Θόρυβος στα ηχεία

tomeir

New member
10 February 2010
20
Παρακαλώ τη βοήθειά σας.
Αυξομειώνοντας την ένταση του ήχου από τον ενισχυτή (audiolab 8000q)ακούγεται έντονα ένας συνεχής και έντονος θόρυβος (σαν τρίξιμο) από τα ηχεία (roister status 8.2),ο οποίος σταματάει όταν η ένταση σταθεροποιείται σε ένα επίπεδο.
Τί μπορεί να φταίει;

μαλλον ειναι το ποτενσιομετρο του προενισχυτη το οποιο αναλογα με την κατασταση που ειναι θελει καθαρισμα ή και αλλαγη. Μοτοριζε Alps μπλε φορανε τα Audiolab, πηγαινε το audioevolution.gr που ειναι ο αντιπροσωπος και θα τη βρεις αμεσως την ακρη.

Παρακαλώ τη βοήθειά σας.
Αυξομειώνοντας την ένταση του ήχου από τον ενισχυτή (audiolab 8000q)ακούγεται έντονα ένας συνεχής και έντονος θόρυβος (σαν τρίξιμο) από τα ηχεία (roister status 8.2),ο οποίος σταματάει όταν η ένταση σταθεροποιείται σε ένα επίπεδο.
Τί μπορεί να φταίει;
Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω.Οι ανθρωποι της Roister επεμεναν οτι φταιει ο ενισχυτης.Εγω ανενδοτος τους τα εστειλα πισω για ελεγχο.Βαζοντας αλλο ηχειο ανακαλυψα οτι εφταιγε ο επιλογεας πηγης εισοδου.Οι υπευθυνοι του service για να μην με βγαλουν ηλιθιο μου ειπαν οτι απλα μια κολληση ειχε προβλημα,και μου τα εστειλαν πισω.Φυσικα,το προβλημα παραμενει,και ειναι απο τον ενισχυτη.

Τελικά, μήπως είναι προτιμότερα κάτι ολοκληρωμένα κυκλώματα που κάνουν ρύθμιση στάθμης σαν το CS3310 από τα ποτενσιόμετρα (έστω και blue Alps, που είναι πολύ ποιοτικά);

Δείτε εδώ:

http://www.cirrus.com/en/pubs/proDatasheet/CS3310_F1.pdf

Ούτε σκόνες, ούτε φθορές, άψογο matching L/R: Gain Matching Between Channels - ±0.05 - dB

οι Αudiolab στα IAG τελευταια μοντελα φορανε μπλε Alps

Φυσικά. Η παρατήρησή μου ήταν γενικότερη. Δεν εννοούσα να κάνει ο φίλος μετασκευή στον ενισχυτή του, απλά αναρωτιέμαι γιατί οι κατασκευαστές επιμένουν στα ποτενσιόμετρα όταν υπάρχουν τέτοια ολοκληρωμένα. Τι είναι καλύτερο;