Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ρε δεν πατε καλα ... :laugh:

Πατε να απαντησετε στον Θεο (Λακη) γιατι αφησε τον πρωτο την ταξη του αγγελο .... να εκπεσει ? :flipout:

Κολυμπατε στην αφελεια, κομπασμο και ασεβεια .... :proud: .... τουλαχιστον ! -bye-

Ναι αλλα ... ξεκινησαμε θεωρωντας οτι ολοι καταλαβαινουμε την διαφορα μεταξυ αγαπης και μισους.
Αυτο εγραψες εσυ. Αρα πως γινεται ενω εννοουμε το ιδιο πραγμα ... αλλοι να ανατιναζονται και αλλοι
να μακροθυμουν ?

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το κακό διαφέρει από το καλό.
Ο διαχωρισμός μέσα μας υπάρχει σαφής.
Το ότι αυτός ο διαχωρισμός είναι διαφορετικός για τον καθένας μας, δεν έχει καμία σημασία.

Μα αν κάποιος έλεγε στο Λάκη ότι είναι ανώτερος απ' αυτόν, τι θα έκανε ο Λάκης? Θα τού' λεγε ευχαριστώ?

Λάκη, μη με παρεξηγείς. Ο SR φταίει... :)

Μπερδεύεσαι αγαπητέ!

- έννοιες όπως περιπλοκότητα έχουν να κάνουν με την διάνοια του παρατηρητή και δεν είναι κάτι απόλυτο ή αυθύπαρκτο.
Το να μετρήσεις μέχρι το 3 είναι εξαιρετικά απλό. Εκτός και αν είσαι βρέφος. Αν δε είσαι κατσαρίδα είναι απείρως περίπλοκο και για αυτό αδύνατο να μετρήσεις.
Το να μετρήσεις όμως είναι έτσι και αλλιώς κάτι που αφορά εσένα (τον παρατηρητή). Η πραγματικότητα είναι και παραμένει η ίδια είτε εσύ μετρήσεις (εύκολα ή δύσκολα ποσώς έχει σημασία) είτε όχι.

- το σύστημα αναφοράς είναι απαραίτητο μόνο σε κάποιον που δεν μπορεί να δει το όλον. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα σύστημα αναφοράς. Εφεύρεση είναι.

Αρα, μετα απο ολα αυτα, υποθετω οτι Παρατηρητης ειναι ο Θεος (ο δημιουργος της πραγματικοτητας).
Ναι αλλα .... αυτο δεν βοηθαει ΚΑΘΟΛΟΥ την δικη μου αντιληπτικη γωνια και αντιληψη.
Γιατι εγω ΔΕΝ ειμαι θεος και ΔΕΝ μπορω να συλλαβω το Ολον στην απλοτητα του.

Δεν την ζω .... την αφηνω να υπαρχει ως εικασια.
Μεσα μου.

Κωστα .... γενικα μιλωντας .... εχεις τεραστιο προβλημα με την δικη σου φαντασια.
Δεν παιρνω αφορμη απο αυτο το νημα. Απο αλλα ποστ σε αλλα νηματα. Εισαι ατομο
που στραγγαλιζει εικασιες εν τη γεννεσει τους. Εκτος αν στραγγαλιζεις μονο στους
αλλους τετοιες εικασιες. Οποτε .... παω πασο.

Ξερεις .... χωρις διαθεση για νοερη ιχνηλατηση .... δεν εχει νοημα να γραφεις στο
παρον νημα. Εκτος αν μπαινεις για την χαρα της καρπαζας (στους νεραιδοπαρμενους).
Χαρα ειναι και αυτη ! Σεβαστη .... απολυτα !

-bye-

(για να σε προλαβω ... ουτε ο Σταυρος εχει μαθει να πειθαρχει την φαντασια του !!!)

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη φαντασία, έχω πρόβλημα με τις ονειροφαντασίες ως εργαλείο ερμηνείας του κόσμου που μας περιβάλλει. Αν εσύ νομίζεις ότι τον κόσμο ελέγχουν αόρατα οντα από την Andromeda και εξηγείς έτσι όλα τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν, δικαίωμα σου, δικαίωμα μου όμως και μένα να σου zthaw να το αποδείξεις. Εφόσον δε μπορείς,θα μου επιτρέψεις να μην ασχολούμαι.

Ξέρεις γιατί γράφω εδώ για να καταρρίψω τις "ανοηθες" θεωρίες που διαδίδονται στο διαδίκτυο Γιατί σε εμποδίζουν να δεις την πραγματική ριζα του κακού και να κανεις κάτι για αυτό. Αν πιστεύεις ότι όλα είναι προσχεδιασμένα από τον Kissinger πριν από 40 χρονια γιατί να ψηφίσεις μια σοβαρή κυβέρνηση που θα ψειρίσει σωστούς νομους; Αφού έτσι κι αλλιώς δε μπορεί να κάνει τίποτα, ας ψηφίσω τον τάδε άσχετο που θα με βολέψει στο δημόσιο (παράδειγμα φέρνω, δεν αναφέρομαι ειδικά σε σένα). Γιατί να εναντιωθώ στην TIPP και την ΚΕΤΑ;Αφού έτσι κι αλλιώς όλα είναι προσχεδιασμένα και αποφασισμένα. Αυτό είναι το κακό με τις θεωρίες συνωμοσίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη: αποενοχοποιούν τον ελληνικό ωχαδερφισμό και φιλοτομαρισμό. Και γι αυτό με εξοργίζουν.

Υγειέστατο σκεπτικό SR. Που το πρόβλημα?

Θα το μάθεις εν καιρώ...

Το ότι αυτός ο διαχωρισμός είναι διαφορετικός για τον καθένας μας, δεν έχει καμία σημασία.

Ε ... αν δεν εχει καμια σημασια ... τοτε τι καθομαστε και μιλαμε.
Οτι ειναι να γινει ... θα γινει.

Αρα, μετα απο ολα αυτα, υποθετω οτι Παρατηρητης ειναι ο Θεος (ο δημιουργος της πραγματικοτητας)

Από αυτά που είπα, τί ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα?

Τουναντίον, παρατηρητή δήλωσα εσένα.

Να δες το:

...

Το να μετρήσεις μέχρι το 3 είναι εξαιρετικά απλό. Εκτός και αν είσαι βρέφος. Αν δε είσαι κατσαρίδα είναι απείρως περίπλοκο και για αυτό αδύνατο να μετρήσεις.
Το να μετρήσεις όμως είναι έτσι και αλλιώς κάτι που αφορά εσένα (τον παρατηρητή). Η πραγματικότητα είναι και παραμένει η ίδια είτε εσύ μετρήσεις (εύκολα ή δύσκολα ποσώς έχει σημασία) είτε όχι.
...

Όπως σου ξαναείπα. Βιάζεσαι (και για αυτό μπερδεύεσαι).

... και εξηγείς έτσι όλα τα δυσάρεστα που μας συμβαίνουν, δικαίωμα σου, ...

Δεν εξηγω ΟΛΑ τα δυσαρεστα .... εξηγω μερικα .... και μονο μερικα !
Ειναι ολα αυτα που ΔΕΝ εξηγουνται με τον φιλοτομαρισμο της φυλης μας.
Τον οποιο κατακεραυνωνω συνεχως, απο την πρωτη στιγμη που μπηκα στο Lounge.

Ε ... αν δεν εχει καμια σημασια ... τοτε τι καθομαστε και μιλαμε.
Οτι ειναι να γινει ... θα γινει.

Η γνώση του καλού και του κακού, είτε είναι άρτια είτε όχι είναι αρκετή για να μας κάνει να (και για αυτό) μιλάμε.

Μην βιάζεσαι.

Δεν υπάρχει "συνταρακτική" "Πολυπλοκότητα". Ούτε καν "Πολυπλοκότητα" σκέτο.
Υπάρχει η Πραγματικότητα.
Όλα τα άλλα αφορούν εμάς που προσπαθούμε και ΔΕΝ την καταλαβαίνουμε.

Εγω ξεκινησα απο αλλου, ομως ... απο αυτο που εγραψες παραπανω.
Εφοσον ολα τα αλλα (δηλαδη, η Πολυπλοκοτητα) αφορουν εμας και μονο εμας
τοτε η Απλοτητα (δηλαδη, η Πραγματικοτητα ως Ολον) αφορα αλλον παρατηρητη
και οχι εμας.

Κανω λαθος ?

Εγω ξεκινησα απο αλλου, ομως ... απο αυτο που εγραψες παραπανω.
Εφοσον ολα τα αλλα (δηλαδη, η Πολυπλοκοτητα) αφορουν εμας και μονο εμας
τοτε η Απλοτητα (δηλαδη, η Πραγματικοτητα ως Ολον) αφορα αλλον παρατηρητη
και οχι εμας.

Κανω λαθος ?

Λάθος.

Δεν υπάρχει Απλό και Περίπλοκο. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο.
Αυτά είναι πράγματα που αφορούν κάθε φορά τον συγκεκριμένο παρατηρητή και όχι την πραγματικότητα.

Δείξε μου στην φύση κάτι που είναι απλό. Και μετά κάτι που είναι περίπλοκο.

Συμφωνώ απόλυτα Χρήστο!

Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα, με παραδείγματα...

Χρηστο

αλλαζεις συνεχεια θεση ως παρατηρητης .... δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι.
Προσπαθω, οταν θελω να γινω κατανοητος, να σκεφτομαι ως ανθρωπινος παρατηρητης με ανεπαρκειες σε αντιληψη, αισθηση
και νοηση. Εαν ειναι να κανω switch σε θεση Θεου ... τουλαχιστον προειδοποιω τον αλλον, ωστε να μπορεσει και εκεινος να
μπει σε mode υπερβασης της αντιληψης του.

ΠΟΙΟΣ κρινει την Πολυπλοκοτητα (η την Απλοτητα) ?

Δεν γινεται να ξεφυγεις απο αυτη την ερωτηση ... sorry !

Παραδείγματα παιδιά, παραδείγματα...

Κοιταω μια μανα με το παιδι της να πνιγεται μεσα στον Γαγγη !
Ως homo sapiens ΔΕΝ βλεπω καμια πολυπλοκοτητα (η θειο σχεδιο) παρα μονο
μια τραγικη Τυχαιοτητα, η εστω τυχαιοτητα (να μην γινομαστε μελοδραματικοι).
Κατα καποιους αλλους ... βλεπουν (ισως) την δυναμη ενος αδικου θανατου
να συγκλονισει ιθυνοντες που θα επιληφθουν αντιπλυμμηρικων εργων που
θα σωσουν περισσοτερους.

Στο δευτερο σεναριο ... υπαρχει μια απλη και ταυτοχρονα απατηλη αισθηση
οτι ισως και να υπαρχει σχεδιο πισω απο καθε θανατο. Το οποιο .. με ξεπερνα !

Χρηστο

αλλαζεις συνεχεια θεση ως παρατηρητης .... δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι.
Προσπαθω, οταν θελω να γινω κατανοητος, να σκεφτομαι ως ανθρωπινος παρατηρητης με ανεπαρκειες σε αντιληψη, αισθηση
και νοηση. Εαν ειναι να κανω switch σε θεση Θεου ... τουλαχιστον προειδοποιω τον αλλον, ωστε να μπορεσει και εκεινος να
μπει σε mode υπερβασης της αντιληψης του.

ΠΟΙΟΣ κρινει την Πολυπλοκοτητα (η την Απλοτητα) ?

Δεν γινεται να ξεφυγεις απο αυτη την ερωτηση ... sorry !

Δεν αλλάζω καθόλου θέση.
Αυτό που σου λέω είναι το ίδιο πράγμα.

Μια πέτρα είναι μια πέτρα. Δεν είναι ούτε βαριά, ούτε ελαφριά. Είναι απλά μια πέτρα.
Το "βαριά" και το "ελαφριά" το λέει κάποιος που πάει να τη σηκώσει (ο παρατηρητής) ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο ίδιος.
Η πέτρα είναι αυτό που είναι. Είτε τη σηκώσει, είτε δεν την σηκώσει.
Η πέτρα είναι αυτό που είναι ακόμη και αν ο παρατηρητής δεν φτάσει ποτέ αρκετά κοντά της ώστε να αντιληφθεί ότι υπάρχει καν.

Συνεπώς όταν μιλάμε για περιπλοκότητα (ή απλότητα) στην ουσία κάνουμε δήλωση της αδυναμίας μας να κατανοήσουμε αυτό που πραγματικά υπάρχει: την πραγματικότητα.
Με δυό λόγια την κρίνει η ανεπάρκειά μας´. Κοινώς η βλακεία μας.

Κοιταω μια μανα με το παιδι της να πνιγεται μεσα στον Γαγγη !
Ως homo sapiens ΔΕΝ βλεπω καμια πολυπλοκοτητα (η θειο σχεδιο) παρα μονο
μια τραγικη Τυχαιοτητα, η εστω τυχαιοτητα (να μην γινομαστε μελοδραματικοι).
Κατα καποιους αλλους ... βλεπουν (ισως) την δυναμη ενος αδικου θανατου
να συγκλονισει ιθυνοντες που θα επιληφθουν αντιπλυμμηρικων εργων που
θα σωσουν περισσοτερους.

Στο δευτερο σεναριο ... υπαρχει μια απλη και ταυτοχρονα απατηλη αισθηση
οτι ισως και να υπαρχει σχεδιο πισω απο καθε θανατο. Το οποιο .. με ξεπερνα !

Οτιδήποτε καλό ή κακό συμβαίνει είναι επιτρεπτό από το Θεό για λόγους που μόνο Αυτός γνωρίζει.

Εμένα με ικανοποιεί αυτό. Εσένα?

Αλλά περίμενα άλλα παραδείγματα. Τέτοια που είναι αβέβαιο αν προσδιορίζονται από όλους ως "απλά" ή "σύνθετα...

Δεν αλλάζω καθόλου θέση.
Αυτό που σου λέω είναι το ίδιο πράγμα.

Μια πέτρα είναι μια πέτρα. Δεν είναι ούτε βαριά, ούτε ελαφριά. Είναι απλά μια πέτρα.
Το "βαριά" και το "ελαφριά" το λέει κάποιος που πάει να τη σηκώσει (ο παρατηρητής) ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο ίδιος.
Η πέτρα είναι αυτό που είναι. Είτε τη σηκώσει, είτε δεν την σηκώσει.
Η πέτρα είναι αυτό που είναι ακόμη και αν ο παρατηρητής δεν φτάσει ποτέ αρκετά κοντά της ώστε να αντιληφθεί ότι υπάρχει καν.

Συνεπώς όταν μιλάμε για περιπλοκότητα (ή απλότητα) στην ουσία κάνουμε δήλωση της αδυναμίας μας να κατανοήσουμε αυτό που πραγματικά υπάρχει: την πραγματικότητα.
Με δυό λόγια την κρίνει η ανεπάρκειά μας´. Κοινώς η βλακεία μας.

Μην μου το πας στις πετρες, σε παρακαλω. Γιατι εκει ειναι απλα και αυταποδεικτα τα πραγματα.
Ξεκινησαμε στο αν υπαρχει πολυπλοκοτητα στην αναλυση ενος θανατου πανω σε ενα παιδι
που μολις γεννηθηκε στο Μπαγκλαντες και πνιγεται σε μια πλυμμηρα.

Εαν ειμαι εγω ο παρατητητης ... η παρανοια του ποσο τυχαιος ειναι ο θανατος (απλα γεννηθηκε
στο Μπαγκλαντες !!!) ειναι ισοπεδωτικα απλη .... και αναιρει την συμπαντικη αρμονια των σφαιρων
(και πετρων και πλανητων) και το ποσο βαριες ειναι και ποσο μπρατσαρας ειναι ο παρατηρητης
και ποσο ελαφριες ειναι .... στην Σεληνη.

Κατανοητη η ποιοτικη διαφορα στην προσεγγιση ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οτιδήποτε καλό ή κακό συμβαίνει είναι επιτρεπτό από το Θεό για λόγους που μόνο Αυτός γνωρίζει.

Εμένα με ικανοποιεί αυτό. Εσένα ?

Αντιλαμβανεσαι απο το διαστημα που με ξερεις εδω μεσα ... οτι ΠΟΤΕ δεν προκειται να με ικανοποιησει μια τετοια απαντηση.
Δεχομαι οτι ειμαστε διαφορετικες προσεγγισεις και βιωματικες διαδρομες .... και προχωραω με αυτο ως δεδομενο.
Ισως να κανω εγω το μεγα λαθος ... time will tell !

ok, αλλά πρόσεξε μόνο διότι ένα μυρμήγκι, το πιο έξυπνο της φωλιάς και όλων των φωλιών του κόσμου, ΟΤΙ και να κάνει, άνθρωπος - ακόμη και ο πιο χαζός - δεν πρόκειται να γίνει...