Θορυβος Πικακ..Insert coin

να σαι καλα φιλε μου....θα φέρω το σ/κ το παλιο μου lenco οποτε θα δοκιμασω και ένα δευτερο πικαπ, πρεπει να γινει και αυτο εχεις δίκιο. Το diy phono εχει παροπλιστεί και αυτο που έχω τώρα ειναι το Phono της moth, εκεινη η γκουμούτσα, νομιζω πως μου είχες πει οτι το γνωρίζεις.

Το να αποσυνδέσεις τα plugs της κεφαλής για να δεις αν φταίει αυτή είναι κάτι το εύκολο για σένα;
Ή σαν 4οδεσμίτης σκέφτεσαι να το κάνεις με κοφτάκι; :BDGBDGB53:

Λοιπόν έβγαλα και τα plugs της κεφαλής και ο θορυβος ενταθηκε τόσο που σε σταθμη ακροασης βουιζε το δωμάτιο (δεν ήταν ραδιοφωνικό χιόνι οπως οταν έβγαλα ολο το ιντερκονεκτ του βραχίωνα με το phono σε λειτουργία). Ειναι νορμάλ αυτό?

Πάντως έδω που τα λέμε οταν τα ξαναέβαλα, για να εντοπισεις τον θορύβο σε σταθμη ακροαση πρεπει να βάλεις το αυτι σου στο ηχείο....μηπως τελικά μ@μ@κίζομαι και ειναι απλώς μια εμμονή?

Πάντως έδω που τα λέμε οταν τα ξαναέβαλα, για να εντοπισεις τον θορύβο σε σταθμη ακροαση πρεπει να βάλεις το αυτι σου στο ηχείο....

:blink:
Μιλάς για βόμβο που ίσα ίσα που ακούγεται; Ναι μεν δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλλά εγώ νόμιζα ότι δεν μπορούσες καν να ακούσεις μουσική! :flipout:

Μάλλον το πρόβλημά σου είναι στο καλώδιο...

οχι βρε γκαρντασι, ο βομβος σε σταθμη ακροασης ηταν παντα πολυ μικρος, αλλα και έγω πιστευα οτι δεν θα πρεπει να ακουγετε κατι....
οσον αφορα το καλώδιο (τα καλωδια του βραχιωνα για να κυριολεκτουμε, γιατι το ιντερκονεκτ ειναι μπομπα), το μονο σημειο που με δυσκολεψε και ίσως αξιζει να ξαναεξετασω ειναι μια κολληση στο δεξι καναλι στα plugs που έχω φάει περισοτερο την μονωση του καλωδίου σε σχεση με τα υπολοιπα ,αν και όμως καλυπτεται απο θερμοσυστελόμενο....μπορει να ειναι αυτο λές?

Τι να σε κάνω βρε τζιέρι μου... Εμένα μου φαίνεται για πρόβλημα στην πηγή...
Και μάλλον μέσα στο βραχίωνά σου!

μεσα, απο αποψη καλωδίων μου φαινεται πολύ δύσκολο καθως τα καλωδια εχουν πολυ καλη μονωση, και βερνικια και απ όλα...το din απ την αλλη που καταλήγουν τα καλωδια μου φαινεται επισης οκ, το τσεκαρα και χθες, εκτος απο λίγο πλεονασμα καλωδιων που έχω αφησει για μελλοντικό σερβις φαινονται ενταξει

1. με λιγο μονωτικη, βγαλε τη γειωση απο προ ή τελικο (μπορει να ειναι ground loop)

2. δοκιμασε να βγαλεις απο τη μεση τον προ (αν εχεις phono stage) και να συνδεσεις κατευθειαν το phono στον τελικο

3. ελεγξε τα interconnects, μηπως εχει κοπει καποιο καλωδιακι στα βυσματα

4. καλεσε για ευχελαιο τον εφραιμ και πες του να σου δωσει κατι ψιλα (περιπου 200.000 ψωροευρω) απο το υστερημα του για συστημα. Δεν ειναι τιποτα γι αυτον :flipout:

(παντως προβλημα με τον προενισχυτη μου φαινεται - δοκιμασε να αλλαξεις θεση στα βυσματα εισοδου που χρησιμοποιεις, πχ απο source1 σε source 2.
-δοκιμασε να τον βγαλεις και εκτος
-επισης βγαλε καμμια γειωση απο τα καλωδια ρευματος - συνηθως απο προ/τελ οπως ανεφερα παραπανω)

να σαι καλα, θα δοκιμάσω αυτα που λες.....και το ρευμα να με χτυπησει λίγο, στις 25 φεύγω ταξίδι Αιθιοπία, οποτε το κοϊφούρ θα ταιριάζει:flipout:

πάντως για την ιστορία ο προ ειναι παθητικός, οπότε δεν υπαρχει γείωση, αλλα θα δοκιμάσω να βάλω το phono απευθειας στους τελικούς να δουμε τι θα βγει.

Επειδή το αντιμετώπισα και εγώ σήμερα με τον TmJuju την ώρα που στήναμε το πικάπ μου...
Όταν ακουμπάς την γείωση ή τον βραχίωνα δυναμώνει ο βόμβος;
Αν ναι, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη γείωση!

ναι αυτο συμβαινει...αλλα με πια απο τις γειωσεις?του βραχιωνα? προς το παρον αστα αυτα και βαλε καμια φωτο στο θρεντ σου να δουμε στημενο το σουροτηρι, και το ξανα αναλυουμε το θέμα αυριο-bye-

Φωτογραφίες ανέβασα...
Αν στο κάνει αυτό είναι 100% η γείωση! Κάπου δεν πιάνει καλά...

επειδη εχεις παθητικο προ, αν υπαρχουν εισοδοι (rca) που δεν χρησιμοποιουνται, γεφυρωσε + και - στο καθε βυσμα

αυτο γινεται αν βαλεις ενα rca γεφυρωμενο σε καθε υποδοχη που δεν χρησιμοποιειται

ειναι γνωστο προβλημα παθητικων προ (ιδιαιτερα με μετασχηματιστες), απο οτι εχω δει, γινεται αναφορα σε διαφορα sites του εξωτερικου

καλη τυχη και καλο ταξιδι -bye-

Last edited:
Είχα κάτι τέτοια προβλήματα με βόμβο και ενώ κόντεξε να μου στρίψει:

-Aνοiξα το phono, εντόπισα δύο καλωδιωσεις.

-Μία που συνέδεε την πλακέτα με το διακόπτη mm/mc και μία από την πλακέτα στο led ενδειξης λειτουργίας.

-Οι καλωδιώσεις αυτές κούμπωναν με φισάκια πάνω στην πλακέτα.

-Ξεκούμπωσα πρώτα τη μία (αυτή του led ) και πιο μετά αυτή του διακόπτη mm/mc (οπότε και έμενε πλέον σταθερά στο mm)

-Τότε μόνο τελείωσε το θέμα άπαξ και δια παντώς.

Δεν έχω ένδειξη αλλά δεν τρέχει και τίποτα, είναι στο ON σχεδόν πάντα
και δεν το γυρίζω στο mc αφού για την mc κεφαλή που έχω στο δευτερο βραχίωνα παίζει έτσι και αλλιώς άλλο phono.

Δες και για κάτι τέτοιο και μας λες.

Τώρα αν έχεις παθητικό προ με μετασχηματιστές θέλει κάποιο ψάξιμο
πχ σε pre pre πρέπει να υπάρχει κάποια αναφορά γης (ground referance ) θα το ξανακοιτάξω, είχα φτιάξει ένα πριν καιρό.

Last edited:
Τώρα αν έχεις παθητικό προ με μετασχηματιστές θέλει κάποιο ψάξιμο
πχ σε pre pre πρέπει να υπάρχει κάποια αναφορά γης (ground referance ) θα το ξανακοιτάξω, είχα φτιάξει ένα πριν καιρό.

πχ για ένα τύπο που είχα παίξει λέει

When the LL1678 is used in
MC pickup applications,
please note that the primary
side of the transformer must
have a ground reference.
http://www.lundahl.se/pdfs/datash/1678.pdf

ευχαριστω πολυ παίδες. Ο προ μου δεν έχει μετασχηματιστη, ενας επιλογέας εισόδων ειναι με ποντεσιόμετρο. θα φτιαξω δυο rca για γεφυρωμα και θα δώ.
Σχετικα με την γείωση που ειπε και ο Τζιμ, προχθες οπως ανεφερα εβγαλα και μια δευτερη δοκιμαστικα απο τον βραχίωνα και δεν είδα αλλαγη, οποτε δεν νομιζω να ειναι η γειωση, τουλαχιστον του βραχίωνα.
Συνονοματε βασίλη, θα ανοιξω το phono να ριξω μια ματια γιατι πλεον πιστευω οτι μαλλον εκει ειναι το θέμα. Το μονο που διαθέτει το phono μου ειναι το λεντάκι και τον επιλογέα για mm/mc, οπότε θα επικεντρωθώ εκει.

Ο προ μου δεν έχει μετασχηματιστη, ενας επιλογέας εισόδων ειναι με ποντεσιόμετρο.

Το σασί του βλέπει γη;;

Γενικά θα έλεγα να αφαιρέσεις τις άλλες γειώσεις και τις ρίξεις όλες μέσω των interconect πάνω στον προ και να γειωσεις μόνο μέσω αυτού.

Last edited:
Το σασί του βλέπει γη;;

Γενικά θα έλεγα να αφαιρέσεις τις άλλες γειώσεις και τις ρίξεις όλες μέσω των interconect πάνω στον προ και να γειωσεις μόνο μέσω αυτού.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν παρέχει ασφάλεια (μην με πει κανείς και ανεύθυνο...)

αλλά τα συστήματα δεν αγαπούν τις πολλές γειώσεις συνήθως μία στο «κέντρο» δηλαδή στον προ εξασφαλίζει την απουσία ground loops.

Για πληροφορίες για τα ground loops δες και αυτό
http://passlabs.com/pdf/articles/ground-loops.pdf

Το λέει και εδώ ότι κάνει δουλειά αλλά για να μην έχει ευθύνη... δεν το προτείνει.

Logically one would think, you could eliminate ground
loops by disconnecting the power-cord grounds on all
your gear. Some people might try to break the ground
connection by cutting the grounding pin on the power cord,
using a cheater plug, cutting the ground wire inside the
equipment, taping over the grounding connector etc. As
logic predicts this may effect a cure for the noise.

Do not do this.
Removing the ground connection
isn’t right! It is against electrical safety regulations and
potentially very dangerous. Removing a safety ground
connection can defeat the actions of the noise fi lter or spike
protector inside the equipment. If the ground connection is
cut then a fault in the insulation inside equipment may
apply dangerous voltages to the equipment case instead
of interrupting a fuse. Running without a power ground will
not automatically electrocute you but will make this much
more probable if something goes wrong in your system

Το σασί του βλέπει γη;;

το σασι του οχι μονο δεν βλέπει γη, αλλα ειναι ακρυλικο κολλήμενο, ουτε βίδα δεν εχει...διαβάζω τωρα αυτο που εστειλές, δινει ιδεες, και μην ανησυχεις ολα γινονται με προσοχη....θα κανω μερικες δοκιμες αυριο και επανερχομαι