http://www.tasteofcinema.com/2016/the-15-best-horror-movies-of-2016/
Εχω δει μονο τα 2/3 της λιστας βεβαια, οποτε θα αναφερθω σε αυτα και θα επανελθω ελπιζω με updates
Εχουμε και λεμε...
15. Demon
Πολυ ενδιαφερουσα ταινια, φεστιβαλικη και μαλλον για λιγους. Δεν ειναι για τον κλασσικο horror fan, δεν φανηκε να αρεσε σε πολλους μεσα στην αιθουσα. Εγω θα την εβαζα πολυ πιο ψηλα στη λιστα.
14. We Are the Flesh
Την εβαλα στις αγαπημενες μου ταινιες της περσινης χρονιας. Για ακομη πιο λιγους. Ακραια σε αυτα που δειχνει, στα συμβολα και στις αναζητησεις της. Σπανια και θαρραλεα ταινια που απαιτει θαρραλεο κοινο με πολυ ανοιχτους οριζοντες.
13-11 Δ.ξ/δ.α
10. Under the Shadow
Μετριοτατη προσπαθεια υιοθετησης των κανονων του ειδους απο μια κινηματογραφικη σχολη που δεν εχει ασχοληθει τοσο με αυτο. Στα συν η πολιτικη αλληγορια, στα πλην το οτι νομιζει οτι κανει κατι προοδευτικο, ενω περναει ακρως συντηρητικα μηνυματα. Ισως η λιγοτερο καλη ταινια της λιστας.
9. Don’t Breathe
Εξαιρετικη. Απο τα καλυτερα θριλερ αγωνιας. Πετυχαινει απολυτα το στοχο του και σε κραταει στην ακρη του καθισματος για μια σχεδον ωρα, χωρις ανασα. Επιτευγμα! Δεν εχει πολλα άλλα να προσφερει (μην ψαξει κανεις για δευτερο επιπεδο και λοιπα), αλλα κανει αυτο που κανει με απιστευτη μαεστρια. Για τους φαν του ειδους, μαλλον ο,τι καλυτερο βγηκε περσι. Δεν το περιμενα...
8. Train to Busan
Καλη απο ολες τις αποψεις. Ξεφτιλιζει σχεδον ολες τις αντιστοιχες Αμερικανικες του ειδους
7. 10 Cloverfield Lane
Υποτονικο, με βαρια κλειστοφοβικη ατμοσφαιρα, εντονα αλληγορικο. Δε χανει κανεις την ωρα του.
6. The Witch
Εντυπωσιακα σκηνοθετημενο, σε βαζει ευκολα μεσα στα οσα διαδραματιζονται και με τη βοηθεια των καταπληκτικων ερμηνειων (ακομη και απο τα πιτσιρικια) δε σε αφηνει να ξεφυγεις μεχρι το τελος. Δυστυχως ομως το τελος... δεν...
5. Δ.ξ/δ.α
4. The Neon Demon
Μου αρεσε πολυ, αν και οπως ολες οι ταινιες του Ρεφν ειναι αποκλειστικα για οσους τους αρεσει ο Ρεφν σα σκηνοθετης και οι ταινιες που κανει. Υπνωτιστικο, πανεμορφο, με Λυντσικο χιουμορ. Στο τελος το παρακανει λιγο, με το να σου δειχνει πραγματα που εχει καταστησει ηδη προφανη, αλλα αυτο δεν ειναι αρκετο για να μειωσει την ταινια.
3. The Eyes of My Mother
Αναπαντεχη μιξη arthouse με gore. Πολυ ομορφο εικαστικα και εντελως αρρωστημενο. Πολυ ενδιαφερον ειναι το λιγοτερο που μπορει κανεις να πει για αυτο...
Αλλα μιλαμε για πολλη αρρωστια.
2. Δ.ξ./δ.α.
1. Green Room
Φρεσκαδα δροσιας για το ειδος, απολυτως διασκεδαστικο, πολυ αγωνιωδες, πετυχημενο σε ολους τους τομεις. Αξια ειδικης αναφορας η χρηση των χρωματων και οι ερμηνειες.