Θόρυβος τοροειδή

Όταν είναι χύμα στον αέρα πάντα "μουγκρίζει" λιγότερο. Μόλις βιδωθεί, διεγείρει και το μέταλο και πολλαπλασιάζεται ο θόρυβος. Αν δεν εμφανίστηκε ξαφνικά dc στο δίκτυο, απλώς ήρθε η ώρα του: Για κάποιο λόγο χαλάρωσε ο πυρήνας ή/και τα τυλίγματα.

Μήπως το κουτί έιναι λαμαρίνα και όχι αλουμίνιο?

Αν δεν στρώσει με το φίλτρο βίδωσέ τον με λαστιχάκια πάνω στο μέταλο.

Συνήθως το "μούγκρισμα" ενός τοροειδή ενισχύεται πολύ από το σασί πάνω στο οποίο είναι βιδωμένος και τότε μόνο ενοχλεί. Αν τον κρατήσετε στον αέρα με το χέρι σας παύει να ακούγεται ακόμα και αν δονείται δυνατά. Επίσης αν ακουμπάει κάπου μαλακά πάλι δεν ακούγεται.
Άρα κάτι μαλακό κάτω από τον μ/σ κάνει πάντα καλή δουλειά. Ταυτόχρονα απομονώστε και την βίδα που τον σφίγγει ώστε να μην μεταφέρει βόμβο στο σασί. Ακόμα καλύτερα χώστε τον σε μία μεταλική "κονσέρβα" πακτωμένο μέσα σε μαλακά υλικά. Έχω χρησιμοποιήσει νεοπρένιο 8 χιλιοστά με άριστο αποτέλεσμα. Το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και κάτω από συμπιεστή ψυγείου και ...τέλος ο ενοχλητικός βόμβος και απο κει

:antlers:

ΥΓ
Όπως λέει κι ο Κωνσταντίνος........

Last edited:
το λοιπόν

το κουτί είναι αλουμίνιο, αφού λοιπόν του μίλησα τρυφερά, τον ξέσφιξα, τον ξαναέσφιξα, του έβαλα "μαξιλαράκι" αφράτο να κάτσει, έβγαλα διακόπτες, έβγαλα ασφάλειες, ξαναπάτησα τις κολλήσεις, ξαναέστριψα τα καλώδια, τα κούνησα, τα ζάλισα ...

τον έβγαλα !!!!!!!!!!!!!!

και έβαλα τον amplimo ...

μούγκα !!!

ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές....

τι μαρκα ειπαμε οτι ηταν?talema?
ωχ ωχ και θελω να παραγγειλω δυο 500ριδες τετοιους.... :bang:

Παρε Γιατρα μανα μου να τελειωνεις.. Να στηριζουμε κ ελληνες..

τι μαρκα ειπαμε οτι ηταν?talema?
ωχ ωχ και θελω να παραγγειλω δυο 500ριδες τετοιους.... :bang:

γενικώς για τους talema έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια και θεωρούνται από τους καλούς ....

τι να πω ..... έπεσα στην περίπτωση μάλλον ....