Θησαυρος απο λυχνιες ανευρεθη

Re: Θησαυρος απο λυχνιες ανευρεθει

Αματερικο υλικο ...
Βεβαιως.Αματεριστας και εσεις?:grinning-smiley-043
Για δες εδω
ευχαριστω για το σχεδιο.

SE με τις 813 και την 807 driver και καμια πεντοδο ef86 pro πως ακουγεται για σχεδιο?
Εχω μονο 7 807 δυστυχως και 5-6 cv428 που ειναι οι ιδιες

Last edited:

Λοιπον τωρα που το σκεφτομαι.
Η καλυτερη περιπτωση ειναι να κρατησεις ορισμενους τυπους, χρησιμους στο Audio και να σπρωξεις τις καθαρα εκπομπης στο παζαρι της ΕΕΡ (Ενωση Ελληνων Ραδιοερασιτεχνων)

http://www.raag.org/

ευχαριστω για το σχεδιο.

SE με τις 813 και την 807 driver και καμια πεντοδο ef86 pro πως ακουγεται για σχεδιο?
Εχω μονο 7 807 δυστυχως και 5-6 cv428 που ειναι οι ιδιες

Τωρα πια ειμαι ενας απλος Αουδιο Κραφτγουορκερος

Φιλε Μιχαλη,τι γνωμη εχεις για το συνδιασμο που εχω στο μυαλο?

Θα παιδευτω πολυ με τα τροφοδοτικα ή αναλαμβανει(ς) κανενας την κατασκευη τους?

Φιλε Μιχαλη,τι γνωμη εχεις για το συνδιασμο που εχω στο μυαλο?

Θα παιδευτω πολυ με τα τροφοδοτικα ή αναλαμβανει(ς) κανενας την κατασκευη τους?

Δηλαδη μιλας σοβαρα ?
Εχει πολυ δουλεια αυτη η ιστορια.
Και τι θα προκυψει ?
Τι περιμενουμε απο μια 813 σε ταξη Α ?
Καμμια 30αρια βαττ ας πουμε ?

Γιατι δεν φτιαχνεις αυτο το ωραιοτατο ΡΡ με τις 807 ?
Τα τροφοδοτικα παντως μπορουν να γινουν και με συγχρονο τροπο, δηλάδη με λιγοτερα σιδερικα.
Και πρεπει να εχω καπου ενα τετοιο μετ/στη τροφοδοσιας, αλλα χωρις τα 5βολτ. Και εξοδου για ΡΡ θα βρεθουν. Οχι ομως για 813 και κιλοβολτ Υψηλης στo δικo μου Shack.

Ως γεγονος η ιδεα σου με τον pp ειναι πολυ ωραια.Μαλλον θα αρχισω σιγα σιγα την προεργασια.

Οσο για τις 813,σκεφτομαι παραλληλα να κανω Frankestain τον ενισχυτη με τις 845 που τελειωσα τον τελευταιο μηνα για να δεκτει τις 813.Εχω 850βολτ ταση και 400 ετοιμα.Ακομα και τα 10 για τα νηματα.Μονο να κανει ο μετασχ.

Re: Απάντηση: Θησαυρος απο λυχνιες ανευρεθει

Προενισχυτής με πέντοδους?! Αυτές χρησιμοποιούνται σε τελικούς.
Μήπως εννοείς διπλοτριόδους?

Συχνά χρησιμοποιούνται σε προενισχυτές τετροδάκια και πεντοδάκια σε τρίοδο συνδεσμολογία, με καλύτερα αποτελέσματα από τα κατά παράδοση τριοδάκια σε αυτές τις χρήσεις.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12945

:grinning-smiley-043

Συχνά χρησιμοποιούνται σε προενισχυτές τετροδάκια και πεντοδάκια σε τρίοδο συνδεσμολογία, με καλύτερα αποτελέσματα από τα κατά παράδοση τριοδάκια σε αυτές τις χρήσεις.....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12945

:grinning-smiley-043

υπαρχουν πολλες special quality πεντοδοι οπως
E180F(6688),
E810F,
cv4010,
EF86,
6BR7,
EF91,
EF92,
6BA6,
6BE6,
EF183,
EF37A.

Ποιες ακουσατε?

υπαρχουν πολλες special quality πεντοδοι οπως
E180F(6688),
E810F,
cv4010,
EF86,
6BR7,
EF91,
EF92,
6BA6,
6BE6,
EF183,
EF37A.

Ποιες ακουσατε?
Έχω ακούσει - χρησιμοποιήσει τις εξαίσιες δυτικές Ε180F (6688), D3a (7721), καθώς και τις τέτροδες ρωσίδες 6Ε5P kai 6E6P.......
Οι δε 2 τελευταίες αποτελούν πραγματικό εύρημα όπως θα συνηγορίσουν αρκετοι συμφορουμίτες που τις έχουν χρησιμοποιήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε χρήση βαρβάτου driver....
Συγχωρείστε μου το ψιλο Offtopic αλλά αξίζει μια μικρή αναφορά μια που το έφερε η κουβέντα
Τα ρωσιδάκια με μέγιστη ανοδική απώλεια 8.3 Watts κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν έναν αυτόνομο μκρό SE 1.5 - 2 Watts, ενισχυτή ακουστικών κ.λ.π.
Τους 2 τελευταίους μήνες τον ακούω αρκετά συχνά και κάθε φορά με εκπλήσει. Είναι φτιαγμένος σε ένα πρόχειρο σασάκι, αλλά προσεγμένο κυκλωματικά και απο πλευράς υλικών. Με 4 VRms Out - 2 Watts/8 Ohm σε μονόδρομα με ~100db είναι ταμάμ. Εκτός απο εμένα, σε χρήση λάμπας εξόδου έχει υλοποιηθεί και από τον Χρήστο Τσιτιμάκη. Μιλάμε για λαμπάκια ευκαιρία με κόστος ~ 2 ευρώ.

Έχω ακούσει - χρησιμοποιήσει τις εξαίσιες δυτικές Ε180F (6688), D3a (7721), καθώς και τις τέτροδες ρωσίδες 6Ε5P kai 6E6P.......
ποιες ειναι οι αντιστοιχες δυτικες?

Οι δε 2 τελευταίες αποτελούν πραγματικό εύρημα όπως θα συνηγορίσουν αρκετοι συμφορουμίτες που τις έχουν χρησιμοποιήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε χρήση βαρβάτου driver....
δεν τις εχω ακουσει αλλα τα σχολια που ακουω για αυτες ειναι...:worshippy:
Συγχωρείστε μου το ψιλο Offtopic αλλά αξίζει μια μικρή αναφορά μια που το έφερε η κουβέντα
Τα ρωσιδάκια με μέγιστη ανοδική απώλεια 8.3 Watts κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν έναν αυτόνομο μκρό SE 1.5 - 2 Watts, ενισχυτή ακουστικών κ.λ.π.
Τους 2 τελευταίους μήνες τον ακούω αρκετά συχνά και κάθε φορά με εκπλήσει. Είναι φτιαγμένος σε ένα πρόχειρο σασάκι, αλλά προσεγμένο κυκλωματικά και απο πλευράς υλικών. Με 4 VRms Out - 2 Watts/8 Ohm σε μονόδρομα με ~100db είναι ταμάμ. Εκτός απο εμένα, σε χρήση λάμπας εξόδου έχει υλοποιηθεί και από τον Χρήστο Τσιτιμάκη. Μιλάμε για λαμπάκια ευκαιρία με κόστος ~ 2 ευρώ.

θα το ψαξουμε και αλλο

Για τις τέτροδες 6Ε5P - 6E6P δεν υπάρχουν αντίστοιχες δυτικές, γι' αυτό ίσως είναι και τόσο καλές επειδή δεν είναι αντιγραφή κάποιων δυτικών.....:music-smiley-005:

Για τις τέτροδες 6Ε5P - 6E6P δεν υπάρχουν αντίστοιχες δυτικές, γι' αυτό ίσως είναι και τόσο καλές επειδή δεν είναι αντιγραφή κάποιων δυτικών.....:music-smiley-005:

εκτος απο τις e180f,ακουσα και για τις 6br7.Για driver κυριως.

Τη 6688 τη ξεχασαμε?, κατσκευη Pre με OPT, πολυ καλη περιπτωση. Επισεις καλη και για ντραιβερ..