Θεση κεντρικου...

skunk93

Senior Member
15 January 2007
430
ταυρος
ποια ειναι η ιδανικοτερη θεση για τοποθετηση κεντρικου ηχειου και ποιες οι εναλλακτικες?(αν υπαρχουν...)

παμε
η τοποθετηση του κεντρικου σηκωνει πολυ κουβεντα
καταρχιν η θεση του ως προς τα l,r εχει να κανει με την θεση ακροασης και τις ιδιαιτεροτητες του χωρου
ως προς το υψος αυτο θα ειναι οσο το δυνατο πιο ψηλα προς την οθονη
ωστε οι διαλογοι να ανεβαινουν οι διαλογοι ψηλα
αυτο αν εχεις πανι και οχι τηλεοραση
το αν θα ειναι στην ιδια ευθεια με τα l.r εχει να κανει με τις δυνατοτητες του ηχειου και το μεγεθος των l,r
αν το κεντρικο ειναι ψιλοψοφιο η ζοριζεται το φερνουμε λιγο πιο μπροστα ωστε να ακουγετε λιγο πιο δυνατα ,και να παιζει λιγο πιο ξεκουραστα μιας και δεν θα χρειαστει να το φορτοσουμε db ωστε να παιζει ιδια με τα l,r
Τωρα αν εχει tv προσπαθουμε να εχουμε το ηχειο οσο πιο κοντα κατω η πανω
στην tv
αναλογα με το που βολευει να μπει

προσπαθεις με καποια βαση ισως να το βαλεις αν το κεντρικο το βαλεις πιο κοντα στο αριστερο η στο δεξιο δεν θα ακους σωστα

ποια χαρακτηριστικα θα πρεπει να εχει ενα καλο center ηχειο?θελω να το συνοδευσω με τα rf-52 klipsch(δυστυχως το κεντρικο απο την ιδια εταιρια ειναι μεγαλο για τον χωρο μου).
τι θα προτεινατε?
ενισχυτης-yamaha rx v1700
tv-pioneer 427xd

Last edited:
δυστυχως αν το κεντρικο δεν ειναι ακριβως ιδιο με τα L,R οταν το αυτι σου αποκτησει εμπειρια θα καταλαβαινει τι κανει το καθε ηχειο
αυτα μετα απο αρκετη προπονηση
εγω το καταλαβα μετα απο αρκετο καιρο

ποια χαρακτηριστικα θα πρεπει να εχει ενα καλο center ηχειο?θελω να το συνοδευσω με τα rf-52 klipsch(δυστυχως το κεντρικο απο την ιδια εταιρια ειναι μεγαλο για τον χωρο μου).
τι θα προτεινατε?
ενισχυτης-yamaha rx v1700
tv-pioneer 427xd

Να κάνεις τα αδύνατα δυνατά να χωρέσει το κεντρικό της klipsch που ταιριάζει με τα rf-52 έτσι ωστε να έχεις ομοιογένεια στον ήχο, αλλιώς μη βάλεις τίποτα!!

Αν μου επιτρεπετε το thread hijacking, υπαρχει προβλημα αν το κεντρικο τοποθετηθει μεσα σε ξυλινο επιπλο? Και ειναι καλυτερα να ειναι ανοικτο ή κλειστο το πισω μερος του εν λογω επιπλου?

δεν υπαρχει προβλημα λειτουργικο αν μπει σε επιπλο
το μνο μειον
το οποιο εξερταται απο το επιπλο ειναι οτι μπορει να εχει λιγη διαφορα στον ηχο