Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Cyclist προσπαθησε να κατανοησεις την εννοια της ταπεινωσης και μετα κριτικαρε ανθρωπους και ιδεολογιες. Φιλικα...

Εσύ καλό θα ήταν να μη γράφεις απλά για να γράφεις. Να ταπεινωθώ ως προς τι. Σου ειπα εγώ ότι είμαι κάτι ανώτερο από κάποιον άλλο άνθρωπο; Αισθάνεσαι φόβο τρόμο για εμένα και τι συνέπειες θα έχει στην ζωή μου επειδή σου κριτίκαρα το Παίσιο; Ο Παίσιος ένας άνθρωπος σαν εσένα σαν εμένα ήταν. Αποφάσισε να διδάξει την καλοσύνη και την ενάρετη ζωή για το καλό της ανθρωπότητας. Γιατί τον θεοποιείς ποιος ο λόγος να του δώσεις υπερφυσικές διαστάσεις. Διδάξου από αυτόν και δίδαξε και στους άλλους να είναι απλοί και καλοσυνάτοι άνθρωποι, τι φοβάσαι τι τρέμεις, τι ταπείνωση θέλεις;

Ο εν λογω δεν χρειαζεται κριτικη απο μενα και σενα. Ειναι Αγιος στις ψυχες εκατονταδων χιλιαδων πιστων. Αλλα και επισημα Αγιος. Καλη συνεχεια στις αναζητησεις σου...

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Να μου αποδείξεις αυτό:

με του που πεθαίνει αυτός ο άνθρωπος επιστρέφει, στον χυλό ενέργειας των συμπάντων μέχρι να χρησιμοποιηθεί στις προβολές καμπυλώσεις του χωροχρόνου, άλλων ζωντανών οργανισμών.

αλλιώς γράφεις παραμύθια...

Εδώ υπάρχουν τα πολύ βασικά που πρέπει να διαβάσεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Εδώ υπάρχουν τα πολύ βασικά που πρέπει να διαβάσεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Έχει η θεωρία της σχετικότητας σχέση με την ύπαρξη της ψυχής ή όχι ?
Από που προκύπτει αυτό ?

Ο εν λογω δεν χρειαζεται κριτικη απο μενα και σενα. Ειναι Αγιος στις ψυχες εκατονταδων χιλιαδων πιστων. Αλλα και επισημα Αγιος. Καλη συνεχεια στις αναζητησεις σου...

Εντωμεταξύ οι πιστοί δεν αποφασίζουν για Αγιοποιήσεις από όσο θυμάμαι κάποια συμβούλια αποφασίζουν.
Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές που πιστεύουν ότι είναι Άγιος – νομίζω ότι είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Εκτός εάν μιλάς για αυτούς που αποδέχονται την κρίση του όποιου συμβούλιου αγιοποίησης – χωρίς καμία ερώτηση
Και Πολλοί είναι οι Άγιοι … δε ξέρω πόσοι .. αλλά πολλοί… δύσκολο να ξέρει ο όποιος πιστός όλους
Εντωμεταξύ Συγνώμη αλλά μιλάς για ταπεινότητα – και ταυτόχρονα προβάλεις κάποιους οι όποιοι είναι ανώτεροι μας – μιας και είναι Άγιοι ?

Έχει η θεωρία της σχετικότητας σχέση με την ύπαρξη της ψυχής ή όχι ?
Από που προκύπτει αυτό ?

Βρε Στέλιο...εδώ έχει η ενέργεια που φεύγει και πάει στην σούπα για να την φάνε οι υπόλοιποι ζωντανοί και να την ξαναβάλουν στη θέση της όταν πεθάνουν...η ψυχή δεν θα είχε σχέση με τη σχετικότητα?

Σε καλό σου δηλαδή...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια...

Τι θελεις ακριβως να σου γράψω εδώ; Νομίζω είναι ενας καθηγητης που έχει video στο Youtube να προσπαθήσεις να καταλάβεις τις βασικές αρχές, ας προσπαθήσει και κανένας άλλος να βάλει video γιατί δεν έχω χρόνο. Να κοιτάξω γρήγορα ΔΑΝΕΖΗΣ κοιταξε το και ρωτα να βαλω κι αλλο δεν γινονται αυτα σε 5 λεπτα θελεις μερες και μερες:
https://www.youtube.com/watch?v=lbYr3WCv7w0

Τασο η αγιοποιηση του Οσιου Παισιου εγινε τον Γεναρη του 15 απο το οικουμενικο πατριαρχειο...

Τασο η αγιοποιηση του Οσιου Παισιου εγινε τον Γεναρη του 15 απο το οικουμενικο πατριαρχειο...

Ακριβώς από ένα συμβούλιο – πες το όπως θες
Ξέρω πολλά συμβούλια που αποφασίζουν για διάφορα
Τους 100χιλαδες πιστούς πάντως δεν τους ρώτησαν ούτε πήραν την ψήφο τους

Βρε Στέλιο...εδώ έχει η ενέργεια που φεύγει και πάει στην σούπα για να την φάνε οι υπόλοιποι ζωντανοί και να την ξαναβάλουν στη θέση της όταν πεθάνουν...η ψυχή δεν θα είχε σχέση με τη σχετικότητα?

Σε καλό σου δηλαδή...
Scientific research can reduce superstition by encouraging people to think and view things in terms of cause and effect. Certain it is that a conviction, akin to religious feeling, of the rationality and intelligibility of the world lies behind all scientific work of a higher order... This firm belief, a belief bound up with a deep feeling, in a superior mind that reveals itself in the world of experience, represents my conception of God. In common parlance this may be described as "pantheistic" (Spinoza).

Ταπεινότητα δεν ξέρω τι εννοείς
Αλλά σίγουρα εμπεριέχει και την έννοια να ακούς ισάξια την άποψη του συνομιλητή σου και να μη τον μειώνεις που δεν είναι Άγιος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο

Τι θελεις ακριβως να σου γράψω εδώ; Νομίζω είναι ενας καθηγητης που έχει video στο Youtube να προσπαθήσεις να καταλάβεις τις βασικές αρχές, ας προσπαθήσει και κανένας άλλος να βάλει video γιατί δεν έχω χρόνο. Να κοιτάξω γρήγορα ΔΑΝΕΖΗΣ κοιταξε το και ρωτα να βαλω κι αλλο δεν γινονται αυτα σε 5 λεπτα θελεις μερες και μερες:
https://www.youtube.com/watch?v=lbYr3WCv7w0

Δεν μου λες αδερφέ...ελληνικά μιλάς?

Έγραψες αυτό:

με του που πεθαίνει αυτός ο άνθρωπος επιστρέφει, στον χυλό ενέργειας των συμπάντων μέχρι να χρησιμοποιηθεί στις προβολές καμπυλώσεις του χωροχρόνου, άλλων ζωντανών οργανισμών.

Σου ζητάω να μου το αποδείξεις διότι όπως διατείνεσαι δεν πιστεύεις σε παραμύθια και μου γράφεις άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

Ξέρεις...όταν σε ρωτάνε ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα και 'συ απαντάς με τη συνταγή για λουκουμάδες, υπάρχει πρόβλημα.

Πάρε και 10 ημέρες για να αποδείξεις αυτό που έγραψες. Μέχρι τότε, θα είσαι ένας απλός παραμυθάς όμοιος με αυτούς που μετά βδελυγμίας καταδικάζεις.

Δε σε καταλαβαινω Τασο. 1. που υπαρχει προβλημα με την αγιοποιηση? και 2. Σε μενα απευθυνεται η τελευταια επεξηγηση?

Scientific research can reduce superstition by encouraging people to think and view things in terms of cause and effect. Certain it is that a conviction, akin to religious feeling, of the rationality and intelligibility of the world lies behind all scientific work of a higher order... This firm belief, a belief bound up with a deep feeling, in a superior mind that reveals itself in the world of experience, represents my conception of God. In common parlance this may be described as "pantheistic" (Spinoza).

Να χώσω και λίγο Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού να δέσει το γλυκό?

:D:D

Πάταξον με άκουσον δε. Είδες το video; Κοίτα το video και μετά γράψε τι βιάζεσαι τι περιμένεις από εμένα, αν εσυ δεν θελήσεις να διαβάσεις και να διαβάσεις με ηρεμία μπορώ να σου μάθω τι είναι κβάντα τι είναι χωροχρόνος, τι είναι χρόνος. Λες και εγώ τα κατανοώ πλήρως; Απλά φευγαλέα θα καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις νομίζεις ότι μπορείς να ξεφύγεις εύκολα και να κατανοήσεις κάτι που δεν φαίνεται; Τι να κάνω να σου δείξω την άλλη διάσταση; Σου λένε επιστημονικά υπάρχει και άλλη διάσταση που δεν μπορούν να την δουν τα μάτια σου. Κάνε την υπέρβαση κοίτα αρχικά μερικές φορές το video που έβαλα όχι μια φορά και όχι υπό πίεση χρόνου. Μην ρίχνεις το φταίξιμο σε εμένα. Προσπάθησε κοίτα το video πολλές φορές δεν θα σου βγει σε κακό.

Δε σε καταλαβαινω Τασο. 1. που υπαρχει προβλημα με την αγιοποιηση? και 2. Σε μενα απευθυνεται η τελευταια επεξηγηση?

Ναι και το περί ταπεινότητας
Όπως και το περί εκατοντάδων χιλιάδων
Κοίτα άλλες θρήσκες λ.χ. μπορεί να έχουν 100αδες εκατομμύρια πιστών, αυτό κάνει τον όποιο άγιο τους αγιότερο ? Μπα θα έλεγα , και εκεί ένα συμβούλιο θα αποφάσιζε …

Τασο κατι εχεις καταλαβει λαθος...
Σχολίασα επακριβώς αυτό :
και
αυτο
Cyclist προσπαθησε να κατανοησεις την εννοια της ταπεινωσης και μετα κριτικαρε ανθρωπους και ιδεολογιες. Φιλικα...

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Πάταξον με άκουσον δε. Είδες το video; Κοίτα το video και μετά γράψε τι βιάζεσαι τι περιμένεις από εμένα, αν εσυ δεν θελήσεις να διαβάσεις και να διαβάσεις με ηρεμία μπορώ να σου μάθω τι είναι κβάντα τι είναι χωροχρόνος, τι είναι χρόνος. Λες και εγώ τα κατανοώ πλήρως; Απλά φευγαλέα θα καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις νομίζεις ότι μπορείς να ξεφύγεις εύκολα και να κατανοήσεις κάτι που δεν φαίνεται; Τι να κάνω να σου δείξω την άλλη διάσταση; Σου λένε επιστημονικά υπάρχει και άλλη διάσταση που δεν μπορούν να την δουν τα μάτια σου. Κάνε την υπέρβαση κοίτα αρχικά μερικές φορές το video που έβαλα όχι μια φορά και όχι υπό πίεση χρόνου. Μην ρίχνεις το φταίξιμο σε εμένα. Προσπάθησε κοίτα το video πολλές φορές δεν θα σου βγει σε κακό.

Τι να σε πατάξω? Εσύ έγραψες πως δεν ασχολείσαι με παραμύθια και μετά γράφεις αυτό:

είναι τόσο περίεργο που σε ρωτάω να το αποδείξεις? Μου λες ότι υπάρχουν άλλες διαστάσεις βάσει θεωριών οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί. Οκ, για χάρη της κουβέντας να το δεχτώ, αν και μοιάζει τελείως αντιεπιστημονικός αυτός ο τρόπος συζήτησης. Σε ρωτάω, λοιπόν, ευθέως:

Αφού υπάρχουν πράγματα που δεν φαίνονται και δεν κατανοούνται ακόμα ούτε επιστημονικά, γιατί λέει παραμύθια ένας πιστός όταν υποστηρίζει πως Θεός υπάρχει ασχέτως αν δεν τον βλέπουν τα μάτια σου? Τι διαφορά έχει το ''δεν ξέρω και δεν γνωρίζω'' του επιστήμονα από το ''δεν ξέρω και δεν γνωρίζω'' του πιστού? Γιατί το πρώτο καλείται θεωρία και το δεύτερο παραμύθι?

ΥΓ

Πάμε και στο βίντεο με τις αλήθειες:

Για την σύγχρονη επιστημονική σκέψη, η αισθητή υλική πραγματικότητα
σε οποιοδήποτε επίπεδο, αποτελεί ένα matrix, δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα,
την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία, μέσω των εγκεφαλικών διαδικασιών...

Λογικό συμπέρασμα:

Ό,ΤΙ και αν ακούσω σε αυτό το βίντεο, θα είναι ένα ψέμα, μιας και αυτό το βίντεο ή η διάλεξη συμπεριλαμβάνεται στο matrix (ψεύτικη εικόνα).