Θόρυβος ενισχυτή

Από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένος ο κατασκευαστής να ακολουθήσει κάποια στάνταρ (εκτός κι αν είναι και μου διαφέυγει) μπορεί να μετράει όπου βολεύει.
Άλλο 65dB SNR άλλο 90dB κι όμως μπορεί να αφορά το ίδιο μηχάνημα.

Από ότι θυμάμαι δεν είναι υποχρεωμένος και εκεί είναι η "απάτη" των τεχνικών χαρακτηριστικών.
Οι περισσότεροι δίνουν snr στην πλήρη ισχύ, για να παραμυθιάζουν με τα πολλά dB.

Ανακοινώνουν, τιμές >105dB εκεί στο υπερπέραν στα 2Χ200W, αλλά εάν μετρήσεις εκεί γύρω στα 4-8V εξόδου, ψάχνονται να ακουμπήσουν τα 80-85dB! Και μετά τρομάρα μας, ψαχνόμαστε με τα dB των ψηφιακών λες και θα τα ακούσουμε ποτέ!
Κανονικά θα έπρεπε να είχε τυποποιηθεί η μέτρηση σε διάφορες κλίμακες που προσωπικά θα ήθελα στην κλίμακα που συνήθως ακούμε.

Για για έναν ενισχυτή τάξης Α με 2Χ15Wrms, έχει σχέση να μετρήσεις και σε πλήρη ισχύ, αλλά για έναν που είναι πολύ ισχυρός, τι νόημα έχει σε συνθήκες ακρόασης, κανένα!

Μανόλη μια φορά θυμάμαι έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω τι εννοούσε ο κατασκευαστής ενός συστήματος 5.1 ηχειων για υπολογιστή που στο κουτί τους έγραφε 2200W. γιατί βλάκες δεν είναι, απατεώνες ειναι αρα κατι περίεργο συνέβαινε εκεί.
τα ηχεία ηταν κατι μικρούλια απάτη σκέτη. λοιπόν με τα πολλά βλέπω οτι λεει 2.200W και οχι 2200W. οπως κατάλαβες ο άνθρωπος οχι μονο απατεώνας δεν ήταν αλλα το αντίθετο ήταν τόσο τίμιος που ειχε κάνει μέτρηση της ισχύος με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού...........

Πάντα το μεγάλο μένει, Κώστα!
Ξέρουν πως συμπεριφέρεται το αγοραστικό κοινό, ξέρουν τι συνήθως διαβάζουν και εκεί βασίζονται.
Θυμάσαι που σε ρώταγα τι σόι μέτρηση είναι η Pulsed?
Άλλο να ανακοινώνεις 2Χ200Wrms και άλλο 2Χ450 (Pulsed per channel)

.....Τραβαει το θεμα , πολλα χρησιμα γραφτηκαν αλλα ουσιωδη λυση δεν βλεπω ...

Αν ηταν στον παγκο μου το πρωτο πραγμα που θα εκανα θα ηταν μαλλον να ξηλωσω ολα τα του 230 ( παροχη, διακλαδωσεις,μετασχηματιστη στον αερα , μια τεραστια κλεμμα που βλεπω στις φωτο ) να τα βγαλω στον αερα και να τα απομακρυνω φυσικα απο τις πλακετες του ηχου οσο το δυνατον επιτρεπουν τα μηκη των καλωδιων .

Αν εχω καταλαβει σωστα ο βομβος ειναι μονιμος και δεν μεταβαλεται αναλογα την ενταση οπου μαλλον σημαινει οτι εχουμε μια σταθερη πηγη θορυβου σε ενταση η οποια μαλλον επαγαγεται στην εξοδο του μηχανηματος ( εφοσον αν ηταν στην εισοδο θα υπηρχε μεταβολη αναλογα με την ενταση )

Αν και οι φωτογραφιες δεν βοηθανε πολυ δειχνει οτι ολα τα του 230 ειναι ακριβως απο κατω απο την πλακετα της εξοδου .....Κατα την αποψη μου το λιγο προβλημα θα το εντοπιζα και εκει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Τα καλώδια που μεταφέρουν τάση δικτύου 230V AC πάντα ήταν σε αυτή τη θέση, ενώ το πρόβλημα , αν αληθεύει αυτό που ισχυρίζεται ο οδιοκτήτης του, παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα.

μάλλον το κατάλαβε το τελευταίο διάστημα αλλά υπήρχε πάντα αφού το κάνει και ο άλλος που είδε στην αντιπροσωπία.
Εαν το θεωρήσουμε πρόβλημα έτσι.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.
Σε τελικό συνδεμένο με A/V Denon 5.1 υπάρχει αυτός ο βόμβος ακόμα και με κλειστό τον Denon, όταν βγάζω τα interconnect που είναι συνδεμένα τα δυό τους, εξαφανίζεται ο θόρυβος. Τι κάνω;

Last edited:
Να σας πω εγώ άλλο ένα κουφό που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει με έναν παλαιότερο τελικό που έχει ο πατέρας μου Musical Fidelity.

Βγάζει θόρυβο μόνο όταν τον συνδέω στις RCA εισόδους του, όταν τον συνδέω στις XLR νεκρική σιγή. Και έχω κάνει σχεδόν όλες τις κλασικές δοκιμές... τίποτα, πάντα απο το RCA θα βγάλει θόρυβο.

Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβαίνει?

Απλά το xlr κάνει απόρριψη του τυχόν θορύβου (λόγω αρχιτεκτονικής) ενώ στα rca αυτό δεν μπορεί να συμβεί και το ακούς.
Πολλές οι αιτίες, μάλλον θα χρειαστείς επίσκεψη σε τεχνικό για να βγάλεις άκρη.
Εάν είναι της σειράς με τάξη Α, θέλεις οπωσδήποτε κάποιο service ανά 5-ετία ή αναλόγως της χρήσης.