θολή εικόνα με mini display port

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Συνδέω το macbook στην Eizo με αντάπτορα display port -> hdmi με καλό καλώδιο hdmi->dvi το οποίο κλείδωσε αμέσως.

Επειδη ακόμα βλέπω, σας διαβεβαιώνω ότι η εικόνα και δη τα γράμματα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση τόσο με τα windows όσο και το OSX στην οθόνη του macbook. Είναι θολά. Μου θύμησε ΑΚΡΙΒΩΣ την εικόνα που είδα πριν δυό-τρία χρόνια με το mac mini και προσπαθούσα να βρω τι φταίει που δεν χρειαζόταν αντάπτορας και η σύνδεση ήταν dvi-dvi απ' ευθείας. Ενας από τους λόγους που το "έστειλα".

Οταν λέω θολά δεν λέω ότι δεν βλέπονται. Απλά δεν είναι αυτό το crispy το crystal clear αυτό που βλέπουμε χρόνια τώρα, ειδικά σε monitor υπολογιστή. Δεν νομίζω ότι φταίει ο αντάπτορας. Πως μπορώ να το τσεκάρω;

Εννοείται η ανάλυση που έχω επιλέξει είναι 1:1 1920Χ1200 αν και βρήκε μόνο του ακριβώς το μοντέλο της eizo.

Γιατί αυτό; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δέχεστε τέτοια εικόνα. Είναι θέμα τίποτα clear type fonts κλπ; Σας ξαναλέω ότι η εικόνα στην οθόνη του laptop είναι καραclear.
Για να έχουμε καθαρή εικόνα στα Mac πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ενσωματωμένες οθόνες είτε iMac είτε macbook; Δεν θέλω να το πιστέψω.

Υ.Γ. Πάντως και να μην φτιάχνεται δεν τρελαίνομαι αφού ο κυρίως υπολογιστής παραμένει και θα παραμείνει στην θέση του.

Αν είσαι σίγουρος ότι δίνεις την native ανάλυση στην οθόνη και δεδομένης της ψηφιακής σύνδεσης, αποκλείουμε την περίπτωση scaling.

Κατά 99% μιλάμε για αυτό που είπες ''clear type fonts'' κλπ.

Υπάρχει ρύθμιση που το κάνει disable, στα settings / display (αν θυμαμαι καλά) με ''όριο'' όμως τα 12αρια fonts.

Δεν δουλεύει παντού όμως με αποτέλεσμα να μη μπορείς να έχεις παντού το crystal clear που λες και που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Κι εμένα μου τη δινει αλλά ειναι από τα μυστήρια των Mac.

Edit

Με το 17αρι Mac που έχω τώρα πάντως, στον safari πχ έχω σίγουρα 1:1 pixel mapping. Τι εννοώ; Τσέκαρε τη ρυθμιση που σου είπα και δες αν έχεις πχ στον safari ''crystal clear''. Ετσι θα σιγουρευτεις καταρχην ότι είσαι ΟΚ με την αναλυση που δινεις / παίρνει η οθόνη (αν και αυτό φαινεται εύκολα για να εμπειρο μάτι).

Last edited:
Απάντηση: Re: θολή εικόνα με mini display port

Κι εμένα μου τη δινει αλλά ειναι από τα μυστήρια των Mac.

Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος.....

κάτι μου βρωμάει με scaling παρόλο που στις ρυθμίσεις για την εξωτερική οθόνη (Eizo) είναι τσεκαρισμένο το 1920Χ1200 ... :chinscratch:
αν κάνω όμως disable το clear type fonts δεν θα "χαλάσουν" μετά τα γράμματα της οθόνης του macbook;

Το scaling κανει μπαμπ βρε Τάσο, αποκλείεται να μην μπορεί να το δει ενα ματι σαν το δικό σου. Σου είπα, δοκιμασε πχ στον Safari.

Φυσικά και να το κάνεις disable, τί να χαλάσει δλδ; Απλώς θα απενεργοποιηθεί (όπου γίνεται, όπως είπαμε) και στην οθόνη του MB. Καλύτερα. Εγω αυτό έκανα πρωτο-πρωτο και στο 15αρι που είχα (1440) και στο 17αρι (1920) που πήρα.

Να στε καλα εσεις οι macαδες με τα εποικοδομητικά σχόλιά σας....:p

Παντως το mac mini που καρφωσα στον lumagen και βλεπω με την pioneer σε 1366Χ768 εχει τελειο 1:1 pixel mapping. To ιδιο και στην HP μονιτορ που δουλευα πριν.