Θέση κεντρικού ηχείου

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Χαιρετώ σας. Διστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη και μόνιμη θέση τοποθέτησης του κεντρικού ηχείου λόγω του ότι η οθόνη βρίσκεται πάνω από παράθυρο (μπαλκονόπορτα) και κατεβαίνει μπροστά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να τοποθετήσω μόνιμα το ηχείο (ούτε να το κρεμάσω στο ένα φύλλο του παραθύρου!) Μέχρι τώρα μετέφερα το ηχείο σε stand κάτω από την οθόνη κάθε φορά που έβλετα ταινία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (με έπιασε ή μέση μου...) οπότε αναζητώ ισάξια λύση για την αναπαραγωγή των διαλόγων. Σκέφτηκα τα δύο ίδια ηχεία παράπλευρα της οθόνης, συμφασικά ώστε το αυτί να νομίζει ότι ο ήχος έρχεται από το κέντρο (δεν τα έχω κάνει δοκιμή ακόμα). Έχετε καμιά ιδέα ή πρόταση σχετικά;
Ευχαριστώ εκ' των προκέρων για τις σκέψεις-προτάσεις σας.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Αν έχω ποστάρει σε λάθος κατηγορία ας ματαφερθεί κατάλληλα.

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά η οθόνη είναι 4:3 και πάνω αφήνω κενό χώρο ώστε χαμηλά να έχω την εικόνα ακριβώς μπροστά μου καθιστός χωρίς κενό στην κάτω πλευρά. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο ταβάνι ώστε να "δουλεύει" η κουρτίνα (δεν κατοικώ μόνος μου σε αυτό το σπίτι...) οπότε πάλι δύσκολη η τοποθέτηση...Σκέφτηκα την λύση του ηχείου τύπου ηχομπάρας (λεπτό με πολλά μεγάφωνα) για το πάνω μέρος ώστε να χωράει. Είναι η αμέσως καλύτερη ιδέα και βλέπουμε (αν και μάλλον πρέπει να το φτιάξω μόνος μου αυτό το ηχείο).
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
Γιάννης

Δεν υπάρχει μόνο ο τοίχος. Υπάρχει και το κρέμασμα από το ταβάνι, μπροστά από την οθόνη και με κλίση προς τη θέση ακρόασης.

Εκτός και αν υπάρχει o φόβος μη σε κρεμάσουν εσένα μετά. :smile:

Αν πάρεις ένα λευκό κεντρικό, δεν θα φαίνεται και τόσο άσχημα.

Μέχρι τώρα μετέφερα το ηχείο σε stand κάτω από την οθόνη κάθε φορά που έβλετα ταινία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (με έπιασε ή μέση μου...)

Πάρε ένα stand με ροδάκια ώστε να μην το σηκώνεις..... -bye-

...Εκτός και αν υπάρχει o φόβος μη σε κρεμάσουν εσένα μετά. :smile
Ακριβώς!!!
Μάλλον θα πάω προς λευκό και θα το τοποθετήσω με ειδική χειροποίητη βάση από τον τοίχο με πρόβολο μπροστά από την οθόνη, λίγο πιο πάνω από το παράθυρο. Έχετε να προτείνετε κάποιο μαζόβολο σε λευκό χρώμα;

Απάντηση: Re: Θέση κεντρικού ηχείου

...Υπάρχει και το κρέμασμα από το ταβάνι, μπροστά από την οθόνη και με κλίση προς τη θέση ακρόασης...
Αυτό, κάνε το εσύ, αν τολμάς! :p
Πως; Το έχεις κάνει ήδη; Εις...τριπλούν; :blink:
-bye-

Τα μπροστινά είναι τα HECO και ο ραδιοενισχυτής είναι ο Denon AVR-4308 (που πωλείται σε παλιότερη αγγελία για όποιον ενδιαφέρεται).
Φιλικά,
Γιάννης