Θέση καλωδίου ρεύματος

Ρίξτου, γιατί λέει χαζομάρες. Δεν υπάρχει κανένας "αέρας", η τάση στους μετασχηματιστές επάγεται απο το πρωτεύον στο δευτερεύον μέσω του πυρήνα.

Yes ...Yes...Yes:award:
Παιρνω τηλεφωνο τωρα!!!

Γιατί το χαλάτε βρε;
Ο αέρας μου αρέσει πιο πολύ!
Για αυτό όταν οι ενισχυτές έχουν μετασχηματιστή εξόδου ο ήχος τους είναι πιο αεράτος!

καλο ειναι να ακουγεται η αντιθετη αποψη,η σταυροφορια δεν ειναι ανεκτη ομως,
και για μενα δεν παιζουν μεγαλο ρολο τα ρευματος εκτος και αν εχεις λυσει ολα τα θεματα σου και σου περισσευει και χαρτι στην τσεπη να παρεις και αποτετοια.

Συγκεκριμένα είναι τουλάχιστον χαζό να προσπαθείς να "φέρεις" ένα σύστημα με καλώδια όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σαν να αγοράζεις chip βελτίωσης αυτοκινήτου πριν ακόμη αποφασίσεις τι αυτοκίνητο θα πάρεις!
Από εκεί και πέρα, άλλος τα τρώει στις γκόμενες, άλλος στα χαρτιά, άλλος σε καλώδια ρεύματος.

Γιατί το χαλάτε βρε;
Ο αέρας μου αρέσει πιο πολύ!
Για αυτό όταν οι ενισχυτές έχουν μετασχηματιστή εξόδου ο ήχος τους είναι πιο αεράτος!
μηπως ενοουσε αιθερα αντι για αερα? λεω εγω τωρα μα τον νυαρλαθοτεπ

Ρε σεις οι σπειρες ειναι μονομενες και μεταξυ του και ως προς τον πυρήνα.
Επαγωγικα σημαίνει μεσω αερα .....ΤΕΛΟΣ.
Αρα?????

(η απαντηση του ειναι αυτη...τι λεω τωρα???)

Το επιχείρημα "γιατί ο κατασκευαστής δε βάζει μέσα ένα εξωτικό καλώδιο για να παίζει το μηχανάκι του καλύτερα", απλά δε στέκει...

Καταρχήν στην ίδια λογική θα έπρεπε αρχικά και απαραιτήτως να βάλει μέσα και ένα καλό interconnect, μιας που λίγο ως πολύ όλοι μας σήμερα αποδεχόμαστε την αξία τους.

Έπειτα να βάλει και τέσσερα μέτρα καλό καλώδιο με κορυφαίους ακροδέκτες σε κάθε ζεύγος ηχείων...

Αντιλαμβάνεστε φυσικά που πάει η ιστορία!

Προσωπικά σε κορυφαίο SACD player της marantz βρήκα interconnects τυπικότατης απαράδεκτης ποιότητας. Πιστεύω κάτι ανάλογο συμβαίνει κατά κανόνα...

Τι μας λέει λοιπόν η εταιρία;;; ότι "δεν παίζουν ρόλο";

Προφανώς όχι. Μας λέει απλά "υπάρχουν κι' άλλες εταιρίες που πρέπει να βγάλουν τα προς το ζειν..."

Δεν είπε κανείς πως δεν υπάρχει εκμετάλευση στο χώρο αυτό. Ούτε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα είναι όλα αυτά που συζητάμε...

Αρα?????

Θέλει πολλές φάπες ο τύπος.
Η μεταβαλόμενη τάση στο πρωτεύων δημιουργεί αντίστοιχα μεταβαλλόμενη μαγνητική ροή στον πυρήνα η οποία μεταφερεται στο δευτερεύον.
Το μέταλλο είναι αυτό που κάνει τη σύζευξη μεταξύ των σπειρωμάτων και οχι ο αέρας. Τι κάθεστε και γράφετε ρε σεις και μας διαβάζει κιόλας τόσος κόσμος???

Απάντηση: Re: Θέση καλωδίου ρεύματος

Αρα?????

(η απαντηση του ειναι αυτη...τι λεω τωρα???)

Η μεταφορά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε πρωτεύον-πυρήνα-δευτερεύον θα μπορούσε να συνεχιστεί και αν αφαιρούσαμε τον αέρα από τον μ/τ και από όλο το δωμάτιο, ...πές του.

Εκτός και αν οι δικοί του μ/τ δέν είναι από τους καλούς :flipout::flipout::flipout:

Αρα?????

Άρα οι Μ/Τ σε κενό αέρος δεν δουλεύουν! ΤΕΛΟΣ! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Θέση καλωδίου ρεύματος

Η μεταφορά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε πρωτεύον-πυρήνα-δευτερεύον θα μπορούσε να συνεχιστεί και αν αφαιρούσαμε τον αέρα από τον μ/τ και από όλο το δωμάτιο, ...πές του.
Επειδή η σχετική μαγνητική διαπερατότητα του αερα είναι μερικές χιλιάδες φορες μικρότερη απο αυτή ενός τυπικού μεταλλου πυρήνα
http://en.wikipedia.org/wiki/Permeability_(electromagnetism) θα χρειαζόταν τεράστιο ρεύμα μαγνήτησης ή/και πολύ μεγάλος αριθμός σπειρών ωστε να δημιουργηθεί επαρκής μαγνητική ροή. Δύσκολο ...
Είχε συζητηθεί κάποτε ένα σχετικό θέμα στην διπλάνη diy κατηγορία αλλά πάει καιρός τώρα.

ΥΓ> Σχετικά με τα καλώδια ρεύματος.
Αυτό που μπορούσε να συμβεί ίσως είναι να επιρρεάσει άλλα καλώδια τα οποία βρίσκονται κοντά του. Πχ ένα καλώδιο phono το όπου αμέσως μετά ακολουθεί ένα στάδιο με μεγάλο κέρδος. Γιαυτό το λόγο (υποτίθεται) οτι υπάρχει η θωράκιση ...

Re: Απάντηση: Θέση καλωδίου ρεύματος

Στην τελευταία αυτή περίπτωση (ίδια διάμετρος & γεωμετρία), θα προτιμούσες να βάλεις το ασημένιο καλώδιο στον τελικό ενισχυτή, προκειμένου να έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια ρεύματος?

[Το ερώτημά μου είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι, όπως έχει ήδη ειπωθεί πολλές φορές εδώ, η δοκιμή εναλλαγής των καλωδίων ρεύματος στα διάφορα στοιχεία του ηχοσυστήματος είναι ίσως ο ασφαλέστερος τρόπος να καταλήξεις για το ποιο ταιριάζει πού].
Nαι

Τι βλέπω ο Καπετάνιος και δεν το κλειδώνω!!:guitarist:

Τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει thread για καλώδια και να μην εξελιχτεί κάπως έτσι...

:FSGSFGS4:

Τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει thread για καλώδια και να μην εξελιχτεί κάπως έτσι...

:FSGSFGS4:

Πάλι καλά να λέμε!..Υπήρξαν πολύ πιό επεισοδιακά νήματα στο παρελθόν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέση καλωδίου ρ

φυσικα και δε θελω να σε μειωσω αλλα απλα να σου υποδειξω οτι δεν ακουγονται σε ολα τα συστηματα καποια απο τα πραγματα που συζηταμε εδω μεσα. Οπως στο δικο σου συστημα δε θα ακουσεις διαφορες ετσι στο συστημα του Houston ακουγεται φοβερη διαφορα με ενα καλωδιο ρευματος στον τελικο. Τωρα φανταζομαι οτι εαν το ακουγες με τα αυτια σου θα το πιστευες εκτος και αν και τοτε θα περιμενες να το διαβασεις στο AVSite η σε κανενα paper?
+ 1000 και ας ειναι δυσκολο να το πιστεψουν καποιες αλεπουδες....

OΛΑ τα καλώδια μεταξύ τους έχουν διαφορετική γέυση ( γιατί και πως .. θεός ξέρει )
ένα ωραίο κολπάκι είναι να παίζουμε με το καλώδιο που πάει στο πολύπριζο οπότε η βελτίωση ? ,, η γέυση τελος πάντων περνάει σε όλην την αλυσίδα

εχω αλλαξει στο δικο μου συστημα και στο πολυπριζο...
αλλα και παλι υπαρχουν διαφορες στο πλευερ ας πουμε με αλλαγη καλωδιου..
και γενικα μιλαμε για αλλαγες που στην καλυτερη περιπτωση ειναι στο 5 % ..
αυτο απο μονο του λεει , η οτι καποιοι αδυνατουν να ακουσουν διαφορες λογω μη "γυμνασμενου" αυτιου, η οτι το συστημα δεν μπορει να αποδωσει αυτες τις λεπτομεριες

εχω αλλαξει στο δικο μου συστημα και στο πολυπριζο...
αλλα και παλι υπαρχουν διαφορες στο πλευερ ας πουμε με αλλαγη καλωδιου..
και γενικα μιλαμε για αλλαγες που στην καλυτερη περιπτωση ειναι στο 5 % ..
αυτο απο μονο του λεει , η οτι καποιοι αδυνατουν να ακουσουν διαφορες λογω μη "γυμνασμενου" αυτιου, η οτι το συστημα δεν μπορει να αποδωσει αυτες τις λεπτομεριες

Θα συμφωνησω με την γενικοτερη τοποθετηση σου με μια επισημανση.Συνετο θα ηταν σε ενα συστημα συνολικου κοστους 2000 ευρω να μην προτεινουμε αναβαθμιση μεσω αλλαγης καλωδιου ρευματος αξιας π.χ 500 ευρω
Ισως ο φιλος που μιλουσε για ψυγεια αυτο να ηθελε να πει σε γενικες γραμμες,εκφραζομενος ακραια για να το επισημανει.
Ισως η ενδεδειγμενη λυση ,οπως παντα,ειναι η δοκιμη στο συστημα μας

Παιδιά έχω ένα ασημένιο που το ακούει και ο γείτονας (Βλαμένος συνταξιούχος βασιλικός με ροπή στην Παπαρήγα :crown::clown::elefant: ) ,, ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ,
δυστηχώς στα περισότερα μηχανάκια προς το χειρότερο ...

Δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψεις με τίποτε άλλο
,,, αν το βρώ που διάολο είναι να το κάνουμε παρτουζοδοκιμή ,,
να δείτε που όλοι θα έχουμε κοινό συντελεστή ,,

( φτιάχνω και ρήμα ο φούστης )

Θα συμφωνησω με την γενικοτερη τοποθετηση σου με μια επισημανση.Συνετο θα ηταν σε ενα συστημα συνολικου κοστους 2000 ευρω να μην προτεινουμε αναβαθμιση μεσω αλλαγης καλωδιου ρευματος αξιας π.χ 500 ευρω
Ισως ο φιλος που μιλουσε για ψυγεια αυτο να ηθελε να πει σε γενικες γραμμες,εκφραζομενος ακραια για να το επισημανει.
Ισως η ενδεδειγμενη λυση ,οπως παντα,ειναι η δοκιμη στο συστημα μας
εγω παλι θα συμφωνησω σε ολα -bye-