Θερμοστάτης καλοριφέρ εσωτερικού χώρου...

Αν ηταν pid θα καταλαβαινε οτι σταματοντας στο 20,4 η θερμοκρασια τελικος φτανει πχ 22 και θα εκοβε νωριτερα, αυτοδιδασκωμενος. Αλλα στη περιπτωση σου ισως πρεπει να κοιταξεις και αλλους παραγοντες στη εγκατασταση σου. Πχ θεση θερμοστατη. Θερμοκρασια ζεστων νερων, κυκλοφορητη ακομη καιμτις μονωσεις σου.

Κανενας θερμοστατης χωρου δεν ειναι ακριβειας. Εδω κι ενας απο φυσικο αεριο Chapee γραφει οτι θελει, απλα προσπαθουμε να"καταλαβουμε" ποια ειναι η τρεχουσα θερμοκρασια (με αλλο θερμομετρο) κι αν μας ειναι αρεστη οποτε την οριζουμε εκει. Δηλ μπορει να γραφει "24" αλλα να αισθανεσαι ανετα σαν "21" οποτε τον ρυθμιζουμε στο "24" και ξεμπερδευουμε - και οντως δεν ειναι "24"!

Ο θερμοστάτης πάντως του Tado δείχνει ακριβώς την ίδια θερμοκρασία με αλλά δυο θερμόμετρα χώρου.

Έχει σημασία και η θέση του θερμοστάτη.
Μακριά από ρεύματα, όχι σε διάδρομο (όπως ο δικός μου!), κλπ.

Όντως. Εγώ τον έβαλα στον πιο κρύο βορεινο τειχο του σπιτιού αλλά μακρυά από πόρτες και ρεύματα. Αυτό φυσικά επειδή ειναι ασύρματος.

Αν το θερμόμετρο ειναι στην ίδια θεση με το ξωτερικο θερμόμετρο (όπως το δικο μου) τοτε δεν δικαιολογείτε να δείχνει διαφορετικές θερμοκρασίες...

Οι rev της Siemens, τουλάχιστον ο 16 που εχω, έχει καλιμπράρισμα θερμοκρασίας.
Προϋποθέτει θερμόμετρο χώρου όμως, βάση της ένδειξης του οποίου θα σεταριστεί ο θερμοστάτης.

Καλησπέρα. Ψάχνομαι για αντικατάσταση του θερμοστάτη μου. Με ενδιαφέρει η ακρίβεια στις μετρήσεις, η αξιοπιστία, καθώς κ ο χειρισμός μέσω wi-fi. Το σύστημα μου αποτελείται από λέβητα πετρελαίου και από boiler για ζεστό νερό(το οποίο μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα καλοριφέρ π.χ. το καλοκαίρι), πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στο θερμοστάτη).
Αρχικά μου πρότειναν τον Netatmo. Ωστόσο, είδα, αν κατάλαβα καλά, πως είναι μόνο για θέρμανση και όχι για ζεστό νερό.
Μετά είδα πως η Olympia Electronics έβγαλε τον πρώτο της θερμοστάτη wi-fi (BS-851). Έχει κανείς άποψη για αυτόν? Ή γενικά καμία άλλη πρόταση? Ή κάποιο άλλο forum, ίσως πιο σχετικό, να ρωτήσω??
Ευχαριστώ πολύ!