Thor 6

Γεια σου Voreie. Αν είσαι πάνω ψηλά ο Αστρα 28.2 Λαμβάνεται με 1 μ. Αν είναι έτσι τότε δεν χάνεις και πολλά απο την μή λήψη του Thor 6.

Εγώ στην Κύπρο, για πλήρη κάληψη του Astra 2D χρειάζομαι 4.2μ πιάτο. !!!

Για το lnb με καλυψε ο wizzy, αυτό έχω κι εγω (αλλά το 0.3 που το πουλάνε σαν 0.2....αλλά γραφει 0.3, ενω το 0.4 χανει πολύ!)
Καστοριά είμαι αλλά με 1μ δεν λαμβάνονται όλα, υπάρχουν και δύσκολες συχνότητες όπως στα hd η 12246V, 12012V (2B North) που με βαση το σήμα που έχω στο 2.4μ αποκλείεται να βγαίνουν σωστά με 1μ (αντίθετα βγαίνουν τα οριζόντια του 2D τις περισσότερες ώρες της ημέρας με το 2.4μ).

Ευχαριστώ wizzy και VoreiE.

Φαντάζομαι αυτά τα LNBs (στις φωτογραφίες του wizzy) είναι για Prime Focus πιάτα και όχι για Offset ? Μπορούν να λειτουργούν και στους δύο τύπους?

Φιλε μου εχω μαθει για μια καλη προσφορα απο Κυπριακο μαγαζι για πιατακι DH 3.8m κομπλε με polar mount που νομιζω οτι ειναι ιδανικο για την περιοχη σου!

Μηπως ενδιαφερεσαι να σου δωσω στοιχεια!Μιλαμε για καινουριο πιατο!

gab

Ευχαριστώ φίλε gab, με ενδιαφέρει αφάνταστα η αγορά 4μετρου πιάτου αλλά αυτή τη στιγμή έχω πρόβλημα με το σπίτι και τους Χώρους . Ως γνωρίζεις 3.8 σχεδόν 4 μέτρα δεν είναι πιατάκι. Είναι αεροπλάνο !!!! Όμως για μελλοντικές αγορες θα είμουν περίεργος να μάθω για τήν τιμή και την ποιότητα του συγκεκριμένου προϊόντος.

Αν και κάτω απο 4 μέτρα θα είχε σπασίματα στα BBC και ITV (ASTRA 2D). Εξαρτάται απο την τιμή -

Ευχαριστώ.

Ναι, για prime focus είναι τα LNB (φλαντζάτα δηλαδή), αλλά αν βάλεις μεγάλο πιάτο έτσι κι αλλιώς prime focus θα είναι (τα πάνω απο 2.4μ)

το συγκεκριμένο δεν είναι για prime focus άλλα για offset και είναι της channel master
είναι πάνω σε ένα 1,2 offset

Μiλάμε για το FeedHorn. Γιατί φαντάζομαι το LNB μπορεί να πάρει 2 τύπους FeedHorn. Για Prime Focus ή για Offset.

Δηλαδή εξαρτώνταi πολλά απο το FeedHorn ακόμη και το μέγεθος του δίσκου !

Α.

Re: Απάντηση: Thor 6

το συγκεκριμένο δεν είναι για prime focus άλλα για offset και είναι της channel master
είναι πάνω σε ένα 1,2 offset

To ειδα βιαστικά και το πέρασα για φλαντζάτο! Αλλιώς πάντως για όφφσετ πιάτα έχει και πολλά άλλα lnb, φλαντζάτο είναι που κυκλοφορούν λίγα! Το καλύτερο ήταν το invacom 0.3 αλλά υστερεί σε λήψεις dvb-s2

Οι συχνότητες 11938Η, 1134V, 12341V εγκατέλειψαν τον Θωρ 5 και εκπέμπουν πλέον μόνο απο τον ζόρικο Θωρ 6! (Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου!)

Τουλαχιστον στην βορεια Ελλαδα υπαρχει η δυνατοτητα του τριμετρου.Υπαρχει
επισης η πιθανοτητα της σταδιακης βελτιωσης και ληψης με μικροτερα παραβολικα κατοπτρα.

Καλα νεα για τους λατρεις της υψηλης ευκρινειας στο συμπλεγμα των δορυφορων Thor.Στις 8 Απριλιου θα μετακινηθουν απο την Κ2 Nordic του δορυφορου Thor 6 στην Τ2 Πανευρωπαϊκη του Thor 5 με ευκολη ληψη για
Ελλαδα και Κυπρο τα HD καναλια NATIONAL GEOHD,SILVER και RUSH HD.Επισης
στις 29 του ιδιου αναμεταδοτη θα ξεκινησει την εκπομπη του το ΕSPN AMERICA
HD.Συχνοτητα εκπομπης η 11785Η 30000 3/4DVB-S2.Απο 1η Μαϊου ξεκιναει επισης επισημως η αναμεταδοση της UPC Direct με 9 αναμεταδοτες στανταρ ευκρινειας και 1 υψηλης απο τους δορυφορους Thor.

Πιθανότατα η μετακίνηση θα γίνει για λόγους οικονομίας μιας και απ' ό,τι φαίνεται τα ίδια αυτά κανάλια θα ενταχθούν και στη UPC, οπότε δεν θα είχε νόημα να μη λαμβάνονται και πανευρωπαϊκά!
Αυτό βέβαια θα το δούμε!
Αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος να συνάψει κανείς συνδρομή μόνο στα HD κανάλια από Conax? Διατίθεται σκέτο πακέτο?

Δυστυχως οχι.Οι καρτες του Canal Digital Nordic ειναι παντρεμενες με ιδιοκτησιακους δεκτες CAS7.Επισης τα καναλια εχουν την εξης δομη:τοπικο πακετο(π.χ.YLE1,YLE2,Nelonen)και αντιστοιχα HD,τοπικο και canalplus spor,τοπικο και canalpluscinema,πακετο perhe(οικογενειακο)με ολα τα καναλια εκτος απο το discovery world,hustler,urhotv και MTV3πακετο,πακετο viιhde(διασκεδαση)εχει και το discovery world.Το hustler,urho tv και MTV3πακετο εχουν ξεχωριστη χρεωση και τα παιρνεις αυτοτελως.Ομω θα μπορεσεις να συναψεις συνδρομη μεσω UPC.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Φαντάζομαι αυτό θα ισχύει και για όλες τις Σκανδιναβικές χώρες!
Σαφώς και αν μπουν στο UPC θα είναι ευκολότερη η απόκτησή τους!

Νεες μετακινησεις καναλιων αυτη την φορα στανταρ ευκρινειας απο τις δυσκολες Nordic δεσμες των ΤΗΟR5-6 σε ευκολη πανευρωπαϊκη.Πιο συγκεκριμενα στον αναμεταδοτη 11862Η SR28000 FEC7/8 μεταφερθηκαν τα καναλια discovery world,science,travel and living,travel channel,BBC World News,bloomberg,Al jazeera English,sky news,VH-1 και Eurosport 2.Η κωδικοποιηση ειναι τριπλη σε Conax,Nagravision και Cryptoworks.

@athensat: Ειδα την αναφορα σου στο http://en.kingofsat.net/beams.php?s=102&b=171

Μπορουμε πλεον να πουμε με σιγουρια (παρακολουθηση με πεδιομετρο) και οχι με υποθεσεις τι διαμετρο απαιτει τουλαχιστον (σε μη βροχερο καιρο) η 24ωρη ληψη του συνολου των συχνοτητων στην Αττικη των

Thor 5 T1 Hor
Thor 5 T1 Ver
Thor 6 K1 Hor
Thor 6 K1 Ver

?

Deepbluesky καλησπερα απο Αθηνα.Σιγουρη απαντηση για τον Thor 6 στην Αττικη δεν μπορουμε να κανουμε.Σε συζητηση που εγινε σε καταστημα δορυφορικων που ειδικευται σε κατοπτρα παραβολικα εγινε εκτιμηση μεταξυ
3,70μ μινιμουμ και 4,50μ.μαξιμουμ.Ο δε καταστηματαρχης ειναι απο τους πλεον αξιοπιστους επαγγελματιες στο χωρο και εχει εγκαταστησει κατοπτρο PATRIOT για λογαριασμο του STAR.O Thor5 απαιτει Τ1Ver 1,50μ και Τ1Hor2,40μ με εξαιρεση την11325Η που θελει 2,55μ.

Παιδία δεν δείχνει τίποτα πια.

Orbit 0.8W τα κανάλια HD με 0 σήμα .....

Σήμα 0 καί απο το Ουγγρικό Hello HD stis 9Ε:nounder:

Τι γίνεται μα τη γκατεμιά μου μέσα.

Θανάσης που να πάρει...:furious3:

Deepbluesky καλησπερα απο Αθηνα.Σιγουρη απαντηση για τον Thor 6 στην Αττικη δεν μπορουμε να κανουμε.Σε συζητηση που εγινε σε καταστημα δορυφορικων που ειδικευται σε κατοπτρα παραβολικα εγινε εκτιμηση μεταξυ
3,70μ μινιμουμ και 4,50μ.μαξιμουμ.Ο δε καταστηματαρχης ειναι απο τους πλεον αξιοπιστους επαγγελματιες στο χωρο και εχει εγκαταστησει κατοπτρο PATRIOT για λογαριασμο του STAR.O Thor5 απαιτει Τ1Ver 1,50μ και Τ1Hor2,40μ με εξαιρεση την11325Η που θελει 2,55μ.

Σ' ευχαριστω πολυ για την σαφης απαντηση.

Απο ποτε βγαινει η 11325H με τοσο μικρη διαμετρο ? Θυμαμαι περυσι ειχαμε προβλημα ακομα και στα Βορεια με 3μ. Η μηπως υπαρχει καποιο ασθενης sidelobe πανω απο την Αττικη ?

A κουμπαρε επελανες εντελως το Orbit showtime ειναι στις 7W και στις 26Ε.Tα
καναλια HD του THOR5 ειναι στις ιδιες πανευρωπαϊκες συχνοτητες και εφικτης
ληψης για την Κυπρο μας.