Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Ηταν περσινα μοντελα τα οποια αποσυρανε προφανως για να προωθησουνε τα νεα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Πάνο, τοχα δεί αυτό, για την υποτιθέμνη 40αρα ρώταγα -bye-

Έχω την εντύπωση πως σε κάποιες αγορές κυκλοφορεί και 40άρα F96 , όχι όμως στην Ευρώπη.

Re: Απάντηση: Re: Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Γιαννη, η F96 της Samsung ειναι σαν την M71 ή την M91? Γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη...

Η Μ91 ειχε LED backlight αλλα χωρις Local dimming (τα LED δεν εσβηναν δηλαδη). Την ειχα δει στο media markt και ειχε πραγματικα εκπληκτικα χρωματα.

Εδω φαινεται η διαφορα αναμεσα σε μια κλασικη LCD και σε μια με local dimming:

00450617.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Η Μ91 ειχε LED backlight αλλα χωρις Local dimming (τα LED δεν εσβηναν δηλαδη). Την ειχα δει στο media markt και ειχε πραγματικα εκπληκτικα χρωματα.

Εδω φαινεται η διαφορα αναμεσα σε μια κλασικη LCD και σε μια με local dimming:

00450617.jpg

Thanks Γιαννη -bye-

Re: Απάντηση: Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Σε λιγο καιρο ολες οι τηλεορασεις, τουλαχιστον οι καλες, θα ειναι LED τεχνολογιας. Κι αυτο γιατι μπορουν να περυχουν με αυτο τον τροπο μεγαλυτερη διαρκεια ζωης (απο 60.000ωρες λειτουργιας στις 100-120.000 ωρες), εξωπραγματικο contrast, πολυ καλυτερα χρωματα, εξοικονομηση ενεργειας εως 20% και πολλα αλλα.
Κανε μια αναζητηση και διαβασε για την συγκεκριμενη τεχνολογια λιγα πραγματα οποτε εχεις χρονο. Εχει παρα πολλα αρθρα απο ειδικους.

Και εγω νομίζω οτι είναι μονόδρομος τουλάχιστον για το upper class κομμάτι (μέχρι να πέσουν οι τιμές)

Re: Απάντηση: Θετικα κα Αρνητικα της Τεχνολογιας LED

Συμφωνα με το review δεν τα παει και τοσο καλα ομως...

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγο να ωριμάσει η τεχνολογία..

QUIZ (εύκολο αλλά..) : Ποιά εταιρεία ειναι η πρωτοπόρος σε ανάπτυξη τεχνολογίας & εφαρμογών LED lightning?

Πάντως πλάκα πλάκα με το LED φωτισμό έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα πρόβλημα...

Λογικά πίσω από το LCD πανελ υπάρχει και ένα δέυτερο panel με μικρά LEDs.Άρα τώρα που φοβάσαι μη σου καεί κανα pixel , θα φοβάσαι μη σου καεί και κανα led. :flipout:

Πιστεύω ότι εάν η εξέλιξη του LED ακολουθήσει την αρχική εξέλιξη των LCD Panel , τα πρώτα μοντέλα θα έχουν προβλήματα,Όπως με τα πρώτα LCD panel που είχαν ένα σωρό προβλήματα και καμμένα Pixel.

Άλλος ένας παράγωντας είναι και η θερμότητα! Τα LEDs σε μεγάλη συσσώρευση προκαλούν θερμότητα.Θα'αρχήσουν να βάζουν ανεμηστήρια και στις LCD. (Πω πω και δεν μπορώ να τ'ακούω το βράδυ...) :earmuffs:

Οχι η LED backlight είναι κλάσεις ανώτερη από την φθορισμού. Δεν υπάρχει καμμία σύγκριση. Η υπεροχή της στην ζωντάνια των χρωμάτων, στο contrast και στο μαύρο φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένω ακόμα με την CRT, γιατί η LCD που θα πάρω θέλω να έχει οπωσδήποτε LED backlight. Και αυτή την στιγμή είναι ακόμα περιορισμένες οι επιλογές.

παιδιά η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς δραματικά.

όσο και να περιμένουμε πάντα θα βγαίνει κάτι άλλο και μέχρι να πάρουμε αυτο που θέλουμε θα έχει γίνει "παλιό" & ξεπερασμένης σχετικά τεχνολογίας.

Οπότε αγοράστε άφοβα και πουλήστε το όταν αυτό ακόμα είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει διαθέσιμος κόσμος που θα το θέλει.

Έτσι και δεν μένεις με το παράπονο αλλά και ξεζουμίζεις την κάθε πτυχή της εκάστοτε τεχνολογίας. Βέβαια θα μου πεις ξεζουμίζεις και το πορτοφόλι σου, ναι αλλά δεν ζούμε και 300 χρόνια ούτε μετά τα 50 πιστεύω θα διακρίνουμε διαφορές στην TV αν είναι LED ή LASER ή με ολογράμματα μέσα στο σπίτι γιατί τα ματάκια μας θα έχουν κάνει πουλάκια.

Επίσης τότε δεν νομίζω να έχουμε την άνεση που μπορεί να έχουμε τώρα για να αποκτήσουμε κάτι.

Κι εγω πιστευω οτι σε λιγο καιρο, μπορει κι απο του χρονου, ολες οι καλες LCD θα φορανε LED backlight.