Θορυβος...

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Οταν ανεβάζω το ποντεσιόμετρο στο και 10-15 ακουγεται αρκετά θορυβος (βομβος, hum... δεν ξερω τι απο όλα είναι) στην εισοδο του πικαπ με το πικαπ σβηστό!
Phono Cambr. Audio 640p (modified). Πικαπ ενα παλιο Dual 621

Μηπως όμως είναι λογικό με την ενταση τόσο ψηλά;

Εαν στο εκανε παντα και οχι ξαφνικα,οχι δεν ειναο προβλημα,προερχεται απο το κυκλωμα του phono.Παντα τα phono εχουν αυξημενο θορυβο,αλλα δεν πρεπει να ειναι τοσο πολυ ωστε να ενοχλει.....

Το πάντα είναι σχετικό στην περιπτωση μου... το πικαπ-phono (ασχετα με το οτι το 621 ειναι πολυ παλιο) το έχω κανα μηνα τωρα και τωρα το προσεξα αυτο που περιγράφω! Παντως όσο το έχω δεν έχω παρατηρησει κάποια αλλαγή σε κανονική χρηση!

Οχι δεν ειναι τοσο ωστε να ενοχλεί στην ακρόαση... άλλωστε τόσο δυνατά δεν ακουω ποτε... ουτε με το cd!

E,τοτε ενταξει, δεν ειναι τιποτα.Στο τερμα τα περισσοτερα θα βγαλουν ενα φυσημα .Εαν το προσεξες τωρα σημαινει πως ειναι ανευ σημασιας...

ΟΚ τοτε!
Πάντως δεν ειναι μονο στο τερμα!
Ξεκιναει να γινεται ακουστό απο το "και 5" περιπου και είναι πλεον ξεκάθαρο στο "και 15".
Βεβαια να πω οτι πάνω απο το "12" δεν ακουω σχεδόν ποτε... (δεν χρειάζεται δηλαδη) ειδικά cd στο πικαπ αντε να πάω στο "και 5"

Α, και τέλος δεν ειναι μονο φυσιμα (υψισυχνο) αλλά και "βομβος" μαζι... όλα αυτά σε στάθμη ακουστη αλλά όχι υπερβολικα δυνατη ακομα και στο τερμα της εντασης!

Με τα τεχνικα χαρακτηριστικα του phono σου που δειχνει εδω.http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=29&Title=Specifications δεν επρεπε να ακους σχεδον τιποτα.Αρα δοκιμασε μονο τον ενισχυτη,δοκιμασε αλλο phono,δοκιμασε το phono σου σε αλλο ενισχυτη και τελος τοτε μπορει να ωφειλεται στην μετατροπη που εκανες???δεν ξερω.......ψαχτο λιγο ακομα.Απο γειωσεις παρεμβολες απο μετ/τες ειναι ολα ελεγμενα??

Με τα τεχνικα χαρακτηριστικα του phono σου που δειχνει εδω.http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=29&Title=Specifications δεν επρεπε να ακους σχεδον τιποτα.Αρα δοκιμασε μονο τον ενισχυτη,δοκιμασε αλλο phono,δοκιμασε το phono σου σε αλλο ενισχυτη και τελος τοτε μπορει να ωφειλεται στην μετατροπη που εκανες???δεν ξερω.......ψαχτο λιγο ακομα.Απο γειωσεις παρεμβολες απο μετ/τες ειναι ολα ελεγμενα??

Το πικαπ δεν έχει γειωση... ή γινεται εσωτερικά; δεν ξερω!
Στην εισοδο του cd ή σε κενη εισοδο δεν ακουγεται τιποτα αρα δεν έχει να κανει με τον προ!
Το phono το εχω πάνω στον προ. Το σηκωσα λιγο όσο επαιρνε και δεν ακουσα διαφορά!
Θα ρωτησω τον φιλο που μου χαρησε το πικαπ και απο τον οποίο πηρα και το phono. Την μετατροπη την εκανε ο ίδιος (είναι τεχνικος)
Η μετατροπη ειναι αυτή:
http://www.hoer-wege.de/camaudio_phono.htm

Ελα τον βρηκα τον ένοχο...
Το καλώδιο του πικαπ. Μολις εγραψα το προηγουμενο post το κουνησα λιγο περα δωθε και το ακουγα στα ηχεια...
"Μαζεύει" βομβο απο το τροφοδοτικο του προ.
Θα πρέπει μάλλον να απομακρυνω το phono απο τα ενισχυτικά όσο γινεται και το καλωδιο του πικαπ επίσης...

Ως newbe στα πικαπ δεν το υπολόγησα...

Done... ισυχασε το πράγμα γενικότερα!
Τωρα μόνο στο τέρμα της εντασης ακουγεται ενα σχετικό φυσιμα που μάλλον είναι φυσιολογικό... ;;;;