Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Αμ την έχω καταλάβει τη δουλειά... και δεν τιμά καθόλου τους γιατρούς της χώρας μας. Υπάρχει σαφής υπογράμμιση (από άλλους λίγο, από άλλους πολύ) των "πλεονεκτημάτων" της επισκληριδίου ή και της καισαρικής ακόμη. Και το ζευγάρι, τι θα ακούσει? Τον ειδικό φυσικά. Δεν λέω, καλή χρυσή η γυναικολόγος μας, αλλά θυμάμαι τη σύζυγό μου να επιμένει περισσότερες από μία φορές με ευγενικό τρόπο ότι θέλει φυσιολογικό τοκετό και χωρίς την επισκληρίδιο, εάν δεν υπάρχουν εννοείται ενδείξεις για καισαρική κλπ.

Ακούω ότι σε άλλες χώρες δεν είναι έτσι η κατάσταση.

Eδώ χρεώνουν την επισκληρίδιο ανάλογα με το δωμάτιο που έχεις πάρει. Αλλη τιμή πληρώνει την επισκληρίδιο αυτός που έχει πάρει μονόκλινο, άλλη τιμή για το δίκλινο κλπ. Μιλάμε για ΑΛΗΤΕΣ! :violent-smiley-030:

Και όχι μόνο αυτό, αλλά από ιατρική ευθύνη ΜΗΔΕΝ. Έτσι και γίνει τπτ ΜΟΥΓΚΑ οι υπόλοιποι. ΟΜΕΡΤΑ, καλύτερα. Άντε να αποδείξεις στα δικαστήρια το δίκιο σου.
Αλλά ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα.

Για τον τοκετό είμαι κάθετα αντίθετος στην επισκληρίδιο αναισθησία.Οπως και στην καισαρική -πλην βέβαια της απόλυτης ένδειξης.

Αλλά σε οριμενους ασθενείς κάποιας ηλικίας ή με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που μια γενική αναισθησία θα τον απασφάλιζε για μέρες, τότε νομίζω οτι η επισκληρίδιος είναι σωτήριο μέσο.

Πέρυσι ο θείος μου έτσι έβγαλε τον προστάτη του.Σε δυό ώρες μιλούσε κανονικά, γελούσαμε κλπ.
Ούτε ύπνοι με τις ώρες ούτε αδυναμία περπατήματος και όλα τα "καλά" της γενικής.

Τώρα βέβαια για μένα θα το σκεφτόμουν πάααρα πολύ να μου κάνουν αναισθησία στην σπονδυλική στήλη !!:speechless-smiley-0

Δημήτρη, προφανώς δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις. Επιστήμονες άνθρωποι είμαστε και εμείς, κάποια κρίση την έχουμε, φυσικά και θέλουμε όταν υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις να γίνουν τα απαιτούμενα. Το θέμα είναι ότι η επισκληρίδιος και η καισαρική τείνουν να γίνουν ή έχουν γίνει ο κανόνας στη χώρα μας.
Τώρα εάν το πω αυτό σε κάποιον μαιευτήρα και μου αρχίσει ιστορίες για εμβρυουλκούς κλπ, ξέρω πολύ καλά από πια πλευρά το βλέπει το θέμα. Πάντως όχι αυτή της επιστήμης.

Η επισκληρίδιος έχει μιά σημαντική επιπλοκή η οποία δέν πολυαναφέρεται...
Να προκληθεί ιογενής λοίμωξη πού να περάσει τόν αιματεγκεφαλικό φραγμό τού εγκεφάλου και νά προκαλέσει εγκεφαλίτιδα(ερπητική ή άλλου τύπου)πού μπορεί να είναι θανατηφόρα και γιά τήν μητέρα καί γιά τό νεογνό..
Προέκυψε σέ δύο φίλες μου πού ευτυχώς δέν είχε δυσάρεστα αποτελέσματα,αλλά 20 μέρες αγωνίας...
Οταν ετέθη το ζήτημα σε εμάς ,επειδή ο Δημητράκης δέν είχε ´εμπεδώσει´αλλά κολυμπούσε τελειόμηνος ών,τό ζήτημα τού είδους τής νάρκωσης σέ υποχρεωτική,ιατρικώς,καισαρική,προτιμήσαμε τήν γενική αναισθησία..

Να προκληθεί ιογενής λοίμωξη πού να περάσει τόν αιματεγκεφαλικό φραγμό τού εγκεφάλου και νά προκαλέσει εγκεφαλίτιδα(ερπητική ή άλλου τύπου)πού μπορεί να είναι θανατηφόρα και γιά τήν μητέρα καί γιά τό νεογνό..
Προέκυψε σέ δύο φίλες μου πού ευτυχώς δέν είχε δυσάρεστα αποτελέσματα,αλλά 20 μέρες αγωνίας...
Οταν ετέθη το ζήτημα σε εμάς ,επειδή ο Δημητράκης δέν είχε ´εμπεδώσει´αλλά κολυμπούσε τελειόμηνος ών,τό ζήτημα τού είδους τής νάρκωσης σέ υποχρεωτική,ιατρικώς,καισαρική,προτιμήσαμε τήν γενική αναισθησία..

Και πολύ καλά κάνατε..
Και εγώ (το έχουν οι Δημητράκηδες ) επειδή δεν "έβγαινα "καλά, με καισαρική και γενική αναισθησία με πήρανε.
Ασε που τότε δεν υπήρχε η επισκληρίδιος..:grandpa:
( ε, καλά δεν είμαι και τόοοσο μεγάλος !:flipout:)

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Γιατί; Αναφέρεται από κάποιον ότι η επισκληρίδιος έχει κάποια επιπλοκή γενικά;
Για να πάρουν τα γκαφρά όλοι κάνουν τη πάπια!

Βέβαια, κάτι ανάλογο με το πάθος υπέρ του θηλασμού, οι politicaly correct συμπληρώνουν κατά της καισαρικής :

Κάνατε Καισαρική; Προσοχή στα Δοντάκια του Μωρού
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέος Υόρκης υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια που ευθύνονται για τα χαλασμένα δόντια εμφανίζονται πιο νωρίς στα μωρά που γεννιούνται με καισαρική από ό,τι στα υπόλοιπα.
Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι τα μωρά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό εκτίθενται σε πολλά βακτήρια κατά τη διάρκεια της γέννας κι έτσι αποκτούν μεγαλύτερη αντίσταση στα βακτήριο της τερηδόνας.
(Παιδί και γονείς τεύχος 82)

Η καισαρική αυξάνει τις πιθανότητες άσθματος

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι αποκαλύπτει ότι τα βρέφη που γεννιούνται με καισαρική τομή κινδυνεύουν 20% περισσότερο να γίνουν ασθματικά σε σχέση με αυτά που γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν εκτίθεται σε βακτήρια και άλλους οργανισμούς που βρίσκονται στη μήτρα της μητέρας τους. Η καθηγήτρια Μαρία Πέσονεν επισημαίνει: «Σήμερα οι γιατροί σπρώχνουν τις εγκυμονούσες στην καισαρική τομή, για οικονομικούς κυρίως λόγους. Αυτή η αυξητική τάση όμως έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των νεογνών».
(Ελεύθερος Τύπος Τετάρτη, 31.10.07)

Εντάξει, σαφώς προτιμότερος ο φυσιολογικός τοκετός αλλά τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμα για να φοβίσουν τον κόσμο οι "υγειινολόγοι" ?
Κι αν ψάξει κανείς θα βρεί κι άλλα...

Μπρος γκρεμός με τα λαμογια στα νοσοκομεία υπερ της καισαρικής, πίσω ρέμα με τα άλλα λαμόγια...

Καταρχήν οι περισσότερες γυναίκες πηγαίνουν πια στο μαιευτήριο με ραντεβού. Δεν υπάρχει καν η χαρά της έκπληξης. Οι καισαρικές είναι πλέον ο κανόνας, ώστε οι γιατροί Α) να παίρνουν μεγαλύτερη αμοιβή και Β) να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους.
Αν πάτε σε νοσοκομείο (κυρίως ιδιωτικό) σπάνια θα δείτε γέννα βράδυ. Γιατί άραγε???
Τα νέα ζευγάρια εξωθούνται σ' αυτή τη λύση. Αν την κρίσιμη στιγμή σου πει ο γιατρός ότι το παιδί έρχεται ανάποδα, τί κάνεις? Το ρισκάρεις? Και πώς μπορείς να το ελέγξεις?
Έχω γνωστό ο οποίος έδωσε φακελάκι στο γιατρό για να γεννήσει η γυναίκα του φυσιολογικά! :eek:

Αλλά αυτά με τους κινδύνους της επισκληριδίου δεν τα ήξερα. Θα πρέπει να το ψάξω κάποια στιγμή. Αχρείαστο να 'ναι...

Εντάξει, σαφώς προτιμότερος ο φυσιολογικός τοκετός αλλά τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμα για να φοβίσουν τον κόσμο οι "υγειινολόγοι" ?
Κι αν ψάξει κανείς θα βρεί κι άλλα...

έχεις κάποιο δίκιο, δεν λέω, ορισμένοι είναι όντως της άποψης ότι από τη στιγμή που χαρακτηρίζεται κάτι "φυσιολογικό" όλα τα άλλα είναι παρά φύσει.

Όμως πάλι δεν βλέπω κάποιο συμφέρον γι' αυτό που υποστηρίζουν, παρά μόνο ένα ξερό κεφάλι. Η κατάσταση όμως δεν είναι τόσο αθώα και "ιδεαλιστική" από την άλλη πλευρά. Πολλά τα λεφτά (και η βόλεψις) Άρη...

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Καταρχήν οι περισσότερες γυναίκες πηγαίνουν πια στο μαιευτήριο με ραντεβού.

Έτσι είναι. Μας έπιασαν οι πόνοι Σάββατο είπαμε, και δεν βρίσκαμε κλίνη στην κλινική. Τακτοποιούσε κάθε μαιευτήρας όλες τις γέννες του βλέπεις.

H γυναίκα μου έκανε 4 γέννες, όλες φυσιολογικές, καμιά στην ώρα της, 2 ΣΚ. Μόνο στην τελευταία έκανε επισκληρίδιο. Είχε μείνει 4 μήνες στο κρεβάτι για να κρατήσει το μωρό.

Στον μικρό, ο οποίος γεννήθηκε φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο, τελικώς χώθηκε και ο αναισθησιολόγος. Όχι πείτε πού! ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ στο ράψιμο!!!

Άντε τώρα να πω εγώ εάν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν ενδείξεις. Το μωρό κοίταζα και μέχρι να ξαναμπώ (καθώς ήμουν παρών στον τοκετό) στο θάλαμο είχε χωθεί ο αναισθησιολόγος. Θα μου πούν ότι δεν είμαι γιατρός, και τουμπεκί.

Όχι πείτε πού! ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ στο ράψιμο!!!

Το ράψιμο φυσικά και πονάει. Αλλά ολική; Έλεος! Είναι ακριβώς ότι είπα. Έχουν μπεί και οι αναισθησιολόγοι στο παιχνίδι για να παίρνουν λεφτά.

Το κόστος από τη πρώτη μέρα που μάθαμε ότι έμεινε έγγυος η γυναίκα μου μέχρι και τον Αύγουστο που γεννήθηκε η μικρή, με ΟΛΕΣ τις εξετάσεις, δική μας μαία (που είναι πολύ βασικό μιας και αυτή ξεγεννάει και όχι ο γιατρός) και τα μπουρμπούρια μαζί, μας βγήκε στα 2 χιλιάρικα.
Έχω ακούσει τιμές που κόντεψα να ξεφύγω!