This is INSANITY ! ! !

Tektonas

Senior Member
3 May 2014
517
Or i would rather say robery....Έριξα μια πιο καλή ματια και ξόδεψα και τον ανάλογο χρόνο στο forum και στα reviews και διαπίστωσα ότι επικρατεί mια paranoia.
Σημειωτέον ότι εγώ την crt που έχω , την έχω κάπου 5 χρονια τώρα.
Λοιπόν...Δεν είναι OLED για να μου mini το μπλε στα χερια αλλα 10.000 ώρες? -_-
Έκανα κάποιους υπολογισμούς και μου βγαίνει 2 χρονια διάρκεια >.>???
12 ώρες την ημερα για 30 μέρες? 360 ώρες.
Για 1 χρόνο κάπου στις 4.3k και για 2 χρονια 8.6.......
Ειλικρινά.Εγώ πεζό video παιχίδια σε καθημερινή βάση , χωρια οι ταινίες που παρακολουθώ.
Όπως είπα και πριν , ο λόγος που η CRT δεν έχει φτάσει ακόμα τα 30k είναι επειδή την έχω μονο 5 χρονια , θέλει κάνα 2 χρονάκια ακόμα.
Πια είναι η γνώμη σας "επαυτου" ?
Το μονο που έρχεται στο μυαλό μου , είναι μια επέκταση εγγύησης κατά την αγορά...

12 ωρες τηλεοραση την ημερα ?

Για οποιον σπαταλαει το 50% της ζωης του (80% αν πουμε πως θα κοιμαται και καποιες ωρες το 24ωρο) μπροστα απο μια TV, πιστευω πως πρεπει να παρει οτι καλυτερο κυκλοφορει χωρις να υπολογιζει το οικονομικο κοστος.... :BDBDG54:

12 ωρες τηλεοραση την ημερα ?

Για οποιον σπαταλαει το 50% της ζωης του (80% αν πουμε πως θα κοιμαται και καποιες ωρες το 24ωρο) μπροστα απο μια TV, πιστευω πως πρεπει να παρει οτι καλυτερο κυκλοφορει χωρις να υπολογιζει το οικονομικο κοστος.... :BDBDG54:

:p

Μα δεν έχει σημασία έτσι και αλλιώς , ακόμα και η oled έχει θέμα μέχρι και burn in.
Καμια τηλεόραση καινούργιας τεχνολογίας δεν είναι στα πρότυπα αντοχής τον CRT , αυτό λέω ότι είναι κλεψιά.
Απλά το αναφέρω μιας και δεν είμαι και ειδικός , σε σημείο τουλάχιστον που να ξέρω τι έχει κυκλοφορήσει από 2007 που άρχισε το κακό....
Αν εσείς τώρα έχετε υπόψη κάποιο μοντέλο αντοχής η την οποια δήποτε άλλη πρόταση , θα ήταν καλο να γνωρίζω την γνώμη σας.

κοίτα σε επαγγελματικές οθόνες public display / digital signage που είναι φτιαγμένες να παίζουν συνέχεια. Μεγαλύτερο βάρος, κόστος, λιγότερες ρυθμίσεις, επιπλέον δέκτες, βάσεις κλπ. καλύτερα ηλεκτρονικά, αερισμός, αντοχή.

Ποια τηλεόραση είναι με 10.000 ώρες ρε παιδιά? 50000 και πάνω είναι. 10 χρόνια ζωή δεν μας κάνει? Όταν φυσικά δεν χαλάνε τα ηλεκτρονικά.

Ρε παιδιά , να πάρει ευχή....Δεν ήμουν ξεκάθαρος...
Μιλάω για τις LED , ότι πείρα μια καινούργια και απλά είδα μέσα από reviews και εδώ στο forum , γενικότερα για τις LED/LCD και ΠΕΡΑ από τα ηλεκτρονικά , που κακά τα ψέματα , σαφώς και παίζουν σημασία , γιατί όσο πιο περιπλοκη μια τηλεόραση ( smart , upscaling etc...) τόσο πιο ευαίσθητη , είδα λοιπόν ότι το maximum που μπορεί να ζήσει μια τηλεόραση είναι 10.000 ώρες γιατί τελειώνει ο φώσφορος η ότι άλλο τέλος πάντων έχει.
Το γαμώτο βεβαια δεν είναι στα 300 και τα 400 euro ( που τσούζει κάποιον που δεν του τρέχουν από τα πατζάκια...) αλλα για σκεφτείτε να πάρει κάποιος από εσάς p.x. μια f8000 , να τά έχει όλα πληρωμένα και τέλος πάντων , άντε σας λέω εγώ , όχι 12 ώρες την ημερα.
Καμια...10aria , 8 ώρες? Έχοντας οι LED/LCD maximum 10.000 ώρες , το πολύ μέσα σε 5 χρονια θα σου παραδώσει πνεύμα.
Είναι κρίμα τα λεφτά δηλαδή , όχι τίποτα άλλο.

Φίλε μου, η μέση ζωή μιας τηλεόρασης είναι περίπου 50000 ώρες ή 6 χρόνια συνεχής θέασης. Κανένα πάνελ (εκτός εάν είναι ελαττωματικό) δεν πρόκειται να φτάσει στο τέλος της ζωής του πριν τα 5-6 χρόνια.
Δεν ξέρω που βρίσκεις τα νούμερα σου, αλλά κάπου έχεις κάνει λάθος.

Well then , it's a CONSPIRACY.
Τι να σου πω , μακάρι , μπορεί και να κάνω λάθος , δεν έχω πρόχειρο τώρα κανένα link από τα όσα είδα.
Και μάλιστα....Ήταν ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ η αναφορά τον ειδικόν στο γεγονός ότι οι CRT άντεξαν από το 2.000 και έπειτα 30.000 ώρες ++
Και κάνανε λόγο για πολύ μικρότερο νούμερο oρον σε LED/LCD.
Μακάρι βεβαια να κατάλαβα/είδα λάθος και να έχεις δίκιο.
Τα ηλεκτρονικά , ακόμα και αν δεν είσαι μέσα στην εγγύηση , τα φέρνεις βόλτα , αλλα αν τελειώσει το καντήλι γενικά τον led , τότε δεν είχες και πολλές επιλογές.
Το πιο πιθανό βεβαια , είναι τα νούμερα αυτά να αφορούσαν το μπλε.
Όπως και διαφορες γνώμες που λένε ότι στις OLED το μπλε σε 2 χρονια μας χαιρετάει.
Τέλος πάντων , θα δείξει , μακάρι πάντως να έχεις δίκιο.

Αυτό για τις Oled ισχύει, και ειδικά αν κάποιος τη χρησιμοποιεί όπως λες εσύ 12 ώρες το 24ωρο, ούτε χρόνο δε θα βγάλει.
Τώρα για τα πάνελ των τηλεοράσεων , ειδικά των τελευταίων 5 ετών, εκτός από περιπτώσεις χαλασμένων ή ελατωματικών, κανένα δεν ξέρω ή έχω ακούσει που να << έσβησε >> από γήρας. Χαρακτηριστικά να σου πω ότι μια πλάσμα που είχα πουλήσει σε φίλο Panasonic 42PZ85e που εγώ την είχα αγοράσει τέλη 2008, και από τότε παίζει καθημερινά κατά μέσο όρο 6 ώρες την ημέρα, δηλαδή έχει μέχρι στιγμής πάνω από 11000 ώρες λειτουργίας , είναι άψογη από θέμα φωτεινότητας. Αυτή λοιπόν είναι και πάνω από 5ετία και πλάσμα που λένε ότι είναι και πιο ευαίσθητες.
Δεν ισχύουν αυτά φίλε μου, τουλάχιστον στο βαθμό που εννοείς και κατάλαβες. Σαφώς και υπάρχει πτώση φωτεινότητας αλλά για να αρχίσει να γίνει αντιληπτή , θα πρέπει να παίξει πάνω από 20.000 ώρες και πάλι από το έμπειρο μάτι.
Ξέχασα να σου πω και άλλο παράδειγμα. Των πεθερικών μου, 32αρα Philips lcd και αυτή πενταετίας, δε θυμάμαι μοντέλο, λόγο και πάθησης του πεθερού που δε πολύ κινούνταν, η τηλεόραση ήταν ανοιχτή σχεδόν 18 ώρες το 24 ωρο, δεν είναι υπερβολή, την είχε συντροφιά. Αυτή λοιπόν έχει παίξει σίγουρα πάνω από 30.000 ώρες και ακόμα είναι μια χαρά, ελάχιστα μα πολύ ελάχιστα έχει πέσει η φωτεινότητα, για να καταλάβεις την ανέβασα 2 μονάδες και ήταν μια χαρά πάλι. Οι υπόλοιποι από την οικογένεια ούτε είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα.

Έλα τώρα που συγκρίνεις ολλανδική εταιρία με κορεάτες ( αν και εγώ έχω ιαπωνική tv... :p )
Σε κάθε περίπτωση , μιας και οι αμφιβολίες για 10k ώρες λιγοστεύουν , διότι εσείς έχετε εμπειρία , που είναι το pan , το θέμα είναι ότι στατιστικά , κάθε χρόνο , αντί να είναι κάτι , γενικά στην τεχνολογία , πιο γερο , είναι πιο σκάρτο , όπως p.x. ότι οι εταιρίες φέτος χρησιμοποιούν πιο πολύ IPS panel . από την άλλη άκουσα ότι η samsung έχει καβαλικέψει την καλάμην και έχει ρήξη την ποιότητα , οποτε μπορώ να πω , ότι η αντοχή τον τηλεοράσεων , σαφέστατα με τα όσα λέτε είναι μεγάλη , αλλα σίγουρα όχι στο βαθμό που ήταν κάποτε.
Πάντως τα 50k που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω , μου βγάζουν τα λεφτά μου.
Δεν έχω πρόβλημα κάθε 5 χρονια να σκάω 3-4 κατοστάρικα.
Τα 2 και τα 3 χρονια ήταν το πρόβλημα.Ακόμα και τα Playstation πιο πολύ διαρκούν...

τα νουμερα ειναι υπερβολικα μικρα τοσο για τις led οσο κ γιατις crt.εχω μια phillips crt απο το '88 εγχρωμη.ποσο να χει δουλεψει αραγε?της εχω κανει κανα δυο επισκευες σε IF και ΥΥΤ,αλλα η οθονη βραχος.εχουμε κ λεμε.θα σου πω 10 ωρες τη μερα Χ 30 στο μηνα Χ 365 στο χρονο Χ 26 χρονια....2.847.000 ωρες.ειπατε κατι?κ προσωπικα οπως τη κοβω εχει χωρο ανετα ως τα 3,5 μυρια ωρες.

ποσες ωρες διναν σε μια crt?νομιζω 2ψηφιες χιλιαδες?τα σχολια για χρονο ζωης ειναι για να χαμε να λεγαμε..

ΥΓ.ακομη κ μια αλλη trinitron του 99 καπου κει παιζει ποιοτικα.κ για τα χρωματα της φυσικα δε χωραει καμια αμφιβολια.εικονα σπαθι.

θα σου πω 10 ωρες τη μερα Χ 30 στο μηνα Χ 365 στο χρονο Χ 26 χρονια....2.847.000 ωρες.

Κάτι έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου... ;)

Περίεργο το κομπιουτεράκι του που είναι made in Japan να κάνει τόσο λάθος στους υπολογισμούς.:p

Γενικά αν μιλάμε για πολύωρη θέαση σε CRT είναι βλαβερή για την υγεία , φαντάσου πόση ακτινοβολία έχεις δεχτεί τόσα χρόνια.

Last edited:
τα νουμερα ειναι υπερβολικα μικρα τοσο για τις led οσο κ γιατις crt.εχω μια phillips crt απο το '88 εγχρωμη.ποσο να χει δουλεψει αραγε?της εχω κανει κανα δυο επισκευες σε IF και ΥΥΤ,αλλα η οθονη βραχος.εχουμε κ λεμε.θα σου πω 10 ωρες τη μερα Χ 30 στο μηνα Χ 365 στο χρονο Χ 26 χρονια....2.847.000 ωρες.ειπατε κατι?κ προσωπικα οπως τη κοβω εχει χωρο ανετα ως τα 3,5 μυρια ωρες.

ποσες ωρες διναν σε μια crt?νομιζω 2ψηφιες χιλιαδες?τα σχολια για χρονο ζωης ειναι για να χαμε να λεγαμε..

ΥΓ.ακομη κ μια αλλη trinitron του 99 καπου κει παιζει ποιοτικα.κ για τα χρωματα της φυσικα δε χωραει καμια αμφιβολια.εικονα σπαθι.
Ακόμη και έτσι όπως τα υπολογίζεις 93600 ώρες βγαίνουν. Είπαμε όχι και εκατομμύρια, θα πεθάνουμε και αυτές θα παίζουν... χα!χα!χα!
Όμως και 93600 είναι πάρα πάρα πολλες, και 50000 ώρες πάλι πολλές είναι αλλά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα

mea culpa οντως 93600.κεκτημενη ταχυτητα.βαζω 10 ωρες γιατι θα τυχει να παιξει κ 1-2 μηνες λιγοτερο (καλοκαιρι) αλλα κ περισσοτερο ως χρεη πορτατιφ (χειμερινοι μηνες)!!σκυλος μαυρος..θα μας θαψει η γρια.αυτη κ ενα ψυγειο ιζολα 38 χρονων...με τετοια ειδη δεν απορω που κλεισανε..χαχαχαχα

σχετικα μετην ακτινοβολια μηπως ειναι λιγο τεντωμενο αυτο το θεμα?πραγματι ξεφευγει ικανη ποσοτητα απο το γυαλι που ειναι αντιθετα φορτισμενο?
ειχα ενα κατσαβιδακι που αναβε υποτιθεται σε φουρνακια μικροκυματων κλπ,αλλα στη τιβι στα 2-3 cm απτο γυαλι ειχε σβησει.συν οτι τοσα χρονια δεν την ειχαμε για σκουλαρικι!καλυπτε σαλονι κ θεαση 3-4 μετρων. 21'..
οσο γιατο φωσφωρο,αληθινα πεσμενες οθονες εχω πετυχει σπανια.επρεπε ναναι μιξη πολλων ωρων λειτουργειας κ χαμηλης ποιοτητας συνηθως.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: This is INSANITY ! ! !

Κύριε Πρόεδρε, μηνύματα πολιτικού περιεχομένου θα διαγράφονται... :aetsch:

:flipout:

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Χωρίς παρεξήγηση βεβαια :p
Όλη γνωρίζουμε την διαχειριστική σας δεινότητα και αντικειμενικότητα *slourp* *slourp*

Πάντως οι crt εποχές , ακόμα και για εμενα , έστω και αν προηγήθηκε ανωτερα βία ( ps4 ) έχουν περάσει.
Ο συνδυασμός από HD ταινίες , gaming και browsing δεν μου αφήνουν χρόνο ούτε καν για SD Digea παρακολούθηση , οποτε κατά το 90% τις χρήσης , τις led μου , θα είναι καθαρά από HD πηγή.