Θρίλερ

Δεν είμαι πουριτανός απλά 9 στις 10 περιπτώσεις το gay element δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το story...απλά είναι της μόδας από το 2000 περίπου και μετά να δείχνουν τέτοιες σκηνές ακόμα και σε ταινίες/σειρές όπου το target group είναι εντελώς άσχετο...

...Τώρα ξέφυγα από την συγκεκριμένη ταινία για την οποία συζητάμε όπου μπορεί να εξυπηρετούσε την πλοκή.....μιλάω για το τι βλέπω συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαι πουριτανός απλά 9 στις 10 περιπτώσεις το gay element δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το story...απλά είναι της μόδας από το 2000 περίπου και μετά να δείχνουν τέτοιες σκηνές ακόμα και σε ταινίες/σειρές όπου το target group είναι εντελώς άσχετο...

...Τώρα ξέφυγα από την συγκεκριμένη ταινία για την οποία συζητάμε όπου μπορεί να εξυπηρετούσε την πλοκή.....μιλάω για το τι βλέπω συνήθως τα τελευταία χρόνια.

με ολο το σεβασμο διαφωνω (και δεν αναφερομαι στην ταινια για την οποια μιλατε). Θεωρω οτι ειναι καλο να προβαλλονται ολα τα τμηματα μιας κοινωνιας, ανεξαρτητου φυλου, φυλης, κοινωνικης θεσης ή σεξουαλικου προσανατολισμου. Προφανως και δεν θελω να χωνουν με το "ετσι θελω" τετοιους χαρακτηρες σε μια ιστορια, αλλα αν μπορουν να συμπεριληφθουν "οργανικα" χωρις να "χτυπαει" στον θεατη, τοτε δεν εχω κανενα προβλημα.
Παραδειγμα, το Handmaiden θεωρω οτι το πετυχε τελεια! Απο σειρες, το Billions season 2, νομιζω το ιδιο καλα.

"οργανικα" χωρις να "χτυπαει" στον θεατη...........ναι, έτσι μάλιστα, μαζί σου είμαι. Βλέπω Billions αλλά είμαι ακόμη στην αρχή και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμη.

Με ενοχλεί μόνο όταν αντιλαμβάνομαι ότι μπαίνουν εμβόλιμα τέτοιες σκηνές με σκοπό το desensitization των μαζών...κατά τα άλλα no problem...

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να εμπεριέχουν σκηνές βίας, σεξουαλικου περιεχομένου κτλ

Αν δεν συμπεριλάβουν την πραγματικότητα, και στρέφουν την κάμερα στις αρχές που κάποια άλλοι έθεσαν για όλους μας, πως θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε και εν τέλει να σεβαστούμε την διαφορετικότητα του καθενός;

Δεν γίνονται όλα για το στορυ.
Επίσης ο σκηνοθέτης θίγει ένα πολύ σημαντικό και καίριο ζήτημα που αντιλήφθηκε, καθώς ο ίδιος είναι gay.

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να εμπεριέχουν σκηνές βίας, σεξουαλικου περιεχομένου κτλ

Αν δεν συμπεριλάβουν την πραγματικότητα, και στρέφουν την κάμερα στις αρχές που κάποια άλλοι έθεσαν για όλους μας, πως θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε και εν τέλει να σεβαστούμε την διαφορετικότητα του καθενός;

+1

"οργανικα" χωρις να "χτυπαει" στον θεατη...........ναι, έτσι μάλιστα, μαζί σου είμαι. Βλέπω Billions αλλά είμαι ακόμη στην αρχή και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμη.

Με ενοχλεί μόνο όταν αντιλαμβάνομαι ότι μπαίνουν εμβόλιμα τέτοιες σκηνές με σκοπό το desensitization των μαζών...κατά τα άλλα no problem...

Μου το ξεκινησες τοσο ωραια, αλλα μου το χαλασες στο τελος. Η "απευαισθητοποιηση" εχει αρνητικη χροια, δεν ξερω αν ηθελες να το χρησιμοποιησεις ετσι. Οπως το γραφεις, εννοεις κατι σαν "υποβρυχια/υπουλη διαδοση μηνυματος". Αν δεν το εννοουσες ετσι, ζητω συγνωμη.

Σιγουρα παντως ζουμε την εποχη της affirmative action σε τετοια θεματα σεξουαλικου περιορισμου. Αυτο σε συνδυασμο με το γενικα liberal hollywood που θελει να παει κοντρα στον Trump, αλλα και marketers που μυριζουν λεφτα στις τσεπες των LGBT δημιουργει ενα εκρηκτικο μιγμα που σημαινει οτι θα δουμε αρκετες ακομψες αποπειρες να απευθυνθουν στο συγκεκριμενο κομματι της κοινωνιας.

Μην νομιζετε βεβαιως οτι στοχος ειναι μονο η κοινοτητα LGBT. Ας μην ξεχναμε τις προσπαθειες του hollywood να γινουν αρεστοι στο ασιατικο (κυριως κινεζικο) κοινο, συμπεριλαμβανοντας ασιατες ηθοποιους και φτανοντας μεχρι το σημειο να υπαρχουν διαφορετικα cut ταινιων για την κινεζικη αγορα.

Δεν γίνονται όλα για το στορυ.
Επίσης ο σκηνοθέτης θίγει ένα πολύ σημαντικό και καίριο ζήτημα που αντιλήφθηκε, καθώς ο ίδιος είναι gay.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την περίληψη τις πραγματικότητας. Άλλο είναι όμως να δείχνεις κάτι στην αντιστοιχία που υπάρχει γύρο σου και άλλο να το κόβεις και ράβεις στα μέτρα που χρειάζεσαι για να διαμορφώσεις την πραγματικότητα.

Πριν αρχίσω να εξηγούμαι θεωρώ έντιμο να δηλώσω την στάση μου...επέλεξα να είμαι εντελώς άθεος και έτυχε να είμαι ετεροφυλόφιλος. Αν αύριο αντιληφθώ ότι το παιδί μου (δεν έχω οπότε μπορώ να μιλώ εκ του ασφαλούς) του αρέσει να παίζει με κούκλες θα το αγαπώ, φυσικά, το ίδιο και δεν θα ήθελα να ζει σε ένα κόσμο όπου είναι δακτυλοδεικτούμενο. Θεωρώ ότι στις δυτικές κοινωνίες έχουμε φτάσει το σημείο του να δεχόμαστε τους πάντες γύρω μας όπως είναι (εξαιρούνται προφανώς όλοι οι πωρωμένοι θρησκευόμενοι). Δεν θέλω όμως και ένα ετεροφυλόφιλο παιδί να ζει μέσα σε έναν κόσμο όπου θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό να πειραματίζεσαι με μια gay σχέση επειδή π.χ. το παράτησε μια κοπέλα και λέει να δει τι παίζει και από την άλλη μεριά... Είναι λεπτή η γραμμή.

Όσο για της σκηνές βίας και του σεξουαλικού περιεχομένου....ανάλογα για τι είδους σκηνές μιλάμε και ανάλογα με το πόσο πολύ τις δείχνουν εκεί που δεν κολάνε....

Καλώς η κακώς όλοι ήμαστε πρόβατα , άλλοι λίγο άλλοι πολύ, κλασσικό παράδειγμα: η τηλεόραση και το σινεμά έκαναν το τσιγάρο κουλ όπως τώρα το κάνει να φαίνεται μη κουλ ξανά ...και τα νιάτα ακολουθούν.... παλιά ήταν το λόμπι των καπνοβιομηχανιών που έσπρωχνε την ατζέντα και τώρα είναι οι ασφαλιστικές....καποιος θα μπορούσε να το δει από την πλευρά ότι αυτή είναι μεν η πραγματικότητα αλλά αυτή η πραγματικότητα διαμορφώνεται από κάποιους άλλους, "χωρίς εμάς.... για μας"...που λέμε...

@avpap, ναι την λέξη την εννοούσα (με την αρνητική χροιά της)...τώρα μπορεί να βιαστείς και να με αποκαλέσεις συνωμοσιολόγο...αλλά υπάρχει αυτός που πιστεύει σε ερπετόμορφους και υπάρχει και αυτός που δεν πιστεύει ότι μας είπαν όλη την αλήθεια για την 11η Σεπτεμβρίου.....έχει διαφορά.

και...πριν ξεφύγει το πράμα να πω ότι σας έχω διαβάσει αρκετά μέσα στο φόρουμ και μου είστε ιδιαίτερα συμπαθείς :ernaehrung004:

Καλημερα,
να ξεκινησω απο το τελος λεγοντας οτι μου εισαι επισης συμπαθης και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος να ξεφυγει η κουβεντα. Καταλαβαινω τι λες (σε αυτο το τελευταιο ποστ το διασαφηνισες απολυτα), αλλα νομιζω οτι αν το καλοσκεφτεις θα δεις οτι η "λεπτη γραμμη", στην οποια αναφερεσαι ειτε υπαρχει και ειναι "χοντρη" ειτε δεν υπαρχει καθολου. Δηλαδη, ειτε ειναι φυσιολογικο να συνυπαρχουν σε μια κοινωνικη ομαδα ολοι οι ανθρωποι ανεξαρτητου σεξουαλικου προσανατολισμου ειτε οχι και καποιοι θα ειναι δαχτυλοδεικτουμενοι.

Ειλικρινα το "Δεν θέλω όμως και ένα ετεροφυλόφιλο παιδί να ζει μέσα σε έναν κόσμο όπου θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό να πειραματίζεσαι με μια gay σχέση επειδή π.χ. το παράτησε μια κοπέλα και λέει να δει τι παίζει και από την άλλη μεριά" δεν πιστευω οτι υφισταται ως παραδειγμα. Ακομα και αν οντως συμβει, α. δεν εγινε και τιποτε στην τελικη, β. αν του αρεσει η εμπειρια, θεωρω οτι ηταν gay/bi απο την αρχη. Δεν πιστευω οτι η σεξουαλικη προτιμηση ειναι σαν τις γευσεις στο παγωτο (χτες εφαγα σοκολατα, σημερα ας φαω λιγο μανγκο).

Σιγουρα οι ταινιες/τηλεοραση διαμορφωνουν την κοινωνια. Δεν ειναι ευχαριστο, αλλα το προτιμω απο να εχει αυτη τη δυναμη η κυβερνηση ή η θρησκεια.

Στο καθαρα προσωπικο κομματι, πρεπει να πω οτι παλαιοτερα ειχα πολυ πιο "αυστηρες" και απολυτες αποψεις στα θεματα αυτα, αλλα με τον καιρο και γνωριζοντας ανθρωπους μη ετεροφυλοφιλους εγινα πολυ πιο δεκτικος. Μιας και το ανεφερες, να πω οτι εχω δυο αγορια και αν ειναι πανε προς δρομο gay/bi θα στενοχωρηθω, μονο και μονο γιατι ο δρομος τους στη ζωη θα ειναι πιο δυσκολος απο τον "κλασσικο". Το ιδιο θα στενοχωρηθω αν επιλεξουν να γινουν ηθοποιοι ή μουσικοι!

"Σιγουρα οι ταινιες/τηλεοραση διαμορφωνουν την κοινωνια. Δεν ειναι ευχαριστο, αλλα το προτιμω απο να εχει αυτη τη δυναμη η κυβερνηση ή η θρησκεια."

Συμφωνώ εν μέρη αλλά αυτό σηκώνει κουβέντα...ίσως σε καποιο άλλο νήμα ή και άλλο φόρουμ.

"Μιας και το ανεφερες, να πω οτι εχω δυο αγορια και αν ειναι πανε προς δρομο gay/bi θα στενοχωρηθω, μονο και μονο γιατι ο δρομος τους στη ζωη θα ειναι πιο δυσκολος απο τον "κλασσικο". Το ιδιο θα στενοχωρηθω αν επιλεξουν να γινουν ηθοποιοι ή μουσικοι! "

μαζί σου 100%...

"Δεν πιστευω οτι η σεξουαλικη προτιμηση ειναι σαν τις γευσεις στο παγωτο (χτες εφαγα σοκολατα, σημερα ας φαω λιγο μανγκο). "

..επίσης 100% (και όμως... το παράδειγμα που ανέφερα θεωρώ ότι είναι κάτι που θα αρχίσει να συμβαίνει έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα)

...επειδή το θέμα μας είναι τα θρίλερ και νοιώθω υπεύθυνος για την πορεία που πήρε το νήμα δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα (τουλάχιστον όχι εδώ)

και τώρα, ώρα για λίγο levity: https://www.youtube.com/watch?v=0D0rJGm_fZY :flipout: :ernaehrung004:

Οντως το νημα εκτροχιαστηκε και το κλεινω εδω. Νομιζω ομως οτι (τουλαχιστον) η μιση χαρα να μιλαει κανεις για ταινιες/σειρες ειναι τα θεματα που αναδεικνυουν. Γενικα νομιζω οτι το φορουμ εχει μια ανοχη προς τετοιου ειδους εκτροχιασμους, φτανει να μην καταληγει σε υβρεις και γενικα απρεπη συμπεριφορα, κατι που ουτε κατα διαννοια δεν ειχαμε εδω.

Πρεπει να ξαναρχισω να βλεπω Southpark!

...για να υποστηρίζω τα family values θα άρμοζε περισσότερο αν είχα avatar τον conan τον βάρβαρο δηλαδή? :flipout:

με τετοιο avatar σίγουρα θα σε είχαν λατρεψει ως θεότητα.
:flipout:

Είναι η μασκότ των Manowar...που υποπτεύομαι εδώ και χρόνια ότι ίσως είναι κρυφό-gay :flipout::flipout::flipout:

...τώρα τρέχω να κρυφτώ μην το δει κανένας φανατικός φαν και με δείρει...

ναι ρε πλακα κανω.. απλα επειδη το brutal legend ειναι παρωδια (με πολυ αγαπη ομως) της heavy metal σκηνης.
θυμαμαι ενα βιντεο που ειχα δει για τον Halford και τους θεατρινισμους του πανω στη σκηνη και ποσο αστειο ειναι οταν τους δει κανεις υπο του πρισματος οτι ειναι gay. Αν θυμαμαι καλα, το ελεγε και ο ιδιος και αυτοσαρκαζοταν :)

και...πριν ξεφύγει το πράμα να πω ότι σας έχω διαβάσει αρκετά μέσα στο φόρουμ και μου είστε ιδιαίτερα συμπαθείς :ernaehrung004:

εμένα δεν μου είστε ιδιαίτερα συμπαθείς.. με εναν teddy boy, καθώς επίσης και με τον φίλο avpap (κόμμα οπτικοακουστικής του παπανδρέου..) δεν θα μπορούσα να σινε-βρίσκομαι

Ειμαι έκπληκτος όμως που ακόμα δεν σας έχει προτείνει ταινίες, ο στυλοβάτης του νήματος, ο δρακουμέλ Γάλεν.

Άκουσα οτι αυτή την περιοδο, εχει εξαντλητικό πρόγραμμα. ειναι επίπονο να εισαι αθλητής του ράγκμπυ και για χαρτζηλίκι μέχρι να καταξιωθείς, να αναγκάζεσαι να κάνεις την μαζορέτα και τον επόπτη γραμμών. (θα σας τα πει και ο ίδιος)
Όμως δίνει τον καλύτερο του ευατό και βρίσκεται ήδη, κάτω από τα φώτα των προβολέων..τα οποία μια μέρα, θα λάμπουν για αυτον, καθώς θα οδηγεί την ομάδα του (Εθνική) στην νίκη και τη δόξα!

ίσως βέβαια απλά να έχει χαθεί στην αστείρευτη αγάπη του για κουτσομπολιό (με το φίλο του σουπερμυγά, δεν έχει και αγώνα ποδοσφαίρου..) ή απλά ασχολείτε με τις νέες τάσεις στην μόδα και την εμφάνισή του, προσπαθώντας να χτίσει το κοινωνικό του στάτους, αδυνατώντας να κλέψει λίγο χρόνο για να βοηθήσει τους φίλους της αγωνίας και του σασπένς.

Ειμαι σίγουρος όμως ό,τι μόλις δει τα μηνύματα σας και υπερασπιζόμενος την εξουσία και τους κανόνες του νήματος θα κάνει ότι μπορεί για να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για καλό σκοπό και να γίνει ο καθοδηγητής σας σε μονοπάτια υπαρξιακής αγωνίας και κλιμακούμενου σασπένς.

μέχρι τότε..

The Love Witch (2016)