Thorens td160. Ανακατασκευή...

Βρε συ γιατί δεν έβαλες φυμέ πλεξιγκλάς ?

Mόνο διάφανο βρήκα σε μικρές διαστάσεις. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να αγοράσω ολόκληρο φύλο. Πάντως κι εμένα μου αρέσει το διάφανο.

Λίγα λόγια για τα αποτελέσματα τωρα, μια και δυο μέρες τωρα έχει παίξει γυρω στις 8-10 ώρες... Γενικά δεν υπάρχει σύγκριση με τον TP-16mkII, τον μαμίσιο της Thorens... Το tracking είναι άψογο ακόμα και με κεφαλή χαμηλής ενδοτικότητας(Sumiko Pearl). Ισως δεν ειναι τυχαίο αυτό που διάβαζα σε ξένα forums ότι ταιριάζουν τον G707 ακόμα και με κεφαλές MC πολύ χαμηλής ενδοτικότητας. Mε προβλημάτισε λίγο το antiskate του βραχίονα, το οποίο αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω για να τον ζυγίσω. Με το antiskate επάνω έπεφτε δεξιά.

Λάστιχο από τυριά(...flipout:) δοκίμασα χωρίς να δω διαφορές σε σχέση με τον ιμάντα του. Πάντως ειναι αρκετά σφιχτότερο, ο ιμάντας του εχει σχεδόν 2.5 φορές μεγαλύτερη διάμετρο.

Πάντως η ανάρτησή του δουλεύει καταπληκτικά... Αυτή τη στιγμή το πλατώ παίζει ανοικτό απο κάτω, στηριγμένο σε δυο στοίβες βιβλία. Δουλειές που μένει να γίνουν ειναι α)βραχυκύκλωση του "-" ενος εκ των καναλιών με την γείωση για να φυγει ο βόμβος, β)εξέταση της ανάρτησης, γ) κατασκευή καλύματος για τον πάτο

τα τελευταία νέα από το λάστιχο λένε ότι θέλει συχνή αλλαγή.
Είναι κάτι σαν μιάς χρήσης. Γιά μιά εβδομάδα.
μετά νέο, γιατί χάνει.
Ευτυχώς δεν κοστίζει.

Τώρα από βόμβους θα έλεγα ότι κάτι έχω και εγώ μιά και πλέον έχω αλλάξει και κεφαλή και η νέα φαίνεται ακόμα πιό χαμηλοέξοδη, και θα κάνω κάτι χεριάσματα, πχ να μεταθέσω το καλώδιο του βραχίονα μακρυά από την τροφοδοσία και φυσικά να χρησιμοποιήσω άλλο γιά την τροφοδοσία και πιό ποιοτικό γιά τον βραχίονα, τώρα φοράει ό,τι βρήκα (από bluesky) γιά ευκολία.

πάντως το 160 αποδεικνύεται άξιο της ιστορίας του.

Όσο αφορά στον βόμβο επιβεβαίωσε οτι ειναι βραχυκυκλωμένη η γείωση του καλωδίου με το "-" του αριστερου ή δεξιού καναλιού. Aυτό προτείνει η Thorens στο εγχειρίδιο του 145(που απ' όσο ξερω ειναι ιδιο πλατω με το 160 μείον το auto-shutoff). Δοκίμασα κι αλλους τρόπους γείωσης χωρίς πλήρη επιτυχία, δηλαδη πάντα υπήρχε λίγος βόμβος.

Υπάρχει αρκετός κόσμος με τα ιστορικά πλατώ της Thorens(160, 124) στα οποία έχει στήσει πολύ όμορφα συστήματα. Σε ενα κατάστημα βινυλίων σε στοά στην Ιπποκράτους είχα δει ενα 124 με SME και Zyx να παίζει με λαμπάτους προ και τελικό και Klipsch... Ο ήχος ηταν τεράστιος για τον χώρο(περίπου 3x3 ή 3x4).

δεν μιλάω γιά τέτοια τρανταχτή περίπτωση βόμβου.
Μιλάω γιά πιθανή επαγωγική αντίδραση λόγω γειτνίασης που δεν ξέρω πόσο μπορεί να μειωθεί..

To 160 σωστά στημένο παίζει πολύυυυυ καλά.

Η βάση στο κάτω μέρος του δικού μου είναι 19mm MDF με μεγάλες τρύπες (d ~7cm) στις θέσεις των ελατηρίων της ανάρτησης. Ετσι α) μπορώ να ρυθμίζω την ανάρτηση χωρίς να χρειάζεται να το λύνω β) φορτίζεται πολύ λιγότερο το κουτί. Στην βάση έχουν μπει τρεις ακίδες και έχει ντυθεί με φύλλο χαλκού το οποίο είναι συνδεδεμένο με την γείωση.

Με αγωγούς χωρίς θωράκιση στο μήκος του βραχίονα (ξύλινος) και θωράκιση μόνο μέχρι το phono κανένα πρόβλημα θορύβου.

Τα Thorens είναι εξαιρετικά σαν ποιότητα κατασκευής και δεν χαρακτηρίστηκαν τυχαία ορισμένα μοντέλα όπως τα 145,160 σαν μικρά φτηνά Linn Sondek.
To μεγάλο πρόβλημα τους ήταν πάντα οι βραχίονες της Thorens που ήταν πολύ κατώτεροι από το πλατό.Για αυτό όσοι θέλουν να τα κρατήσουν τους αλλάζουν.
Βέβαια αυτό κοστίζει γιατί τους ταιριάζουν ακριβοί βραχίονες όπως ο SME3009 οι διάφοροι 9" της Linn από το Sondek και ο RB300.
Mιά φτηνή λύση για το θέμα του βραχίονα μπορεί να είναι ο 9cc της Pro-Ject όπως έχει κάνει και η Linn για το δικό της.
http://www.avmentor.gr/linn_majik_lp12.htm