Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δεν καταλαβαίνω, αφού το 2ο link λέει ότι ο μύθος ήταν ιδέα ενός συγγραφέα, τι να ψάξει κανείς?

"Πάντως φαίνεται πως ο μύθος της οδού "Μαύρης Πέτρας" είναι από τους πιο καινούριους της Θεσσαλονίκης, καθώς "γεννήθηκε" μέσα απο τις σελίδες ενός βιβλίου! Και όμως, παρόλο που λίγοι το γνωρίζουν, δεν πρόκειται για κάποιον αρχαίο μύθο που έχει τις ρίζες του στο βάθος της ιστορίας της πόλης, αλλά οφείλεται στην ιδεά κάποιου συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Παντελή Γιαννουλάκη που έγραψε το μυθιστόρημα με τίτλο "Πέρα από τα Βάθη της Νύχτας", μέσα στο οποίο αναφέρεται και ο παραπάνω μύθος."

*Θυμίζει την hidden alley (ή κάπως έτσι) στον Harry Potter.

Δεν καταλαβαίνω, αφού το 2ο link λέει ότι ο μύθος ήταν ιδέα ενός συγγραφέα, τι να ψάξει κανείς?

"Πάντως φαίνεται πως ο μύθος της οδού "Μαύρης Πέτρας" είναι από τους πιο καινούριους της Θεσσαλονίκης, καθώς "γεννήθηκε" μέσα απο τις σελίδες ενός βιβλίου! Και όμως, παρόλο που λίγοι το γνωρίζουν, δεν πρόκειται για κάποιον αρχαίο μύθο που έχει τις ρίζες του στο βάθος της ιστορίας της πόλης, αλλά οφείλεται στην ιδεά κάποιου συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Παντελή Γιαννουλάκη που έγραψε το μυθιστόρημα με τίτλο "Πέρα από τα Βάθη της Νύχτας", μέσα στο οποίο αναφέρεται και ο παραπάνω μύθος."

*Θυμίζει την hidden alley (ή κάπως έτσι) στον Harry Potter.

diagon alley.

Όχι μονο αυτό αλλα γραφουν και δυο τουλάχιστον μέλη που μένουν εκεί κοντά. Το ένα είναι κάποιος που μένει στο δρόμο αυτό και γραφει το εξής επικό post.
ΔΙΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΥΛΕΣ ΟΥΤ' ΑΡΒΥΛΕΣ ΥΜΑΡΤΟΝ!!!
:flipout::flipout:

Πάντως το forum είναι φανταστικό, λέω να γίνω μέλος!:devil-smiley-029:

Για ένα μύθο ξεκινάς και... χάνεσαι :earmuffs:
Αυτός πάλι τι έπαθε?
Καταρχήν θα ήθελα να σας δώσω μερικά στοιχεία για εμένα έτσι ώστε να κοιτάξετε με συμπάθια τα ακόλουθα σχετικά με την εμπειρία μου όσο αναφορά αυτό το θέμα
Είμαι 44 και αρχιτέκτονας δουλεύω σε μια εταιρία που ασχολείται με οικοδομές
Πριν από 7 χρόνια βρισκόμουν με παρέα σε ένα ταβερνάκι στην περιοχή
Κατά τις 1 περίπου σηκωθήκαμε να φύγουμε είπα στον ανιψιό μου ότι πάω να πληρώσω και να προχωρήσουν και θα τους προλάβω . Το σπίτι του ανιψιού μου είναι ακριβός δίπλα στα κάστρα σχεδόν εφάπτεται . Βγήκα λοιπόν και θέλησα να τους προλάβω κόβοντας δρόμο αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να φτάσω σχεδόν κοντά στο ύψος τις πορταρας . Όταν τελικά κατάφερα κάνοντας σχεδόν τον κύκλο στο σπίτι και εξηγώντας τι έπαθα άκουσα με έκπληξη να μου λέει ότι δεν γίνετε αυτό μιας και δεν υπάρχει πέρασμα η σοκάκι από εκεί που ήμασταν έτσι ώστε να βρεθώ σχεδόν στον πύργο εκεί όπου τελειώνουν τα κάστρα αυτά τουλάχιστον που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο απέναντι από τους κήπους του πάσα .
Μετά από καιρό στο σπίτι του γαμπρού μου όταν είχα πάει για να δούμε ένα αγώνα άκουσα να μου λέει ότι πλάκα έχει να πέρασες μέσα από την οδό μαύρης πέτρας
Έψαξα πολλές φορές στην περιοχή και έκανα πολλές βόλτες προσπαθώντας να θυμηθώ την διαδρομή που ακολούθησα εκείνο το βράδυ

Υ.Γ.Δεν το έχω πει πουθενά μέχρι τώρα και απέφευγα να το αναφέρω μήπως με περάσουν για τρελάρα και σας παρακαλώ να δείτε με συμπάθια αυτά που γράφω και αν έχετε ίσως κάποια ιδέα για το τι συνέβηκε

Σταύρο ο SR σίγουρα θα το ξέρει (ασε που μπορεί να έχει πάει) :rolleyes:

Αυτός πάλι τι έπαθε?
Καταρχήν θα ήθελα να σας δώσω μερικά στοιχεία για εμένα έτσι ώστε να κοιτάξετε με συμπάθια τα ακόλουθα σχετικά με την εμπειρία μου όσο αναφορά αυτό το θέμα
Κατά τις 1 περίπου σηκωθήκαμε να φύγουμε είπα στον ανιψιό μου ότι πάω να πληρώσω και να προχωρήσουν και θα τους προλάβω . Το σπίτι του ανιψιού μου είναι ακριβός δίπλα στα κάστρα σχεδόν εφάπτεται . Βγήκα λοιπόν και θέλησα να τους προλάβω κόβοντας δρόμο αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να φτάσω σχεδόν κοντά στο ύψος τις πορταρας . Όταν τελικά κατάφερα κάνοντας σχεδόν τον κύκλο στο σπίτι και εξηγώντας τι έπαθα άκουσα με έκπληξη να μου λέει ότι δεν γίνετε αυτό μιας και δεν υπάρχει πέρασμα η σοκάκι από εκεί που ήμασταν έτσι ώστε να βρεθώ σχεδόν στον πύργο εκεί όπου τελειώνουν τα κάστρα αυτά τουλάχιστον που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο απέναντι από τους κήπους του πάσα .
Μετά από καιρό στο σπίτι του γαμπρού μου όταν είχα πάει για να δούμε ένα αγώνα άκουσα να μου λέει ότι πλάκα έχει να πέρασες μέσα από την οδό μαύρης πέτρας
Έψαξα πολλές φορές στην περιοχή και έκανα πολλές βόλτες προσπαθώντας να θυμηθώ την διαδρομή που ακολούθησα εκείνο το βράδυ

Υ.Γ.Δεν το έχω πει πουθενά μέχρι τώρα και απέφευγα να το αναφέρω μήπως με περάσουν για τρελάρα και σας παρακαλώ να δείτε με συμπάθια αυτά που γράφω και αν έχετε ίσως κάποια ιδέα για το τι συνέβηκε

Έχοντας δοκιμάσει αρκετές φορες τα ταβερνάκια της Άνω Πόλης και τα κρασιά τους, δεν απορώ πως δε θυμόταν από ποιο δρόμο γύρισε. Απορώ που θυμόταν το όνομα του.

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Τόσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη το μόνο μεταφυσικό που βλέπω είναι αυτά διάβασα για αναφορές σε πύλες .....Το μόνο ενδιαφέρον στο σημείο ήταν ένα εξαιρετικό ταβερνάκι ,η Δόμνα ,που βρισκόταν εκεί κοντά

Μετά από ένα ποτηράκι παραπάνω, μπορείς να βρεις πολλές πύλες. Μέχρι και εξωγήϊνους βλέπεις... :)

Μάνο μην ακούς κανένα και να μην πας!!!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλουμε να σε χάσουμε για πάντα!!!!!!!!!!!! :bigcry:

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μάνο μην ακούς κανένα και να μην πας!!!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλουμε να σε χάσουμε για πάντα!!!!!!!!!!!! :bigcry:

Θα τον δέσουμε με διπλό σχοινί ,με ναυτικούς κόμπους και διπλό σημείο σταθεροποίησης για να αποφύγουμε τα ατυχήματα ...

Χρήστο υπάρχει και κάτι ακόμη ,που κάποιοι το κρύβουν Εχουν δώσει ραντεβού Σταύρος και Μάνος για να πάνε μαζί στη Σουρωτή ,αλλά το κρατούν μυστικό

Αυτός πάλι τι έπαθε?

αρχιτεκτονας λεει οτι ειναι,αλλα ειναι και τσακωμενος με την ορθογραφια απ'οτι φαινεται.
Μαλλον το σχολειο και το πανεπιστημιο δεν του ηταν αρκετα,για να μαθει ορθογραφια και συνταξη.

αρχιτεκτονας λεει οτι ειναι,αλλα ειναι και τσακωμενος με την ορθογραφια απ'οτι φαινεται.
Μαλλον το σχολειο και το πανεπιστημιο δεν του ηταν αρκετα,για να μαθει ορθογραφια και συνταξη.

Επηρεάστηκε από το <φαινόμενο>

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Πέτρο - λές να πάνε στη Σουρωτή για να αγοράσουν μετοχές από τον Ιβάν???

Κάτι παπαγαλάκια λένε ότι η μετοχή θα εκτιναχθεί στα ύψη (λόγω εξαγωγών στην Κίνα)!!!!!!!!!!!!!! :operator:

Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Κάτι παπαγαλάκια λένε ότι η μετοχή θα εκτιναχθεί στα ύψη (λόγω εξαγωγών στην Κίνα)!!!!!!!!!!!!!! :operator:
να μια καλη Συνομωσία κατα των μικρομετόχων που έφαγαν το κουτόχορτο απο τον ιβαν και πούλησαν . Τους ειπε πουλήστε τωρα γιατι θα κανω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα χάσετε τα λεφτά σας. Μεχρι τωρα αύξηση δεν είδαν και αν εκτιναχτεί η μετοχή τότε θα τραβάνε τα μαλλια τους όσοι πούλησαν :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δε μας πήρε είδηση ακόμη ο Μάνος ....
Δεν ξέρω για ποιό λόγο θα πάνε στη Σουρωτή ,μπορεί να έχουν ραντεβού με κυρίες

Oλες οι καλες συζητησεις ξεκινανε πρωι εδω :laugh: ..... (γμτ μου :icon15:)
Διορθωσις > τωρα βλεπω οτι ξεκινησαν στις 3 το απογευμα απο
αξιολογο Θεσσαλο θαμωνα. :proud: Eιμαι ασυγχωρητος :rolleyes: ....

Λοιπον,
η Πυλη κλεινει γιατι .... δεν αφηνω εκρεμμοτητες με απροσκλητους ματακηδες !

e8a5w9s.gif

Το club ειναι .... PRIVE ! :smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήν

Δε μας πήρε είδηση ακόμη ο Μάνος ....
Δεν ξέρω για ποιό λόγο θα πάνε στη Σουρωτή ,μπορεί να έχουν ραντεβού με κυρίες
ή να μασαμπουκιασουν στη ταβέρνα :p με κύριες ή χωρίς .

Μάνο ........................... γύρνα πίσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:flipout:

Oλες οι καλες συζητησεις ξεκινανε πρωι εδω :laugh: ..... (γμτ μου :icon15:)
Διορθωσις > τωρα βλεπω οτι ξεκινησαν στις 3 το απογευμα απο
αξιολογο Θεσσαλο θαμωνα. :proud: Eιμαι ασυγχωρητος :rolleyes: ....

Λοιπον,
η Πυλη κλεινει γιατι .... δεν αφηνω εκρεμμοτητες με απροσκλητους ματακηδες !

e8a5w9s.gif

Το club ειναι .... PRIVE ! :smash:
πως το εκανε αυτο ο Σκελετον;;; ποιος το σκέφτηκε αυτο;;;

Μάνο ........................... γύρνα πίσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:flipout:

Για τη συνάντηση με τον Σταύρο ,ούτε κουβέντα δε λέει
Το αποσιωπά με κάθε τρόπο ..

πως το εκανε αυτο ο Σκελετον;;; ποιος το σκέφτηκε αυτο;;;

Εισαι νινι ..... ακομα :proud:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για τη συνάντηση με τον Σταύρο ,ούτε κουβέντα δε λέει
Το αποσιωπά με κάθε τρόπο ..

Me and Stavros ... δεν συχναζουμε σε γαστριμαργικες Βαβυλωνες.
Για διαφορετικους λογους, ο καθενας .... αλλα ΔΕΝ συχναζουμε. -bye-