paulmarinis
Supreme Member
- 7 September 2007
- 4,655
Τι να κάνω, σύντροφε; Νικάει η κούραση και δεν είναι (φαντάζομαι) ταινία που μπορώ να τη δω χαλαρά ένα απογευματάκι.Δεν βλεπω σχολια για το αλογοκεφαλο ακομα... Για να σπευσουμε λιγο. Ερχεται και σουκου. Δε θελω δικαιολογιες. (Στο τελος θα το βρισεις και θα μεινω με τη χαρα...)
Που; Στο Αλογοκέφαλο;το τραιλερ ειχε πολλα boobs και ενθουσιάστηκα
θα το δω μεσα στο ΣΚ ελπιζω
Που; Στο Αλογοκέφαλο;
Λοιπόν. Boobs έχει αλλά, η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι τέτοια, που περνάνε απαρατήρητα.το τραιλερ ειχε πολλα boobs και ενθουσιάστηκα![]()
Λοιπόν. Boobs έχει αλλά, η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι τέτοια, που περνάνε απαρατήρητα.
Για μενα, το ιδιο συνεβη και με τα "καυτα σορτσακια" στο It follows. Ουτε που τα προσεχα, σε αντιθεση με μερικους-μερικους.
Δεν είναι κακό το Αλογοκέφαλο. Περίμενα βέβαια κάτι πιο "γαλλικό" και μου βγήκε περισσότερο "ισπανικό" στο στυλ. Θα το βοηθούσε αν κρατούσαν την γλώσσα αντι να προσπαθήσουν να το κάνουν διεθνές, με αγγλικούς διαλόγους. Σε ορισμένες σκηνές οι διάλογοι και το ADR με έβγαζαν απο το κλίμα. Είχε και μια αίσθηση βιντεοκλίπ σε κάποιες σκηνές που δεν κολλούσε.
Θα το έβλεπα ξανά, για το οπτικό κομμάτι κυρίως. Αφού δώ πρώτα το The Company of Wolves όμως.
Στο It Follows όμως τα βλέπεις σε όλη την ταινία. Στο Αλογοκέφαλο, ζήτημα αν εμφανίζονται για 2 λεπτά και αυτά σε σκηνή που δεν γινόταν αλλιώς.Για μενα, το ιδιο συνεβη και με τα "καυτα σορτσακια" στο It follows. Ουτε που τα προσεχα, σε αντιθεση με μερικους-μερικους.![]()
To βιντεοκλιπίστικο στυλ δεν μου κόλλαγε με την υπόλοιπη ταινία. Δεν μιλάω για σκηνικά η χρώματα αλλα για κολπάκια όπως κάποιες σκηνές σε FastForward.Αρκετα ονειρικη η ατμοσφαιρα και του Τζορνταν, οποτε κολλαει μια χαρα με το αλογοκεφαλο.
Βρηκα την αισθηση που περιγραφεις σαν βιντεοκλιπ να δενει τελεια με την ατμοσφαιρα της ταινιας.
Χαρηκα να πω την αληθεια που δεν ηταν περισσοτερο "γαλλικη".
Στην εικόνα περισσότερο. Μου θύμισε ατην αρχή το Λαβύρινθο του Πάνα (φυσικά) ενώ τα πλάνα μέσα στο σπίτι μου θύμισαν κάτι σε Darkness.Οταν λες "ισπανικο" στο στυλ, που αναφερεσαι? Δε μου πολυεδωσε τετοια εντυπωση...
Δεν τα ξέρω τα παλικάρια, που τραγουδάνε;Δε συμφωνεις παντως οτι οπτικα και σε επιπεδο ατμοσφαιρας τουλαχιστον ο συγκεκριμενος σκηνοθετης ειναι κατι αναμεσα σε Στρικλαντ και Ταρσεμ?
Στο It Follows όμως τα βλέπεις σε όλη την ταινία. Στο Αλογοκέφαλο, ζήτημα αν εμφανίζονται για 2 λεπτά και αυτά σε σκηνή που δεν γινόταν αλλιώς.
Μωρε ολα γινονται και αλλιως. Αν θελει να μην τα δειξει την κραταει κατω απο το νερο, η προσθετει μπολικη σαπουναδα, ή, ή... Θυμισου τη σκηνη του μπανιου στον πρωτο Εφιαλτη στο δρομο με τις λευκες πχ...
Δεν εχει σημασια ομως, σιγα το πραμα. Ουτε στο It follows, ουτε στο Horsehead ενιωσα οτι τα εδειχνε επι τουτου (αν και βρηκα το Horsehead αρκετα πιο αισθησιακο).
To βιντεοκλιπίστικο στυλ δεν μου κόλλαγε με την υπόλοιπη ταινία. Δεν μιλάω για σκηνικά η χρώματα αλλα για κολπάκια όπως κάποιες σκηνές σε FastForward.
Με σεβασμο, θα διαφωνησω...
Νομιζω οτι εδενε ομορφα και ταυτοχρονα της εδινε ενα πολυ ξεχωριστο χαρακτηρα
Στην εικόνα περισσότερο. Μου θύμισε ατην αρχή το Λαβύρινθο του Πάνα (φυσικά) ενώ τα πλάνα μέσα στο σπίτι μου θύμισαν κάτι σε Darkness.
Μμμμ , υποθετω οτι εννοεις κυριως χρωματικα (σε σχεση με το λαβυρινθο), γιατι τα καδρα του ηταν αρκετα διαφορετικα. Τωρα που λες για το Darkness εχεις ενα δικιο, αλλα η χρησιμοποιηση τελειως διαφορετικης καμερας και φακων αλλαζε αρκετα το παραγομενο αποτελεσμα.
Μη σου πω οτι, όταν έδειξε τη γιαγιά, περίμενα να ακούσω καμιά βρύση να στάζει
:ernaehrung004:
Δεν τα ξέρω τα παλικάρια, που τραγουδάνε;![]()
αντε ρε δειτε τιποτα της προκόπης (σωστα ειναι ο τονισμος)
Ψιτ, πιστευω προσεξες οτι απο κει που εχουν "δανειστει" τη μουσικη για το 2ο τρειλερ, εχουν δανειστει και διαφορες αλλες ιδεες...![]()
suicide ή το αλλο;
ghost rider.. ok
Φυσικά και όλα γίνονται, το θέμα είναι να μη σου τα βάζουν με το ζόρι μπροστά σου (και στο It Follows αυτή την αίσθηση είχα). Με συγκρίνεις τώρα με τον Εφιάλτη, μια ταινία 30 ετών, που απευθυνόταν σε εφήβους και ήταν αναμενόμενο να έχει..."required nasty bit".Μωρε ολα γινονται και αλλιως. Αν θελει να μην τα δειξει την κραταει κατω απο το νερο, η προσθετει μπολικη σαπουναδα, ή, ή... Θυμισου τη σκηνη του μπανιου στον πρωτο Εφιαλτη στο δρομο με τις λευκες πχ...
Δεν εχει σημασια ομως, σιγα το πραμα. Ουτε στο It follows, ουτε στο Horsehead ενιωσα οτι τα εδειχνε επι τουτου (αν και βρηκα το Horsehead αρκετα πιο αισθησιακο).
Αυτές τις τεχνικές τις έχω συνδέσει με πιο splatter ταινίες, μάλλον για αυτό μου κακοφάνηκε.Με σεβασμο, θα διαφωνησω...
Νομιζω οτι εδενε ομορφα και ταυτοχρονα της εδινε ενα πολυ ξεχωριστο χαρακτηρα
Περισσότερο χρώματα και φωτισμούς θυμάμαι, να πω την αλήθεια. Αυτά βλέπω και μου φέρνουν στο μυαλό παρόμοιες ταινίες.Μμμμ , υποθετω οτι εννοεις κυριως χρωματικα (σε σχεση με το λαβυρινθο), γιατι τα καδρα του ηταν αρκετα διαφορετικα. Τωρα που λες για το Darkness εχεις ενα δικιο, αλλα η χρησιμοποιηση τελειως διαφορετικης καμερας και φακων αλλαζε αρκετα το παραγομενο αποτελεσμα.
Ξέρω βρε τι έχουν κάνει, δεν έτυχε όμως να δω κάτι απο αυτά (αν και το The Cell θέλω να δω απο τότε που βγήκε αλλα ακόμα περιμένει...):beee:
Ο Στρικλαντ του Berberian sound studio και ο Ταρσεμ του the cell και του The fall.
Για να κλεισω το οφτοπικ και να μη μας δειρουν, η μουσικη στο 2ο τρειλερ ειναι απο το Inner scar, απο το οποιο εχουν... δανειστει και πολλα πραγματα στο οπτικο κομματι.
Δειτε ας πουμε τη σκηνη με το αλογο και τη φωτια που αρχιζει σε τουτο κλιπακι
https://www.youtube.com/watch?v=rhGQWDC0s0g
Φυσικά και όλα γίνονται, το θέμα είναι να μη σου τα βάζουν με το ζόρι μπροστά σου (και στο It Follows αυτή την αίσθηση είχα). Με συγκρίνεις τώρα με τον Εφιάλτη, μια ταινία 30 ετών, που απευθυνόταν σε εφήβους και ήταν αναμενόμενο να έχει..."required nasty bit".
Για τον Εφιαλτη εννοουσα οτι δεν ηθελε να δειξει κατι και δεν εδειξε. Το ιδιο μπορουσε να κανει και ο αλογοκεφαλος (που εδειξε περισσοτερα) και ο... Ιτφολοους (που εδειξε ακομα λιγοτερα). Ο δευτερος μαλιστα απευθυνεται σε πιο εφηβικο κοινο απο τον 1ο κι ομως δε θεωρω οτι εδειξε διαθεση για περισσοτερα nasty bits απο οσα ταιριαζαν για ανα μη με βγαλουν εκτος κλιματος. Αλλα καταλαβαινω οτι ειναι καθαρα υποκειμενικο αυτο, οποτε δε θα επιμεινω.
Η πρωταγωνίστρια του Αλογοκέφαλου δεν μου έκανε κάτι. Υπήρχε κάτι πάνω της που με ενοχλούσε.
Ουτε εμενα μου εκανε κατι, αλλα δε θα με χαλαγε και αν μου εκανε διαφορα...
Δεν τη βρηκα και κουκλα αλλα ηταν συμπαθεστατη (και δεν επαιζε και καθολου ασχημα)
Αυτές τις τεχνικές τις έχω συνδέσει με πιο splatter ταινίες, μάλλον για αυτό μου κακοφάνηκε.
Περισσότερο χρώματα και φωτισμούς θυμάμαι, να πω την αλήθεια. Αυτά βλέπω και μου φέρνουν στο μυαλό παρόμοιες ταινίες.
Ξέρω βρε τι έχουν κάνει, δεν έτυχε όμως να δω κάτι απο αυτά (αν και το The Cell θέλω να δω απο τότε που βγήκε αλλα ακόμα περιμένει...)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.