Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δηλαδη το οτι παλαιοτερες θρησκειες που ειχαν στις 25 Δεκεμβριου γενέθλια μιας θεοτητας τους που προηλθε απο αμωμο συλληψη , δεν ειναι αντιγραφη τοτε τι ειναι αντιγραφη;

ΥΓ Ρωτηστε βρε παιδια εναν θεολογο να σας πει ποτε γιορταζονταν τα γενεθλια του Χριστου και ποτε ( 4 αιωνα ) αλλαξε και γιατι η ημερομηνια.
Αυτο που δεν θα αποδεχτει ο θεολογος βεβαια ειναι η ομοιοτητα της γεννησης του Χριστους με αλλες θεοτητες που γιορταζονταν τοτε...

Άμα θέλεις τη συνεχίζουμε αύριο την κουβέντα αυτή.
Θέλει χρόνο που τώρα δεν διαθέτω (για να μιλήσουμε σοβαρά και με στοιχεία).
Δεν ισχύει αυτό που λες πάντως.
Αλλά αύριο με στοιχεία, όχι έτσι! -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Fixed_Calendar

To promote Cotsworth's calendar reform the International Fixed Calendar League was founded in 1923,
just after the plan was selected by the League of Nations as the best of 130 calendar proposals put forward.
Sir Sandford Fleming, the inventor and driving force behind worldwide adoption of standard time, became
the first president of the IFCL. The League opened offices in London and later in Rochester, New York.
George Eastman, of the Eastman Kodak Company, became a fervent supporter of the IFC, and instituted
its use at Kodak. The International Fixed Calendar League ceased operations shortly after the calendar plan
failed to win final approval of the League of Nations in 1937.

Απ'οτι φαινεται ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ πιο ευκολο να εχουμε 30-31-28 ημερων μηνες
για να επιλυσουμε την 366η μερα ... απο οτι να βαφτισουμε ΜΙΑ μερα παραπανω
καθε χρονο και ΜΙΑ μερα παραπανω, καθε 4 χρονια.

I rest my case ! -bye-

Αχ βρε Μάνο... πάλι βιαστικά το διάβασες και έχασες το ζουμί.

Να δες λίγα από τα θέματα που προκύπτανε και γιατί δεν έγινε δεκτό από κανέναν:

The public, however, did not take kindly to it because the changes were too drastic. A few of the changes follow:

The 13-month calendar was not easily divisible. The first quarter-year would always end with April 7 and the second quarter would begin with April 8. The half-year would begin with the 15th of the new month, Sol, and the last quarter would begin on September 22. This arrangement gave to each quarter three months and one week, or three and one-quarter months, causing fractional months. This fact alone would cause inconvenience to all activities and businesses based on quarter-years.

Another feature, looked upon with disfavor in the United States, was the change of familiar dates such as the Fourth of July, which became Sol 17. Then, too, the complete upheaval that would result from the adoption of this calendar was overwhelming in its effect. For instance, only the first 28 days of January would remain and thus be comparable with the present calendar. . . . The League of Nations eliminated [the 13-month calendar] when in 1937 the Council submitted only The World Calendar to the various nations for their opinion.

Να σε δω να λειτουργείς στην καθημερινότητα με κλασματικούς μήνες και να το θεωρείς και ευκολότερο και τι στον κόσμο! :flipout:

Άμα θέλεις τη συνεχίζουμε αύριο την κουβέντα αυτή.
Θέλει χρόνο που τώρα δεν διαθέτω (για να μιλήσουμε σοβαρά και με στοιχεία).
Δεν ισχύει αυτό που λες πάντως.
Αλλά αύριο με στοιχεία, όχι έτσι! -bye-

Ρωτα εναν θεολογο πρωτα για την ιστορια των γενεθλιων και την ημερομηνια γεννησης του Χριστου. Θα δεις πως δεν ειναι τυχαια ουτε η ημερομηνια ουτε οτι το παγανιστικο εθιμο του να γιορταζεις γενεθλια μιας θεοτητας υιοθετήθηκε μετα απο 4 αιωνες απο τους χριστιανους -bye-

Ρωτα εναν θεολογο πρωτα για την ιστορια των γενεθλιων και την ημερομηνια γεννησης του Χριστου. Θα δεις πως δεν ειναι τυχαια ουτε η ημερομηνια ουτε οτι το παγανιστικο εθιμο του να γιορταζεις γενεθλια μιας θεοτητας υιοθετήθηκε μετα απο 4 αιωνες απο τους χριστιανους -bye-

Τα έχω ψάξει πάαααρα πολύ.
Την έχω ξανακάνει τη συζήτηση με κάποια γνωστά πρόσωπα στο εξωτερικό.
Ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. -bye-

The public, however, did not take kindly to it because the changes were too drastic. A few of the changes follow:

The 13-month calendar was not easily divisible. The first quarter-year would always end with April 7 and the second quarter would begin with April 8. The half-year would begin with the 15th of the new month, Sol, and the last quarter would begin on September 22. This arrangement gave to each quarter three months and one week, or three and one-quarter months, causing fractional months. This fact alone would cause inconvenience to all activities and businesses based on quarter-years.

Another feature, looked upon with disfavor in the United States, was the change of familiar dates such as the Fourth of July, which became Sol 17. Then, too, the complete upheaval that would result from the adoption of this calendar was overwhelming in its effect. For instance, only the first 28 days of January would remain and thus be comparable with the present calendar. . . . The League of Nations eliminated [the 13-month calendar] when in 1937 the Council submitted only The World Calendar to the various nations for their opinion.

Και γιατι πρεπει να κρατηθει οποιοσδηποτε συσχετισμος με το παλιο ημερολογιο ?
Παμε στο καινουργιο βλεπωντας ακομα το παλιο ? Τοτε γιατι πηγαμε στο καινουργιο ?
Οκ, μου θυμιζει καποιον που συναλλασσεται σε ευρω και υπολογιζει ακομα σε δραχμες.
Τα νεα παιδια (15αρηδες) .... υπολογιζουν σε δραχμες ?

Εχω την εντυπωση οτι κανεις απο την Κοινωνια των Εθνων δεν θα ειχε προβλημα για
ενα 13μηνο ετος, ΕΑΝ ολη αυτη η ανατροπη δεν προσεκρουε σε θρησκευτικες αγκυλωσεις.
Εναν αιωνα μετα, και ακομα προσκρουει. Φαντασου εναν αιωνα πριν ! Καθαρα αλγεβρικα
το 13μηνο ετος (με μηνες 28 ημερων) ΔΕΝ αντεχει καν δευτερης κριτικης.
Ακομα και με τα δισεκτα ετη, μεσα. Ειναι τοσο πολυ απλουστερο.

Παμε στο καινουργιο βλεπωντας ακομα το παλιο ? Τοτε γιατι πηγαμε στο καινουργιο ?
Οκ, μου θυμιζει καποιον που συναλλασσεται σε ευρω και υπολογιζει ακομα σε δραχμες.

ενα 13μηνο ετος, ΕΑΝ ολη αυτη η ανατροπη δεν προσεκρουε σε θρησκευτικες αγκυλωσεις.
Εναν αιωνα μετα, και ακομα προσκρουει. Φαντασου εναν αιωνα πριν ! Καθαρα αλγεβρικα
Αν σου οτι προχτες ενας μαθητης μου Α δημοτικου σε μια ερωτηση μου απαντησε με παραδειγμα με δραχμες θα με πιστέψεις; Ρωτησα τη μητερα του και ειχε αγνοια απο που ακουσε για δραχμες ο μικρος...

Λες να εχει περασει τιποτα στα νεα βιβλια ο Συριζα στα σχολεια; Ερχεται το εθνικο νομισμα;

Αλλη ιστορια αυτη .... :laugh:

Του πως καταφερνουμε να γυρισουμε στην δραχμη :icon15: ...

Στα υπογράμμισα Μάνο, εσύ αλλού κοιτάς άλλα τυρβάζεις?

Καταλαβαίνεις τι λένε? Θέλεις να στα μεταφράσω?
Τίποτε για συσχετισμό για το παλιό, και businesses δεν σημαίνει " θρησκευτικες αγκυλωσεις".

Συνέχισε να νομίζεις ο,τι θέλεις προσπαθησα να σου ξεδιαλύνω κάποια πράγματα αλλά εσύ δεν θέλεις.

Μείνε με τις εντυπώσεις σου.

Γούστο σου καπέλο σου.

Μην μιλάς όμως για " Καθαρα αλγεβρικα" πέστο "καθαρά SR71Βιανά". :D

Χρηστο εισαι εμπαθης μαζι μου.

Περα απο αυτο το θεμα (που οτι και αν εγραψες ΔΕΝ ακουμπας την αλγεβρικη του στιλπνοτητα)
δεν υπηρξε ουτε ΜΙΑ φορα που συμφωνησαμε εμεις οι δυο (σε κατι σοβαρο) τα τελευταια χρονια.
Δεν θα ψαξω ποσα χρονια. Οπως ο ιδιος ειπες, σου θυμιζω εναν συμφοιτητη σου που ηταν καλο
παιδι αλλα ολο τον πειραζατε ... επειδη ηταν ΕΠΕ, αναξιος σοβαρης εκτιμησης.

Για σενα δεν ξερω τι ειμαι ... αλλα σιγουρα ΔΕΝ εχουμε κοινα σημεια ΠΟΥΘΕΝΑ.
Εχεις χιλια ατομα να σε αβανταρουν σ'αυτο, οποτε εχεις σχηματισει την εντυπωση
που ειχε ο Χατζηχρηστος (ο Ηλιας του 16ου) για τον Βεγγο. Βαρατε τον να στρωσει !

Λυπαμαι αλλα ..... 4 x 7 = 28 και 13 x 28 = 364 ..... + 1 μερα ανακωχης (που δεν την βλεπω).

Εμπαθής που δεν συμφωνώ?
Yeah right.

ΒΤW το 28 χ 13 δεν είναι άλγεβρα ούτε τελεώνει εκεί το πρόβλημα.
Μετά θα ξεκινάει το αλγεβρικό ζήτημα όταν για παράδειγμα θα πρέπει να υπολογίζεις πχ έντοκα γραμμάτεια ... μισού χρόνου και ο μισός χρόνος θα σημαίνει 6,5 μήνες (το ένα τέταρτο του χρόνου 3 1/4 μήνες κ.λπ.)
Βλέπεις Η χρήση του ημερολογίου δεν είναι μόνο να μετράμε μέχρι το 28, αλλά στις business πχ στις επαφές σου με την εφορία ή τις τράπεζες γίνεται κατά κόρον χρήση διαστημάτων του έτους (έτος/6, ή έτος/4 κ.λπ.)
Το κακό με το 13 είναι ότι είναι πρώτος αριθμός.
Αυτό σημαίνει ότι διαιρείται μόνο με το 1 και το 13.
Οπότε ξεχνάς το ότι τους όρους δίμηνο, τρίμηνο, τετράμηνο, εξάμηνο αφού αυτοί δεν θα είναι κάτι χρήσιμο.
Φτιάξε ανάλογα λοιπόν τον τραπεζικό τομέα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και με άλλα διαστήματα εκτός του μήνα και του έτους (13 και 1)
Οπότε βλέπεις γιατί θύμωσε το Βατικανό και προκύψανε θρησκευτικές αγκυλώσεις. :D

Tα τριμηνα/τετραμηνα/εξαμηνα θα υφιστανται κανονικα.
Απλα προστιθεται ενας μηνας ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
Δεν εχασε η βενετια βελονι.
Ας τον υπολογισουν ξεχωριστα.

Το Βατικανο θυμωσε για ημερα ... που δεν ειναι ευλογημενη απο τον θεο.
Οχι για τις τραπεζες και τα ενδεικτικα τριμηνου η τις εξετασεις εξαμηνου.

Tα τριμηνα/τετραμηνα/εξαμηνα θα υφιστανται κανονικα.
Απλα προστιθεται ενας μηνας ΕΠΙΠΛΕΟΝ.
Δεν εχασε η βενετια βελονι.
Ας τον υπολογισουν ξεχωριστα.

Το Βατικανο θυμωσε για ημερα ... που δεν ειναι ευλογημενη απο τον θεο.
Οχι για τις τραπεζες και τα ενδεικτικα τριμηνου η τις εξετασεις εξαμηνου.

MMM ξεχνάς ότι τα διαστήματα δεν είναι ισόχρονα πράγμα που εισάγει εκτός από αλγεβρικά θέματα και νομικά ζητήματα.
Άσε που εσύ θα πρέπει να κάνεις τους υπολογισμούς (για την υποβολή ΦΠΑ για παράδειγμα)
Εδώ δυσκολεύεσαι που οι μήνες έχουν εναλάξ 30/31 ημέρες και ένας είναι μικρότερος.
Είπαμε, θα κάνεις πράξεις μ κλασματικούς μήνες... :flipout:

Το ότι το Βατικανό θύμωσε για την μη ευλογημένη μέρα που το βρήκες?
Κάποιο (σοβαρό) Link? Οτιδήποτε?
BTW από όσο ξέρω ο Θεός δεν ευλόγησε κανένα ημερολόγιο.
Βλέπεις στις μέρες του Χριστού υπήρχε το Ιουλιανό ημερολόγιο που ήταν παγανιστικό (αυτό που χρησιμοποιούν ακόμη οι παλαιοημερολογίτες).
Το Γρηγοριανό ημερολόγιο έγινε το 1582.

Που πως πότε και γιατί? Ευλογήθηκε και το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό?
Και τι? τώρα στέρεψαν οι Ευλογίες?

Κανένα Link για το ποιό ημερολόγιο (και τις μέρες του) που ευλογήθηκε έχουμε?
:ears:

Το Βατικανο θελει ολες οι μερες να ειναι ονοματισμενες .... βασει των γνωστων.
Το Βατικανο ... ΟΧΙ ΕΓΩ ! Και οι ονοματισμενες ημερες ειναι ΕΦΤΑ.
Kυριακη, Δευτερα, Τριτη, Τεταρτη, Πεμπτη, Παρασκευη, Σαββατο.
Εκτος αν δεν γνωριζω κατι αλλο, αυτες ειναι.

Χρηστο κανουμε κυκλους .... δεν τεμνομαστε. Δεν υπαρχει η διαθεση.
Εγω σε διαβαζω αλλα εχω την αισθηση οτι θα βρεις το οτιδηποτε να διαφωνησεις.
Αρχικη μου προθεση μου ηταν να σπειρω διαθεση για προτασεις πανω στο ζητημα.
Εμενα με καλυπτει ο 13μηνος χρονος. Αλλα εγω ειμαι .... ΜΟΝΟ εγω.
Οι υπολοιποι εκτος απο "αφορισμους" εχουν καποια διαθεση για .... προταση ?
ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Απλουστερη προταση ...

Το Βατικανο θελει ολες οι μερες να ειναι ονοματισμενες .... βασει των γνωστων.
Το Βατικανο ... ΟΧΙ ΕΓΩ ! Και οι ονοματισμενες ημερες ειναι ΕΦΤΑ.
Εκτος αν δεν γνωριζω κατι αλλο, αυτες ειναι.

Χρηστο κανουμε κυκλους .... δεν τεμνομαστε. Δεν υπαρχει η διαθεση.
Εγω σε διαβαζω αλλα εχω την αισθηση οτι θα βρεις το οτιδηποτε να διαφωνησεις.
Αρχικη μου προθεση μου ηταν να σπειρω διαθεση για προτασεις γυρω απο το ζητημα.
Εμενα με καλυπτει ο 13μηνος χρονος. Αλλα εγω ειμαι .... ΜΟΝΟ εγω.
Οι υπολοιποι εκτος απο "αυτο δεν γινεται" εχουν καποια διαθεση για .... προταση.
ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Όχι δεν κάνουμε κύκλους, απλά τώρα ρωτάω εγώ.
Οι ονοματισμένες μέρες έιναι 7 λες.
Ε και? Γιατί πάλι 7 δεν θα είναι και με το καινούριο ημερολόγιο?
Δεν είναι θέμα διάθεσης το ζήτημα και κακώς το βλέπεις έτσι.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι καλύπτει εσένα.
Είπα γούστο σου καπέλο σου.
Το θέμα είναι ότι επικαλείσαι πράγματα που δεν ισχύουν.

Link λοιπόν.
Εσύ επικαλείσαι την αντίδραση του Βατικανού εσύ πρέπει να μας τη δείξεις κιόλας.

Δώσε κανένα link για το ότι διαφώνησε το Βατικανό και μετά άμα θέλεις κατεβαίνουμε μαζί στην Αθήνα να φωνάξουμε "Papa go home".

Δεν εχω link !
Απλα ακουσα (τοτε στο σεμιναριο) οτι το Βατικανο απαιτησε να μην πειραχθει η ονομασια και πληθος ημερων.
Σβησε απο την κουβεντα μας το Βατικανο (κατι εχει παθεις οταν διαβαζεις Βατικανο ... προσεξε το λιγο).

Ποιος ειναι ενας πιθανος λογος να κανουμε τις μερες της εβδομαδας 6 η 8 η 5 η 9 ?
Δεν βλεπω (εγω προσωπικα) λογο να τις αλλαξουμε. Ουτε ως πληθος ουτε ως ονομασια.
Γιατι ? Επειδη πρεπει να διαιρεθει το 365 ? Και οταν γινει 366 .... θα ξαναλλαξουμε το πληθος ?
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Ο 28ημερος μηνας ειναι μια αξιοπρεπεστατα χρυση τομη
αναμεσα σε αυτο που εχει μαθει ο κοσμος και αυτο που επιθυμουμε να τροποποιησουμε.

ΔΕΝ θα αλλαξουμε τα φωτα σε καθε κακομοιρη ..... για να διαιρεθει το 365.

Εμένα δεν με ενοχλούν οι μήνες, οι ώρες με ενοχλούν. Κάποτε δεν έλεγαν να τις μετράμε σε μια μοναδική μέτρηση σε όλο τον κόσμο χωρίς να αλλάζει ανάλογα τον μεσημβρινό; Αλλά το παράτησαν μάλλον.
https://www.youtube.com/watch?v=hoDNfqwhKt0

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μάνο ,δηλαδή όποιος διαφωνεί με τον συνομιλητή του ,κρίνεται ώς εμπαθής ;
Εσύ είσαι εμπαθής με τον Σταύρο ;
Είσαι εσύ εμπαθής με εμένα ;

Δεν εχω link !
Απλα ακουσα (τοτε στο σεμιναριο) οτι το Βατικανο απαιτησε να μην πειραχθει η ονομασια και πληθος ημερων.
Σβησε απο την κουβεντα μας το Βατικανο (κατι εχει παθεις οταν διαβαζεις Βατικανο ... προσεξε το λιγο).

Ποιος ειναι ενας πιθανος λογος να κανουμε τις μερες της εβδομαδας 6 η 8 η 5 η 9 ?
Δεν βλεπω (εγω προσωπικα) λογο να τις αλλαξουμε. Ουτε ως πληθος ουτε ως ονομασια.
Γιατι ? Επειδη πρεπει να διαιρεθει το 365 ? Και οταν γινει 366 .... θα ξαναλλαξουμε το πληθος ?
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Ο 28ημερος μηνας ειναι μια αξιοπρεπεστατα χρυση τομη
αναμεσα σε αυτο που εχει μαθει ο κοσμος και αυτο που επιθυμουμε να τροποποιησουμε.

ΔΕΝ θα αλλαξουμε τα φωτα σε καθε κακομοιρη ..... για να διαιρεθει το 365.

Έχουμε και λέμε:

Δεν έχεις link (ούτε φυσικά υπάρχει) και παρόλα αυτά επιμένεις σε κάτι που είπε κάποιος κάπου κάποτε.
Το να σας είπανε βρούβες (που αυτό κάνανε) δεν σου περνάει από το μυαλό. Παρότι σου το έδειξα με 1000 τρόπους.
Από το ότι υπάρχουν χριστιανοί που έχουν ημερολόγιο 13 μηνών, μέχρι του ότι δεν υπάρχουν ευλογημένα ημερολόγια και μη.
Οι μέρες δεν αλλάζουν ούτως ή άλλως ώστε να προκύπτει μη-ευλογημένη μέρα (άλλος εφευρημένος όρος).
Επίσης το Βατικανό ήταν που ιστορικά φρόντισε για την ακριβέστερη εφαρμογή του ημερολογίου.
Εμείς είμαστε που έχουμε πρόβλημα από την αστείοτητα των παλαιοημερολογητών μέχρι τον υπολογισμό του Πάσχα.
Ορθόδοξος είμαι αλλά την πραγματικότητα την βλέπω.
Έχεις πει 1000 φορές ότι το Βατικανό έχει δημιουργήσει πρόβλημα χωρίς να έχεις κανένα στοιχείο.
Παρόλα αυτά σε εμένα λες να το προσέξω (μπράβο ειρωνεία!)

Επειδή σου έφερα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτά που ισχυρίζεσαι δεν ισχύουν, μου είπες ότι έχω εμπάθεια.
Sorry δηλαδή αλλά έτσι είναι οι συζητήσεις.
Δεν συμφωνούμε με κάποιον επειδή τον συμπαθούμε και δεν διαφωνούμε επειδή έχουμε εμπάθεια.
Αυτό είναι η λογική του 5χρονου που όταν του λέει ο μπαμπάς του "μη φας παγωτό πριν το φαγητό, γιατί θα σου κόψει την όρεξη" εκείνο τσιρίζει "δεν με αγαπάααας".

Να το έχεις δεδομένο: σε ετούτο το forum όλοι μπορούν να πούνε ελεύθερα ότι θέλουνε. Την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι έχουν δικαίωμα και να αμφισβητήσουν και να ζητήσουν στοιχεία. Αυτό δεν είναι εμπάθεια, είναι υγιές και αφορά και εμένα.
Αν ισχυριστώ ότι επέστρεψε από τον Άρη η επανδρωμένη αποστολή του αθλητικού συλλόγου κοινότητας Κατσικά Ν.Ιωαννίνων αλλά η NASA και η CIA το έχουν συγκαλύψει, τότε αν μου ζητήσεις στοιχεία δεν πρέπει να σου πω ότι είσαι εμπαθής ή ότι κόλλησες στη NASA.
Απλά πράγματα.

I'm done. Καλή σου μέρα.

Καλημέρα φίλτατοι.

Τις υπαρξιακές (και μη) απορίες σας να τις διερευνήσετε / λύσετε λίαν συντόμως.

Δεν πειράζει άμα αφήσετε μερικά "κενά".

Μην το παρακάνετε με το ψείριασμα γιατί (αυτή) η ζωή είναι σύντομη... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ένα παράδειγμα που μπορώ να φέρω για τη ματαιότητα που χαρακτηρίζει όλους μας.

Κάποτε κάποιος ρώτησε εναγωνιωδώς τον Άγιο Πορφύριο για το πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

Και εκείνος του απάντησε "πολύ σύντομα. Όταν πεθάνεις, τότε θα είναι για σένα σαν τη Δ. Παρουσία".

Σοφιστακος ο πορφυριος.

Για τους μηνες προτεινω 12 μηνες των 30 ημερων και 5 ημερες world party. Παγκοσμιες διακοπες, πολιτιστικες εκδηλωσεις, ταξιδια, ανασκοπηση της χρονιας κλπ.
Problem solved.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk