Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ο εφοπλιστης ναυλωνει καραβια και κανει μεταφορες. Ο πλοιοκτητης εχει δικα του.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μα αν δεν πεθαινει και κανενας αλλος όπως λες, αν το δεις πρακτικά, θα ήταν χειρότερα. Οι φυσικοί πόροι θα εξαντλούνταν στο πι και φι. Θα περνούσαμε σε εφιαλτικές καταστάσεις βγαλμένες απο θρίλερ. Ο άνθρωπος δεν έχει πετύχει ακόμα να αποδεσμευθεί απο τον πλανήτη, ούτε να βρει έξτρα πόρους να καλύψει τις ανάγκες.

Nαι, πληρως αποδεκτα και αυτονοητα οσα γραφεις.
Μιλαω για το φανταστικο σεναριο που ο ανθρωπος δεν κατοικει σε οργανικο σωμα, ουτε σε τρεις διαστασεις.
Οποτε μαλλον δεν μιλαμε και για Homo Sapiens, ε ? Οκ ... το παιρνω πισω ! Δεν εχει νοημα πια .... ;)

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Το να πιστεύεις στο Θεό είναι θεμιτό και κανείς από αυτούς που δε πιστεύουν δε μπορεί να αποδείξει πως δεν υπάρχει Θεός. Αυτό είναι ένα δεδομένο. Από την άλλη όμως, οι θρησκείες έχουν ενσωματώσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο δόγμα τους που εύκολα καταρρίπτονται και τότε βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό των Χριστιανών. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά (οργή κτλ). Και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα - η ΠΔ δεν είναι κατά τη γνώμη μου θεολογικό βιβλίο αλλά είναι η μυθολογία των Εβραίων και τίποτ' άλλο. Η μεγάλη πλημμύρα και η Κιβωτός, ο πύργος της Βαβέλ, αλήθεια, μπορεί άνθρωπος με την παιδεία του 21 αιώνα να πιστέψει αυτές τις ιστορίες; Η επιστήμη της γλωσσολογίας έχει δείξει ξεκάθαρα το πως εξελίχθηκαν οι γλώσσες των ανθρώπων στο πέρασμα των αιώνων. Ο πύργος της Βαβέλ δε συνέβη ποτέ, γιατί πολύ απλά δε χρειάζεται να συνέβη.

Κι αν λοιπόν το δόγμα έχει μέσα τέτοια λάθη, τότε μήπως και τα υπόλοιπα που λέει το δόγμα είναι λάθος;

Τελικά, άσχετα αν υπάρχει Θεός ή όχι, ο Χριστιανισμός ως θρησκεία έχει αξία για την κοινωνία που θέλει να φτιάξει. Το "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτό" είναι σημαντικότερο ως μήνυμα από τον φόβο για τον Εβραϊκό Θεό που καταστρέφει πόλεις (Σόδομα και Γόμορα) ή πνίγει όλο το πλυθησμό (Μεγάλη Πλημμύρα) ή σκοτώνει τους Αιγύπτιους που πειράξανε τον άριστο λαό του (αλήθεια οι Αιγύπτιοι δεν ήταν δημιούργημά του; ) κτλ κτλ κτλ

Το post είναι απάντηση στην ερώτηση "Υπάρχει Θεός" που τέθηκε νωρίτερα στο νήμα.

αυτος που δεν πιστευει σε καποιον θεο ή θεους,δεν εχει καμια υποχρεωση ν'αποδειξει την μη υπαρξη τους.
Οποιος πιστευει,ας μας αποδειξει την υπαρξη.
Και γω μπορει να πιστευω στο ιπταμενο μακαρανοτερας,αλλα δε μπορω να ζηταω αποδειξεις απ'αυτους που δεν πιστευουν στην υπαρξη του,να μου αποδειξουν οτι δεν υπαρχει.

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Σου διαφευγει κατι ...

Η υπαρξη (η μη) Θεου ... δεν εμπιπτει στην κατηγορια των επιστημονικων αναζητησεων (αν ηταν ποτε !!!!)
αλλα στην πανανθρωπινη (92% του παγκοσμιου πλυθησμου) ψυχολογικη/συναισθηματικη αναζητηση του.
Ακομα και σε ξεχασμενα νησια του ειρηνικου βρισκονται τοτεμ που αποτυπωνουν θεοτητες (!!!!).

Οποτε, ΕΔΩ, δεν γινεται να περιμενουμε την επιστημη να επιτελεσει απερισπαστη την δουλεια της
(Ποια δουλεια της ? Δεν αναζηταει θεους η επιστημη !!!) αλλα να διαχειριστουμε την ψυχολογικη
αυτη αναγκη με το καλυτερο δυνατο τροπο, τον πιο ισορροπημενο και αφανατιστο. Τον λιγοτερο οδυνηρο.
Χωρις να περιμενουμε την επιστημη να αποφανθει (γιατι θα φαει μια αιωνιοτητα .... και παλι .... ΔΕΝ !)

Η Επιστημη στα της επιστημης ... και η Ψυχολογια στα της ψυχης !
Kαι κατι ακομα .... η Επιστημη ειναι εργαλειο (πανισχυρο εργαλειο) .... ΔΕΝ ειναι θεοτητα.
Ουτε τελικος στοχος του ανθρωπου ειναι, ουτε η υπερτατη αναζητηση του, ουτε τιποτε αλλο.

Last edited:

Εσένα σου διαφεύγει. Δεν είπε ο Λάκης ότι δεν μπορεί να διαβάσει τα ποστ σου? :)

Επειδη με εκανε ignore ο Λακης ... δεν σημαινει οτι επιβαλλεται να του κανω και εγω.

Συνδιαλλεγομαι με ενα post .... οχι το ατομο πισω απο το post. Κατανοητο ? :p

(μην σωσει και απαντησει το ... post ! :laugh:)

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Συνδιαλλεγομαι με ενα post .... οχι το ατομο πισω απο το post. Κατανοητο ? :p

Συνδιαλέγεσαι με τον άνθρωπο που γράφει το ποστ, συνεπώς με τον άνθρωπο πίσω από το πληκτρολόγιο. Δεν προέρχονται τα ποστ από fortune cookies..(άσε που και αυτά, άνθρωποι τα γράφουν). Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?

Συνδιαλλεγομαι με μια αραδα που μου κεντρισε το ενδιαφερον.
Πρεπει να φοραω παρωπιδες ? Το ειδα, δεν γινοταν να μην το δω.

Και στο κατω-κατω της γραφης ... ισως υπαρξουν αλλοι που θελησουν να απαντησουν στο ποστ μου.
Θα αναγνωρισω 10% προμηθεια για την συμβολη του ποστ του Λακη. :p Δεν ειμαι αχαριστος .... :rolleyes:

.........

Η Επιστημη στα της επιστημης ... και η Ψυχολογια στα της ψυχης !
.......

Μπαααααα........... πολυ χλωμο το βλεπω.

Kαι εγω χλωμο το βλεπω.
Ετσι οπως βλεπω τον κοσμο να παιρνει ασχημα μονοπατια .... ολα δειχνουν οτι
οικοδομησαμε υπερβολικες σιγουριες πανω σε χαοτικα (εξαρχης) φαινομενα.

Ομως ... τα της ψυχης .... δεν λυνονται με τις Επιστημες.
Δυο διδυμοι, στο ιδιο σπιτι, με τους ιδιους γονεις ... και βγαινουν τοσο διαφορετικοι.
Η Ψυχολογια εχει πολυ δρομο να διανυσει μεχρι να χαρακτηριστει επιστημη.

Flame: η πιστη μπορει να καταργησει και να βγαλει αχρηστη τη ψυχολογια ΙΜΟ...

Εγω οφειλω να μεταδωσω λιγο φως στους αγαπητους συμφορουμιτες... 😊

Ξερεις κατι βρε Σταυρο

1) Μπορει να μας χωριζει αβυσσος στις προσεγγισεις μας
2) Μπορει να μας χωριζουν (ισως) και πολυ διαφορετικες βιωματικες διαδρομες.

ομως ...

μονο και μονο για το αφανατιστο υφακι σου, σε διαβαζω οποτε εχεις να πεις κατι.
Ασχετα αν ξενερωνω .... θαυμαζω την ελλειψη φανατισμου και αγριοφωναρας.
Μπορει να μην μεταδιδεις αυτο που θελεις εσυ (πιστη) αλλα σιγουρα μεταδιδεις
αυτο που λειπει σε πολλους (πραοτητα).

Σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας είδαμε χτες το πρώτο χτύπημα στην Γερμανία.

Οι Γερμανοί ήταν περήφανοι ότι έλυναν τα προβλήματα της τρομοκρατίας με τον τρόπο του γόρδιου δεσμού, σε αντίθεση με τους πιο χαλαρούς και "ανθρωπιστές" Γάλλους. Όμως κάποια στιγμή τα πράγματα ξεφεύγουν.

Aφου ειναι τοσο καλοι στο να λυνουν γορδιους δεσμους με σπαθι και μαχαιρι
γιατι τους πηρε ενα μηνα να ανακοινωσουν (ως αστυνομια) το τι εγινε το βραδυ της Πρωτοχρονιας στην Κολωνια
με μελαψους, κοριτσοπουλα και μαγαζια ? Μηπως η ηγεσια τους .... εγινε και αυτη προσκυνημενη νεοταξιτικη ?

(να πα να λυσουν κανα σταυρολεξο λεω εγω ... )

Aφου ειναι τοσο καλοι στο να λυνουν γορδιους δεσμους με σπαθι και μαχαιρι
γιατι τους πηρε ενα μηνα να ανακοινωσουν (ως αστυνομια) το τι εγινε το βραδυ της Πρωτοχρονιας στην Κολωνια
με μελαψους, κοριτσοπουλα και μαγαζια ? Μηπως η ηγεσια τους .... εγινε και αυτη προσκυνημενη νεοταξιτικη ?

(να πα να λυσουν κανα σταυρολεξο λεω εγω ... )

Yπάρχουν διάφορες ανεπιβεβαίωτες φήμες φυσικά για μυστηριώδεις εξαφανίσεις και τέτοια στην Γερμανία, και ότι αυτοί λύνουν τα προβλήματα αυτά μια και καλή γρήγορα και αποτελεσματικά μυστικά και καθαρά.

Α ....

Αυτο δεν το ξερα. Η μαλλον ... δεν το φανταστηκα.
Βλεπεις, ζω σε μια χωρα οπου οι μεταναστες δεν προλαβαινουν να κλασουν ... ειναι ειδηση !

Και νομιζω ετσι ακριβως συμβαινει και στην Ρωσια. Μυστικα και καθαρα !