Θόρυβος ενισχυτή

Ενω η Παρατηρηση του Στελιου ειναι απολυτα σωστη δειχνει να ξεχναμε οτι σε τετοιες καταστασεις οταν κλεινεις η ανοιγεις την ενταση του ηχου η κατασταση του θορυβου στην εξοδο μεταβαλεται ....Αντιθετα σε αυτη την περιπτωση η ενταση ειναι σταθερη οποτε μαλλον για σχεδιαστικο λαθακι μου κανει ..

Να θυμησω οτι σε πολλα Ιαπωνικα τα καλωδια της εξοδου ενος ενισχυτη κατα την συγκεκριμενη ντιρεκτιβα εκεινης της εποχης δεν θεωρουνται ασθενη ρευματα οποτε και ο κατασκευαστης τα ειχε μια κβαρα δεμενα μαζι με του 220 Πολλες φορες τετοια μηχανηματα ειχαν μονιμα τετοια θεματα

Κβαρα = εχει παει κανεις Μυτιληνη ποτε?

Τζίφος και στην πεθερά το κάνει και στο σχολείο που είναι 1 Κm από εδώ.

Ακριβώς το ίδιο με το αριστερό κανάλι να είναι ελαφρώς πιο θορυβώδες.

Η πιθανότητα να είναι από τα κβαρα καλώδια είναι πολύ μεγάλες, μόνο και μόνο ότι είναι 50 κύκλοι και ότι δεν ενισχύεται αυτός ο θόρυβος.

Θα τον ανοίξω σήμερα, μόνο για να βγάλω φωτογραφίες και να δείτε το εσωτερικό του.

Ελπίζω κάτι να διαπιστωθεί.

Τι άλλο να διαπιστωθεί από την απόλυτη τάξη στο εσωτερικό του μηχανήματος. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά με την εσωτερική καλωδίωση του μηχανήματος αυτό θα συνέβαινε σε όλα τα μηχανήματα του ίδιου μοντέλου. Έχεις ρωτήσει στην ελληνική αντιπροσωπία αν άλλα μηχανήματα έχουν το ίδιο πρόβλημα;

Last edited:
Νομίζω ότι η πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να μεταφέρεις τον ενισχυτή σου στην επίσημη αντιπροσωπία για ελενχο και ίσως επισκευή. Εφ όσον δεν πρόκειται για εξωτερική παρεμβολή, ίσως να είναι κάποιο εξάρτημα που δεν λειτουργεί σωστά ή είναι καμένο. Σε κάθε περίπτωση από εδώ δεν νομίζω ότι θα μπορούσες να βγάλεις άκρη, εκτός αν βρεθεί κάποιος με το ίδιο μηχάνημα , που είχε το ίδιο πρόβλημα και βρέθηκε λύση.

εγω πάντως εξακολουθώ να επιμένω για κάποιον πυκνωτή στην τροφοδοσία

Τώρα που το ξαναβλέπω τα καλώδια που περνάνε δεξιά του μετασχηματιστή και ενώνουν την πλακέτα του προενισχυτή με το ποτενσιόμετρο υπάρχει περίπτωση να επιρεάζονται απο τον μετασχηματιστή, μιας και είναι της εισόδου. Προσπάθησε να τα σηκώσεις λίγο ή να τα απομακρύνεις όσο εχεις περιθώριο να δεις αν αλλάζει κάτι

Ευχαριστώ παιδιά που μοιράζεστε το άγχος μου.

Στέλιο θα δοκιμάσω αυτό που λες. Πάντως κάτι άλλα που κούνησα δεν είχε αποτέλεσμα.