Θεσσαλονίκη χθές!

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Χθες το μεσημέρι, στον περιφεριακό της Θεσσαλονίκης(λίγο πριν την έξοδο προς Τούμπα).

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν εν κινήσει!

Δοκίμασα να βγω απο το αυτοκίνητο για να δω πως περίπου είναι να έχει 47-48c.

Κόντεψα να πέσω....

υ.γ αμέσως μόλις είδα αυτές τις θερμοκρασίες μου ήρθαν στον νου οι πυρκαγιές.........:bigcry:

υ.γ2 είχε τόσο ζέστη που άκουσα το αυτοκίνητο για πρώτη φορά να μουγκρίζει!:furious3:

Εγω ειχα παει στο Dubai τον Αυγουστο που μας περασε. Θεωρειται ο ποιο ζεστος μηνας του χρονου. Ειχε 45 βαθμους. Και για να μην ξεχνιομαστε το Dubai περιβάλλεται απο ερημο. Και εδω φτασαμε να εχουμε ποιο υψηλες θερμοκρασιες. Δεν παμε καλα. Ο καιρος τρελαθηκε.

στο ποτάμι χθες το μεσημέρι, στην Αθήνα, το αυτοκίνητο έδειχνε εξωτερική θερμοκρασία 51!!!

ενώ λίγο μετά στο Χολαργό έδειχνε 47!

Το απόγευμα την έκανα για Χαλκιδική, που είναι τα σπόρια. Μπήκαμε στη θάλασσα στις 8 περίπου. Ο ήλιος έμοιαζε με μια άρρωστη μπάλα όπως έδυε. Η θάλασσα έβραζε. Καμία σχέση εννοείται με την πόλη, αλλά τη δροσιά δεν την ένιωθες. Κατά τις 9 που βγήκα στην παραλία, δροσίστηκα λίγο όπως με φυσούσε το αεράκι που είχα βγει από το νερό. Όταν ξαναμπήκα μέσα, μου φάνηκε ότι έμπαινα σε χύτρα. Τόσο ζεστή τη θάλασσα 9 το βράδυ δεν την ξαναθυμάμαι.

Καλά εγώ εχθές έκανα το απίστευτο. Οδήγησα τη μηχανή στις 4 το μεσημέρι στην Αττική οδό. Περιττό να σας πω ,πως κάηκαν οι τρίχες μου.
Και η εξυπνάδα ήταν να κάνω και τη διαδρομή γρήγορα για να μην υποφέρω.
Το ότι δεν συνάντησα καμμία άλλη μηχανή στο δρόμο με έκανα να καταλάβω την ηλιθιότητα που έκανα.
Πάνω από δύο ώρες έκανα για να συνέλθω.

Προχθές βγήκα βράδυ και πήρα το αυτοκίνητο μετά από 7 μέρες ακινησία.
Άνοιξα τους υαλοκαθαριστήρες και έμειναν τα λάστιχά τους στο παρμπρίζ.
Πολύ γέλιο.

Με την μηχανή και ο αέρας που σε χτυπά τα απογεύματα στο πρόσωπο κάνει τα μάτια σου να καίνε.Κατακαλόκαιρο και η ζελατίνα του κράνους κλειστή.

Xτες αναρωτιώμασταν με ένα φίλο για το πως θα είναι η κατασταση σε 10 χρόνια..

Last edited:
Re: Απάντηση: Θεσσαλονίκη χθές!

Με την μηχανή και ο αέρας που σε χτυπά τα απογεύματα στο πρόσωπο κάνει τα μάτια σου να καίνε.Κατακαλόκαιρο και η ζελατίνα του κράνους κλειστή.

Xτες αναρωτιώμασταν με ένα φίλο για το πως θα είναι η κατασταση σε 10 χρόνια..

Νίκο, αστο καλύτερα μην προσπαθήσεις να το φανταστείς:7SFGSFG:

Εγω θυμάμαι πριν 15 χρονια που αρχίσανε οι καυσωνες στην Αθηνα και μιλούσανε για 32 βαθμούς τοτε. Και σήμερα το 32 ειναι νορμαλ καλοκαιρινός καιρός. Σε 10 χρονια δεν θελω καν να το σκεφτω

Νομίζω το τελευταίο είναι λιγάκι υπερβολή. Θυμάμαι πριν 18 ή 19 χρόνια στη Χαλκιδική είχα κοιμηθεί ένα βράδυ στη βεράντα, λόγω της ζέστης. Αυτό σημαίνει θερμοκρασίες κοντά στους 40. Σίγουρα έχουν αυξηθεί οι πολύ ζεστές ημέρες σε ένα καλοκαίρι, αλλά τρελές ζέστες είχαμε και παλιότερα.

To 1960 Θεωρούσαν τους 38 βαθμούς ο χειρότερος καύσωνας όλων των εποχών .... Σήμερα που είναι η ελάχιστη τιμή στις 4:30 το πρωί τι να πω !!!!

Έρχονται δύσκολα χρόνια και μάλλον έχουμε πέσει στην χειρότερη περίοδο (ηλικιακά εννοώ).
Σε λίγα χρόνια θα ξεχάσουμε τον χειμώνα.

Τζίμη, αυτό ήθελα να σου πω και το Σάββατο που με πήρες με τη μηχανή. Είχε πάρει φωτιά το κεφάλι μου!

Καλά, αυτό με τους γυαλοκαθαριστήρες πολύ θα ήθελα να το δω! :flipout:

Υ.Γ. Να μας βλέπατε από μια μεριά όταν περιμέναμε ταξί, ο Μουκ κι εγώ να καιγόμαστε κι ο Μανωλάκος να έχει μπει μέσα στο διπλανό βιντεοκλάμπ και να κάνει πως χαζεύει τις ταινίες!

Οι υψηλές θερμοκρασίες υπήρχαν και παλαιότερα, απλά τώρα συνδιάζονται με την (εκτός ορίων) ρύπανση της ατμόσφαιρας που επιβαρύνει πολύ την κατάσταση. Και για να το εξηγήσω καλύτερα,στο χωριό του πατέρα μου στην Ξάνθη , έχω μετρήσει 45 βαθμούς έξω ο οποιοι ήταν κατά πολύ πιο υποφερτοί από τους 38 στη Θεσσαλονίκη.

Απάντηση: Re: Θεσσαλονίκη χθές!

Οι υψηλές θερμοκρασίες υπήρχαν και παλαιότερα, απλά τώρα συνδιάζονται με την (εκτός ορίων) ρύπανση της ατμόσφαιρας που επιβαρύνει πολύ την κατάσταση. Και για να το εξηγήσω καλύτερα,στο χωριό του πατέρα μου στην Ξάνθη , έχω μετρήσει 45 βαθμούς έξω ο οποιοι ήταν κατά πολύ πιο υποφερτοί από τους 38 στη Θεσσαλονίκη.
Σε ποιο χωριό της Ξάνθης είδες 45 βαθμούς,η περιοχή εδώ δεν φτάνει σε τέτοιες θερμοκρασίες.Η υψηλότερη που είδα φέτος ήταν 38,5.

Νομίζω το τελευταίο είναι λιγάκι υπερβολή. Θυμάμαι πριν 18 ή 19 χρόνια στη Χαλκιδική είχα κοιμηθεί ένα βράδυ στη βεράντα, λόγω της ζέστης. Αυτό σημαίνει θερμοκρασίες κοντά στους 40. Σίγουρα έχουν αυξηθεί οι πολύ ζεστές ημέρες σε ένα καλοκαίρι, αλλά τρελές ζέστες είχαμε και παλιότερα.

Ιούλιος 1987: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο η θερμοκρασία ήταν σταθερά γύρω στους 40 βαθμούς. Αν θυμάμαι καλά μετρήσαμε γύρω στους 1500 νεκρούς.

Σε ποιο χωριό της Ξάνθης είδες 45 βαθμούς,η περιοχή εδώ δεν φτάνει σε τέτοιες θερμοκρασίες.Η υψηλότερη που είδα φέτος ήταν 38,5.

Μια χαρά φτάνει...

Στα Κιμμέρια χτυπάει κάτι 43άρια ξεγυρισμένα-bye-