Θεσσαλονίκη: η πέμπτη πόλη στον κόσμο με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή!

Re: Απάντηση: Θεσσαλονίκη: η πέμπτη πόλη στον κόσμο με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή!

Ξερει κανεις αλλο μερος, οπουδηποτε στον κοσμο, σαν το Γκαζι? Προσωπικα δεν εχω συναντησει κατι αναλογο οσον αφορα την ποσοτητα, ποιλικια αλλα και ποιοτητα, σε αρκετες περιπτωσεις, των μπαρ και των εστιατοριων.

Meatpacking District στην Nεα Υορκη
Αν και δεν τιθεται θεμα συγκρισης ουτε για αστειο
Γενικα η αντιληψη οτι ' μονο στην ελλαδα διασκεδαζουμε' και 'μονο εμεις βγαινουμε' και τα σχετικα ειναι πολυ λαθος
και οσο ταξιδευει καποιος εξω τοσο το διαπιστωνει

Re: Απάντηση: Θεσσαλονίκη: η πέμπτη πόλη στον κόσμο με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή!

Γενικα η αντιληψη οτι ' μονο στην ελλαδα διασκεδαζουμε' και 'μονο εμεις βγαινουμε' και τα σχετικα ειναι πολυ λαθος

Λύπαμαι αλλά πραγματική διασκέδαση-ψυχαγωγία και γενικότερα περνάω καλά- μόνο στην Ελλάδα τη βιώνουμε με το δικό μας τρόπο και αυτό φαίνεται και απ'τους τουρίστες που κάνουν σαν τρελλοί όταν ερχονται στα μέρη μας....

Κι έξω θα διασκεδάσω βέβαια άλλα διαφορετικα....

Δε συγκρίνονται οι στιγμές που μου προσφερουν τα ωραία ψαγμένα μαγαζάκια της Αθηνας και εν γενει,αν θες, με τα της Νέας Υόρκης κοκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεσσαλονίκη: η πέμπτη πόλη στον κόσμο με την πιο έντονη νυχτε

Ειχα παει στη Νεα Υορκη οταν ημουν 17 ετων, συνεπως δε μετραει. Δεν ειπα πως δεν υπαρχει αλλο μερος σαν το Γκαζι, αλλα πως εγω δε γνωριζω καποιο τετοιο μερος. Στο Βερολινο εχει ενα αναλογο, αλλα αυτη τη στιγμη το Γκαζι ειναι πολυ ανωτερο του (οπως το ειδα το 2005 για τελευταια φορα, ομως). Στα περι διασκεδασεως εχεις απολυτο δικιο.

Πέστα ρε Στέργιο... Πήξαμε στα σκυλάδικα και στα 90'ς ελληνάδικα (ξέρεις πια λέω, τα οστρακοειδή...) στην Θεσσαλονίκη. Πάλι καλά που υπάρχουν τα μπαράκια στα στενά, και γίνεται δουλειά... Απλά επάνω με τόσους φοιτητές που όλη μέρα δεν έχουν και τίποτα να κάνουν, κάθε βράδυ γίνεται έξω χαμός. Όταν φέυγουν, ερημώνει η πόλη...

Άσε, Αλέξη...

Κι η πλάκα είναι ότι τα οστρακοειδή είναι από τα πιο ακριβά, αλλά οι φοιτητές πηγαίνουν!
Τρέχα γύρευε...

Παντως επιμενω οτι ειναι πολυ υποκειμενικο το θεμα
Αλλα αν θα επρεπε να βαλω καποια αντικειμενικα κριτηρια θα ελεγα:
Μια πολη που να εχει ολα τα ειδη διασκεδασης,που να βρισκεις την διασκεδαση που θες και ακομα πιο σημαντικο οποτε την θες

Ωραία η διασκέδαση εδώ, αλλά ωραία είναι και έξω. Δεν διαθέτουμε κάποια μαγική συνταγή που οι έξω δεν την γνωρίζουν.
Η καλή έξοδος είναι μία συνάρτηση, του με τί διάθεση θα βγείς, με ποιούς θα βγείς (σημαντικότερο), πώς θα είναι το μέρος που θα πας, τί κόσμο θα βρείς εκει και πάει λέγοντας.
Διαμαντάκια υπάρχουν παντού, απο ένα μικρό μπαράκι στην ακριτική Κάσο, έως ένα ψάθινο beach bar στην κούβα...
Απλά συνήθως όσο μεγαλύτερη είναι μία πολη, τόσο περισσότερες επιλογές έχει.
Μετά κάθε μέρος έχει και μία μοναδικότητα, που το κάνει να ξεχωρίζει. Εξηγούμαι. Το καλοκαίρι, πράγματι η διασκέδαση στην Ελλάδα είναι μοναδική, γιατί τα μικρά μπαρ στις νησιώτικες χώρες, με τα σοκάκια τους και την θάλασσα με το καλοκαιρινό φεγγάρι είναι συνδιασμός που δεν βρίσκεται εύκολα αλλού.
Τώρα τον χειμώνα όμως, δεν είναι τόσο ξεχωριστή ιστορία σε σχέση με έξω. Ειδικά η Νέα Υόρκη που είπε ο φίλος, δεν έχει να ζηλέψει τπτ απο την Αθήνα. Το αντίθετο θα έλεγα. Και κυρίως στο θέμα του ακομπλεξάριστου κόσμου, σημείο που τελευταία πάσχουμε πολύ στην Έλλάδα.

Εμενα θα μου αρεσε να ζω σε μια μικρη πολη ηρεμη σχετικα,να υπαρχει φυση κοντα,στην οποια οι ανθρωποι να ειναι ηρεμοι και αισιοδοξοι,να υπαρχει καθαριοτητα,οχι υπερβολικα πολλα αμαξια,και γενικα να υπαρχει και καλλιτεχνικο πνευμα,να ασχολουνται οι ανθρωποι με τη μουσικη,με τις τεχνες γενικα,και να περασω μια ηρεμη και νορμαλ ζωη.Η κοσμοπολιτικη ζωη κτλ δε μου αρεσει πολυ.Υπαρχει καμια τετοια πολη στην Ελλαδα να την εχω υποψιν?

Αν και βεβαια ειναι και που θα πιασω δουλεια(99% Ηρακλειο Κρητης...)
Αλλα λεμε τωρα...

Φίλε mstr μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι το Ηράκλειο είναι το ακριβώς αντίθετο απ αυτά που λες. Οι φοιτητές μόνο ξελασπώνουν κάπως την κατάσταση, ξανασκέψου το χεχε

άσχετο αλλά πόλη 250.000 κατοίκων χωρίς μια σωστή μπυραρία που ξανακούστηκε?

Αν και συνηθως προσπαθω να μην ειμαι απολυτος σε αυτα που λεω,εδω θα γινω απολυτος:ΠΟΥΘΕΝΑ στον πλανητη γη δεν υπαρχουν ακομπλεξαριστοι ανθρωποι.Δεν υπαρχει ουτε ενας ανθρωπος στη γη που να ειναι ακομπλεξαριστος.Ολοι εχουν κομπλεξ,αλλοι λιγα,αλλοι πολλα.

Λύπαμαι αλλά πραγματική διασκέδαση-ψυχαγωγία και γενικότερα περνάω καλά- μόνο στην Ελλάδα τη βιώνουμε με το δικό μας τρόπο και αυτό φαίνεται και απ'τους τουρίστες που κάνουν σαν τρελλοί όταν ερχονται στα μέρη μας....

Λαθος νομιζω αυτη η αποψη γιατι ο καθενας μπορει να διασκεδασει οπως του αρεσει.Ο αλλος μπορει να του αρεσει να παει μια βολτα σε ενα παρκο,σε μια παραλια,μονος του η με φιλους.και να ειναι τρισευτυχισμενος μονο με αυτο.

Και τους τουριστες που λες τους εχω δει...ωραια διασκεδαζουν...

Ο καθε ανθρωπος σε καθε μερος της γης διασκεδαζει διαφορετικα.Οπως του αρεσει του καθενος.

Δε διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες Γιάννη....Αν πρόσεξες είπα περνάω καλά καθαρά υποκειμενική κρίση...περνάω εξίσου ωραία κάνοντας βόλτα στην παραλία, όπως και χορεύοντας μέχρι πρωίας ή πηγαίνοντας baccaro....όλα είναι θέμα timing και feeling....

όσο για τους τουρίστες αστα.....ένα πέρασμα στα Μάλια και στη Χερσόνησο και τα ειδα ΟΛΑ....

Οι ξένοι δυστυχώς έχουν τρελά ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.................

όσο για τους τουρίστες αστα.....ένα πέρασμα στα Μάλια και στη Χερσόνησο και τα ειδα ΟΛΑ....

Οι ξένοι δυστυχώς έχουν τρελά ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.................

Ελπίζω να μην εννοείς σοβαρά οτι βασίζεις την εκτίμησή σου για την διασκέδαση των ξένων στα Μάλια και την Χερσόνησο...

Ελπίζω να μην εννοείς σοβαρά οτι βασίζεις την εκτίμησή σου για την διασκέδαση των ξένων στα Μάλια και την Χερσόνησο...

....και όχι μόνο, το βίωσα άσχημα στο εξωτερικό που σπουδαζα....δεν ξέρουν να πίνουν ούτε να διασκεδάζουν,όχι όλοι αλλά most of them.

Δεν αμφισβητώ την εμπειρία που είχες εκεί που σπούδαζες, αλλά διαφωνώ με το τελικό σου συμπέρασμα. Δεν γνωρίζω το μέρος που σπούδασες αλλά οι δικιές μου εμπειρίες απο διάφορα μέρη Ευρώπης και Αμερικής και επαναλαμβανόμενες και για μεγάλο διάστημα με οδηγούν στο αντίθετο συμπέρασμα.

Βέβαια εχει πάντα σχέση και το μέρος στο οποίο βγαίνεις και κατα πόσο αυτά που βλέπεις αποτελούς αξιόπιστο και επαρκές δείγμα.
Δλδ στο Λονδίνο για παράδειγμα, υπάρχουν οι Pubs που πάνε τα χαμηλότερα στρώματα (οι ανθρακωρύχοι που λένε) και που τις παρασκευές που βγαίνουν μετά απο σκληρή δουλεία, πίνουν και ξεδίνουν άσχημα. Πολύ άσχημα. Υπάρχουν μετα και τα μπαρ στα οποία πηγαίνουν τα μεσαία προς ανώτερα κοινωνικά στρώματα που είναι τελείως άλλη κατάσταση. Και τέλος οι κλειστές λέσχες που μόνο τα ανώτατα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας θα βρεθούν.

Ώς ξένος, είτε απλά φοιτητής έιτε ακόμα χειρότερα τουρίστας, συνήθως το μόνο μέρος στο οποίο έχεις πρόσβαση είναι το κάτω στρώμα. Τα υπόλοιπα, είτε δεν τα ξέρεις, είτε δεν υπάρχει περίπτωση να σου επιτραπεί να βρεθείς. Επομένως διαμορφώνεις μία άποψη που δεν ανταποκρίνεται παρα μόνο στο μέρος στο οποίο πήγες.
Αντίστοιχα στην ελλάδα, ξέρεις ήδη ποια μέρη να αποφύγεις. Οπότε κάνεις την σύγκριση με αυτά. Αν επιχειρήσεις να τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα δικά μας, δεν θα βρείς μεγάλες διαφορές.

Ώς ξένος, είτε απλά φοιτητής έιτε ακόμα χειρότερα τουρίστας, συνήθως το μόνο μέρος στο οποίο έχεις πρόσβαση είναι το κάτω στρώμα. Τα υπόλοιπα, είτε δεν τα ξέρεις, είτε δεν υπάρχει περίπτωση να σου επιτραπεί να βρεθείς. Επομένως διαμορφώνεις μία άποψη που δεν ανταποκρίνεται παρα μόνο στο μέρος στο οποίο πήγες.

Θα διαφωνήσω και αυτό γιατί για καλή μου τύχη είχα ανθρώπους δίπλα μου όλων των ''στρωμάτων'',όπως λες, κι έτσι είχα την ευκαιρία να βρεθώ στα in και τα out των διάφορων πόλεων,Εurope and America included...

Εκ φύσεως θέλω να κρατώ τα ''καλά'' απο τα ταξίδια μου, όμως έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα όσον αφορα,το τονίζω, τον τρόπο,το μέρος αλλά και τους ανθρώπους που θα συντελέσουν σε μια καλή έξοδο..Καθαρά προσωπική κρίση-επιλογή βάσει αυτών που έχω δει-ζήσει.

Θα διαφωνήσω και αυτό γιατί για καλή μου τύχη είχα ανθρώπους δίπλα μου όλων των ''στρωμάτων'',όπως λες, κι έτσι είχα την ευκαιρία να βρεθώ στα in και τα out των διάφορων πόλεων,Εurope and America included...

Εκ φύσεως θέλω να κρατώ τα ''καλά'' απο τα ταξίδια μου, όμως έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα όσον αφορα,το τονίζω, τον τρόπο,το μέρος αλλά και τους ανθρώπους που θα συντελέσουν σε μια καλή έξοδο..Καθαρά προσωπική κρίση-επιλογή βάσει αυτών που έχω δει-ζήσει.

μπορεις να μας πει μερικα μερη στην ευρωπη και αμερικη που ειχες την ευκαιρια να βρεθεις??