Θα διαφωνήσω και αυτό γιατί για καλή μου τύχη είχα ανθρώπους δίπλα μου όλων των ''στρωμάτων'',όπως λες, κι έτσι είχα την ευκαιρία να βρεθώ στα in και τα out των διάφορων πόλεων,Εurope and America included...
Όπως είπα δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σου και δεν αναφέρθηκα σε αυτές. Δεν ήταν ο σκοπός μου να υπονοήσω οτι συναναστράφηκες με τα χαμηλότερα κοινώνικά στρώματα και αν αυτό βγήκε ζητώ συγνώμη. Μιλάω γενικά για τον ξένο, όποιας εθνικότητας και αν είναι και σε όποια χώρα και άν είναι.
Και ο ξένος στην Αθήνα, ακόμα και ο έλληνας φοιτητής της επαρχίας θα περάσουν χρόνια μέχρι να έχει συνολική άποψη για την νύχτα της Αθήνας. Αν κάνει μια βόλτα και μείνει μόνο στα πιό γνωστά μέρη εδώ, η άποψη που θα σχηματίσει θα είναι τελείως αποσπασματική. Τα καλύτερα μαγαζιά, είναι σχεδόν άγνωστα στον "ασχετο" και εκτός των κύκλων των θαμώνων του.
Και η πλειονότητα του κόσμου, που μένει εδώ πάει σε αυτά τα μαγαζιά.
Την πρώτη φορά που θα έρθει κάποιος θα πάει σε κανα μπουζούκι, σε κάποιο απο τα μεγάλα κλαμπ στην Πειραιώς η την παραλιακή. Αθήνα όμως δεν είναι μόνο αυτά.
Αντίστοιχα και έξω.
Αλλά εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση. Ο Έλληνας τελευταία έχει αποκτήσει άσχημη συμπεριφορά όταν βγαίνει. Τουλάχιστον οι ηλικίες και οι κύκλοι που συναντώ εγώ έξω. Άσχημο τουπέ, αγένεια και πολύ "υποχρέωση". Έχω καιρό να βγώ σε μαγαζί και να δώ κόσμο να χορέυει και να περνάει πραγματικά καλά. Είναι λίγα αυτά τα μέρη πια, και λιγοστέυουν συνεχώς.
Μια γνωστη μου ειχε παει για λιγους μηνες στο Λονδινο. Επιστρεφοντας μου ειπε πως δεν εβγαινε καθολο το βραδυ γιατι δεν υπηρχε τιποτα να κανεις. Τα ιδια ελεγε και καποιος αλλος που πηγε για λιγες ημερες στο Ντουμπάι. Δεν εχει νοημα να συνεχισω τα παραδειγματα. Ο καθενας αμολαει μια χαζομαρα και οποιον παρει ο χαρος. Το βεβαιο ειναι πως οι ελληνες δεν ειναι οι μονοι που διασκεδαζουν. Ισα ισα που οι ελληνες ειναι ισως οι μονοι που ενω η μουσικη ειναι ακρως κεφατη και σε πολυ δυνατη ενταση, αυτοι στεκονται ακινητοι με το ποτο στο χερι, ειτε για να μην τους παρεξηγησουν, ειτε απο σκετο ξενερωτισμο...
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να προσδιορίσετε τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο διασκέδαση. Ο καθένας ζητά άλλα πράγματα στις εξόδους του...
Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα την επαρχία, σαφώς και είναι ένα σκαλί παραπάνω συγκρινόμενη από με την Αθήνα! Τουλάχιστον μέχρι πρίν λίγα χρόνια (που ήμουν "εν ζωή"...) αυτό διαπίστωνα.
Ο λόγος είναι απλός. Ο κόσμος είναι λιγότερο αγχωμένος και κάνει καλύτερη παρέα. Όταν βγαίνει έξω πραγματικά διασκεδάζει. Το βλέπεις.
Βέβαια δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι οι επιλογές είναι λιγότερες εκτός Αθηνών.
Όσον αφορά τη σύγκριση με το εξωτερικό υπάρχουν σαφώς καλύτερα μαγαζιά, πιθανώς και περισσότερα καθ´αναλογία, αλλά το Ελληνικό ξεχάρβαλο σε πόσα μέρη θα το συναντήσεις?
Δεν μπορείς να βάλεις τις πόλεις του κόσμου σε κατάταξη, είναι πολύ υποκειμενικό...
Δεν έχει νόημα να έρχεστε σε αντιπαραθέσεις. Κάτι που μου αρέσει εμένα δεν αρέσει στο δίπλα κοκ.
Αχ και να είχα τώρα ένα κοκ εδώ δίπλα... :bigcry:
Ρε χαμένε, τώρα είναι που θα πάθω!
Δεν είναι μόνον αυτό..
Στη Θεσσαλονίκη (λόγω και μεγέθους) είναι όλα πιο "μαζεμένα" και σε λογικές αποστάσεςι με συμπέρασμα να σου φαίνοντα "όλοι έξω" ενώ μπορεί να είναι πλασματικό.Αρα ερωτηματικό για την " πιό έντονη νυχτερινή ζωή".
Επίσης συμφωνώ στο τί είναι διασκέδαση..
Ξέρω πολλούς Σαλονικιούς που έχουν σκυλοβαρεθεί εκεί και κατεβαίνουν Αθήνα να ξεδώσουν.
Και το αντίστροφο..
Κοινή διαπίστωση με τον Πέτρο και τον Αλεξ είναι το ξενερουά των νεαρότερων διασκεδαζομένων.Υφος,κόμπλεξ το ποτήρι στο ξεράδι όλο το βράδυ όρθιοι,(ενώ μπορεί να παίζει μαμάτη μουσική) και..ακούνητοι και ακλόνητοι.
Αμα φοβάσαι να χορέψεις ή να κουνηθε´'ις ρε φίλε(φίλη) τράβα σε κανα πιάνο μπαρ ,ταβέρνα κλπ και..άραξε..
Τέλος διαφωνώ με τον αφορισμό των τουριστών και την διασκέδασή τους.
Και στο Φαληράκι που παω κάθε χρόνο, έχει τους λιώμα αλλά έχει και cool άτομα που χορεύουν διασκεδάζουν,σου μιλάνε,σε κερνάνε κλπ.(κανείς συμπαριώτης μας ως τώρα έπραξε το αυτό προς εμέ).
Οόπτε "καλές" και "καλύτερες" πόλεις δεν νομίζω να υφίστανται.
Όπως είπα δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σου και δεν αναφέρθηκα σε αυτές. Δεν ήταν ο σκοπός μου να υπονοήσω οτι συναναστράφηκες με τα χαμηλότερα κοινώνικά στρώματα και αν αυτό βγήκε ζητώ συγνώμη. Μιλάω γενικά για τον ξένο, όποιας εθνικότητας και αν είναι και σε όποια χώρα και άν είναι.
Και ο ξένος στην Αθήνα, ακόμα και ο έλληνας φοιτητής της επαρχίας θα περάσουν χρόνια μέχρι να έχει συνολική άποψη για την νύχτα της Αθήνας. Αν κάνει μια βόλτα και μείνει μόνο στα πιό γνωστά μέρη εδώ, η άποψη που θα σχηματίσει θα είναι τελείως αποσπασματική. Τα καλύτερα μαγαζιά, είναι σχεδόν άγνωστα στον "ασχετο" και εκτός των κύκλων των θαμώνων του.
Και η πλειονότητα του κόσμου, που μένει εδώ πάει σε αυτά τα μαγαζιά.
Την πρώτη φορά που θα έρθει κάποιος θα πάει σε κανα μπουζούκι, σε κάποιο απο τα μεγάλα κλαμπ στην Πειραιώς η την παραλιακή. Αθήνα όμως δεν είναι μόνο αυτά.
Αντίστοιχα και έξω.
Αλλά εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση. Ο Έλληνας τελευταία έχει αποκτήσει άσχημη συμπεριφορά όταν βγαίνει. Τουλάχιστον οι ηλικίες και οι κύκλοι που συναντώ εγώ έξω. Άσχημο τουπέ, αγένεια και πολύ "υποχρέωση". Έχω καιρό να βγώ σε μαγαζί και να δώ κόσμο να χορέυει και να περνάει πραγματικά καλά. Είναι λίγα αυτά τα μέρη πια, και λιγοστέυουν συνεχώς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.