Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

...*Οταν λεω νηστεια εννοω ουτε λαδι

Κι εγώ όταν νηστεύω την Μ.Εβδομάδα, το σουβλάκι με αλάδωτη πίτα το παραγγέλνω. Αλλά μια εβδομάδα είναι, περνάει γρήγορα και δεν με τρώνε και οι ενοχές. :)

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

H αμαρτία δικιά τους τότε. Εγώ αλάδωτη ζηταω και μου λένε εντάξει. Παιδί, άρρωστος και οδοιπόρος, αμαρτία ουκ έχουν, λέει η ρήση.

εντιτ

και για να σε προλάβω, εγώ στους οδοιπόρους συμπεριλαμβάνομαι. Παίρνω 2 "με απ'όλα" για τον δρόμο.

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Tην αμαρτια την νιωθω εγω μετα...γιατι απολαμβανουμε μερικες φορες με τον παλιο καλο τροπο...και μετα αισθανομαι λιγο μοβορος.

WP_20161112_18_11_51_Beta_zps78uxxztz.jpg

WP_20161112_18_12_00_B_zpscabknlh8.jpg

Παντως για να ξαναγυρισω στο θεμα...δεν ειναι εξ'αιτιας αυτων που ακουω μουγγητα αγελαδων στην ταμπλετα μου :flipout: :flipout: :flipout:

Tην αμαρτια την νιωθω εγω μετα...γιατι απολαμβανουμε μερικες φορες με τον παλιο καλο τροπο...και μετα αισθανομαι λιγο μοβορος.

WP_20161112_18_11_51_Beta_zps78uxxztz.jpg

WP_20161112_18_12_00_B_zpscabknlh8.jpg

Παντως για να ξαναγυρισω στο θεμα...δεν ειναι εξ'αιτιας αυτων που ακουω μουγγητα αγελαδων στην ταμπλετα μου :flipout: :flipout: :flipout:

steak tartar ε; Από μοσχαράκι Charolais φαντάζομαι. Έχουμε ένα μαγαζάκι εδώ στο χωριό, το έχει μια οικογένεια Κούρδων και φέρνουν χαλάλ κρέατα από τη Γαλλία, για την εδώ μουσουλμανική κοινότητα. Αυτό έχει την παρενέργεια ότι το βόειο κρέας που πουλάνε είναι εξαιρετικής ποιότητας, κιμά μόνο από εκεί παίρνουμε πλέον. Αλλά το αρνί τους δεν είναι καλό. Αν κατάλαβα καλά το αφήνουν να μεγαλώσει πολύ πριν το σφάξουν, είναι σχεδόν πρόβατίνα πλέον.

Υ.Γ. Το δεύτερο πιάτο για ζαμπόν με σως δεντρολίβανο μου φαίνεται. Κακοπερνάτε εκεί στας Γαλλίας...

steak tartar ε; Από μοσχαράκι Charolais φαντάζομαι. Έχουμε ένα μαγαζάκι εδώ στο χωριό, το έχει μια οικογένεια Κούρδων και φέρνουν χαλάλ κρέατα από τη Γαλλία, για την εδώ μουσουλμανική κοινότητα. Αυτό έχει την παρενέργεια ότι το βόειο κρέας που πουλάνε είναι εξαιρετικής ποιότητας, κιμά μόνο από εκεί παίρνουμε πλέον. Αλλά το αρνί τους δεν είναι καλό. Αν κατάλαβα καλά το αφήνουν να μεγαλώσει πολύ πριν το σφάξουν, είναι σχεδόν πρόβατίνα πλέον.

Υ.Γ. Το δεύτερο πιάτο για ζαμπόν με σως δεντρολίβανο μου φαίνεται. Κακοπερνάτε εκεί στας Γαλλίας...

Ακριβως Ταρταρ σαρολαι. Με σως λιγο ξυδι λαδι και ενα κροκο αυγου. Οταν τρως κατι τετοιο αισθανεσαι την δυναμη με το μερος σου ( αυτο ειναι για τον Μανο).

Το δευτερο εινα καρπατσιο, που ψηνεται μονο μεσα στην σως του. Επισης πολυ θρεπτικο. Με ενα καλο ροζέ το δευτερο. Με ενα Μπορντω το πρωτο. Και αισθανεσαι ετοιμος να σηκωσεις την ασπιδα του Βρεννου.

Αχχχ.... χρειαζομαι ασκητικη...

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ακριβως Ταρταρ σαρολαι. Με σως λιγο ξυδι λαδι και ενα κροκο αυγου. Οταν τρως κατι τετοιο αισθανεσαι την δυναμη με το μερος σου ( αυτο ειναι για τον Μανο).

Το δευτερο εινα καρπατσιο, που ψηνεται μονο μεσα στην σως του. Επισης πολυ θρεπτικο. Με ενα καλο ροζέ το δευτερο. Με ενα Μπορντω το πρωτο. Και αισθανεσαι ετοιμος να σηκωσεις την ασπιδα του Βρεννου.

Αχχχ.... χρειαζομαι ασκητικη...
Άντε με τα ωμά που τρώτε, τα βλέπω και ανακατεύομαι. Πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία, μου φέρανε ένα ωραίο φιλέτο με σως ροκφόρ. Υπέροχο στο μάτι.
Η κρεμώδης σως, ωραία άσπρη, άχνισε πάνω στο κρέας. Μόλις ακούμπησε το μαχαίρι στο κρέας πλημμύρισε το πιάτο στο αίμα. Δεν έφαγα ούτε μια μπουκιά. Αηδία. Τσακώθηκα και με το σερβιτόρο. Του έλεγα well done και μου έλεγε κάτι ακατανόητα.
Το μόνο ωραίο άψητο, είναι οι σαρδέλες καλλονής.
Γαλλική κουζίνα και πράσινα άλογα. Ότι πρέπει για εγκεφαλοπάθειες και άλλες μυστήριες αρρώστιες.

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

...Παντως για να ξαναγυρισω στο θεμα...δεν ειναι εξ'αιτιας αυτων που ακουω μουγγητα αγελαδων στην ταμπλετα μου :flipout: :flipout: :flipout:

Πάντως, αν τα τρως και ωμά, την επόμενη φορα που θα ακούσεις μουγκανητά, ρίξε μια ματιά στην κατσαρόλα και κάνε του ευθανασία. Kρίμα είναι...

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Άντε με τα ωμά που τρώτε, τα βλέπω και ανακατεύομαι. Πρώτη φορά που πήγα στη Γαλλία, μου φέρανε ένα ωραίο φιλέτο με σως ροκφόρ. Υπέροχο στο μάτι.
Η κρεμώδης σως, ωραία άσπρη, άχνισε πάνω στο κρέας. Μόλις ακούμπησε το μαχαίρι στο κρέας πλημμύρισε το πιάτο στο αίμα. Δεν έφαγα ούτε μια μπουκιά. Αηδία. Τσακώθηκα και με το σερβιτόρο. Του έλεγα well done και μου έλεγε κάτι ακατανόητα.
Το μόνο ωραίο άψητο, είναι οι σαρδέλες καλλονής.
Γαλλική κουζίνα και πράσινα άλογα. Ότι πρέπει για εγκεφαλοπάθειες και άλλες μυστήριες αρρώστιες.

Μα Well done στο έκανε ο άνθρωπος, αυτό για αυτούς σημαίνει ότι το κρέας είναι ματωμένο. Το πιο καλοψημένο λέγεται au point, που σημαίνει ότι όταν το κόβεις έχει μια ροζ βούλα στη μέση. Πιό πολύ δεν το ψήνουν γιατί γίνεται σαν σόλα. Πάντως πιστεύω ότι αν είχες δοκιμάσει, και ας σου φαινόταν αηδία, θα το έτρωγες μέχρι το τελευταίο κομμάτάκι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μα Well done στο έκανε ο άνθρωπος, αυτό για αυτούς σημαίνει ότι το κρέας είναι ματωμένο. Το πιο καλοψημένο λέγεται au point, που σημαίνει ότι όταν το κόβεις έχει μια ροζ βούλα στη μέση. Πιό πολύ δεν το ψήνουν γιατί γίνεται σαν σόλα. Πάντως πιστεύω ότι αν είχες δοκιμάσει, και ας σου φαινόταν αηδία, θα το έτρωγες μέχρι το τελευταίο κομμάτάκι.
Δεν αλλάζω σε αυτό το θέμα.
Έχουν προσπαθήσει πολλοί να με μεταπείσουν, αλλά εγώ έτσι έχω μάθει.
Θα βολευτώ με κάτι άλλο, αλλά φαγητό που στάζει αίμα δεν τρώω.
Κι εκεί στα βόρεια ρε παιδιά, ακόμα και τις σαλάτες δεν τις κόβουν. Σου φέρνουν τα ζαρζαβατικά λες και θα τα φάνε κατσίκες, με τα φύλλα ολόκληρα.
Εξαιρείται αυτό το ωραίο άσπρο λάχανο που σερβίρεται στη Γερμανία με τις μπύρες.
Η πιο τραγική εμπειρία μου σε φαγητό ήταν στο Βατερλώ. Μας είχαν πάει με τη δουλειά σε ένα εστιατόριο με σεφ Μισελεν, σε ένα δάσος. Ο κατάλογος στα γαλλικά, με βατράχια, ζαρκάδια και ότι μλκ ζει στα δάση του Βελγίου. Ούτε μοσχάρι, ούτε χοιρινό. Δεν αναγνώρισα κάτι που να έχω ξαναφάει στη ζωή μου. Ματωμένη απόγνωση .
Μόνο το τυρί ακούμπησα.

Οταν τρως κατι τετοιο αισθανεσαι την δυναμη με το μερος σου (αυτο ειναι για τον Μανο).

Τελευταιως (πολυ τελευταιως :flute: τα τελευταια 20 χρονια :rolleyes:) με αυτα που τρωω .... νιωθω Ορκ.
H Gollum. Αν καποιος μου κοψει το κρεας .... θα δει την Σαουρον πλευρα μου !

BCA2B18438F59EAE3A7660DC7630121869D029BC

Ααααχχχχ .... βρισκομαι εξαιρετικα μακρια (γαστριμαργικως) απο την σοφιστικε κομψοτητα της Δυναμης.
Ο Σταυρος, ισως, να ελεγχει κατι .... εγω, σιγουρα ΟΧΙ !

(Ποιος σοφος ανθρωπος εβγαλε το ... "ειμαστε οτι τρωμε" !!! )

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

Τότε είναι εύκολο να μεταπειστείς: αυτό που στάζει δεν είναι αίμα (είναι μυοσφαιρίνη). Αν ήταν αίμα θα μιλάγαμε για σάπιο κρέας. Ξεκίνα να δοκιμάζεις.

BTW όσο κι αν μ' αρέσει το medium rare κρέας (είναι το σωστό ψήσιμο σε μοσχάρι) δεν διαφωνώ ότι από άποψη υγείας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος είναι ασφαλής αρκεί να μιλάμε για 100% φρέσκο κρέας χωρίς αρρώστιες κτλ. Επειδή προσωπικά δεν μπορώ να θεωρήσω κάτι τέτοιο δεδομένο για όλα τα κρέατα, κρατάω ένα μέτρο στα μισοψημένα, όσο νόστιμα κι αν είναι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Κι εκεί στα βόρεια ρε παιδιά, ακόμα και τις σαλάτες δεν τις κόβουν. Σου φέρνουν τα ζαρζαβατικά λες και θα τα φάνε κατσίκες, με τα φύλλα ολόκληρα.
Εξαιρείται αυτό το ωραίο άσπρο λάχανο που σερβίρεται στη Γερμανία με τις μπύρες.
Η πιο τραγική εμπειρία μου σε φαγητό ήταν στο Βατερλώ. Μας είχαν πάει με τη δουλειά σε ένα εστιατόριο με σεφ Μισελεν, σε ένα δάσος. Ο κατάλογος στα γαλλικά, με βατράχια, ζαρκάδια και ότι μλκ ζει στα δάση του Βελγίου. Ούτε μοσχάρι, ούτε χοιρινό. Δεν αναγνώρισα κάτι που να έχω ξαναφάει στη ζωή μου. Ματωμένη απόγνωση .
Μόνο το τυρί ακούμπησα.

Να δοκιμάσεις ωμό κιμά ,που δεν τρέχει αίμα Η μάλλον να σου κλείσουν τα μάτια και να στο δώσουν να δοκιμάσεις και τα ξαναλέμε ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

Να δοκιμάσεις ωμό κιμά ,που δεν τρέχει αίμα Η μάλλον να σου κλείσουν τα μάτια και να στο δώσουν να δοκιμάσεις και τα ξαναλέμε ..
Περι ορεξεως. Δεν εχει ασχημη γευση, αλλα ψημενος ειναι καλυτερος. Οπως και στη Γαλλια αν δεν ξερουν να ψησουν ενα κρεας χωρις να ειναι κοκκινο μεσα και να λιωνει στο πιρουνι , να χ@σω τη φημη τους για την μαγειρικη τους.

ΥΓ Αν σου κλείσουν τα ματια και την μυτη €‹ ο,τι και να σου δωσουν δεν θα καταλαβεις τι τρως. Μπορει να σου δωσουν μια κουταλια μαγιονεζα και να σου πουν οτι τρως μους σοκολατα...

Περι ορεξεως. Δεν εχει ασχημη γευση, αλλα ψημενος ειναι καλυτερος. Οπως και στη Γαλλια αν δεν ξερουν να ψησουν ενα κρεας χωρις να ειναι κοκκινο μεσα και να λιωνει στο πιρουνι , να χ@σω τη φημη τους για την μαγειρικη τους.

ΥΓ Αν σου κλείσουν τα ματια και την μυτη €‹ ο,τι και να σου δωσουν δεν θα καταλαβεις τι τρως. Μπορει να σου δωσουν μια κουταλια μαγιονεζα και να σου πουν οτι τρως μους σοκολατα...

Εξαρτάται. Το κρέας είναι έτσι κομμένο και μαριναρισμένο ώστε να τρώγεται μονο ελαφρά ψημένο. Αν το ψήσεις τελείως δεν τρώγεται. Αυτό φυσικά ισχύει για βόειο κρέας κυνήγι και αρνί, όχι για πουλερικά και χοιρινό. Πέραν τούτου και εγώ δεν είμαι φίλος του steak tartar, μια φορα παρήγγειλα tartar από ελάφι σε ένα εστιατόριο στο Βέλγιο, γιατί όλα τα αλλα πιάτα ήταν απλησίαστα και δεν ενθουσιάστηκα.

Δηλαδη τρωνε εκει αγριογουρουνο ελαφρα ψημενο;; Πρεπει να εχουν πολυ κοφτερα δοντια εκει πανω...

Όχι βεβαια, το αγριογούρουνο γίνεται στην κατσαρόλα (μην κοιτάς τα Asterix που το ψήνουν στη σούβλα, auto δεν το έχω δει ποτε) και πρέπει να βράσει ώρες για να είναι φαγώσιμο. Το tartar ελαφιού δεν ξέρω πως το έκαναν, μάλλον το άφησαν να σιτέψει, η το κοπανούσαν με τις ώρες.

....Πολύ καλό! Μετά τα θεολογικά και η.......μαγειρική στις θεωρίες συνωμοσίας! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες (-σες) Γιάννηδες (με ένα ή περισσότερα "ν" ) & Γιάννες..:ernaehrung004: