Θόρυβος από τα ηχεία σε σύστημα με τελικό (Rotel RB985) και Pro-ject pre box

john6945

New member
15 April 2008
81
Καλησπέρα μετα από πολύ καιρό...

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όπως φαίνεται και στο θέμα είναι ένας θόρυβος (κατί σαν πολύ ελαφρύ φύσημα και ένα σιγανό τσικ από τα τουίτερ των ηχείων). Το σύστημα το οποίο το παρατηρώ αποτελείται από τας εξής: προενισχυτής pro-ject pre box,ενισχυτής ο πεντακάναλος τελικός Rotel RB985, ηχεία τα Acoustic Energy Aegis three και ως πηγή ένα marantz cd5000 και το egreat m34a. Για να γίνω πιο σαφής το φύσημα αυτό παρατηρείται ακόμα και όταν είναι συνδεμένος πάνω στον τελικό μόνο ο προενισχυτής και καμία άλλη πηγή. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι προκειμένου να το ακούσεις πρέπει να πλησιάσεις το ηχείο αρκετά κοντά (σχεδόν κολλητά). Επίσης, όταν αυξάνω την ένταση από το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή η ένταση του θορύβου αυξάνεται αλλά όχι και πάρα πολύ.

Το θέμα της βλάβης του ενισχυτη μάλλον αποκλείεται γιατί μόλις επέστρεψε από service (είχε πρόβλημα το ένα από τα πέντε κανάλια) και ο τεχνικός που τον έλεγξε με βεβαίωσε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους πυκνωτές του. Επίσης δεν είναι θέμα καλψδίων καθως τα έσψ τσεκάρει ότι είναι καλά συνδεδεμένα. Αυτό που υποπτεύομαι είναι ότι είτε πρόκειται για πρόβλημα του προενισχυτή ή το πιθανότερο ότι είναι πρόβλημα γείωσης καθώς το σπίτι είναι παλιό (40+ ετών) και η μπρίζα ΔΕΝ έχει γείωση (όλες οι συσκευές είναι πάνω σε ένα πολύμπριζο ασφαλείας).

Εσείς τι πιστεύετε; Να ψάξω τον προενισχυτή για βλάβη ή είναι καθαρά θέμα γείωσης. Επίσης υπάρχει κίνδυνος να κάψω κανένα τουίτερ; Το φύσημα είναι λογικό αλλά τα τσικ τσικ είναι που με φοβίζουν...

Ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το ζήτημα και παρατήρησα οτι όταν εχω κλειστό τον προ ενισχυτή και ανοιχτό τον rotel ακούγεται μόνο το φύσημα. Αν ομως ανοίξω και τον προ ενισχυτή εμφανίζεται και αυτό το τσικ τσικ από τα τουίτερ το οποίο τελικά δεν είναι και τόσο σιγανό κσι ακούγεται και σπό τη θέση σκρόασης. Πλέον αρχίζω να πιστεύω οτι κάτι δεν πάει καλά με τον προενισχυτή...

Θα προσπαθήσω μέσα στο ΣΚ να δοκιμάσω με έναν yamaha rx v663 σαν προενισχυτή και θα επανέλθω. Φοβάμαι όμως ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον προενισχυτή...

Τελικά το ζήτημα με το τσικ από τα τουτίτερ θα με τρελάνει... Από χτες που ξαναδοκίμασα δεν ακούγεται καθόλου. Όλα είναι φυσιολογικά και ακόύγεται ένα ελάχιστο φύσημα (αν κολλήσεις το αυτί σου στο τουίτερ) το οποίο νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Επίσης δοκίμασα και με το yamaha ως προενισχύτή και πάλι όλα είναι οκ. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μάλλον είναι παρεμβολές από κάποια άλλη συσκευή που έτυχε να είναι ανοιχτή εκείνη την ώρα. Είναι αυτό δυνατό;

Τώρα να σου πώ ότι είδα-άκουσα μπροστά μου τουίτερ να παίζει τον ασύρματο από ταξί θα το πιστέψεις; Και ότι η κεφαλή μου κάποτε "έπιανε" Δεύτερο Πρόγραμμα κανονικά;

Και εγώ παλιότερα είχα ακούσει παρεμβολές από ραδιοφωνικό σταθμό αλλά αυτό το τσικ τσικ από τα ηχεία δεν έμοιαζε με παρεμβολές αλλά με κάποιο πρόβλημα του τελικού ή του προενισχυτή...