Θερμοκρασίες σε CPU Intel E6700 Core 2 Duo

Dionysis

Established Member
14 September 2006
113
Καλησπέρα σας πρόσφατα απόκτησα μια Asus Striker Extreme και έναν CPU Intel E6700 Core 2 Duo και μου βγάζει 63 βαθμούς στον έναν πυρίνα και 65 στον άλλο είναι φυσιολογικό? η θα πρέπει να λάβω τα μέτρα μου?. Δοκίμασα 2 - 3 ψύκτρες και όλες μου βγάζουν το επεξεργαστή στην ίδια θερμοκρασία(άντε 1- 2 βαθμούς πιο κάτω). υπ οψιν δεν έχω κάνει o/c και δεν έχω πειράξεο τίποτα παο το bios.

Καλησπέρα σας πρόσφατα απόκτησα μια Asus Striker Extreme και έναν CPU Intel E6700 Core 2 Duo και μου βγάζει 63 βαθμούς στον έναν πυρίνα και 65 στον άλλο είναι φυσιολογικό? η θα πρέπει να λάβω τα μέτρα μου?. Δοκίμασα 2 - 3 ψύκτρες και όλες μου βγάζουν το επεξεργαστή στην ίδια θερμοκρασία(άντε 1- 2 βαθμούς πιο κάτω). υπ οψιν δεν έχω κάνει o/c και δεν έχω πειράξεο τίποτα παο το bios.

Wellcome to the club. Μία από τα ίδια. Γύρω στους 62 βαθμούς.
Τι motherboard έχεις; Asus;

63 βαθμούς???? Τι λέτε ωρε?
Kαι με core2duo μάλιστα?

Βέβαια σας δίνει, εδώ που τα λέμε, την επιπλέον δυνατότητα, πλάι στο home cinema, να ανοίξετε και μία home ψησταριά. -bye-

Εγώ με ASUS P5W DH Deluxe και Ε6700 έχω με αερόψυξη Zαlman 9700 32 βαθμούς.

Πολύ πιθανό να μη πατάει καλά η ψύκτρα.Πολλές φορές δε κουμπώνει καλά η ψύκτρα της Intel με τον περίεργο τρόπο εφαρμογής.

o 6400 μου χωρις πολλους δισκους στο κουτι με δυσκολια περνα τους 27-28....αντε να φτασει τους 31 οταν ειναι ολα φουλ.....

κατι δεν κανεις σωστα ....δε μπορει να εχει τετοια διαφορα ο 6700

Εγώ πάντως αυτήν την στιγμή έχω 74 βαθμούς χωρίς καμία άλλη εφαρμογή,μόνο ιντερνετ.Με p4 στα 3,200 prescot 775.Όποιος έχει να προτείνει κάτι σε υδροψυξη καλοδεχούμενος.Γιατί είμαι δίπλα στο κουτί και έχει καύσωνα.:BDBDG54:

Με Ε6600, με 2 δίσκους, με μόνο 2 Zalman φανάκια πίσω και με το HTPC να μην κλείνει ποτέ,
είμαι στους 31 βαθμούς (το χειμώνα είχε 25).

Αύριο θα βάλω 2 Silenx μπροστά και θα σας πω νεότερα.

Λοιπον με asus P5W DH DELUXE και Intel E6600 θερμοκρασιες μεσω του προγραμματος της asus (probe) 31C για CPU και 45C για mobo ενω με το προγραμμα Core Temp Beta 0.94 εχω για CPU Tjunction 85C για Core0 36C και για Core1 35C.
Αρα ειναι αναλογο με το προγραμμα που μετρας στο insomnia καπου διαβασα οτι τις θερμοκρασιες πυρηνα τις μετρανε πιο αξιοπιστα με το Core Temp Beta 0.94.

Δοκιμασε θερμοαγωγιμη παστα μεταξυ επεξεργαστη και ψυκτρας καποια που να περιεχει μεταλλο στα συστατικα της, εχει χρωμα ασημι μεταλλικο.

3 Συστατικα κλειδι

Airflow-Artic Silver παστα- Καλη Ψυχτρα

εχω 6600 στα 3Ghz με 52-53C και με την Zalman σε χαμηλες στροφες..

Απάντηση: Re: Θερμοκρασίες σε CPU Intel E6700 Core 2 Duo

Εγώ πάντως αυτήν την στιγμή έχω 74 βαθμούς χωρίς καμία άλλη εφαρμογή,μόνο ιντερνετ.Με p4 στα 3,200 prescot 775.Όποιος έχει να προτείνει κάτι σε υδροψυξη καλοδεχούμενος.Γιατί είμαι δίπλα στο κουτί και έχει καύσωνα.

εχω 6600 στα 3Ghz με 52-53C και με την Zalman σε χαμηλες στροφες..

Οι πρέσκοτ δεν έχουν καμία σχέση με τους core 2 duo,
Είναι αρκετα πιο <<ζεστοί>> ακόμα και απο τους παλιότερους Nortwood.

3 Συστατικα κλειδιά:
Airflow-Artic Silver παστα- Καλη Ψυχτρα

Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Πρώτα απο όλα φρόντισε να βελτιώσης το airflow στο κουτί (μεγαλύτερο κουτι,ανεμιστήρια).
Με αερόψυξη πιστεύω θα σε κομπλέ.
Προτίμησε μια καλη Scythe,Thermaltake,Zalman.

Tώρα αν επιμένεις για υδρόψυξη υπολόγισε οτι το κόστος ανεβαίνει αρκετά.
Θα σου πρότεινα:

Ψυγείο 30ε
Αντλεία #1 29ε ή
Αντλεία #275e
Waterblock #1 ή
Waterblock #2 55ε

Και μένει τανκ και σωλήνες..
Για ό,τι πληροφορία ή βοήθεια θές PΜ

ρε παιδια μην τρελλαθουμε....σιγα μην χρειαζεται υδροψυξη....oi Core Duo οπως λεει και ενας καλος φιλος ειναι παγωμενοι ,δε καταλαβαινουνε τιποτα.......κατι παιζει με το σετ αεροψυκτρα+εφαρμογη+παστα......

ψαξτο λιγο

Η απαντηση μου για την υδρόψυξη ήταν στον κύριο ΓΚΑΙΤΑΝΤΖΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ που ο ίδιος ρώτησε κι έχει πρέσκοτ.

Στον χρήστη Dionysis έχουμε απαντήσει νωρίτερα.