Θορυβος προενισχυτη phono

Σε ευχαριστω πολυ!
Το ενα το σκεφτηκα και εγω και θα γινει απο φιλο, για να μαθαινω και εγω ο ακολυτηριος...

Στο δυο σε εχασα.....εννοεις για τις γειωσεις που βγαινουν απο την πλακετα ή τα rca?

αν δεν επαιζε πολλα υποσχομενα θα του τον ειχα γυρισει πισω, ελα ομως που παιζει καλα η μ@μ@κια.....

Τα μπλεντάζ επάνω στα rca άστα, απλώς κανόνισε στο τυπωμένο να καταλήγουν σε ένα μόνο σημείο και φυσικά δοκίμασε αν παίρνεις καλύτερα αποτελέσματα γειώνοντας το σασί επάνω σε αυτό το σημείο.
Οι προενισχυτές phono έχουν μεγάλο βαθμό ενίσχυσης και είναι πολύ ευαίσθητοι σε βρόγχους γείωσης.
Αν μπορέσω αύριο θα ανεβάσω μια φωτό δικής μου κατασκευής για να πάρεις μια ιδέα.

Ευρυκα!!!

Ο προ εχει ρυθμιση gain και για τα δυο καναλια ξεχωριστα και με τις δοκιμες που εκανα (τωρα μου κοψε) βρηκα οτι ο θορυβος προερχετε απο το δεξι καναλι. Με τον ενισχυτη στο φουλ, το αριστερο του προ φουλ και το δεξι κλειστο δεν εχω κανενα απολυτως θορυβο. Αντιθετα με το αριστερο κλειστο και το δεξι στο φουλ εχω το γνωριμο βουητο.

ωραια.....
τωρα τι κανουμε?

[βεβαια απο την αλλη το καλωδιο της γειωσης ειναι συνδεδεμένο με το δεξι καναλι, αρα λογικο ειναι..........η μηπως οχι?]

Οπως και να έχει προχτες περνοντας απ τον κατουμα, βρηκα αυτο το κίτ τροφοδοτικου http://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=8904 (το πρωτο μου ειναι, το κοιταζα λες και αγορασα διαστημοπλοιο).

Σκεφτομαι να το συνδέσω με έναν εξωτερικο μετασχηματιστη μεταβλητο για αρχη, αφου καταλαβω πρώτα τι καταναλώνει ο προ. Μαλλον για 14-16v με βλεπω.

Εκτιμω καθε βοηθεια...

[βεβαια απο την αλλη το καλωδιο της γειωσης ειναι συνδεδεμένο με το δεξι καναλι, αρα λογικο ειναι..........η μηπως οχι?]

Δεν το βλέπω και τόσο λογικό...
Ρε συ μήπως το ένα κανάλι είναι εντελώς αγείωτο???!

κοιτα να δεις απ οσο φαινεται μαλλον ειναι αλλα δεν ειμαι σιγουρος και ουτε εχω τις γνωσεις...τωρα με ολη αυτην τη κοκκινη μ@μ@κια που εχει ριξει πανω απ τα παντα λες και ξερασε εξωγηινος δεν μπορω να δω και πολλα...

με εχει φερει ως εδω με τις προχειρατζες του, ειδικα το τροφοδοτικο και ο μετασχηματιστης ειναι ενα εκτρωμα μονο που τα βλεπεις....

:flipout: δεν βγαινει αυτο το ξερατο του εξωγηινου ?? Παντως φαινεται δουλεια του ποδιου.

Παρε ενα πολυμετρο και ενα κολητηρι και ξεκινα δοκιμες ειναι η ταπηνη μου γνωμη. Οι κολησεις ειναι μεγαλες και δεν θα εχεις προβλημα. Για αρχη ξεκινα να μαζευεις τα ground σε ενα σημειο (εχει διαφορα ;) ) οπως ειπε ο johzaf και στην συνεχεια αλλαξε και τροφοδοτικο

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, τόσο πολύ αξίζει αυτός ο προενισχυτής και έχεις επενδύσει τόσο χρόνο επάνω του? Πιστεύω οτι με λίγα χρήματα μπορείς να αγοράσεις μια αξιόλογη βαθμίδα είτε έτοιμη είτε σε κίτ (που σίγουρα θα δουλεύουν πολύ καλύτερα απο αυτό).
Έχω την την εντύπωση οτι επειδή ακούς δυανατά με αυτό το phono πιστεύεις οτι ακούς και καλά.

κοιταξε να δεις δυνατα δεν παιζω λογο t-amp, οι εντασεις ειναι λογικες, ο ηχος τους δεν ειναι τιποτα σπουδαιο κοντα σε ενα βασικο project phono παιζει...αλλα το μεγαλο ατου του ειναι οτι ειναι οτι πρεπει για σκαλισμα, τουλαχιστον ολο και κατι θα μου μαθει το χαρχαλεμα με αυτον τον διαολο, και αφου το εξοντωσω λεω να παω και για κιτ....συντομα δηλαδη

θα παιξω με τις γειωσεις και θα δω τι γινεται και μετα θα τα παρατησω...τουλαχιστον θα μου μεινει το κουτι..