Θόρυβος δυναμικής ίριδας σε Οptoma HD82

dloger

Senior Member
27 December 2007
549
Αθήνα
Μόλις εγκατέστησα τον Optoma και οι εντυπώσεις μου είναι άριστες όσο αφορά την εικόνα. Αρκετά φωτεινός, πολύ καλή ευκρίνεια και μαύρο και κίνηση άριστη χάρις στο puremotion. Βέβαια αυτό σε bluray γιατί σε ματρόσκες, με player το egreat M3A παρατήρησα κάποια σπασίματα στην κίνηση αλλά μάλλον θα φταίνε οι ματρόσκες ή το player.
Δυστυχώς όμως η εικόνα επισκιάστηκε από κάτι που δεν το είχα προβλέψει. Ο θόρυβος που κάνει το μοτέρ της δυναμικής ίριδας όταν αυτή ανοιγοκλείνει. Ενώ ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα είναι χαμηλός, σε πλάνα με ησυχία ακούγεται έντονα σε βαθμό που σου αποσπά την προσοχή. Η απόσταση θέασης από τον προβολέα είναι κοντά (1.4m), αφού σχεδόν κρέμεται πάνω από το κεφάλι μου, και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα.
Όποιος φίλος έχει τον ίδιο προβολέα έχει παρατηρήσει αυτόν το θόρυβο; Σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον δικό μου ώστε να ξέρω να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία.

Καλορίζικος ο optoma!
Έχω τον ίδιο κάνα χρόνο τώρα .
Όντως ακούγεται η ίριδα αλλά ποτέ σε σημείο που να με ενοχλήσει (στο 1,5μετρο από το κεφάλι μου)
Τσίμπησε λίγο και το volume …!Η μεγάλη εικόνα θέλει και μεγάλο ήχο…!

Υ.Γ.
Όσο είναι ακόμα καινούργιος θα ψάχνεις για να βρίσκεις.. (αλλατωματα εννοώ)
Μόλις περάσει λίγο ο καιρός απλά θα τον απολαμβάνεις ….!-bye-

Και σε μένα φαίνεται ενοχλητικός ο συγκεκριμένος θόρυβος, σε σημείο να την απενεργοποιήσω τη συγκεκριμένη λειτουργία!

Ευχαριστώ. Εμένα πάντως μου φαίνεται αρκετά ενοχλητικός ο θόρυβος.
Για του λόγου το αληθές παραθέτω και ένα βίντεο (από κινητό γι'αυτό και η χάλια ανάλυση) από την ταινία Here Αfter. Έχω τοποθετήσει το κινητό δίπλα στο Οptoma. Το τρίξιμο-γρύλλισμα που ακούγεται είναι από την ίριδα.
Βέβαια η υφή του θορύβου είναι λίγο αλλοιωμένη αλλά μια ιδέα μπορείτε να πάρετε.
http://www.youtube.com/watch?v=FwnFxZ5pbw0

απο τα λιγα που ακουσα και καθως εχεις σχεδον κλειστο τον ηχο της ταινιας προφανως για να υπερθεματισεις στον θορυβο, εμενα δεν μου φανηκε ενοχλητικος ο ηχος σε συνθηκες κανονικης προβολης , δλδ με κανονικο ηχο. Παντως να ξερεις ειναι θεμα του μοντελου και οχι του κομματιου, καθως εχει αναφερθει σαν θεμα σε ολους τους Η82. Αλλους τους ενοχλει πολυ -αλλους λιγο και αλλοι το ξεχνουν και ζουν μαζι του. Αυτο το τελευταιο θα σε συμβουλευα και σενα

Εγω πάντως δεν εχω ακουσει ποτε τετοιον ηχο στον δικο μου Optoma.
Ακόμα και οταν δεν υπάρχει ηχος στην ταινια, το μονο που μπορει να ακουσεις ειναι οι ανεμιστηρες του htpc.
Κι εγω πανω απο το κεφαλι μου τον εχω και παιζω με το cinema 1.

Re: Απάντηση: Θόρυβος δυναμικής ίριδας σε Οptoma HD82

Ακόμα και οταν δεν υπάρχει ηχος στην ταινια, το μονο που μπορει να ακουσεις ειναι οι ανεμιστηρες του htpc.

δεν ξερω παντως το θεμα ειναι υπαρκτο καθως εχει γινει αναφορα απο πολλους κατοχους. Ποσο εντονο ειναι το ξερετε εσεις που τους εχετε. Αν τωρα εσενα δε ακουγεται τπτ ενω την εχεις σε λειτουργια την ιριδα ακομα καλυτερα!!!

Δεν το κάνει συνεχώς. Σε μερικά σημεία της ταινίας όπου υπάρχουν μόνο διάλογοι η σιγή, και ανάλογα με το πλάνο. Για κλείσε την φωνή και βάλε πλάνα με εναλλαγές φωτεινών και σκοτεινών σκηνών. Αν πάλι δεν ακούς τίποτε ίσως έχει πρόβλημα το δικό μου κομμάτι.
Αν όντως είναι πρόβλημα του μοντέλου θα προσπαθήσω να ζήσω με αυτό. Κρίμα πάντως γιατί κατά τα άλλα είναι άψογος. Αν το ήξερα όμως δεν θα τον αγόραζα.

Απάντηση: Re: Θόρυβος δυναμικής ίριδας σε Οptoma HD82

Και σε μένα φαίνεται ενοχλητικός ο συγκεκριμένος θόρυβος, σε σημείο να την απενεργοποιήσω τη συγκεκριμένη λειτουργία!

Μάλλον και εγώ αυτό θα κάνω
Εκτός τελικά αν μου την δώσει και τον πουλήσω.

Re: Απάντηση: Re: Θόρυβος δυναμικής ίριδας σε Οptoma HD82

Μάλλον και εγώ αυτό θα κάνω
Εκτός τελικά αν μου την δώσει και τον πουλήσω.

αν τελικα τον βαλεις για πουλημα και δεν ζητας "παπαδες" θα τον δωσεις με την μια γιατι παραμενει χοτ μοντελο...

Δεν το κάνει συνεχώς. Σε μερικά σημεία της ταινίας όπου υπάρχουν μόνο διάλογοι η σιγή, και ανάλογα με το πλάνο. Για κλείσε την φωνή και βάλε πλάνα με εναλλαγές φωτεινών και σκοτεινών σκηνών. Αν πάλι δεν ακούς τίποτε ίσως έχει πρόβλημα το δικό μου κομμάτι.
Αν όντως είναι πρόβλημα του μοντέλου θα προσπαθήσω να ζήσω με αυτό. Κρίμα πάντως γιατί κατά τα άλλα είναι άψογος. Αν το ήξερα όμως δεν θα τον αγόραζα.

Πραγματικά δεν εχω ακουσει ποτε κανενα θορυβο ιριδας.
Το ειχα διαβασει κι εγω σε ξενα reviews πριν τον αγορασω και πηγα να τον δω στην Ηχοεκφραση.
Ημουν διπλα απο τον προβολεα και δεν ακουγα τιποτα.

Ακομα και στον δικο μου που εκανα 5 ωρες ρυθμισεις με patterns και μετα εβλεπα demo ταινιες, χωρις να ανοιξω τον ηχο του ενισχυτη, παλι δεν ακουγα τιποτα.
Πιο πολυ σου λεω μου χτυπουσε ο ηχος απο το htpc.
Και μιλαμε για απολυτη σιγη.
Οταν ανοιξω τον ηχο, ουτε το htpc ακουγεται.
Έχω το firmware C08

Να σημειωσω οτι το μονο προβλημα που ειχα ηταν οπτικο.
Δηλαδη ηταν εμφανες η αλλαγη της ιριδας στην εικονα.
Με το που χαμηλωσα την φωτεινοτητα των υποτίτλων στο 80% απο 100% που ηταν, λυθηκε και αυτο.

Last edited:
Φαίνεται κάποιος από τους δυο μας έπεσε στην περίπτωση. Πως βλέπεις ποιο firmware έχει;

Στο remote πατα, Power off, left, left, up.
Προσεχε μην πειραξεις κατι μεσα στο menu χωρις να ξερεις

Εμένα έχει το C09. Όσον αφορά οπτικά δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα -ούτε και με τους υπότιτλους -κατά την λειτουργία της ίριδας. Λες με το καινούργιο firmware να βελτιώθηκε το πρόβλημα οπτικά αλλά η ίριδα να ακούγεται περισσότερο;

Παιδία μια καλή πηγή θέλει το μηχανάκι. Τίποτε άλλο..
Στα λεφτά του δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Μόλις τώρα κατάφερα να παίξω από htpc απροβλημάτιστα (σχεδόν) και έχω πάθει πλάκα..!

Δεν αμφιβάλω ότι το μηχανάκι είναι super σε εικόνα. Απλώς έφαγα μια κρυάδα με τον θόρυβο. Χθες πάντως είδα το TRON σε mkv. Φοβερή εικόνα αν και ήταν 720p. Ο θόρυβος της ίριδας σε σχέση με την προηγούμενη ταινία που είδα (Hereafter) σαφώς ακουγόταν λιγότερο και σε πιο αραιά διαστήματα. Βέβαια πάντα μιλάμε για σκηνές με σχετική ησυχία (γιατί στο χαμό που γίνεται γενικά στην ταινία τι να ακούσεις) και εναλλαγές σκοτεινών-φωτεινών πλάνων. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η ταινία αφού η πηγή ήταν η ίδια δεν ξέρω. Μπορεί βέβαια να ήταν και τυχαίο.