Θεσσαλονίκη: η πέμπτη πόλη στον κόσμο με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή!

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
| ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Agelioforos.gr
Fuente: www.agelioforos.gr
Στην πέμπτη θέση της λίστας των πόλεων με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Η λίστα «Χίλιες απόλυτες εμπειρίες», φιλοξενήθηκε στον ταξιδιωτικό οδηγό «Lonely Planet», και αφορά στους εναλλακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι διαθέτουν πάρα πολλές επιλογές διασκέδασης.:award:

Μακάρι να μην ήμασταν τελευταίοι σε πράσινο, μόλυνση, άσχημα κτίρια, έλλειψη συγκοινωνιών και δρόμων και καθαριότητα, και ας κοιμόμασταν από τις 10....
Δυστυχώς η ποιότητα ζωής που παρέχει η πόλη μας είναι κάτω του μηδενός για όποιον έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος ή έστω έχει κάνει μια βόλτα στον Βόλο, την Έδεσσα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα ή την μεταολυμπιακή Αθήνα.

Βρωμιά, μολυσμένη ατμόσφαιρα, αυτοκίνητα ΠΑΝΤΟΥ, αρχίζει και η γκετοποίηση και πλέον χωρίς ίχνος της παλιάς φιλικής γραφικότητας. Λες και είμαστε η πιο μουρτζουφλικη και εχθρική πόλη του πλανήτη μου φαίνεται....μάλλον φταίει η φτώχια. Μόνο οι φοιτητές σώζουν την κατάσταση.

Δυστυχώς η ποιότητα ζωής που παρέχει η πόλη μας είναι κάτω του μηδενός.

Βρωμιά, μολυσμένη ατμόσφαιρα, αυτοκίνητα ΠΑΝΤΟΥ, αρχίζει και η γκετοποίηση και πλέον χωρίς ίχνος της παλιάς φιλικής γραφικότητας.

Αυτό το έχω ακούσει από πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Μάλλον οφείλεται στην ανεργία.

Παιδια αληθεια,που θα σας αρεσε να ζειτε?Σε ποια πολη,σε ποιο μερος?Με δεδομενο οτι θα ειχατε τους φιλους σας και τα αγαπημενα σας προσωπα κοντα.

Εμενα θα μου αρεσε να ζω σε μια μικρη πολη ηρεμη σχετικα,να υπαρχει φυση κοντα,στην οποια οι ανθρωποι να ειναι ηρεμοι και αισιοδοξοι,να υπαρχει καθαριοτητα,οχι υπερβολικα πολλα αμαξια,και γενικα να υπαρχει και καλλιτεχνικο πνευμα,να ασχολουνται οι ανθρωποι με τη μουσικη,με τις τεχνες γενικα,και να περασω μια ηρεμη και νορμαλ ζωη.Η κοσμοπολιτικη ζωη κτλ δε μου αρεσει πολυ.Υπαρχει καμια τετοια πολη στην Ελλαδα να την εχω υποψιν?

Αν και βεβαια ειναι και που θα πιασω δουλεια(99% Ηρακλειο Κρητης...)
Αλλα λεμε τωρα...

Βασικά θα ήθελες να ζεις στο εξωτερικό φίλε mstr....

Να σου πω την αληθεια,νομιζω οτι εχεις δικιο.Πολλοι μπορει να πουν τι ειναι αυτα που λεω,τι Ελληνας ειμαι εγω που τα λεω αυτα,αλλα νιωθω οτι δεν ανηκω στην Ελλαδα...Να μην παρεξηγηθω,δεν υποτιμω κανενα,απλα ο τροπος ζωης μου δε συμβαδιζει με τον Ελληνικο τροπο ζωης.Καπου σε καποια ηρεμη πολη του εξωτερικου μαλλον θα ηταν οτι πρεπει για να παω να ζησω.

Παιδια αληθεια,που θα σας αρεσε να ζειτε?Σε ποια πολη,σε ποιο μερος?Με δεδομενο οτι θα ειχατε τους φιλους σας και τα αγαπημενα σας προσωπα κοντα.

Εμενα θα μου αρεσε να ζω σε μια μικρη πολη ηρεμη σχετικα,να υπαρχει φυση κοντα,στην οποια οι ανθρωποι να ειναι ηρεμοι και αισιοδοξοι,να υπαρχει καθαριοτητα,οχι υπερβολικα πολλα αμαξια,και γενικα να υπαρχει και καλλιτεχνικο πνευμα,να ασχολουνται οι ανθρωποι με τη μουσικη,με τις τεχνες γενικα,και να περασω μια ηρεμη και νορμαλ ζωη.Η κοσμοπολιτικη ζωη κτλ δε μου αρεσει πολυ.Υπαρχει καμια τετοια πολη στην Ελλαδα να την εχω υποψιν?

Αλλα λεμε τωρα...

υπάρχει τέτοια πόλη, και σε αυτή εργάζομαι. Αλλα´είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, δίπλα στα σύνορα. Από καλλιτεχνική ζωή έχει σημαντική κίνηση στη ζωγραφική (με δική της σχολή λαικών ζωγράφων), μουσική (τα χάλκινα της Φλώρινας) και φωτογραφία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ο χειμώνας της και η πολύ περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα.

Έτσι όπως τα περιγράφει, κάπου στην Καραϊβική-bye-

χα χα ναι,εκει θα ειχε αυτα και πολλα αλλα(πχ εξωτικες παρουσιες:love:)

Βλασση,πρεπει να ειναι ωραια στη φλωρινα.Και το χειμωνα πρεπει να ειναι πολυ ωραια αλλα με πολυ κρυο υποθετω...:snowman:

χα χα ναι,εκει θα ειχε αυτα και πολλα αλλα(πχ εξωτικες παρουσιες:love:)

Βλασση,πρεπει να ειναι ωραια στη φλωρινα.Και το χειμωνα πρεπει να ειναι πολυ ωραια αλλα με πολυ κρυο υποθετω...:snowman:

το κρύο δεν είναι το πρόβλημα.... είναι η διαφορά εποχής που υπάρχει σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά έχει πολλές μέρες χιόνι, και πολλές μέρες ομίχλη. Ξέρεις τί θα πει να έχεις 25-28 βαθμούς διαφορά από την Αθήνα ή το Ηράκλειο;

Σοβαρα εχει τοσο πολυ διαφορα?Εσυ θα εχεις συνηθησει φανταζομαι και θα σου φαινεται ζεστη οταν κατεβαινεις χαμηλα,ε?

Και - ρε Δήμητρα - ο τίτλος του άρθρου στο lonely planet είναι "Η Θεσσαλονίκη στις 10 ωραιότερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο"... οχι "με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή"... (Το Καράκας και το Μαρακαίμπο έχουν εντονότερη... LOL)

Last edited:

Αλλα λεμε τωρα...

Εγώ ψηφίζω Θεσσαλονίκη 100%, μπορούσα να μείνω όπου ήθελα, γιατί έτσι κι αλλιώς ξεκινούσα από το μηδέν, εννοώ δεν γνώριζα πουθενά κανέναν, και ποτέ δεν το μετάνιωσα

Παιδιά, για όσους δεν το ξέρουν, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Βενεζουέλα, δηλαδή, καραϊβική, και νομίζετε ότι εκεί είναι ωραία; Εξωτικά και με όμορφες υπάρξεις; Μαύρα μεσάνυχτα μάλλον έχετε….. τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, πείνα, ανεργία, ανασφάλεια, και τίποτε δεν λειτουργεί σωστά…. Η Ελλάδα είναι παράδεισος σε σχέση με εκείνα τα κράτη…. Πίστεψε με!

Και - ρε Δήμητρα - ο τίτλος του άρθρου στο lonely planet είναι "Η Θεσσαλονίκη στις 10 ωραιότερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο"... οχι "με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή"... (Το Καράκας και το Μαρακαίμπο έχουν εντονότερη... LOL)

Αν διαβάσεις το άρθρο, λέει ότι η Θεσσαλονίκη είναι πέμπτη…..
Και κάνεις μεγάλο λάθος…. Το Μαρακάιμπο και το Καράκας είναι ψόφια μπροστά στην Ελλάδα…. Ακόμα και ένα χωριό έχει μεγαλύτερη διασκέδαση….