναι σωστη ειτε λανθασμενη. Σε οποιονδηποτε τομεα.

Με τον συνδυασμο στοιχειων, "ψηγματων" που ξαφνικα δινουν την εντυπωση οτι υπαρχει μια σχεση μεταξυ των, οτι αποτελουν κομματια ενος παζλ, που αν ενωθουν θα δωσουν μια νεα εικονα ( Θεω - Θεωρω - Θωρω ).

Απο εκει και περα μια θεωρια ειναι σωστη εαν αποδειχτει η αληθης αυτη η σχεση των στοιχειων της, και ψευδης εαν αποδειχτει η μια αληθεια της σχεσεως, η, η μη αληθεια των στοιχειων που δυνανται να την συνθεσουν.

Ο Κοsh δεν ξεκινησε πολυ καλα το σκεπτικο του λεγοντας " μη βασιμα ερωτηματα" γιατι θα μπουμε στο τουνελ των βασιμων ερωτηματων. Ποια ειναι τα βασιμα ερωτηματα ποια δεν ειναι και γιατι ; Κι ποιος αποφασιζει για το ποιον των ερωτηματων. Ποιος επιτρεπεται να εχει ερωτηματα και ποιος οχι...και παει μακρυα η βαλιτσα. Και θα το κουρασουμε γιατι δεν ειναι το υφος του νηματος.

Ας μεινουμε καπως σκεπτικοι στο τι θεωρουν οι ανθρωποι ¨βασιμα ερωτηματα". Και θα ελεγα ας εκπλαγουμε και λιγο στις μερες μας οταν ανθρωποι θετουν ερωτηματα ακομα και λανθασμενα.

Θα δωσω μια εικονα για να δειξω τι εννοειται με το χτιζεται μια θεωρια.

Την εποχη του Σουλτανου Μαχμουτ ΙΙ κυκλοφωρουσε μια συνομωσιολογια. Οτι λεει ταχα μου οι γκιαουρηδες ειχαν φτιαξει μια μυστικη οργανωση που ραδιουργουσε και μανιπουλαριζε τους Χριστιανους για να προκαλεσουν κακο στην υτοκρατορια και πιθανως να αποσπασουν κομματια της, πιθανως να θελαν και να την καταστρεψουν. Ψαξαν στοιχεια αλλα δεν βρηκαν, εμειναν στο χοξ που λενε και στις μερες μας. βεβαια αυτο δεν εμποδισε τον σουλτανο για να κοψει καθε ιδεα πιθανων συνομωσιολογων να δοκιμασουν την ιδεα, να διαπραξει προληπτικες σφαγες Ελληνων κυριως στην Κωνσταντινουπολη.

Ομως "η θεωρια" αποδειχτηκε αληθης εκ των υστερων. Η συνομωσια της συνομωσιολογιας αυτης υπηρχε οντως.

Ποια καίει; το 9/11; Το ότι δε πήγαμε στη Σελήνη; Το ότι μας ψεκάζουν; Τα ομοιοπαθητικά; Τα εμβόλια; Οι ασθένειες που όλες τις βγάζουν engineered; (από την εποχή του aids τα ακούμε αυτά) Το denial του global warming; Το Haarp; Τα RFID και τα barcodes και ο συσχετισμός με τον Αντίχρηστο; Το πείραμα της Φιλαδέλφεια; Μπορώ να συνεχίσω για ώρες ...

Όλα είναι ανοησίες.

edit: Ξέχασα το αγαπημένο μου, οι στημένες κληρώσεις joker/lotto/whatever

Hμουν συγκεκριμενος !
Τοσες σελιδες (τις τελευταιες) ΕΓΩ ο συγκεκριμενος, αναφερομαι σε ολα αυτα που εγραψες ?
Σε τι αναφερομαι ?

ΣΕ ΤΙ αναφερομαι ?

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Η δικιά μου ένσταση είναι ακριβώς η έμφαση στη δύναμη των κέντρων εξουσίας. Υπάρχουν ελιτ, αλλά έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Λυκοφιλίες, πρόσκαιρες συμμαχίες, μετά ανταγωνισμός. Έχουν δυναμή; Αναμφισβήτητα. Μπορούν να κάνουν όσα λένε οι θεωρίες συνομωσίας; Αμφιβάλλω αν τα έχουν σκεφτεί καν...

Το οτι εχουν αλληλοσυγκρουομενα συμφεροντα .... ΠΟΙΟΣ το επαληθευει ?
Προσεξε ... ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ειναι αδυνατον να εχουν διαφωνιες ....
αλλα ποιος βαζει το χερι του στην φωτια οτι δεν ....

55.jpg

Δηλαδη, ποσο ΗΛΙΘΙΑ πρεπει να ειναι αυτα τα κεντρα εξουσιας ωστε ... ΔΙΑΡΚΩΣ να ανταγωνιζονται ?
ΠΟΣΟ ? Eχει βουηξει ο ντουνιας που παει το πραγμα > https://www.vanityfair.com/news/2015/03/rockefeller-rothschild-business-deal-may-2012

To διάβασες Μάνο τι λέει?

"The deal is simple. RIT Capital Partners, led by Rothschild, bought a 37 percent share in Rockefeller Financial Services. In a world of billion-dollar mergers, this is small. "

Μεγάλη δουλειά.... ένας 99 χρόνος έκανε συμφωνία με έναν 77 χρόνο για μια εταιρεία. Θα δείξει το μέλλον (no pun intended) πως θα πάει.

Παρακάτω το άρθρο γράφει:

I suspect it is in philanthropy and art preservation that these two new partners will be acclaimed: David, of course, for the Rockefeller Brothers Fund and the Museum of Modern Art (where his mother, Abby Aldrich Rockefeller, played such a prominent role); Jacob, meanwhile, as chairman of the board of trustees of the National Gallery, the National Heritage Memorial Fund, and the Heritage Lottery Fund. The legacy of their deeds raises a question: Who, after they are gone, will make the same commitment to the preservation of the past and the science of the future?

Βρε Χρηστο ...

ορκισμενοι εχθροι επι εναν αιωνα, τι περιμενες να κανουν ?
Να παντρεψουν κατευθειαν τα παιδια τους ?

Eσυ διαβασες αυτο ?
"In a world of billion-dollar mergers, this is small. In history, it is huge."

Hμουν συγκεκριμενος !
Τοσες σελιδες (τις τελευταιες) ΕΓΩ ο συγκεκριμενος, αναφερομαι σε ολα αυτα που εγραψες ?
Σε τι αναφερομαι ?

ΣΕ ΤΙ αναφερομαι ?

Σε τι αναφέρεσαι; Bilderberg, Rochild, Rockfeller, μόνο για Illuminati δεν είπες ακόμα. Το ότι η οικονομική εξουσία έχει και πολιτική εξουσία δεν αμφισβητείται. Η θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζεις δε καταλαβαίνω ποια είναι ...

Δεν ειπα για Illuminati γιατι ΔΕΝ εχω τιποτα να πω για Illuminati.
Eαν ειχα θα ελεγα.

Κοιτα,
οταν καποιος εχει εθισει τον εαυτο του στο ορατο και προφανες
χιλια χρονια να περασουν, θα μεινει στο ορατο και προφανες.
Το ορατο και προφανες ειναι η διαπλοκη κεφαλαιου και εξουσιας.
Το ειδαμε στην Ελλαδα και δεν εχουμε λογο να πιστευουμε οτι
ΔΕΝ ισχυει στο εξωτερικο (αλλα τα μεγεθη, βεβαια).

Ομως, ολοι αυτοι οι Μιδες ΓΙΑΤΙ ενδιαφερονται για παγκοσμια κυριαρχια ?
Τα υπερογκα πλουτη τους .... ΔΕΝ τους φτανουν ? Τι παραπανω θελουν ?
Εγω προσωπικα, βλεπω (βασει ΔΙΚΗΣ μου βιωματικης διαδρομης) οτι θελουν
να παιξουν μαζι μας .... οπως, ας πουμε, επαιζαν οι Θεοι του Ολυμπου μαζι μας (τροπος του λεγειν).
Ειναι το μονο πραγμα που θα προσφερει αποτελματωση απο την χλιδη, καλοπεραση και μονοτονια τους.
Αλλωστε δεν ειναι και πολλοι (μεταξυ τους) ....

Η δυναμη πανω στις ζωες των αλλων ειναι ναρκωτικη ουσια. Ποτε δεν ειναι αρκετη. Παντα χρειαζεσαι περισσοτερη.
Οταν εγκλωβιζεσαι αποκλειστικα στην καλοπεραση, "πεθαινεις" ! Χρειαζεσαι κατι που να θεωρηθει προκληση.
Σε αυτο το σημειο βρισκονται. Και αυτη ειναι η ΔΙΚΗ μου εκτιμηση.

(αλλα ΔΕΝ την γλιτωνεται ετσι ευκολα ... θα συνεχιζω να ποσταρω !)

Ποιοι Μίδες βρε Μάνο?

Η apple τους αγοράζει και της μένουν και ψιλά να αγοράσει και καμιά εξάδα πετρελαϊκές (αλλά δεν θέλει).

Μίδες αυτοί? σήμερα? τι να πει ο Μπέζος?

Δεν ειπα για Illuminati γιατι ΔΕΝ εχω τιποτα να πω για Illuminati.
Eαν ειχα θα ελεγα.

Κοιτα,
οταν καποιος εχει εθισει τον εαυτο του στο ορατο και προφανες
χιλια χρονια να περασουν, θα μεινει στο ορατο και προφανες.
Το ορατο και προφανες ειναι η διαπλοκη κεφαλαιου και εξουσιας.
Το ειδαμε στην Ελλαδα και δεν εχουμε λογο να πιστευουμε οτι
ΔΕΝ ισχυει στο εξωτερικο (αλλα τα μεγεθη, βεβαια).

Ομως, ολοι αυτοι οι Μιδες ΓΙΑΤΙ ενδιαφερονται για παγκοσμια κυριαρχια ?
Τα υπερογκα πλουτη τους .... ΔΕΝ τους φτανουν ? Τι παραπανω θελουν ?
Εγω προσωπικα, βλεπω (βασει ΔΙΚΗΣ μου βιωματικης διαδρομης) οτι θελουν
να παιξουν μαζι μας .... οπως, ας πουμε, επαιζαν οι Θεοι του Ολυμπου μαζι μας (τροπος του λεγειν).
Ειναι το μονο πραγμα που θα προσφερει αποτελματωση απο την χλιδη, καλοπεραση και μονοτονια τους.
Αλλωστε δεν ειναι και πολλοι (μεταξυ τους) ....

Η δυναμη πανω στις ζωες των αλλων ειναι ναρκωτικη ουσια. Ποτε δεν ειναι αρκετη. Παντα χρειαζεσαι περισσοτερη.
Οταν εγκλωβιζεσαι αποκλειστικα στην καλοπεραση, "πεθαινεις" ! Χρειαζεσαι κατι που να θεωρηθει προκληση.
Σε αυτο το σημειο βρισκονται. Και αυτη ειναι η ΔΙΚΗ μου εκτιμηση.

(αλλα ΔΕΝ την γλιτωνεται ετσι ευκολα ... θα συνεχιζω να ποσταρω !)

Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι συνωμοσια αλλα αρρωστημενο μυαλο. Που μπορει να κανει οτιδηποτε.

ΠιΕς: Καναν 85αρη Ελβις μπορουμε να βρουμε;

Sent from my iPhone using Tapatalk