Θόρυβος οταν η κεφαλη πλησιαζει το πλατώ

skndal71

New member
18 June 2006
7
Γεια σας!

Σε ένα παλιό πικαπ (με μια παλια κεφαλη Shure) αλλαξα την κεφαλη με μια αλλη (grado οικονομική). Οταν πλησιαζει ο βραχίωνας πανω στο δισκο απο τα ηχεία ακούγεται βομβος που αυξανει οσο πλησιαζει η κεφαλη το δισκο. Ο βομβος αυτος ακουγεται και κατα την αναπαραγωγή ( αλλα καλύπτεται απο τη μουσικη). Ειναι θέμα γειωσης? ή η κεφαλη επηρεαζεται απο το μοτερ του πικαπ?

Ευχαριστώ

Ο θορυβος ειναι απο ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια σιγουρα αλλα μου κανει εντυπωση που λες οτι εχει να κανει με την αποσταση της κεφαλης απο το βινυλιο.

ναι! οταν φερνω το βραχιονα με το χερι πανο στο δισκο οσο πλησιαζω αυξανει ο βομβος...... (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αμεση αποκριση) Ενταξει το πικαπ ειναι παλιο αλλα ηθελα να το χρησιμοποιήσω σαν δευτερο για αναπαραγωγη "οχι τελειων" δισκων. με την shure που ειχε οταν μου το δωσαν ολα ενταξει.....

Αν η γειωση δεν ειναι σωστα τοποθετημενη ισως καπου υπαρχει μικρη διαφυγη στο πλατω γιαυτο οταν πλησιαζει η κεφαλη βγαζει βομβο. Μηπως επισης η νεα κεφαλη δεν συνδεθηκε σωστα?

Last edited:
ανεγραψα τι διαταξη της shure αλλα και τα χρωματα ηταν οκ. Αν δοκιμασω σε αλλο ενισχυτη υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει βομβος?
(το πιπακ δεν εχει γειωση)

Last edited:
ναι το σήμα εχει γειωση. Θα δοκιμασω την κεφαλη και σε αλλο πικαπ και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ όλους σας -bye-

δεν γιατρεύονται αυτά.
Το μοτέρ επηρεάζει την κεφαλή.
Τυπικό των φτηνών κατασκευών.
Η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση του μοτέρ, πράγμα ασύμφορο

Οι Grado είναι επιρρεπείς στον βόμβο από μοτέρ... Και εγώ είχα πρόβλημα σε ένα Rega. Μάλλον πρέπει να ξαναπάρεις Shure.

Το πρόβλημα ειναι αυτό που λέμε (χαμ)
Οι grado ειναι αθωράκιστες κεφαλές και δεν μπωρεις να τις τοποθετήσης σε οποιοδήποτε πικ-απ .Στήν ουσία ο βόμβος αυξάνετε πλησιάζοντας η κεφαλή στο μοτέρ . Οταν την πήρες δεν σε ρώτησαν σε πιο πικ-απ θα την βάλεις!!! . Η την ειχες απο παλιά και ειπες να την αξιοποιησεις ?

την αγορασα το 2006 και ηθελα να τη χρησιμοποιησω σε ενα δευτερο πικαπ. θα γυρισω στην παλια shure και θα αλλαξω βελόνα.